lauantai 1. marraskuuta 2014

Verissä päin

Mörkövaroitus. Lupailemani hiustuotepostauksen kirjoittaminen on viivästynyt muiden kiireiden vuoksi, mutta en malta olla tekemättä juttua eilisestä halloween-maskistani. Meikistä tuli niin onnistunut, että herkästi säikähtävien kannattaa ehkä skipata tämä kokonaan. Tai ainakin selata sivua alaspäin vähän tavallista varovaisemmin. Instagram- ja facebook-seuraajat näkivät verinaamani vilaukselta jo eilen, mutta valotan seuraavassa vähän myös taustaa. Tutorialia en ehtinyt kuvata, sen sijaan linkkaan tekstin joukkoon ne opastukset, joista itse otin mallia.

Nappasin alkuun kuvan keskeisistä käyttämistäni tuotteista. Vastaavia on saatavilla miltei missä tahansa pilailukaupassa tai esimerkiksi Punanaamion tai Buttericksin nettikaupoissa. Näillä pärjäsin:
 1. Harmaa peruukki, ostin Ebaysta. Myyjänä Coserstudio. Nopea toimitus, edulliset hinnat ja laadukkaan tuntuinen tekotukka. Saksin peruukkiin itse otsatukkaa, ja kevensin latvoja. Pölistelin hiukset kauttaaltaan perunajauhoilla, jotta sain muovista kiiltoa vähemmäksi.
 2. Mehron Spirit Gum -partaliima. Käytin apuna kulmakarvan peittämisessä, mutta olisi myös ollut hyödyllinen repsottavan lateksin paikkailemiseen myöhemmin illalla.
 3. Mehron Extra Flesh -arpivaha. Tämäkin meni kulmakarvan siloitteluun.
 4. Grimas Latex-Rubber Milk. Nestemäistä lateksia, kätevän kokoinen 100 ml pullo.
 5. Grimas Crème Make Up Pure (501). Punainen rasvaväri.
 6. Fun World Bloody Scab -tekoveri. Geelimäinen, tahmea veri, joka tarttuu hyvin ihoon eikä valu.
 7. Superstar Artificial Blood. Juokseva tekoveri. Valikoimissa monella muullakin valmistajalla.
 8. Valkoiset piilolinssit (Colour Vision).
Lopputuloksesta tuli tällainen. Illan mittaan tuli säikyteltyä ratikassa matkustaneet lapset, kioskin myyjä, halloween-juhlia isännöinyt ystäväni sekä kotiin palatessa myös aviomies. En ollut miettinyt hahmolleni mitään erityistä taustaa, mutta jotain pikkuisen kuollutta ja pahasti turpaansa ottanutta tavoittelin. Kasvojen ehjällä puolella on voimakkaiden varjostusten lisäksi aika perus smoky eye -meikki mustalla luomivärillä ja sinisellä glitterillä toteutettuna. Toisella puolella meininki on verisempää.

Aloitin veripuolen kulmakarvasta, jonka peitin partaliimalla (2) ja arpivahalla (3) tässä videossa esitetyllä tavalla. Onnistui muuten paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Jujuna on ensin kiinnittää karvat ihoa vasten partaliimalla, jonka päälle tasoitellaan ohut kerros vahaa. Vaha peittää kaikki epätasaisuudet ja alla oleva liima pitää sen hyvin paikoillaan. Jotta ihon lämmössä pehmenevä vaha ei illan mittaan sotkisi koko meikkiä, sudin sen päällekin vielä yhden kerroksen liimaa.

Kulmakarvan jälkeen aloin askarrella naamasta törröttäviä iholipareita. Toteutin ne nestemäisen lateksin (4) ja ohuiden vessapaperikerrosten avulla, kuten tällä videolla näytetään. Inspiraatiota vammoihin sain myös tästä tutorialista. Kun olin saanut haavan reunoista sellaiset kuin tahdoin, maalasin sisäpuolelle jääneen alueen kokonaan punaisella rasvavärillä (5). Tein punaiselle alueelle varjoja harmaalla ja mustalla luomivärillä kasvojen muotoja seuraillen. Lisäksi tummensin reunoja ihoriekaleiden alta.

Ennen verellä leikkimistä meikkasin ehjän ihoalueen. Sekoitin meikkivoiteeseen Make Up For Everin valkoista, nestemäistä Chromatic Mix -pigmenttiä ja violettia jauheluomiväriä, jotta sain sävystä kalpean ja harmahtavan. Varjostuksiin käytin harmaanruskeaa luomiväriä, jonka päälle lisäsin vielä violettia. Yritin saada poskipäitäni kuopalle, lisäsin vähän silmäpussia sekä varjoa nenän varteen. Samaa harmaanruskeaa luomiväriä sotkin ihon ja lateksin rajalle, jotta se ei erottuisi niin selkeästi. Meikkasin kulmakarvan ja tein ehjän puolen silmämeikin.

Tekoveri on tässä lookissa ehdoton, ja sitä käytin reilulla kädellä. Maalasin punaisen haava-alueen päälle geelimäisellä verellä (6) ja sotkin sitä myös iholärpäkkeisiin haavan reunoilla. Ulkonevat lateksiosat on tärkeää maalata sisäpuoleltakin, etteivät ne paista sieltä valkoisina. Silmän yläluomen taputtelin tummalla luomivärillä, kun huomasin, ettei geeliveri pysy paikoillaan luomen liikkuessa. Sisäluomelle lisäsin punaista huultenrajauskynää kajaliksi.

Viimeistelin meikin violetilla huulipunalla, piilolinssillä (8) ja nestemäisellä verellä (7), jota laitoin suupieliin ja nenään. Juhlapaikalla läträsin verta lisää myös haavan alueelle, kun sitä ei mielestäni ollut tarpeeksi. :D Hyvä tuli, ja pelottava ainakin. Verellä ja oudolla piilolinssillä saa tavallisemmastakin lookista helposti tuunattua kauhujuhliin sopivan, ja tähän meikkiin etenkin tuo linssi toi mahtavasti outoutta lisää.

Miltä sinun Halloweenisi näytti? Vai onko ihan tyhjänpäiväistä hapatusta?

P.S. Aikaisempia pukujuhlameikkailujani voi selata "naamiaiset"-tägin alta.

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, olin tähän itsekin tosi tyytyväinen. :)

   Poista
 2. Vähän turhankin aito... Toi piilolinssi menee suoraan painajaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kai. :D Anteeksi jos aiheutin pahoja unia. :)

   Poista
 3. Tää on niin hieno etten kestä <3

  VastaaPoista
 4. Hyvällä tavalla hyi olkoon :D Kuten Pirjo sanoi, niin tosi aidon näköinen. Hieno! Olisin varmaan kuollakseni pelästynyt sua, jos oltais törmätty jossain pimeällä kujalla.. hui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illan juhlissa oli pari työkaveria, jotka eivät ensin tunnistaneet ollenkaan. Vasta äänestä hoksasivat. Eli olisin voinut säikytelläkin. :D

   Poista
 5. Wow,tuo on kyl niin karmiva! Miten hankala on puhdistella ihoa tuon jäljiltä?

  Btw,toivottavasti et pahastu et mainitsin sut mun tän päiväsessä postauksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tuollaisesta voi pahastua, ihanasti kirjoitettu! Kiitos. :)

   Tämä meikki lähti yllättävän helposti pois: lateksin sai irroitettua repäisemällä laastarin tapaan. Lopun maskin pyörittelin ensin ihosta irti puhdistusöljyn kanssa, huuhtelin, ja pesin kasvot vielä kertaalleen kasvojenpesuaineella.

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>