sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Papaija-smoothiet

Tiedättehän, kuinka ärsyttävää on keksiä fiksua sanottavaa tai jokin naseva vastaus tunteja, tai jopa päiviä sen jälkeen, kun sanoja olisi tarvittu? Keskustelu on ollut ja mennyt aikaa sitten, ja muut osapuolet ovat jo tyystin unohtaneet sen. Minulla on hiukan samanlainen olo näiden tuotteiden kanssa, jotka olisivat olleet ajankohtaisia vielä reilu kuukausi takaperin, kun helteet vielä hellivät. Ei sillä, etteikö näitä voisi käyttää ympäri vuoden, mutta itse olen hedelmäisten herkkutuoksujen kanssa sillä tavalla vähän rajoittunut, etteivät ne tunnu omilta viilenevissä illoissa.

Aivan taivaallisen herkullisia nämä nyt joka tapauksessa ovat, enkä näin ollen voinut jättää kirjoittamatta. Sain Natuviven papaijasarjan vartalonhoitotuotteita kokeiltavakseni viime keväänä ja olen käyttänyt niitä pikku hiljaa pitkin kesää ja päähänpinttymistäni huolimatta vielä syksylläkin. Vartalovoide, suihkugeeli ja käsivoide sisältävät kaikki (tosin aika pienissä määrin, tietenkin) papaijaöljyä ja tuoksuvat kirpeänmakealle hedelmälle hyvin autenttisen oloisesti. Tuotteiden tuoksu on toki pääosin peräisin hajusteesta, enkä ole ollenkaan varma, onko se samanlainen kuin papaijassa. Mutta siitä viis, ihana se on kuitenkin.

Suihkugeelistä (kuvassa vasemmalla), tai "voiteesta", kuten pakkauksessa seisoo, olen pitänyt kovasti. Koostumus on helmiäishohtoista ja läpikuultavaa, juoksevaa geeliä - yllättäen ei voidemaista ensinkään. Vaahtoaa reilusti ja pehmeästi, tuoksuu erinomaisen hyvälle. Hoitaa siis hommansa loistavasti.

Vaaleankeltainen vartalovoide (keskellä) on koostumukseltaan ohuehkoa, muttei kuitenkaan juoksevaa. Muistuttaa hiukan jugurttia. Pari, kolme painallusta riittää voitelemaan keskivertoa hiukan pidemmän, kuivasäärisen naisihmisen yhden jalan. Aika riittoisaa tavaraa. Voiteessa on reilusti glyseriiniä ja rapsiöljyä, se imeytyy nopeasti ja tuntuu kosteuttavan hyvin. Talveksi tahdon itse vaihtaa tämän johonkin tuhdimpaan, mutta sopii varmasti ympärivuotiseenkin käyttöön, jollet ole kamalan kuiva.

Käsivoide (kuvassa oikealla) on kulkenut mukana käsilaukussa ja olen käyttänyt sitä päivittäin, mutta tällä hetkellä yritän vain saada sen kulumaan loppuun mahdollisimman pian. Voide on mukava, mutta omaan makuuni liian kevyt. Vaikka koostumus on aavistuksen paksumpi kuin vartalovoiteessa, käsieni iho imaisee tämän sekunneissa. Iholle jää silti liukkaan tahmea kalvo, jonka tarkoitus olisi varmaan suojella kuivumiselta, mutta minua se vain ärsyttää. Hedelmäinen tuoksu onkin tuotteen paras ominaisuus, ja se kompensoi puutteita melko hyvin.

Suosittelen erityisesti suihkugeeliä ja vartalovoidetta lämpimästi kaikille hedelmätuoksuista pitäville, joskin voiteesta ei ehkä ole raskaan sarjan kosteuttamiseen ja pehmentämiseen. Natuviven tuotteita saa apteekeista, hinnat ovat varsin kohtuullisia. Vartalovoide ja suihkugeeli (molemmat 250 ml) maksavat noin kympin kappaleelta, käsivoide (60 ml) seitsemisen euroa.

Jokerikysymys: mikä hedelmä tuoksuu mielestäsi parhaalta?

6 kommenttia:

  1. Sama täällä, vitsit inhoan tuotteita, jotka jättävät iholle juuri tuon suojaavan kosteuttavan kalvon. Kamala ominaisuus myös kasvovoiteissa. Muuten nämä papaijat kuullostavat tosi herkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ne ovatkin! Ainoa miinus tulee tuosta käsivoiteen koostumuksesta, se on tosiaan hiukan ällö.

      Poista
  2. Nuo Natuviven Papaijat ovat kyllä tuoksultaan niin herkkuja! Muuten pitää vastata näin syksyllä omena, vaikka kookos onkin ehkä all time favouriteni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen mausteinen inkivääri-kaneli-omena, etenkin! Oi nam!

      Poista
  3. Mango ja papaija. Ja granaattiomena <3 Namnam, siinä lempparituoksut! Niin ja sitruuna tietty!

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>