sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Ottipa ohra... seerumi?

Kuvittele kasvihuone Islannissa. Sitä pidetään lämpimänä ja valaistaan tuliperäisestä maalämmöstä saadulla energialla, kasveja kastellaan lähdevedellä ja ne elävät vulkaanisessa hohkakivessä. Teknologia on uusinta uutta, kasvuympäristö jatkuvasti kontrolloitu ja kliininen. Islantilaisen BioEffectin mukaan tällaisissa olosuhteissa kasvaa "the next generation in scientific anti-ageing skin care".Sain maaliskuussa kokeiltavakseni BioEffectin EGF-kasvoseerumin, joka oli viimevuotisen julkaisunsa jälkeen aiheuttanut maailmalla jos jonkinlaista kuhinaa. Kuulemma. Itse en ollut törmännyt tuotteeseen aikaisemmin, mutta otin sen toki ilahtuneena testiin. Seerumissa on käytetty ohrassa kasvatettuja soluaktivaattoreita, jotka kiihdyttävät (iho)solujen omaa toimintaa. Soluaktivaattori EGF (Epidermal Growth Factor) oli alun perin lääketieteellinen, Nobel-palkittu keksintö, joka valjastettiin sittemmin myös kosmetiikkateollisuuden käyttöön.

Bio Effect EGF Serum

Käyttöohje: 2-4 tippaa kasvoille ja niskalle (pieni käännöskukkanen, tässä tapauksessa tarkoitettu varmaankin kaulaa), sekä silmänympärysalueelle. Ihanteellisiin tuloksiin tulisi seerumia käyttää iltaisin, antaen sen vaikuttaa ihon levätessä.

Mitä lupaa:
 • tehokas, turvallinen ja puhdas
 • sopii kaikille ihotyypeille
 • hypoallergeeninen
 • stimuloi solujen omaa uusiutumista
 • uudistaa, ravitsee ja nuorentaa
 • nopeasti näkyviä tuloksia
 • pehmeämpi, kiinteämpi ja säteilevämpi iho

INCI: Glycerine, Aqua, Calcium Chloride, Sodium Hyaluronate, Tromethamine, Hordeum Vulgare Seed Extract, Alcohol (less than 0,9 %), Sodium Chloride, EGF (Transgenic Barley SH-Oligopeptide -1)

Saamani seerumipullo oli pienen pieni, vain viiden millilitran vetoinen, mutta sen kerrottiin riittävän kuukaudeksi. Olin aluksi jokseenkin skeptinen, sillä tuotetta neuvottiin käyttämään kerralla vain 2-4 pisaraa eikä samanaikaisesti saanut käyttää muita seerumeja tai voiteita. Parin tipan tulisi riittää koko kasvoille ja käyttöohjeen mukaan vielä kaulallekin, mutta kuiva ihoni imaisi seerumin hetkessä.

Pienen harjoittelun myötä opin oikean ( = tarpeeksi nopean) levitystekniikan ja sain kuin sainkin kolme pisaraa riittämään koko kasvoille. Kaulaan en edes yrittänyt koskea. Seerumi tuli levittää iltaisin puhtaalle iholle, jotta sen sisältämät tehoaineet saisivat vaikuttaa kaikessa rauhassa yöaikaan. Kosteutusteho oli yllätyksekseni suorastaan loistava, enkä edes kaivannut ekstravoiteita. Mitä kauemmin seerumia käytti sitä pienempi määrä lopulta riitti, koska ihon kuivuus oli vähentynyt kokonaisvaltaisesti. Ja toden totta, pärjäsin pikkupullolla paria päivää vaille kuukauden.

En tiedä, kuinka suuri vaikutus INCIn viimeisenä lymyävällä EGF:lla oikeasti on, luulen että ainakin kuukauden kuurin aikana huomattavimmat tulokset ovat listan alkupään hyaluronihapon ansiota. Oli miten oli, seerumi on varmasti tehokkain ja parhain kosteuttaja mitä olen kuunaan kokeillut. Iho näytti jo ensimmäisen kerran jälkeen pehmeämmältä, heleämmältä ja raikkaammalta, kuivat laikut ja punoitus katosivat. Ryppyjen suhteen en huomannut merkittävää muutosta, toki hyvin kosteutettu iho näyttää aina sileämmältä kuin kuiva. Yllä on vertailun vuoksi oikea silmäkulmani ennen ja jälkeen seerumikuurin, jos joku haluaa syynätä lähemmin. :)

