sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kautta likaisten varpaitteni!

*Ällötysvaroitus*

Jalkojen ihon kanssa minulla ei ole koskaan ollut suuria ongelmia. Kuivuutta ja karheutta, juu, mutta ei pahasti kovettumia eikä halkeilua. Minua on silti jo pidemmän aikaa kutkutellut ajatus jaloille tarkoitetuista kuorintasukista, joita olen bongaillut ainakin Minnan, Liisan, Hennan ja Myyn blogeista. Olin ensin ajatellut ostavani itselleni nuo Holika Holikan sukat, joita tytöt olivat kokeilleet, mutta minulle tarjottiinkin blogin kautta testattavaksi Salvequickin vastaavia tossuja. Otin tuotteen mielenkiinnolla vastaan ja aloitin kesäjalat-projektini.

Jotta ennen- ja jälkeen-kuvissa olisi enemmän eroja, päätin ensin olla reilun kuukauden ajan raspaamatta ja rasvaamatta jalkojani. Kuten kuvista näkyy, en saanut tilannetta mitenkään katastrofaaliseksi, mutta kantapään ja päkiän alueella iho oli paksuhkoa, kuivaa ja karheaa. Kuorintasukkien käyttö olisi palkitsevampaa, jos kantapäät olisivat ihan kunnon railoilla, mutta kaltaiselleni kaupunkilaiselle toimistotyöläiselle sellaisen lähtötilanteen tavoittelu olisi ollut turhan aikaa vievää ja sukkahousuja kuluttavaa.

Sukkapakkauksessa on tällaiset töppöset. Muovisten sukkien sisäpinta on kangasta, johon on imeytetty tujua, jalkoja pehmentävää ja kuorivaa geeliä. Sukat leikataan yläreunastaan auki ja sujautetaan jalkoihin. Pakkauksessa on mukana teippiä, jolla sukkien suut saa tiiviimmin kiinni. Päälle kannattaa pukea vielä tavalliset sukat ja villasukatkin, sillä ideana on hautoa ja lillutella jalkoja kuorintasukissa puolitoista tuntia, ja märät varpaat saattavat palella.

Vaikutusajan jälkeen jalat huuhdellaan ja kuivataan, ja jatketaan elämää kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Sukkien geelissä on voimakkasti kuorivia happoja, joiden myötä kuollut ihosolukko kuoriutuu jalkojen pinnalta itsestään muutaman päivän kuluessa. Pakkauksen mukaan ihon kuoriutuminen kestää 10-15 päivää, mutta itselläni kaikki kävi paljon nopeammin.  

Neljäntenä päivänä kuorinnan jälkeen jalkojeni tilanne oli tämä. Varpaiden välin ohut iho oli alkanut hiukan repsottaa jo päivää aikaisemmin, mutta alkoi kunnolla irrota vasta neljännen päivän aikana. Noita riekaleitahan ei tietysti saisi repiä ollenkaan, vaan yritäpä olla repimättä! Isovarpaan ja päkiän kohdalla iho oli muuttunut kiiltäväksi.

Kantapään alueella iho oli myös lähtenyt selkeästi irtoamaan, mutta pinta oli vielä ehjä. Näitä en alkanut sörkkiä ennen aikojaan. Seuraavana päivänä tilanne oli jo toinen, kun olin työpäivän aikana kävellyt poikkeuksellisen paljon. Kotiin tullessa saappaissa tuntui siltä kuin jalassa olisi ollut ohuet, kosteat sukat ikävästi makkaralla.

Ja siltä myös näytti! Alemmasta kuvasta näkee hyvin tuon vaalean ihoalueen, joka on täysin irronnut alustastaan. Kantapäiden iho on rullautunut kokonaan irti - myös isovarpaat ja päkiät ovat hyvällä alulla. En tietenkään malttanut pitää näppejäni erossa noista riekaleista, vaan kuorin jaloistani siivuja kuin appelsiinista. :D Tunne on samanlainen kuin parantuneen ja kuivuneen vesikellorakkulan kanssa, mutta reippaammallakaan repimisellä ihoa ei onneksi saanut vereslihalle.

Tässä kaunis lähikuva kantapäästä. Aivan kuin olisi reikä sukassa.

Onnistuneen siivousurakan jälkeen otin tietysti vielä kuvan saavutuksistani (tulitikkuaski mittakaavan vuoksi). Lähes kaikki jalkojeni iho irtosi viidentenä päivänä kuorintasukkien käytön jälkeen. Muutamia pieniä ihohippusia sain myöhemmin nyppiä jalkapöydän alueelta, mutta siinä kaikki.  

