perjantai 2. maaliskuuta 2012

Tukkataikureiden revanssi

Pari viikkoa sitten esittelemäni öljyn lisäksi sain Davinesilta kokeiltavakseni VOLU-sarjan tuuheuttavan sampoon ja hoitoaineen. Tuotteet lanseerattiin viime vuonna täydentämään Davinesin Essential Haircare -linjaa, josta aiemmin puuttuivat hennoille hiuksille suunnatut tuotteet kokonaan. Omalle hiustyypilleni nämä sopivat paremmin kuin vuosi sitten kokeilemani karheiden hiusten LOVE-sarjan tuotteet, vaikka tukkani on hentoisuudestaan huolimatta myös kuiva ja karheahko.VOLU Shampoo

Käyttöohje: Lisää pieni määrä sampoota märkiin hiuksiin, huuhtele ja toista tarvittaessa.

Mitä lupaa:
  • tuuheutta
  • ilmavuutta
  • puhdistaa hellävaraisesti
  • säilyttää hiusten luonnollisen pehmeyden ja kiilloin
  • humalauute elvyttää ja vahvistaa hiuspohjaa ja hiuksia
  • uutta elinvoimaa ja volyymia

INCI: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, Glycerin, Amodimethicone, Polyquartenium-10, Humulus Lupulus Extract, C11-15 Pareth-7, Benzophenone-4, Laureth-9, Trideceth-12, Parfum, Linalool, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Citric Acid, Disodium Edta, CI 19140, CI 17200

Sampoo ajaa asiansa ihan mukavasti, tuoksuu todella hyvälle ja on kauniin väristä esteettisesti miellyttävässä pakkauksessa. Pesuteho voisi ehkä olla hiukan parempi - jouduin vaahdottamaan hiukseni kolmeen kertaan. Toisaalta, pesen pääni niin harvoin, että saadakseni lian ja muotoilutuotteet kunnolla pois joudun joka tapauksessa aina tekemään vähintään tuplavaahdotuksen. Tuotteesta riippumatta. Lisäksi merkille pantavaa on, että ensimmäisenä pesevänä ainesosana tässä on sodium laureth sulfate, joka on rasvahappokoostumuksensa ansiosta hellävaraisempi kuin ärhäkkä ja kovin samankuuloinen sodium layryl sulfate. Myös seuraavat pesevät aineet, cocamidopropyl betaine sekä disodium cocoamphodiacetate, ovat sieltä miedommasta päästä, joten tämä sampoo todella "puhdistaa hellävaraisesti" kuten lupaakin.

Humalauutteella voi olla antioksidanttisia ja antibakteerisia ominaisuuksia, mutta en osaa sanoa, kuinka paljon sen pitoisuus tässä tuotteessa itse asiassa vaikuttaa hiuksiin. Pesun jäljiltä hiukseni jäivät mukavan keveiksi, joten sampoo lunastaa lupauksensa hellävaraisuuden lisäksi myös ilmavuuden osalta.

VOLU Conditioner

Käyttöohje: Levitä pieni määrä hoitoainetta pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin ja anna vaikuttaa 2-3 minuuttia. Huuhtele.

Mitä lupaa:
  • tuuheutta
  • ilmavuutta
  • tekee hiuksista runsaammat
  • säilyttää hiusten luonnollisen pehmeyden ja kiillon
  • hasselpähkinäuute vahvistaa ja tuuheuttaa hiuksia

INCI: Aqua, Glycerin, Polyquartenium-37, Sorbitol, Propylene Glycol Dicaprylate, Cetrimonium Chloride, Rhizobian Gum, Butylene Glycol, Corylus Avellana Leaf Extract, Hydroxyethylcellulose, PPG-1 Trideceth-6, Disodium EDTA, Linalool, Benzophenone-4, Citric Acid, Sodium Benzoate, Benzyl Alcohol, Parfum, CI 19140, CI 17200

Hoitoaine on kiistämättä tämän parin superstara. Levittäessäni sitä hiuksiini olin epäileväinen, koska tuote on koostumukseltaan melkoista lirua, mutta jo huuhteluvaiheessa olin täysin myyty! Olen jo jonkin aikaa yrittänyt etsiä vastinetta TIGIn loistavalle mutta lopetetulle Oatmeal & Honey -hoitoaineelle, joka silikonittomuudestaan huolimatta selvitti ja silotti hiukset uskomattoman hyvin. Tässä se nyt on! Glyseriini, sorbitoli sekä propylene glycol dicaprylate pehmentävät ja sitovat kosteutta, silottavana aineena on käytetty polyquarteniumia. Vaikka hoitoaine näyttää ja tuntuu mitäänsanomattomalta litkulta, lopputulos on ihmeellisen pehmeä ja sileä!