Tykkäsin seerumista kovasti, voisin käyttää sitä jatkossakin ihoa evyttävänä ja virkistävänä kuurina. Ainoa miinus on kallis hinta, pikkuruista arvokasta lasipulloa alkaa pian käsitellä lähes hysteerisen varovaisesti. Seerumia on saatavana ainakin Sellon, Jumbon ja Helsingin Punavuoren apteekeista sekä BioEffectin omilta nettisivuilta. Merkin suomalaisessa nettikaupassa kuukauden käyttöön riittävän, viiden millilitran pullon hinta on 60 euroa, kolmen kuun kuuri (15 ml) maksaa 135 euroa. Itse käyttäisin seerumia nimenomaan kuuriluontoisesti, jokapäiväiseen käyttöön tätä on tuskin tarkoitettukaan.

Oletko innostunut seerumeista? Mitkä ovat suosikkejasi? Missä menee kipurajasi ihonhoitotuotteiden hinnassa?

* * *

In March, "the next generation in scientific anti-ageing skin care" arrived in my mail. Icelandic BioEffect produces a serum that includes a Nobel prize worth cell activator, EGF. The special ingredient is grown in barley, in a well-monitored glass house powered with volcanic energy. Despite its marketing sounding a bit sci-fi, the serum actually worked wonders on my dry skin! I don't know if it is the EGF or hyaluronic acid, but immediately after I started using the product, my skin was softer and looked brighter. The serum is absolutely lovely, I strongly recommend trying it if you only have the money (5 ml, enough for a month, costs 60 euros on the company's website).

Photos from BioEffect (except the last ones, those are mine :) ).

9 kommenttia:

 1. Tuskinpa tuotteessa mitään aktiivista kasvutekijää edes on. Lääketieteessäkin kasvutekijöiden käyttö on äärimmäisen säädeltyä, ilmeisesti vain poikkeusluvalla niitä saa käyttää vakavasti sairaiden tautien (syöpien) hoitoon. Kasvutekijöistä tiedetään vielä hyvin vähän. Ne saattavat mm. aktivoida syöpäkasvaimen kasvamaan.

  Ylihinnoiteltu ja erikoisesti markkinoitu tuote.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos valaisevasta kommentista! Täytyy ehkä hieman editoida tekstiä, yritän ensin tutustua paremmin tuohon EGF:iin ja siihen kuinka sitä on tuotteessa käytetty. Olen pyrkinyt olemaan kriittinen markkinoinnin suhteen, mutta tuo syöpäjuttu ei kyllä käynyt ollenkaan mielessä. Pikaisen googlettelun perusteella EGF tosiaan saattaisi vilkastuttaa myös syöpäsolujen jakautumista, mutta itselleni jäi vähän epäselväksi kuinka paljon ja millaisessa muodossa sitä tässä tuotteessa on. Palaan asiaan. :)

   Poista
  2. BioEffectin sivujen FAQ osio vastaa: "There is no indication that EGF causes abnormal cell proliferation. EGf and related cellular activators are considered completely safe in the concentration used in skin care products.

   There is an extensive battery of preclinical studies documenting that EGF does not induce genotoxicity, mutagenicity or cytotoxicity. No studies have linked EGF with malignant cell transformation leading to cancer. An overly active receptor for EGF is sometimes seen on the surface of tumour cells. When the receptor becomes overly active, it most often has become independent of EGF regulated signalling. There is no evidence indicating that EGF causes over-expression or mutations of the receptor."

   Vaikka lähdekriittisyyttä ei ole syytä unohtaa, en usko, että kirjoittaisivat tällä tavoin, jos jokin tutkimus olisi yksiselitteisesti osoittanut EGF:n haitallisuuden.

