keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Have Yourself A Soapy Little Christmas

Heräsin tänä aamuna kello 5.30, jotta ehtisin kirjoittamaan blogia. Suunnaton kirjoittamisen palo ja kutina olisi, mutta päivistä ei näytä löytyvän tunteja muutoin kuin näin varastamalla. Nyt ehdin kuitenkin naputella tovin, ja pääsemme vihdoin käsiksi niihin Lush-ostoksiin, joista jo mainitsin joulukokoelmaa esittelevän postauksen yhteydessä.
Tein tilauksen Lushin brittiläiseen nettikauppaan marraskuussa, tilasin muun muassa neljä jouluista saippuaa ja kaksi suihkugeeliä. Suihkikset olivat minulle tuttuja jo ennestään, saippuat taas kaikki sellaisia, joita olen pitkään halunnut kokeilla. Paketti tuli perille noin viikossa, säästöä suomalaiseen kauppaan verrattuna tuli pari kymppiä. Näiden tässä esiteltävien lisäksi tilasin myös yhden tuoksun ja yhden pysyvästä valikoimasta poistuneen suihkugeelin, saatan kirjoittaa niistä joskus myöhemmin.
Valkoinen, kullalla kuorrutettu Snowcake on ihanan kermainen ja vaahtoaa pehmoisesti. Saippua tuoksuu voimakkaasti mantelilta ja aavistuksen myös ruusulta. Tuoksu ei ole ollenkaan terävä (karvasmantelisella tavalla) vaan pehmeä ja rauhoittava. Snowcake sisältää reilusti kookos- ja rapsiöljyä, ja tätä marsipaanista saippuaa kehutaankin erityisesti kuivalle iholle sopivaksi. Vähän vain ärsyttää, kuinka vaatimattomalta tuollainen yksittäinen saippuapala näyttää kokonaiseen kiekkoon verrattuna. :/ Liikkeestä ostaessa saa itse valita, mistä kohdasta saippuansa haluaa leikattavan, nettikaupassa näyttävät laittavan pakettiin ne tylsimmät palat.
Angel's Delight on kaltaiseni ikuisen pikkutytön suosikki. Pinkissä saippuassa on kimallusta ja se tuoksuu karkille. Tästäkin tosin on mahdollista saada erivärisiä palasia riippuen siitä, mistä kohtaa kiekkoa leikkaa. Pinkki taitaa kuitenkin olla se yleisin. Lushin mukaan tuoksu on appelsiininen häivähdyksellä mustaherukkaa, omasta mielestäni saippua tuoksuu kirpeälle hedelmäkarkille. Molempi parempi.
Vaaleanvihreä Snow Globe herättää unisina aamuina! Saippuassa on tosi kipakka, sitruksinen tuoksu, josta tykkään ihan mahdottomasti. Lushin suomenkieliset nettisivut kuvaavat Snow Globea kirkkaaksi ja kuulaaksi kuin pakkaspäivä, ja sitä tämä todella on. Voimakkaassa tuoksussa on greippiä ja sitruunaa, mutta se on myös aavistuksen makea. Suosittelen kokovartalosaippuointia pimeänä kaamosaamuna - pitäisi vähän helpottaa.
North Pole on tämän vuoden talviuutuuksia. Saippua leikataan pitkästä piparminttutangosta, jossa on valkoisia ja punaisia raitoja. Valitsin itselleni valkoisen palan, joka tuoksuu mintun lisäksi hieman metsäiselle. Punaiset palat puolestaan tuoksuvat minttusuklaalle! Tämä saippua on ollut päivittäisessä käytössä saapumisestaan lähtien, rakastan sitä intohimoisesti. Piparminttu on makean raikas, muttei ollenkaan ällösokerinen, sillä havupuun tuoksu tasapainottaa sitä erinomaisesti. Talvisaippua parhaimmillaan!
Suihkugeelejä ostin kaksi: vanhan suosikkini Glöggin sekä jokajouluisen bestsellerin Snow Fairyn. Päätin, että minulle riittää molemmista pienin mahdollinen koko (100 g), sillä suihkugeelejä on kaapissa muutama jo ennestään. Glögg ei valitettavasti ollut tämän joulun valikoimassa ollenkaan, mutta onnistuin nappaamaan sen itselleni lopetettujen tuotteiden retro-puolelta. Edullisten hintojen lisäksi brittikaupan ehdottomasti parhaimpia puolia on tuo "vintage"-tuotteiden jemma, josta voi tehdä kivoja löytöjä. Kirjoitin suihkugeelistä pari vuotta sitten, sama pätee edelleen. Mausteinen hehkuviinin tuoksu on ihana, lämmittää mieltäni vuosi vuodelta.
Snow Fairy on kestosuosikki eikä syyttä. Olen kuullut ihmisistä, jotka hamstraavat tätä jouluisin järjettömät määrät, joilla porskuttavat menemään koko seuraavan vuoden ja vähän ylikin. Hedelmäiselle sokerihattaralle tuoksuva suihkugeeli on vaaleanpunaista ja siinä on hennon vaaleansinistä glitteriä - what more can you ask for? Mieheni väittää sitkeästi tämän tuoksuvan lapsena vastentahtoisesti niellylle penisilliiniliuokselle, mutta kieltäydyn kuuntelemasta. Tykkään tästä todella paljon, mutta pieni annos riittää. Myös Snow Fairyä olen ostanut aikaisemmin, edellinen kirjoitus täällä.

