sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Varjosta valoon

Olen vuosien varrella aivan höpsähtänyt kaikenlaisiin varjostus- ja korostustuotteisiin. Haalin niitä (varsinkin aurinkopuutereita) laatikoihini enemmän kuin olisi millään logiikalla perusteltua ja myös sudin kasvoilleni varmasti enemmän kuin "hyvä maku" sallii. Näin ollen Anastasian kehuttu Contour Kit aiheutti luonnollisesti melkoisen määrän hihkuntaa, kun sain sellaisen Kicksiltä kokeiltavakseni viime syksynä. Kuuden napin magneettipalettia saa kolmessa valmiiksi mietityssä väriyhdistelmässä tai vaihtoehtoisesti sävyt voi valita itse. Näin siis Anastasian nettisivuilla, Kicksin myymälöissä valikoima on todennäköisesti suppeampi.

Oma palettini on vaalein kolmesta mainitusta, nimeltään Light to Medium. Hiukan kummallisesti nimi ei lue paletissa, mutta sen sisältämät kuusi sävyä on printattu pahviseen suojakuoreen. Nekin tosin ihan oudossa järjestyksessä, mutta ei vaikuttane tuotteiden toimivuuteen. :) Sävyjen oikeat nimet löytyvät nappien pohjista, mikä onneksi helpottaa suosikin uudelleenostamista.

Kompaktin kokoinen pakkaus on mustaa, jämäkkää pahvia. Sisällä tosin on myös metallia, sillä paletti on painavampi kuin mitä ulkonäkö antaa olettaa. Ja magnetisoitu, kuten tuli todettua. Vaikka siistiltä näyttääkin, pahvipakkaus likaantuu herkästi. Sormenjäljet näkyvät heti, ja puuteriset tuotteet sotkevat mustan pinnan ennen pitkää. Koska paletti on uudelleentäytettävä ja nappeja voi ostaa erikseen, helposti nuhjuuntuva materiaali kummastuttaa. Toki tällä tavalla paletista on saatu edullisempi, mutta kuitenkin. Paletin pohjan lisäksi myös kansi on magneettinen ja se pysyy napakasti kiinni, mutta on silti helppo avata.

Nappien irroittamista helpottaa pieni kolo, mutta niiden kanssa kannattaa silti käyttää jotain apuvälinettä, koska magneetti on voimakas. Halkaisijaltaan napit ovat nelisen senttimetriä ja niissä on kolme grammaa tuotetta kussakin. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että esimerkisi MACillä poskipuna painaa kuusi grammaa ja Lumenella neljä. Jokainen nappi on siis jonkin verran keskivertoposkipunaa pienempi. Aurinkopuutereissa ja korostustuotteissa pakkaukset ovat yleensä vielä poskipunia suurempia, joten koollaan nämä eivät kyllä pääse leveilemään. Jos haluaa levittää varjostustuotteensa suurella siveltimellä, tämän paletin pienestä napista on vaikea saada tuotetta pyöriteltyä sutiin ilman että mukaan tulee vähän naapuristakin. Jos taas on tottunut tekemään tarkempaa työtä pienellä siveltimellä, tätä ongelmaa ei ole.

Swatchatessa koostumus vaikutti ensin hiukan jauhoiselta, mutta käytössä en ole haivainnut pölisemistä. Jokaisessa sävyssä on hyvin pigmenttiä ja ne levittyvät huomattavan pehmeästi ja tasaisesti. Edes varjostusväreillä en ole onnistunut saamaan yhtään laikkua poskilleni, vaikka niitä reipaskätisesti levittelenkin.


Yllä swatchissa värit siinä järjestyksessä kuin ovat paletissakin. Vasemmalla neutraali norsunluunvaalea mattasävy Vanilla, seuraavana mattainen vaaleankeltainen Banana. Kolmas sävy, Sand, saattaa hyvinkin olla paras valoaheijastava korostustuote, johon olen tähänastisessa elämässäni törmännyt. Katsojasta riippuen se on joko luonnonvalkoinen tai vaalean beige sävy, jonka hohto on äärimmäisen tasaista ja henojakoista, mutta silti melko voimakasta. Todella luonnollinen, mutta samalla näyttävä. Upea!

