sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Kulmittain

Olen kirjoittanut kulmakarvojen muotoilusta jo parikin kertaa, mutta molemmat jutut ovat oudolta, ohuiden ja kaarevien kulmien kaudelta, jonka kanssa en enää oikein ole sinut. Pidän edelleen selkeälinjaisesta ja graafisesta muodosta, mutta kokonaisuus on nykyään huomattavasti luonnollisempi. Ohuet ja kaarevat kulmat vanhentavat ja pullistavat, eivätkä sovi jo valmiiksi pyöreän muotoisille kasvoilleni läheskään yhtä hyvin kuin nykyiset, paksummat ja kulmikkaammat. Aikaisemmat kirjoitukseni kulmakarvojen muotoilusta ja niiden vahaamisesta voit halutessasi lukea täältä ja täältä.

Kun ensimmäistä kertaa aloin meikata kulmiani, tein sen aina kynällä. Kulmakynällä saa tarkkaa jälkeä, mutta lopputulos voi helposti olla aika kova. Vaihdoin pari vuotta sitten siveltimeen ja luomiväriin, mistä pidin enemmän, mutta en aina saanut tarpeeksi skarppia lopputulosta. Tänä syksynä sain Kicksiltä kokeiltavakseni Suomessa vastikään lanseeratun Anastasia Beverly Hillsin DipBrow Pomaden (DB), joka on noussut ylivoimaiseksi suosikikseni. Tuote on koostumukseltaan hyvin lähellä geelimäistä eyelineria, ja sillä saa kulmiin sekä pehmeyttä että tarkkarajaisuutta. Leivttämiseen sopii parhaiten ohut ja jämäkkä viistopäinen sivellin. Itse olen käyttänyt tuota EcoToolsin liner-sivellintä, joka toimii tosi hyvin, mutta voisi ehkä olla vielä aavistuksen lyhytkarvaisempi. Aina kun olen muistanut, olen vielä harjannut kulmani ojennukseen kulmakarvageelillä. Tällä hetkellä käytössä on L'Oréalin versio, jonka olen saanut blogin kautta.

Sain Anastasian purkkeja kuudessa eri sävyssä, joista neljä olen antanut eteenpäin blogikollegoille. Sävyvalikoima on ilahduttavan monipuolinen ja laaja, mutta pari vaaleampaa väriä lisää ei olisi pahitteeksi. Ilmeisesti myymälöissä on tarjolla vielä muitakin sävyjä, mutta en ole itse käynyt tutustumassa paikan päällä.

Swatcheissa vasemmalta oikealle sävyt Blonde, Auburn, Chocolate, Medium Brown, Dark Brown ja Ebony. Hassusti tuo Dark Brown on oikeasti vaaleampi kuin Medium Brown, mutta noiden sävyjen lämpimyydessäkin on vissi ero. Itselleni Medium Brown on juuri passeli ja sopivan viileä, kun taas Dark Brown on lämpimämpi ruskea ja menee omilla kasvoillani liian punertavaksi.

Blonde on sävyltään harmahtava beige, voisin kuvitella tämän olevan täydellinen kaikille vaaleahiuksisille. Kuparinen Auburn on ehdottomasti vain punapäille, ja mahonginruskea Chocolatekin vaatii käyttäjänsä kuontaloon punapigmenttiä. Viileänsävyinen tummanruskea Ebony on todennäköisesti täydellinen mustatukkaisille: tarpeeksi tumma, muttei liian jyrkkä, kuten musta olisi.

* * *

Omien kulmieni muotoilussa lähtötilanne on välillä tällainen. Kuvassa kulmat ovat olleet nyppimättä noin kaksi viikkoa, ja pientä haiventa pukkaa joka suunnalta. Häntäpäässä on normaalisti enemmän karvaa, mutta olin vahannut ne tarkoituksella pois yhtä erikoisempaa maskia varten.

Siistin kulmat vahaamalla, mihin nämä kaupassa myytävät valmiit vahaluskat ovat omiaan. Aikaisemmin ostin varta vasten kasvojen iholle tehtyjä, mutta nykyään leikkelen pienempiä suikaleita niistä isommista, vartalon iholle tarkoitetuista. En usko, että tuotteissa on muuta eroa kuin väri ja kangasliuskan koko. Leikkaan liuskan saksilla valmiiksi sopivaan muotoon, ja asettelen huolellisesti kulman alle. On tärkeää, ettei vahaan tartu ylimääräisiä karvoja, ja ettei vaha ole kiinni silmäluomen ohuessa ihossa. Kun liuska repäistään reippaasti pois, ohut iho voi vaurioitua tai ihon alle voi tulla verenpurkaumia (been there, done that).