Mikä on suosikkisi Lushin joulutuotteista? Hankitko jotain tänä vuonna?


* * *

My Christmas haul from Lush. All the soaps are so lovely, even though I usually go through them very slowly. I got myself Snowcake - a soft and almondy bestseller, candy-flavoured Angel's Delight, zingy citrus bomb Snow Globe and minty North Pole, one of this years newcomers. I love them all almost equally (North Pole maybe a little bit more than the others). The shower gels are old favourites, I got Glögg from the retro section, since it's sadly not available in stores this year.

21 kommenttia:

  1. Noi pienet koot ei riitä mihkään!!! :D Ite tilasin briteistä kaks suurinta kokoa Snow Fairya ja toinen on jo pian käytetty! :D PARASTA.

    Ostin tota Glöggiä viime talvena ja se on vielä ihan korkkaamaton-otan sen seuraavaksi käyttöön! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekisi kyllä mieli ostaa suurempikin Snow Fairy, ehkä käyn katsomassa jos niitä on vielä jäljellä alessa joulun jälkeen. Toisaalta, minulle kyllä oikeasti riittää vähempikin, vedin ensimmäisellä kerralla vähän överit.

      Poista
  2. Mulla on myös tuo Glögg ja tykkään siitä hurjasti, ihana tuoksu! Mutta tuo hemmetin Snow Fairy. Tasaisin väliajoin se tulee blogeissa vastaan (viimeksi noin 5 min sitten Nonnulassa :P), mutta en koskaan muista käydä sitä liikkeessä haistelemassa, perhana! :D Eli edelleen ihan vieras juttu mulle :( Tosin hmmm, minäkin muistan hämärästi miltä se miehesi mainitsema litku haisee... Että tuota.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä anna penisilliiniennakkoluulojen rajoittaa liiaksi, käy ihmeessä haistelemassa itse siellä liikkeessä. Tunnistan tuosta kyllä sen lääkkeen tuoksun, mutta ei se minua häiritse.

      Poista
  3. Mä oon kyllä samaa mieltä, että penisilliini tulee Snow Fairysta valitettavasti mieleen.. Saman efektin loi vadelman ja vaniljan makuinen Pokémon-limonadi muuten joskus! :D Mutta onhan toi saippua silti söpis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se söpö, siinä on glitteriäkin! Ja kuten yllä Ninalle kerroin, minua eivät ne lääkemielikuvat suuremmin haittaa, Snow Fairy tuoksuu niin ihanalle. Limpparissa voisi ehkä tökkiä enemmän, sitä kun täytyy juoda.

      Poista
  4. :D hahaa, meillä on tänään vähän samat postauksen aiheet! Snow Fairy on paras! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin, aika hauskaa. :D Olen viime viikonlopun juhlien järjestelyn takia edelleen aika pahasti jäljessä muiden blogien seuraamisessa, nyt ovat menossa tiistain tekstit. Mutta eiköhän tämä tästä...

