tiistai 23. huhtikuuta 2013

Matkalla tehtyjä ostoksia ei lasketa

Olen huomannut olevani ulkomaanreissuilla huomattavasti hövelimpi rahojeni suhteen. Hankinnoissa on aina vähän sellainen "tämä tilaisuus ei tule toistumaan" -fiilis, vaikka samoja tuotteita saisi kotimaastakin. Prahan matkaa varten olin ihan varta vasten kirjoittanut muistiin tuotteita tuolta ostoslistaltani (bannerin alla välilehdessä), jotta muistaisin pitää silmät auki. Pari kohtaa sainkin viivata yli, mutta ei shoppailua ilman heräteostoksia, vai kuinka?

En esimerkiksi osannut ollenkaan varautua siihen, että Vaclav Havelin lentokentältä saa Victoria's Secretiä! Kyseessä oli nimenomaan kosmetiikkaan ja pieniin meikkipussityyppisiin asusteisiin keskittynyt myymälä, en nähnyt alusvaatteita. Rautaisella itsehillinnälläni (olen oikeasti petrannut viime vuosina paljon!) pidättäydyin ostohysteriasta ja nappasin mukaani vain ihanimman tuoksuisen vartalovoin sekä uuden kesähajuveden, jota en vain voinut jättää hyllyyn.

Toinen asia, mitä en tajunnut, oli tavallisten markettimerkkien valikoimien erilaisuus. Rimmelin ihania Kate Moss -huulipunia saa Helsingistä etsiä kissojen ja koirien kanssa, mutta tsekkiläisessä sekatavarakaupassa sävyjä oli tarjolla pitkälti toistakymmentä! Swatchasin kaikki kämmenselkääni ja päädyin lopulta ostamaan kolme (sävyt 03, 06 ja 20). Minulla oli näitä kaksi jo ennestään, joten tiesin koostumuksen olevan mieleeni. Samasta putiikista tarttui mukaan kauniilla kuviollaan hurmannut Gabriella Salvete -merkin kivipuuteri, joka vaikuttaa mukavan pehmeältä.

Ne ostoslistalla olleet ovat nuo kaksi Narsin poskipunaa, jotka bongasin Sephorasta. Ensimmäisessä, pienemmässä liikkeessä niitä ei ollut, mutta Palladium-ostoskeskuksen suuremmasta myymälästä löytyi. Ostin voidemaisen poskipunan sävyssä Cactus Flower ja perinteisen puuterisen sävyssä Sin. Molemmat ovat olleet himotuslistallani jo pitkään, ja parin käyttökerran perusteella valinnat osuivat kyllä nappiin.

Kirjoitan ostamistani tuotteista esittelyjä ja arvioita myöhemmin ajan kanssa, mutta päätin, että haluan esitellä saaliini lyhyesti nyt kun haalinta on vielä ajankohtainen. Olen ottanut tavaksi kirjoittaa niin pitkiä postauksia, että niiden kanssa tuhrautuu aina aikaa useampi päivä. Tällaiset välipalajutut ovat mukavaa kevennystä, ainakin itselleni.

Mitä sinä hamstraisit ulkomailta? Sattuiko ostoksiini suosikkejasi?

* * *

The shopping I did in Prague a couple of weeks ago. Nars blushes (Cactus Flower, Sin) were the only things that actually were on my list, the rest I just grabbed when I saw them. And I'm glad I did. I really love the formulation in the Kate lipsticks by Rimmel but they are painfully difficult to come by here in Helsinki. Not to mention Victoria's Secret, the scents are just too delicious to pass.

18 kommenttia:

  1. toi kate moss sävy 6 on ihan lemppari!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihana! Varsinkin kesäksi, tulee mieleen joku herkullinen mehujää. :)

      Poista
  2. Pääsin ekaa kertaa VS:n liikkeeseen viikko sitten Lontoossa, ja siellä sattui olemaan kaikki nuo tuon sarjan tuotteet ihan mielettömässä alessa. :D Ostin itselleni tuota Pure Seduction -tuoksua, ai että, kun se onkin ihanaa! Hyvä valinta siis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lentokentällä ei harmillisesti ollut mitään tarjouksia, yleensähän VS:llä on mahtavia diilejä. No, ehkä ihan hyvä ettei ollut, muuten olisi tullut hamstrattua. Pure Seduction on oikein erityisen herkku.

