perjantai 27. helmikuuta 2015

Sietämättömät siivet

Eli rajausharjoittelua. Muilla ihmisillä klassisella tavalla upealta näyttävä siipimäinen eyeliner-rajaus aiheuttaa pyöreäsilmäiselle ihan tarpeettoman paljon tuskaa. Siksi sellaista ei ole juuri nähty tässä blogissa, vaikka siipirajaukset ovat monelle kanssabloggaajalle arkipäivää. Olen aina välillä treenannut rajausvetoja puolisalaa iltaisin, mutta yleensä olen vain polttanut päreeni siinä touhussa. Jokunen ilta sitten onnistuin kuitenkin ihan mukiinmenevästi ja otin pari kuvaa.

Mantelinmuotoiselle silmälle kissamainen rajaus on luonteva valinta ja se korostaa silmän omaa muotoa kauniisti. Pyöreällä silmällä on usein ongelmana silmän ulkonurkasta ylöspäin vipattu rajausviiva. Koska yläluomen ulkoreuna kääntyy reilusti alaspäin, on ohuemmalla ja luonnollisemmalla viivalla operoitaessa tuloksena melko hurjakin kulma, vaikka kuinka seurailisi silmän omaa muotoa. Lopputulos on jyrkkä ja geometrinen - hyvin kaukana sulavasta siipilinjasta. Parhaiten rajausyritelmäni ovatkin onnistuneet silloin, kun olen ulkonurkkaa kohden paksuntanut viivaa reilusti. Kuten kuvasta huomaa, tällä kertaa paksunnos alkaa suurin piirten tuosta pupillin kohdalta ulospäin, kun taas sisänurkka on hyvinkin ohut. Näin pyöreä silmä saa myös kivasti nostetta.

Olen jo jokseenkin hyväksynyt sen, että omalla silmälläni hienostunut ja kepeä ulkonurkan vippaus ei vain onnistu nätisti, ja jätinkin sen tällä kertaa kokonaan tekemättä. Nostin kyllä alaluomen rajausta ylöspäin, mutta vain vähän matkaa, ja yhdistin ylä- ja alapuolen rajausviivat ikään kuin kolmionmuotoiseksi nuoleksi. Mitä pidemmälle alaluomelta lähtevää linjaa vie, sen paksumpi rajaus ja dramaattisempi lopputulos. Yläluomen osuus kun on tarkoitus tuoda nuolen kärkeen yhtenäisenä suorana viivana paksunnoksen alusta, eli siitä pupillin kohdalta lähtien. Tämä näkyy paremmin ylemmässä kuvassa, alakuvassa silmän muoto hiukan vääristää. Tykkään tällaisesta rajauksesta tosi paljon, mutta tämä on silti itselleni aavistuksen liian dramaattinen arkikäyttöön. Juhlissa kyllä aion kokeilla, ehdottomasti!

Käytin rajaukseen L'Oréalin geelimäistä Superliner Gel Intenza -väriä ja askartelukaupasta ostettua ohutta sivellintä. Molemmat toimivat moitteetta. Tuo L'Oréalin eyeliner on muuten mainio myös sisäluomen rajaukseen, jos kaipailet pysyvää mustaa siihen touhuun.

Mitenkäs siellä? Oletko tottunut rajailija vai tuskailetko? Arkeen vai juhlaan?

25 kommenttia:

 1. Täällä toinen pyöreäsilmä kuka on jo luopunut siipirajauksen haaveilustakin. Ei vaan onnaa. Mutta sulla on kyllä nätit, tosin se saattaa johtua ihan siitäkin, että sä oot tuollainen virtuoosi :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että virtuoosi. :D Kiitos! Minullakin on yleensä tosi takkuista, enkä usein rajaa silmiäni ollenkaan. Nyt kuitenkin onnistui ihan hyvin.

   Poista
 2. Mulla on kans melko pyöreät silmät ja olen taistellut tän ongelman kanssa, mulla on varmaan kaksi kertaa elämässä ollut siipirajaukset. :D Tosi kauniit rajaukset. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama mullakin. Käyttäisin rajauksia tosi mielelläni, mutta aina ne vaikuttavat jotenkin oudoilta. Kiitos kehuista. :)

   Poista
 3. No nyt ainakin onnistuit tosi ihanasti! Minä ainakin tykkään että näyttää oikeen hyvältä. Mulla on vähän samaa ongelmaa jostain syystä, vaikka silmät onkin klassiset mantelinmuotoiset, eikä ulkonurkka ole millään tavalla roikkuva edes. Mulla on vahva kulmaluu, joka jatkuu tuonne ulkonurkkaan aika alas asti. Luulen että se haittaa tätä hommaa, kun siivestä tuppaa tulla aikas oudonmuotoinen. Koen itsekin että kunnon paksu rajaus on ainoa mikä toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voimakas kulmaluu tai raskaat luomet hankaloittavat kyllä varmasti rajailupuuhia. Toisaalta, go big or go home, vai miten se oli. :D Samahan se on laittaa kerralla kunnolliset rajaukset, kun kerran siihen hommaan ryhtyy.

   Poista
 4. Rrrakastan siipirajauksia, mutta kun ei ne vaan tahdo onnistua. Mantelin muotoinen silmä kyllä, mutta roikkuva luomi tuo kovasti haastetta, että sen siiven saisi näyttämään nätiltä. Joskus ihan pehmeällä kynällä tein rajauksia tiuhaankin, silloin onnistui kun usein teki, mutta sen siiven piirtäminen kauniiksi oli tosi vaikeeta silloinkin. Nykyään rajaukseni teen yleensä vain luomivärillä ja pienellä siiventapaisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luomivärirajausta minäkin käytän usein, kun meikki kaipaa skarppiutta. Se on mukavan helppo ja pehmeä. :)

   Poista
 5. Minisilmä tässä moi. Siipirajaukset on mulle aivan ehdoton juttu, olen jumittanut niissä teinistä asti. Ne avaavat silmää ja tekevät niistä minin sijaan mystiset. Mutta siltikin tuntuu, että joka toisella kertaa ne menevät mönkään. Tahmatassu. Ja roikkuluomi.