   Poista
  3. Tähän halusin sörkkiä väliin sen verran, että mistään aiheesta tuskin saa aikaiseksi tutkimusta, joka osoittaisi yksiselitteisesti yhtään mitään. Ainakaan tässä aihepiirissä liikuttaessa. Aina tehdään/löydetään uusia tutkimuksia, jotka voivat osoittaa jotakin aivan vastaista kuin jokin/jotkin aiemmat tutkimukset. Ei sillä, että epäilisin tuota EGF:ää sen enempää mutta ihan yleisesti ajatellen ja tosiaan tuota lähdettä miettien :). Kaikki tuntuu olevan aina kiistanalaista ja jonkun kumottavissa. Mutta tämä siis ihan yleisesti, ja pilkunviilaajana piti päästä sanomaan ;)

   klaudia

   Poista
  4. Ihan totta. Ja varsinkin, kun tutkimusta ei ole vielä niin kovin kauan aikaa tehty (näin ainakin ymmärsin). Mitä pidempään täällä kosmetiikkamaailmassa - tai no, maailmassa yleensä - pyörii, sitä skeptisemmäksi väistämättä tulee. Tähän aiheeseen pitäisi varmasti perehtyä paljon tarkemmin, jotta osaisi muodostaa edes jonkinlaisen mielipiteen. :)

   Poista
 2. Minua kiinnostaisi kokeilla tuotetta, mutta hinnan suhteen kipuraja taitaa tulla vastaan. En näe mitään ongelmaa maksaa 80 euroa Sensain kasvovoiteesta, kun se kuitenkin kestää 6kk käytössä. Mutta 60 euroa kuukauden kestävästä tuotteesta kuulostaa paljolta. Jos harrastaisin kasvohoidoissa käymistä, voisi tämän ajatella yhtenä hoitokertana, mutta kun ei niin ei. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En välttämättä itsekään raskisi ostaa tätä uudelleen, on sen verran tyyristä tavaraa. Mutta tulokset olivat kyllä vaikuttavia.

   Poista
 3. Sinulle on haaste blogissani :)
  http://beautymind-lisacos.blogspot.com/2012/05/haaste-huh-huh.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen jo ehtinyt tehdä tämän haasteen pari postausta taaksepäin, mutta vastaan kysymyksiisi tässä. :)
   1. Kauan olet pitänyt blogia? Aloitin heinäkuussa 2009, eli pian kolme vuotta.
   2. Millainen olet luonteeltasi? Optimistinen, empaattinen, avarakatseinen, päättäväinen, lievästi pakkomielteinen ja pätemisen tarvetta on ajoittain myös vähän liikaa.
   3. Paras nettisivusto mielestäsi? Olen tylsä ja sanon Blogger. Olen koukussa.
   4. Kenen blogeja seuraat eniten? Seuraan kaikkia seuraamiani tasapuolisesti. :D Tarkistan Bloggerin feedin pari kertaa päivässä ja käyn läpi uudet ilmestyneet tekstit.
   5. Millä alalla työskentelet/opiskelet? Olen arkkitehti, työskentelen arkkitehtitoimistossa. Pelkistettynä siis kai rakennusalalla?
   6. Oletko käynyt ammattilaisella ottamassa geelikynnet/akryylit? En ole, enkä tosin muillakaan. Luonnonkynnet ovat toistaiseksi olleet ihan jees.
   7. Pahin kokemuksesi kynsien kanssa? Tämä on ällöttävää, mutta kerron silti. Yläasteikäisenä toisen pikkuvarpaani kynsi leikattiin kahteen otteeseen, kun se oli jotenkin kummallisesti kasvanut kiinni luuhun asti. Toinen kerta tehtiin nukutuksessa (ei saa nauraa!), josta heräsin kesken kaiken. Olin siis edelleen puudutettu ja lamaannutettu enkä voinut edes avata silmiäni, nukutusaine vain oli annosteltu väärin. Ikävin tunne ikinä.
   8. Huonoin kokemuksesi kauneudenhoidossa yleensä? Ällöttävät vastaukset, osa 2. Ihoni oli kolmisen vuotta sitten todella huonossa kunnossa, varsinkin leuka oli ihan täynnä kipeitä paiseita. Akne oli hormonaalista ja pääsin siitä eroon, mutta se teki sekä ihonhoidosta että meikkaamisesta todella ikävää touhua.
   9. Mitä hyvää olet tehnyt tällä viikolla? Olen osannut pysytellä kotona, kun sain viikonloppuna ikävän flunssan. Enpähän ole heti tartuttamassa kaikkia muita.
   10. Paras kynsi/kauneudenhoitotuotteesi? Kynsituotteista pikakuivattava päällyslakka, en tule toimeen ilman. Kauneudenhoitotuotteista aspiriininaamio, siitäkään en halua luopua.
   11. Miksi pidät blogia? Haluan kirjoittaa itseäni kiinnostavasta aihepiiristä ja keskustella muiden siitä kiinnostuneiden kanssa. Blogi on rakas harrastus.

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>