      Poista
  3. onko muuten mitään aavistustakaan mistä noita kate mosseja vois löytää helsingistä? :D löysin sitä vanhempaa sarjaa (punaiset hylsyt) yhden pikkukaupungin anttilasta joskus viime vuonna ja oli ihan loistava sekä sävyltään että koostumukseltaan, ja tahtoisin kovasti lisää noita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on sellainen mielikuva, että nuo mustat olisivat sitä "alkuperäistä" sarjaa ja punaiset uudempia mattapunia. Oli miten oli, molempia kai pitäisi olla edelleen myynnissä. Itse en ole etsinyt kovin aktiivisesti, mutta olen ihmetellyt, kun missään ei ole näkynyt. Eli en nyt valitettavasti osaa sanoa. Anttilasta ja Sokokselta kannattaa katsella, Sokoksen verkkokaupassa ei tällä hetkellä ole kuin yhtä sävyä (aiemmin bongasin useampiakin): http://sokos.s-verkkokauppa.fi/fi/sokos/rimmel-lasting-finish-by-kate-lipstick-huulipuna

      Poista
  4. Minä hamstraisin ennen kaikkea siveltimiä. Tajusin nimittäin järkytyksekseni ettei minulla ole kuin kaksi varta vasten tarkoitukseensa ostettua hyvää sivellintä, Ecotoolsin unelmanpehmeä kabuki ja We Care Iconin huulipunasivellin. Voisi silmämeikinkin tekeminen olla taas ihan uudella tavalla antoisaa jos olisi kunnon välineet... Joten seuraavan palkkapäiväni ohjelmistoon varmaankin kuuluu blogiarvostelujen ja nettikauppojen selailua :)

    Tuleeko sinulle mieleen mitään hyviä, hinta-laatu-suhteeltaan kohdallaan olevia sivellinmerkkejä? Olen pohtinut esim. Coastal Scentsin siveltimiä, onko sinulla niistä kokemuksia?

    Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole itse mitenkään kovasti siveltimien perään, mutta EcoToolsin lisäksi olen kuullut paljon hyvää Real Techniquesista. Merin siveltimiä saa ainakin Pretty.fi:stä ja ulkoimaisista nettikaupoista (esim. iHerb, HQ Hair)

      Coastal Scentsilta omistan muutaman siveltimen, ovat olleet hintaansa nähden tosi hyviä. Täällä juttua niistä: http://www.lazydynamitee.blogspot.fi/2010/08/sutinaa.html

      Poista
  5. Hamstrasin Narsia ja Benefitiä. Onneksi niitä saa nykyisin niin helposti netistä, niin ei ole sitäkään ongelmaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. :) Kummasti niitä silti tulee haalittua helpommin, jos ovat ihan konkreettisesti neneän edessä.

      Poista
  6. Mä ostan aina kaikkea, mitä Suomesta ei saa, tai on Suomessa huomattavasti kalliimpaa. Esim Benefit. Keski-Euroopassa on DM-ketjulla aivan ihania kosmetiikkakauppoja, josta löytyy aivan mahdottoman halvalla luonnonkosmetiikkaa, tuttuja ja tuntemattomia merkkejä, meikkejä jne.
    Sephora ja Boots kuuluvat myös pyhiinvaelluskohteideni joukkoon, jos kohdemaasta sellainen löytyy.

    Tiltu Kultu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keski-Euroopan edullinen kosmetiikka houkuttelisi kyllä itseänikin kovasti. Prahassa en vielä ehtinyt tutustumaan valikoimiin kovin tarkasti, mutta kesäkuussa on onneksi tulossa uusi ulkomaanmatka, niin pääsen ottamaan vahinkoa takaisin. :)

      Poista
  7. Ostin Sephoran virallisesta liikkeestä Gdanskista aivan ihanan pinkin (hieman neonpinkahtavan) huulipunan, ja avasin sen vasta kotona. Haisi niin kamalan pahalle, että taisi olla ollut liikkeessä hyllyssä jonkin aikaa :( Harmitti aikas paljon. Petrolinsininen Sephoran rajauskynä sen sijaan oli kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yyh, pahanhajuiset meikkituotteet ovat tosi ikäviä. :/ Mutta Sephoran omat meikit noin yleensä ihan mukavia, ainakin sen perusteella mitä olen itse päässyt niihin tutustumaan. Saisivat tuoda ketjun pian Suomeenkin, kun länsinaapurista jo löytyy.

      Poista
  8. Mä en varsinaisesti hamstraa mitään (paitsi Sephorassa!) mutta tuon ulkomailla törsäämisen tunnistan! Ei mun tartte itse asiassa lähtee ku tyyliin Lohjalle niin olen ihan "Oooo, täällä on Sokos, käydäänpäs kurkkaamassa", ja sieltä tarttuu mukaan vähintään joku kosteusvoide tai muu joita on kaapit täynnä. Et kunhan nyt jotain ostaa. Helevetti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan sama täällä. :D Ulkomailla tilanne on tietysti vielä pahempi, mutta kyllä sain aikaisemmin tyydytettyä ostomaniaa Sokoksellakin. Lomalla sitä on niin kovin estoton. :)

      Poista
  9. Aivan mielettömän upea meikki!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletan että tarkoitat sitä vihreää tuossa seuraavassa postauksessa? ;) Kiitos!

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>