  Todella upealtahan nuo sun silmät näyttää!!! Olet kyllä taitava, ei voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moi, minisilmä! :) Arvostan korkealle kaltaisiasi ihmisiä, jotka saavat rajaukset piirreltyä päivittäin. Vaatinee sinnikkyyttä. Kiitos rohkaisevista sanoista, pitää nyt tsempata tämän rajausasian kanssa. :D

   Poista
 6. Mulla on ollut siipirajaus vakiokäytössä yläasteelta lähtien, silmänmuotoni on kai manteli niin se on tullut lähes itsestään. Teen kokeiluja lähinnä siiven sijainnin ja paksuuden kanssa, mutta jonkinlainen vippaus nurkkaan aina tulee. En edes osaa olla ilman, eyelineritön silmä tuntuu alastomalta. Onnekseni olen melko suurisilmäinen, joten vahvatkin mustat rajaukset tuntuvat enemmänkin korostavan kokoa kuin pienentävän optisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan optimaaliselta rajaussilmältä. :) Minulla taas eyeliner tuntuu silmämeikissä ylimääräiseltä ja hankalalta, kun en ole tottunut sitä käyttämään. Treeniä, treeniä vaan...

   Poista
 7. Saman ongelman kanssa painitaan, joskin mun ongelma on silmän muodon sijaan yläluomen painavuus. Eipä juuri rajauksia munkaan meikkikuvissa näy, vaikka tekniikka onkin teoriassa ihan hallussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mietinkin, että kyllä sinun silmän muodollesi rajaukset sopisivat tosi luontevasti. Mutta jos ei toimi, niin ei. On muuten jännää, miten eyeliner on toisille sellainen erityistilanteiden spessujuttu, ja toisille osa tavallisinta arkimeikkiä.

   Poista
 8. Hei sieki oot harjoitellut, mullaki on luonnoksissa rajausopettelupostaus :'D

  VastaaPoista
 9. Jep, saman oon havainnut omillakin pallosilmilläni - kunnon paksunnos ulkonurkkaa kohden JA ehdottomasti rajausta myös alas! Jos laittaa pelkästään ylös siipimäisesti, näyttää tollolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi jos tavoittelee sellaista fiftarityylistä juttua, silloin toimii! Siis tuo pelkkä yläluomen rajaus. Mutta joo, tavallisessa meikissä näyttää kyllä vähän kummalta. :)

   Poista
 10. nätti rajaus! oma ongelmani on, että läheltä katsoessa (eli käytännössä koko ajan kun meikkaan, minulla on niin huono näkö, että peili on pakko pitää kiinni nenässä meikatessa) melkein mikä tahansa rajaus näyttää kivalta, ja en oikein osaakaan meikata ilman siipirajausta. kauempaa katsottuna lopputulos taas voi olla ihan pöljän näköinen, ei vaan istu kasvoihin sitten ollenkaan! se on tätä pienten silmien ongelmaa... pitäisi varmaan vaan testata vaikka miljoonaa eri tapaa rajata, jotta löytyisi se, joka näyttää kauempaakin kauniilta :)

  kivaa, jos meikkikuvissasi olisi useammin kokokasvokuvatkin, niistä saa niin paljon paremman käsityksen kuin pelkästä silmälähikuvasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, kokokasvokuvat ovat minunkin mielestäni paljon kivempia kuin nämä silmät. Yritän ottaa niitä (tai ainakin puolikkaita kasvokuvia) aina silloin kun se on mahdollista. Niitä aina muistaa joku toivoa, kun yleensä tosiaan on tarjolla vain näitä lähikuvasilmiä. :D Johtuu siitä, että meikkailen usein ihan vain kokeilumielessä, jolloin meikkiä ei välttämättä ole muualla kuin toisessa silmässä. Sellaisella lookilla kasvokuva näyttäisi oudolta. :) Joskus myös itsekritiikki estää kokokasvokuvien julkaisemisen, en ole kauhean hyvä niissä.

   Läheltä katsoessa rajaukset on varmasti tosi hankala saada symmetrisiksi, olet aika sinnikäs! :) Intoa testailuihin!

   Poista
  2. aivan ymmärrettävää, että koko- tai puolikasvokuvan ottamisesta on enemmän vaivaa kuin pelkän silmäkuvan ottamisessa, joten on kivaa että koko/puolikasvokuvia on edes silloin tällöin ^^ toivottavasti et ole liian itsekriittinen, olen aivan varma, että kuvasi ovat hienoja :) ja eihän kaiken nyt tarvitse täydellistä ollakaan (esim. silmämeikin demonstraatiossa pohjameikin tms.)

   -edellinen ano :)

   Poista
 11. Hyvältä näyttää! :) Mulla om raskaat luomet, ja parin viime vuoden aikana homma on edennyt niin ettei vaan enää onnistu. En mitenkään enää saa siipirajausta näyttämään hyvältä. :(

  VastaaPoista
 12. Munkin silmissä siivet on tuon kaltaisia, jykeviä kolmioita. Vetelen silti niitä huoletta töihin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä sitä toki tarkoittanutkaan, etteikö olisi ihan työkelpoinen tämäkin meikki. Itselläni vain olisi outo ja överi olo, kun en ole rajauksiin tottunut. :)

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>