sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Silkkaa luksusta

Ensikohtaamiseni mineraalimeikkien kanssa tapahtui pari vuotta sitten. Olin erinäisten linkkien ja suositusten kautta päätynyt Pure Luxen nettisivuille, joita selasin huuli pyöreänä ja ihmettelin kauniiden värien paljoutta. Päädyin tilaamaan muutaman luomivärinäytteen ja olin oitis myyty. Näytteet maksavat noin dollarin kappale, ja tulevat pienissä purkeissa. Purkit ovat mielestäni käytössä helpompia kuin samplepussit, joita useimmista mineraalimeikkejä myyvistä nettikaupoista saa. Pikkupurkista riittää väriä moneen käyttökertaan enkä ole toistaseksi saanut käytettyä loppuun kuin kaksi ostamaani samplea.

Ihastuin väreihin, jotka mineraalimeikeille tyypillisesti ovat kaikki jollakin tavalla hohtavia, kimaltavia tai metallisia, ja levittyvät todella hyvin ja pehmeästi. Parhaimman lopputuloksen saa käyttämällä luomivärin pohjustajaa, mutta ainakin tummimmat sävyt toimivat ilmankin. Myöhemmin palasin Pure Luxen kauppaan useampaan otteeseen. Alla purkit, jotka ovat muuttaneet luokseni:
Sävyt numerojärjestyksessä:
  1. Indigo (ihana intensiivisen tumma metallinhohtoinen sininen)
  2. Racy
  3. Shameless
  4. Cabana
  5. Galaxy
  6. Sublime
  7. Amethyst
  8. Romance (kauniskauniskaunis kullanhohtoinen violetti)
  9. Kaleidoscope Faceted (Kaleidoscope -sarjan sävyt näyttävät eri värisiltä eri valossa/märkänä)
  10. English Ivy
  11. Sprout
  12. Tart
  13. Heather Mist
  14. Ballerina
  15. Jezebel
  16. Elysium
  17. Rose Gold (kullanhohtoinen vanha roosa, yksi lemppareista)
  18. Bubblegum (mahtava siniseen taittava pinkki, ihQ)
  19. OMG! (Indigoa vastaava metallinhohtoinen punainen, huippu!)
  20. Ouch! (raju aniliininpunainen, erittäinen pigmenttinen)
  21. Bloom
  22. Supernova
  23. Poor Little Rich Girl
  24. Cinnamon (tällä saa helposti kauniit sumusilmät)
  25. Risque
  26. Russet
  27. Utopia (tosi nätti tumma violetti, hyvä rajaukseen)
  28. Chocolate Cherries
  29. Solitude (kaunis tumma ruskea, toimii hyvin rajauksessa ja tuo intensiteettiä muutenkin)
  30. Chocomint (vihreänhohtoinen ruskea, jännä sävy)
  31. Antique Lace
  32. Peach Champagne (ihana kullanhohtoinen persikka, lemppareita)
  33. Muse
  34. Sunny Side Up
  35. Tangerine (tosi oranssi)
  36. Saffron
  37. Pink Pearls (hyvä highlighter, melkein loppu :)
  38. Opal Aura (Aura-sarja näyttää valkoiselta purkissa, mutta shiftaa eri värejä iholla. Opal Aura on punainen. Tosi nätti highlighter tämäkin.)
  39. Ice Princess (39.-43. ovat Flash Cube -glittereitä)
  40. Raspberry Ice
  41. Ruby Slipper
  42. Magic
  43. Black Ice
Lisäsin kommentteja sellaisten sävyjen perään, joita olen käyttänyt paljon. Tarkemmat (ja melko osuvat) kuvaukset sävyistä löytyvät PL:n nettisivuilta. Alla olevissa swatcheissa pohjustuksena Urban Decayn Primer Potion.
Olen testannut myös Eraser-primeria, mutta siitä en vakuuttunut. Luulen, että tuo pohjustaja toimii paremmin mineraalimeikkipohjan kanssa, mutta testihetkellä käytössäni oli pelkästään nestemäinen meikkivoide. Pitää ehkä kokeilla myöhemmin uudelleen. Niin ikään testasin EyezCreme-nestemäistä luomiväriä ja High Voltage Lip Wand -huulikiiltoa, mutta en oikein pitänyt niistäkään. Luomiväri oli vähäpigmenttistä lirua ja huulikiilto todella kuivattavaa, ainakin omille huulilleni. :( Tällaiset tuotteet harvoin kuuluvat mineraalimeikkejä myyvien nettikauppojen vahvuuksiin, oman kokemukseni perusteella yleensä parhaimpia ovat jauhemaiset tuotteet.