Tässä jalat kuoriutumisen jälkeen. Iho on silkkisen pehmeää, eikä missään vaiheessa sattunut tai tuntunut pahalta. Tai no, kuorintasukat jalassa yhtä varvasta vähän kirveli, kun kynsinauha oli rikki. Sukkia ei saisi käyttää, jos jaloissa on haavoja tai rakkoja, ja tuo varoitus on kyllä annettu ihan syystä. Kannattaa myös huomioida, että ihon kuoriutumisen jälkeen jalat ovat viikon ajan tavallista herkemmät UV-säteilylle. Eli ei sandaaleja jalkaan ihan ensimmäiseksi.

Minä olin vaikuttunut ja ostan näitä varmasti vielä lisää, kun kantapäät alkavat taas liiaksi karhentua. Ovatko kuorintasukat jo sinulle tuttu juttu?

27 kommenttia:

 1. Iih, nää on joka kerta yhtä ällöjä! :D Ällöjä, mutta kiehtovia. Nyt kyllä menen ja yllytän siipan kokeilemaan näitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllytä! Minulla on suunnitelmissa saada äiti testaamaan näitä kesän aikana. Aina niin valittelee kuivia kantapäitään.

   Poista
 2. On kyllä aika hurja ero, ei voi ainakaan väittää ettei tuote toimisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikutuksen kyllä huomaa aika konkreettisesti. :D

   Poista
 3. Aina menee kylmät väreet, mutta silti joka kerta on pakko tuijotella noita kuvia. Hurjan näköistä touhua. :D Mutta tehokkaat on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä. :) Näyttää todella paljon pahemmalta kuin tuntuu.

   Poista
 4. Hassua, että mua ei ällötä kuvat ollenkaan yhtä paljon enää kun olen itsekin tehnyt hoidon:D
  On kyllä kaiken vaivan arvoinen homma. Rapsuttelin varovasti suihkun yhteydessä noita riekaleita irti ja ihan kyllä leikkasin pahimmat pois, koska ne jäivät ikävästi jalan alle nuljuamaan. En tiedä, saisiko niin oikeastaan tehdä mutta kun ei revi niin ei siitä kai mitään haittaakaan ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä revin ihan surutta! :D Kuten sanottua, missään vaiheessa ei lähtenyt irti kuin vain sitä ihan päällimmäistä, kuollutta ihokerrosta. Aluksi vähän pelotti alkaa nyppiä noita ihosuikaleita, mutta kun huomasin ettei vaaraa ole, annoin mennä täysillä. ;)

   Poista
 5. Sairaalla tavalla kiehtovaa. Mietin vaan, että eikö jalkoihin tuu ton jälkeen helposti hiertymiä, kun iho jää niin pehmeäksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ainakaan jäänyt niin pehmeäksi, että pitäisi mitenkään varoa. Ihan normaali iho sieltä alta paljastui, ilman kuivuutta ja karheutta vain. :)

   Poista
 6. Hui! Näyttää samaan aikaan hurjalta ja hyvältä :D Mulla on ollut nää pitkään odottamassa ja olen ajatellut laittaa miehen koekaniiniksi.. En ehkä uskalla ite!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskalla vain! Ei tuo tuntunut missään vaikka vähän pelottavalta näyttääkin. Noiden nahanriekaleiden putsailu on sitä paitsi tosi palkitsevaa. :)

   Poista
 7. hrrrr, melkoisia kuvia! mutta eikö tuo ole aivan liian raju toimenpide jaloille? eikö jalat tunnut jotenkin aivan yliherkiltä tuon jälkeen? kun mietin vaikkapa jos tulee joskus iso rakko, niin mulla ainakin se iho on tosi herkkä ja kaikki ärsytys tuntuu tosi ikävältä sen jälkeen kun ihon päällimmäinen kerros on lähtenyt pois.

  melkoista, vähän liian ekstremeä itselleni (lisäksi mun mielestä jalkojen ihossa pitääkin olla paksuutta, sillä hengailen paljain jaloin aika paljon ja kaikenmaailman olosuhteissa missä liian pehmeät jalat eivät olisi hyväksi). mutta tosi veikeä keksintö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näistä niin pehmeä iho tule, että aristaisi. Tuo irtoavan kerroksen alla oleva iho on jo ihan "valmista" ja vahvaa, ei samalla tavalla vereslihalla kuin kesken kaiken puhkeavan rakon alla. Vertasin vain tuota ihon irtoamista sellaiseen kuivuneen ja parantuneen rakon päällä lerpattavaan kuolleeseen ihoon. :) Eli ihan normaalisti voi kävellä, vaikka avojaloin, eikä tunnu mitenkään tavallisesta poikkeavalta.