Varjostusväreistä vasemmanpuoleisin on lämpimähkö ruskea Java, keskellä on viileämpi vaaleanruskea Fawn ja oikealla erittäin lämmin ruskea Havana. Kaikki ovat mattasävyjä. Fawn on täydellinen kalkkilaivan kapteenin varjostusväri, jos ei tarvitse ihan harmaanruskeaa vaan kaipaa hiukan lämpöä. Tykkän tästä itse aivan hulluna, sävy sopii minulle paremmin kuin esimerkiksi NYXin Taupe, joka on hitusen liian viileä. Eniten olen silti käyttänyt Javaa, joka on perinteisempi aurinkopuuterisävy, mutta oikein toimiva eikä liiaksi oranssiin taittava. Havana puolestaan on jo liian lämmin omaan makuuni. 

Contour Kit on konseptina erittäin hyvä ja tuotteet toimivia, mutta kokonaisuus ei mielestäni ole aivan täydellinen. Jos minulla ei olisi tätä palettia, ostaisin hyvin todennäköisesti vain yksittäisiä sävyjä, jotka laittaisin esimerkiksi Z-paletin tyyliseen magneettipalettiin. Tässä yhteenvetona Anastasian paletin plussat ja miinukset.

+ Erinomaisen hyvä ja samettinen koostumus.
+ Sand ja Fawn täydellisiä sävyjä (minulle).
+ Jämäkkä ja näppärän kokoinen paletti.

- Paletin materiaali likaantuu helposti.
- Napit voisivat olla suurempia.
- Kuusi sävyä on liikaa, neljä riittäisi.
- Nappeja olisi helpompi käyttää, jos niiden ympärillä olisi tilaa.

8 kommenttia:

 1. Varjostus- ja korostustuotteista en ymmärrä mittään, lähestyn ihan toisen asian kanssa... Ostit joskus viime vuonna (kesällä?) Guerlainin Aqua Allegoria -minisetin, voisko pliiiiis saada siitä postausta? Tykkään hajuvesipostauksistasi ja tätä olen odotellut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ostinkin, kiitos muistutuksesta! :) Pari muutakin tuoksupostausta on suunnitteilla, mutta otan nuo Guerlainitkin työn alle. En pysty lupaamaan mitään ajankohtaa, mutta tulossa on!

   Poista
 2. No voihan.. Nyt tuli uusi himotus listalle.. Onneksi suurena miinuksena on paletin pahvisuus. Jos pakkaus on samanlainen kuin kulmapaletissa, niin omassa kulmapaletissani on nurkat jo saaneet osumaa niinä harvoina kertoina kun olen sitä mukanani kanniskellut. Ja se jos mikä surettaa.. Kulmapalettikaan ei ollut halpa.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ole tämäkään varmaan ihan kaikkein edullisin. Minä olisin myös tykännyt muovisesta paletista enemmän, se pysyisi siistimpänä. Saattaa olla, että siirrän nuo eniten käyttämäni napit vielä johonkin toiseen magneettipalettiin.

   Poista
 3. Olen uuno varjostusten ja korostusten kanssa, mihin käytetään keltaista? Entä miten sama ihminen voi käyttää Fawnia ja Havanaa?

  Sand näyttää houkuttelevalta, jotain tuollaista olen kaivannut, kun olen haaveillut korostustuotteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelisin, että keltaista voisi käyttää esimerkiksi silmien alla kirkastamaan ja taittamaan sinisyyttä. Monilla muilla merkeillä on nimittäin keltaisia puutereita siihen tarkoitukseen. Menee toedennäköisesti myös ihan tavallisena korostustuotteena lämminsävyisen poskipunan kanssa.

   Itse pystyn hyvin käyttämään kaikkia kolmea varjostusväriä, kunhan vain otan väriä napista vähän kerrallaan ja häivyttelen hyvin. Riippuu kyllä vähän ihonsävystä, kuinka tuollaiset hyvin lämpimät tai viileät sävyt sopivat. Fawn on aika neutraali, luulisin että se menee melko monelle.

   Suosittelen kyllä ehdottomasti ostamaan Sandin, jos sitä on saatavilla irtonappina. Ihan mahdottoman kaunis ja ihana!

   Poista
 4. Hyvä kun törmäsin tähän, enkä mennyt sokkona tilailemaan. :)
  Oma lemppari korostusvärini otti ja lopahti, eikä sitä enää valmisteta.. Olisiko jotain hyvää yksittäistä tuotetta vinkata? Hyvä luonnollinen hohde, mielellään ilman mitään glittereitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fyrinnaen hohtotuotteet ovat omia suosikkejani, kirjoitin niistä viime syyskuussa. Kaikki kokeilemani sävyt ovat olleet ihania! Asettamiesi kriteerien puitteissa kehuisin vielä myös The Balmin Mary-Lou Manizeria ja MACin Mineralize Skinfinisheja, joista monet muutkin kovasti tykkäävät.

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>