      Poista
  5. kun luin noita kuvailuja niin vatsassa alkoi kurnuttaa...:DDD
    Ihania varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ovet kyllä. :) Lushin tuotteissa on aina niin herkulliset tuoksut, että on vaikea olla maistamatta.

      Poista
  6. Mulla on ollut Glögg edellis ja viime vuonna ja molemmat tuoksui ihan erilaiselta. Eka Glögg tuoksui kolalta ja toka selkeästi mausteisemmalta. Tänä vuonna taidan jättää joulu-Lushit väliin kokonaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista Glöggin vuosikertojen erovaisuuksista on ollut puhetta aikaisemminkin, mutta itse en huomannut isoa muutosta. Sain viime vuonna pikkupullon ystävältäni, toissavuonna ostin oman. Mausteisuus ei oikeastaan haittaa ollenkaan, pitää vaikka ostaa erikseen se Ziajan cokis-suihkugeeli. ;)

      Poista
  7. Tein hyvin samantyyppisen tilauksen...Britti-Lushilta...marraskuussa. :)
    Tilasin nuo samat suihkugeelit plus muutaman muun lisäksi (kuten jo Nonnula-blogiin kirjoittelin, onko hyväksyttävää kasvattaa suihkugeelivarastoja pienillä 100 g pulloilla jos niitä tuleekin tilattua sitten viisi...? :D ). Glögg on myös minun suosikkini. <3
    Saippuoista tilasin myös Snow Globen ja North Polen (itseasiassa sekä valkoisen, että pinkin), ne ovat ihanan tuoksuisia. Tilasin myös Mr. Punchin, mutta sen tuoksu on sen verran jännä, etten ole vielä oikein päättänyt, pidänkö siitä vain en... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt alkoi kiinnostaa myös tuo pinkki North Pole... Ehkäpä sitten alesta, jos vielä löytyy. :) Pienet suihkugeelipullot ovat ehdottomasti hyväksyttäviä, määrällä ei ole väliä.

      Poista
  8. Mäkin tilasin brittinettikaupasta ja yllätyin, kuinka paljon siinä säästi verrattuna Suomen hintoihin. Postikulujakin jäi meidän kimppatilausporukalle vain 5e/nenä...

    Tilasin itselleni tuon Snow Fairyn ja tykkään siitä kyllä kovin :) Ei se nyt ehkä varsinainen all time favourite tule olemaan, mutta aivan ihana tuoksu tällä hetkellä. Mulle riitti se 250g purkki, kun on "muutama" suihkugeeli jemmassa jo valmiiksi ja kulutan niitä kuitenkin kovin hitaasti :)

    Tuoksutin muuten kaikki tilaamani saippuapalat isolla raadilla, ja kaikkien ylivoimaiseksi suosikiksi nousi Snow Globe! Pari miestä sai siitä jopa niin voimakkaita lapsuusmuistoja, että ihan liikuttuivat :) Tuoksuu kuulemma jollekin karkille mitä ei enää myydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään olisi ihan heti uskonut säästön olevan noin suuri, olin aikaisemmin tilannut vain suomalaisesta nettikaupasta ja tietenkin ostanut liikkeestä.

      Snow Globe on ihana! Nuuhkin sitä nyt tässä pakkomielteisesti koittaen saada selville mitä karkkia tuoksu muistuttaa. :D

      Poista
  9. Mä en ole koskaan kokeillut Snow Fairya! Kammottaa ajatus glitteristä suihkugeelissä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se ole ollenkaan paha, suurin osa glitteristä jää pullon pohjalle joka tapauksessa. Ja kimallus on niin hienojakoista, ettei sitä tunne iholla. Mutta, to each their own. :)

      Poista
  10. Voi ei miten suloisia!! Millonkohan sitä itse Lushia kokeilisin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile milloin vain! Tuo nettikauppa toimittaa ihan kotiin asti, helposti saa tilattua sinne pohjoisemmaksikin. :) Suihku-, ihonhoito- ja meikkipuolelta voin suositella melkein mitä vain - hiusjutuista ei ole vielä kovin paljon kokemusta.

      Poista
    2. Ehdottomasti alkuvuoden hankintoja, itseasiassa juuri heidän sivujaan selailen ja tulin tarkistamaan, että mikä se ihana vaaleanpunainen kimaltava aine olikaan ;)

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>