   Poista
 8. Jännää! Mä hoidan jalkoja kotona viikottain yrttikylvyin ja sen päälle kosteutan ja viilaan varpaankynnet. Tämä erityisesti siksi, että vasemman jalan kynnet ovat kymmenen vuotta sitten vahingoittuneet pikkuisessa onnettomuudessa ja niihin kasvaa paksuuntuvia mörkökynsiä. Ne pysyvät kuosissa hoidolla mutta kauniita niistä ei kai koskaan tule. Olisipa kiinnostava nähdä, mitä nämä sukat tekisivät jaloilleni! Ainakin kuvista päätellen tehoa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehokkaat ovat kyllä. Minullakin on vasemman jalan pikkuvarpaassa tuollainen mörkökynsi. Kipuilun ja kumman ulkonäön vuoksi se poistettiin leikkauksessa 18 vuotta sitten (oli mokoma kasvanut kiinni varvasluuhun), mutta kasvaa edelleen tosi paksuna ja mutanttina. :D Täytyy vain muistaa pitää se lyhyenä, niin ei ole ongelmaa.

   Poista
 9. Hui! Aika hurjat! Pakko päästä kokeilemaan vaikka koivet näyttääkin sen jälkeen aika järkyiltä :D saaks näitä "normaaleista kaupoista"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? :D Saamani tiedotteen mukaan näitä myydään "hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista ja tavarataloista". Google kertoo, että ainakin Anttilassa, Citymarketissa ja Tokmannilla olisi.

   Poista
 10. Huhhuh mitä kuvia! Ihanan ällöttäviä :'D Ei voi ainakaan väittää etteikö tehoja olisi! Tekisi mieli kyllä kokeilla... onkohan tuolla paketilla paljon hintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo oli kaikessa ällöttävyydessään kamalan jännää. :) Sukkaparin suositushinta on 24,90 euroa.

   Poista
 11. Rölli <3

  Mäkään en uskalla, vaikka nuo samat sukat odottaa kaapissa. Toi näyttää jotenkin ihan älyttömän kivuliaalta... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskalla nyt vaan! Ei tuo oikeasti tuntunut yhtään miltään.

   Poista
 12. Mä oon useampaan otteeseen käyttänyt Footnerin vastaavia (ovat olleet apteekin kautta ostettavissa jo muutamia vuosia). ( http://www.footner.fi/ ) Footnerilla on sukkien lisäksi saatavissa myös sukkien vaikutuksia tehostavia tuotteita.

  Eka kerta oli kyllä aikamoinen kokemus, silloin kun se kuoriutuminen alkoi. Enkä varmaan olis lähtenyt kokeilemaan, ellei frendi olis niitä ekaks testannut. Nyt käyttö käy jo ns. rutiinilla. Kokemuksen kautta vinkkinä sanoisin, että kun kuoriutuminen alkaa, kannattaa pitää sukat jalassa myös yöllä. Ei ole rämmeniä ympäriinsä. Ja sukat kannattaa pestä nurinperin sen jälkeen... ;0)

  VastaaPoista
 13. Hitsi, mun on pakko pian testata joitakin näistä kuorintasukista. Mä muistan, kun lapsena tuli vietettyä suurin osa kesästä paljain jaloin ja syksyllä jalkapohjat kuoriutuivat hieman samalla tavalla. Oi että oli ihana repiä sitä irtoavaa ihoa. :)

  VastaaPoista
 14. Mun mielestä tuossa ei ole mitään ällöä, mutta aivan liian hidas prosessi! En jaksa odotella päiviä tai viikkoja (?!) riekaleiset nahkasukat jalassa, kun tavallisella jalkakylvyllä ja raspauksella saa melkein saman tuloksen :D

  VastaaPoista
 15. Ooh! Nämä kuvat tuottavat samoja reaktioita kun Youtuben finnivideot, eli sellaista vähän pimeetä mielihyvää..:D :D Ja nämä sukathan on pakko saada! Mikähän niiden hinta mahtaa olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen myöhäistä vastausta, olet varmaan jo ehtinyt käydä sukkaostoksilla. :) En muista ihan tarkkaa hintaa, mutta jossain 25 euron paikkeilla taisi olla.

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>