Ai niin, Shimmies-hohtojutut ovat mainioita! Erityisen kiva on sävy Kiss of Moonlight.

12 kommenttia:

  1. Oi, ihanalta näyttää :)

    Itellä ois kiinnostus noihin, mutta pitää yrittää tavisluomivärejä vähenemään, ennen ku laajennan kokoelmaa.

    VastaaPoista
  2. OMG! on ehkä pakko saada! Rakastan kirkkaanpunaista luomiväriä, ja valitettavasti oma Make-up Storen värini muuttuu luomilla liikaa pinkiksi. Sen pitää olla täysin punaista!

    VastaaPoista
  3. norppa, mulla on ihan sama vika. Ei tarviis hamstrata enää yhtään enempää, kun entisissäkin riittää yli oman tarpeen.

    bubble, OMG! on ihan loistava punainen. Intensiivinen eikä yhtään pinkki. Suosittelen.

    VastaaPoista
  4. Oi miten kauniita sävyjä! Nyt sain kyllä minutkin innostumaan näistä, kun kerta samplet maksavat vain 1$ ja tulevat vieläpä purkeissa! Olen yhdet samplet tilannut pusseissa ja se riitti minulle... Toimitusmaksut näyttivät myös olevan melko pienet.

    Kuinka nopeasti sait tuotteesi?

    VastaaPoista
  5. Toimitusaika on vähän vaihdellut. Joskus toimitus on ollut viikon sisällä, pisimmillään on tainnut mennä kaksi. Luulen, että Pure Luxea pyörittää pääsääntöisesti vain yksi henkilö, joten pitetempi toimitusaika johtui luultavasti hänen kiireistään. Mutta tilaa ihmeessä, jos kiinnostaa! Ei tosiaan ole kamalan kallistakaan.

    VastaaPoista
  6. Vau! Melkoinen saalis :) Olen Pure Luxelta tilailua harkinnut jo jonkin aikaa, etenkin Eraser ja luomivärit himottavat.

    Mulla ei muuten jostain syystä toimi UDPP yhtään. :/ Värit toistuvat tosi huonosti, ja etenkään tummat värit eivät vain TARTU. Mitäköhän mahdan tehdä väärin, kun muut ylistävät tuotetta holy grailikseen ja mulla se ei vain jostain syystä tahdo pelittää, vaikka kuinka monella tavalla yritän!

    VastaaPoista
  7. Pistitpä pahan. En yhtään osaa sanoa, miksi se ei sulla toimi. Ehkä sitä on liian paksu kerros? Sitä kannattaa taputella vaan ihan ohuesti. Tai sitten se on kuivunut liikaa (tähän en kyllä usko, ei pitäis vaikuttaa)? Tai sitten sulla vaan on viallinen tuote. :( Kummallista. Ja harmillista.

    Luomivärin levitystapakin voi tietysti vaikuttaa asiaan. Olen huomannut hyväksi keinoksi vain painella värin luomelle ilman, että hankaan ollenkaan. Joskus laitan monta ohuempaa kerrosta.

    Onhan noita pohjustajia onneksi muitakin, jos UDPP ei toimi. Kannattaa testata vaikka Too Facedia. Se on helpompi levittääkin, kun ei ole niin tahmea. Myös Make up storen High Tech Lightereista olen kuullut kehuja.

    VastaaPoista
  8. Olen kokeillut paksummalla kerroksella, ihan ohuenohuella kerroksella, lyhyellä kuivumisajalla, pidemmällä kuivumisajalla... Ei vaan toimi. :/ Tuota Too Facedia olen mäkin harkinnut. Onko kokemusta?

    VastaaPoista
  9. Joo, mulla on se itsellä. Oon käyttänyt pari kertaa, mutta ootan, että UDPP loppuu ennen kuin otan käyttöön. Muuten se musta on ihan yhtä hyvä (ei taida olla kovin hyvä kehu, jos ei sulla toimi) kuin Urban Decay, mutta ei tosiaan ole yhtään tahmainen. Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
  10. Heippa! Minäpä päätin antaa sinulle palkinnon, jonka löydät blogistamme. :)

    VastaaPoista
  11. Mukava palkita hyviä blogeja. :) Hiljaisuudessa olen jo jonkin aikaa lueskellut juttujasi ja ihan ihastunut meikkeihisi ja teksteihisi.

    VastaaPoista
  12. Oh, lisää kauniita sanoja. Kiitos. *punastus*

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>