torstai 27. joulukuuta 2012

Talven tähdet

Uudistuneesta Yves Rocherista on puhuttu blogeissa jo useiden kuukausien ajan, kohina alkoi itse asiassa jo viime vuonna. Omat kokemukseni - kuten niin monella muullakin - ovat aiemmin rajoittuneet lähinnä arpalipukkeiden rapisteluun lapsuudessa ja joitakin vuosia myöhemmin mummulta saatuihin suihkugeeleihin ja jalkavoiteisiin. Syystä tai toisesta minulle on kuitenkin kertynyt useampi Yvesin tuoksu, joista olen yleensä pitänyt kovastikin.
Vartalonhoitotuotteistaan tutun brändin meikkeihin en ole aikaisemmin kiinnittänyt juurikaan huomiota, kunnes nyt loppuvuodesta sain kokeiltavakseni muutaman uutuuden talven Luminelle-kausikokoelmasta. Vähässä valossa räpsäistyn kuvan värit ovat hieman vääristyneet: siniseltä näyttävät muoviosat ovat elävässä elämässä sinertävän violetteja, oikein kauniita. Ilotulitusmainen kuviointi sopii vuodenaikaan ja saa hippatuulelle, itse meikit ovat myös omiaan vuodenvaihteen kemuiluun. Sain itselleni rasiallisen hohdepuuteria, kaksi voidemaista silmämeikkikynää (toisen ehdin jo antaa eteenpäin) sekä väriltään kirpakan marjaisan huulikiillon.
Pyöreään rasiaan kätketyt Illuminating Pearls -puuterihelmet yllättivät erittäin positiivisesti. Vastaavassa muodossa olevista tuotteista minulle on aikaisemmin kertynyt sekä positiivisia että täysin surkeita kokemuksia. Jotenkin tuntuu, että kauniilla pakkauksella ja söpöillä palleroilla yritetään usein peitellä itse tuotteen keskinkertaisuutta. Nämä olivat kuitenkin todella kivat myös käytössä.
Purkissa on vaaleanpunaisia, persikanvärisiä, valkoisia ja vaaleansinisiä helmiä, joista jää iholle vaalea, tasaisen kuulas hohto. Tuotetta voi halutessaan kerrostaa, jolloin pigmenttiä ja hohdetta saa lisää. Kuvassa vasemmalla puuteria on levitetty iholle useampi kerros, oikeassa reunassa sitä on vain sivelty hennosti. Limited edition -tuotteena tämä näytti jo loppuneen verkkokaupasta, mutta kannattaa käydä kurkkimassa myymälöistä - kaikkia kokoelman tuotteita on myynnissä niin kauan kuin tavaraa riittää.
Platinanvärinen (sävy Opale Dorée) silmämeikkikynä swatchautui kauniisti. Väriä pystyy häivyttämään sormin ennen kuin se asettuu iholle, omilla kuivahkoilla silmäluomillani väri pysyi hyvin myös ilman pohjustajaa. Kynä ei tunnu rasvaiselta, mutta rasvoittuvilla silmäluomilla tarvitsee todennäköisesti alleen myös silmämeikinpohjustajan. Väriä voi käyttää joko sellaisenaan tai puuterimaisten luomivärien alla antamassa lisää intensiteettiä. Vaikka kynä levittyi pehmeästi ja helposti käsivarren iholle, silmäluomelle väri oli hankalampi saada tasaisesti. Pieniä puutteita siis löytyy, mutta väri on superkaunis ja kimaltaa nätisti.
Huulikiiltoa en valitettavasti ehtinyt swatchaamaan päivänvalossa, mutta toivottavasti yllä oleva kuva antaa jotain osviittaa epätarkkuudestaan ja keltaisuudestaan huolimatta. Kiilto on nimittäin parhaita koskaan kokeilemiani! Fuksianpinkin Grenatin lisäksi valikoimassa on vanhan roosan ja kullan sävyiset kiillot, joskin nettikaupasta bongasin vain kahta ensin mainittua. Kiilto tuntuu huulilla voidemaiselta, hoitavalta huulirasvalta, muttei liian paksulta eikä liian liukkaaltakaan. Tahmeutta ei ole ollenkaan, mutta tuote pysyy silti huulilla hyvin eikä siitä juuri tarvitse huolehtia meikkaamisen jälkeen. Käden iholle swatchattuna koostumus vaikuttaa jokseenkin läpikuultavalta, mutta huulilla väri on hyvin intensiivinen. Voidemaisuudesta ja tahmattomuudesta huolimatta huulille jää voimakas, lähes vesimäinen kiilto. Tuoksu on miellyttävä, sekin hyvin huulirasvamainen. Mikä parasta, hintaa on alle vitosen! Suosittelen nappaamaan omasi pois ennen kuin muut ehtivät. ;)

Minkälaisia kokemuksia sinulla on Yves Rocherin meikeistä?

* * *

A couple of beauties from Yves Rocher's limited edition winter make up collection. The illuminating powder is very pretty both in the jar and on the skin, it gives a sophisticated glow but can be layered to achieve more intensity and shine. The eye makeup pencil I'm not so fond of except for the beautiful platinum colour, but the lipgloss is fabulous! I love the creamy yet super-glossy consistency and the amazing pigmentation. It's cheap, too! :)

6 kommenttia:

  1. Minäkin ihastuin noihin puuterihelmiin! Hienostunutta korostusta saa niillä aikaan. YR:n Couleurs Naturel (tms. tuohon suuntaan) luomivärit ovat olleet myös positiivinen yllätys. :)

    VastaaPoista
  2. Taisit juuri kirjoitella yhden haastepostauksen, mutta tässä tulisi seuraava vaikka joskus myöhemmin toteutettavaksi: eli blogissani on sinulle haaste. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Laitan muistiin ja palaan asiaan vaikkapa ensi vuonna. :)

      Poista
  3. Olen käyttänyt YR:n ripsivärejä. Ne ovat ainoita, jotka ei varise eikä sotke yläluomea. Nimenomaan ne kaikkein halvimmat n. 6 euroa maksavat. Jälki on kuitenkin aivan riittävää arkipäivään. Olen kokeillut muitakin, kalliitakin, ja ainoa muu, jota suosittelen, on se Sensain (vai mikä se Kanebo on nykyisin..) 38C-ripsari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on yksi Yvesin ripsiväri, joka yllätti kyllä todella positiivisesti! Vesiliukoisena se ei tosin päässyt jatkuvaan käyttöön, pitäisi kokeilla vielä jotain vdenkestävää. Noista lämpimällä vedellä poistettavista en ole koskaan kamalasti välittänyt, ne muruset ovat jotenkin ällöjä. :/

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>