Hasselpähkinäuutteesta en pysty sanomaan sen enempää kuin sampoon sisältämästä humalasta. Varmasti sinänsä ihan ok, mutta tuskin vaikuttaa hoitoaineessa mitenkään merkittävästi. Silottavuudestaan ja pehmentävyydestään huolimatta hoitoaine ei latista hiuksia, joten kaipa sitä voi tuuheuttavaksikin kutsua. :) Tuoksu on samanlainen kuin sampoossa: Davinesille tyypillisellä, spa-henkisellä tavalla erittäin miellyttävä.

VOLU-parivaljakko sai kyynisen bloggaajan viimein kunnolla lämpiämään tälle italialaiselle perheyritykselle. Muissakaan kokeilemissani tuotteissa ei ole ollut mitään vikaa, mutta tällä kertaa myös mainoslauseet korreloivat pullojen oikeasti laadukkaan sisällön kanssa. Ja vieläpä ilman minkäälaista henkistymistä. ;)

* * *

This is exactly what I've been waiting for Davines to deliver! The other products I have tested have certainly been qood if not even excellent but this time the liquid in the bottle actually is and does what it is promised to be and do. The conditioner is my new love - I've been searching for a silicone-free and effective replacement for TIGI Catwalk's wonderful but discontinued Oatmeal & Honey and I think I've finally found it. :)

11 kommenttia:

  1. Täytyy lukea huolella nämä, olen tukkasamis :oD Itellä menee hermo ku tukka on oikeasti niin ohut et päänahka paistaa läpi. Mut mahtavaa tietää et meilläkin on toivoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vertaistuki kelpaa aina. :) Eivät nämä kaksi kyllä mitään tuuheuttamisen supertuotteita ole, mutta tykkään tuosta hoitoaineesta kun se on niin tehokas.

      Poista
  2. En ole vielä omiani ehtinyt kokeilemaan, mutta ehkäpä piakkoin. :) Pidän kovasti ainakin Davinesin lämpösuojasuihkeesta sekä tuuheuttajasta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat kuulostavat sellaisilta tuotteilta, että voisin kokeilla. Lämpösuojaa en tosin ole koskaan käyttänyt, vaikka ehkä pitäisi. Mutta tuuheuttajat tulevat aina tarpeeseen. ;)

      Poista
  3. Mä en koskaan kehittänyt mitään rakkaussuhdetta O&H:n. Mulla se ei koskaan pystynyt selvittämään tukkaan kokonaan. Tähän mennessä mikään silikoniton hoitoaine ei ole pystynyt selvittämään mun tukkaan kokonaan. Yleensä silikonittomien jälkeen laitan ihan vähäksi aikaa takkukohtiin silikonihoitista selvittämään takut sun muut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on ehkä sitten vain helpompi tukka, sille O&H ja tämä hoitoaine ovat erittäin hyviä. En kyllä muutenkaan saa hiuksiini kamalasti takkuja, ellen sitten tee niitä itse. :D

      Poista
    2. Mun tukka takkuuntuu ihmeen helposti vaikka onkin aika ohut ja liukas. Yön jälkeen on aika hirmuiset takut takaraivolla. Samaten tuntuu, että jos tukassa on lakkaa niin pestessä tukkaa menee vielä kamalampaan takkuun kuin normaalisti.

      Paitsi että tänään kun hiuksissa oli ihan minimaalinen määrä lakkaa, jonka sain harjattua vielä suurimman osan pois XZ:n sulkaa hiusnaamio selvitty mun tukan kokonaa, vaikutusaikaa oli reilu 5 minuuttia. Niin, että tiedä sitten sitä mistä se johtuu, että mun tukka ei normaalisti halua selvittyä kokonaan silikonittomilla..

      Poista
  4. Mä olen salaa kuolannut näitä muutamissa blogeissa ja palan halusta päästä kokeilemaan. Täytyy kyllä myöntää, että iso osa kuolauksesta johtuu näistä mahtavan tyylikkäistä pakkauksista. Oi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkaukset ja tuoksut ovat mielestäni Davinesin parhaita puolia. :D Toisaalta, nuo kaksi juttua vetävät puoleensa melkein tuotteessa kuin tuotteessa, näissä ne ovat erityisen hyvin kohdallaan.

      Poista
    2. Mua on kiinnostanut kovasti Davines, mutta en oikein tiennyt mitkä tuotteet olisi parhaat. Ainakin hoitsikan suhteen osaan nyt tehdä valinnan, kuulostaa meinaan todella hyvältä! Mulla on karhea polkkatukka joka on kuitenkin suht hyvässä kunnossa, joten haluan sopivassa suhteessa hoitoa ja pehmeyttä ilman latistavuutta :)

      Poista
    3. Hyvä että olin avuksi. :) Tykkään tuosta hoitoaineesta todella, toivottavasti toimii hyvin sinullakin.

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>