Liuska nappaa mukaansa pienimmätkin karvat, ja ulkopuolelle jääneet viimeiset mohikaanit on tarvittaessa helppo noukkia pinseteillä. Iho punoittaa vahaamisen jälkeen jonkin aikaa, joten operaatio on parasta tehdä illalla ennen nukkumaanmenoa tai vapaapäivänä. Ihoon saattaa jää ylimääräistä vahaa, mutta sen saa yleensä helposti pois (puhdistus)öljyllä tai vedenkestävälle silmämeikille tarkoitetulla meikinpoistoaineella.

Parasta on tietysti tarkastaa tuhot vahaliuskalta. Niin ällöä, mutta niin ihanaa!

Meikkaan kulman häntäpään tarkaksi ja teräväksi, alapuolen kaarevaksi ja yläpuolelle pienen kulman. Paksuuden suhteen yritän noudattaa kulmakarvan luonnollista volyymia, jotta lopputulos ei olisi liioitellun näköinen. Aloitan värittämisen ohuilla vedoilla kulmakarvan keskiosasta ulospäin, jolloin suurin osa väristä tulee tuonne häntään, ja pyyhin sitten loput värit kulman etuosaan. Ihan nenän viereen en usein laita väriä ollenkaan.

Tässä vielä lopputulema edestä päin. Tästä kuvasta kulmakarvan muodon ja kokonaisuuden hahmottaa parhaiten. Vahaamisessa ehdottomasti parasta on, että kulmaluun alue jää todella sileäksi. Puuterimaiset korostusvärit kun usein tahtovat korostaa myös niitä hentoisia haituvia.

* * *

Miten sinä meikkaat kulmasi? Luottotuotteita?

10 kommenttia:

  1. Onpa hyvä vinkki tuo vahaliuskan leikkaaminen valmiiksi muotoon! Mä olen taiteillut joko pinsettien tai suoraan iholle laitettavan, ilman liuskaa käytettävän vahan kanssa. Ollut aika hankalaa. Lankauksenkin opettelin, muttaaaaa se vähän jäi.

    Tuo Dark Brown tuntuu mulle just simppeliltä sävyltä, kiitos siis siitä! Luultavasti kuitenkin tulen ostamaan jossain vaiheessa Medium Brownin, sillä tahdon kolmiulotteisuutta värien suhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin testasin joskus lankaamista, mutta en koskaan kehittynyt niin pitkälle, ettei olisi mennyt hermot. :D Vahaaminen on ihan näppärää, ainakin näillä valmiiksi muotoon leikatuilla lappusilla.

      Poista
  2. ooh, tosi kiinnostava tuote ja medium brown näyttää ihan mun väriltä! käytän itse luomiväriä, mutta kaipaisin ulkonurkkaan vähän enemmän väriä ja skarppiutta (joskus käytän siihen kynää).

    -rinkeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen tämä on juuri sopiva, tykkään itse eniten juuri tuosta skarppiudesta, jonka tällä saa aikaan. Väristä tulee myös vähän elävämpi kuin luomivärillä, jolla itse olen usein saanut kulmistani aika tasapaksut.

      Poista
    2. tilasin omani ja medium brown on tosiaan ihan täydellinen! nyt pitäisi enää löytää täydellinen sivellin. puuterimaisen värin kanssa olen käyttänyt MACin viistotettua sivellintä, mutta tällaiseen geelimäiseen värin luonnonkarvainen ei kai ole se paras vaihtoehto?

      -rinkeli

      Poista
    3. Itse olen käyttänyt synteettistä, mutta enemmän varmaan vaikuttaa silvetimen muoto. Omasta mielestäni tälle tuotteelle paras vaihtoehto on suhteellisen jäykkä ja litteäkärkinen sivellin. Tavaraa tulee helposti liikaa, jos siveltimen pää harottaa.

      Poista
  3. Kiitos Blondesta! Todella hyvä tuote, ei ehkä arkiaamuksi kun tarvitsee vielä harjoitella sen kanssa. Mä nypin ja lankaan kulmani mieluummin kuin vahaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla taas ei oikein kärsivällisyys riitä nyppimiseen ja lankaamiseen. Enkä saa ikinä kulmia tarpeeksi siisteksi niillä tavoilla.

      Kiva että tykkäät blondesta! Väri on varmaan sulle just hyvä. :)

      Poista
  4. Moi!
    Hyvä postaus! Kävin Kicksissä kyseisiä kulmavärejä katsomassa mutta värivaihtoehdot oli mielestäni huonot. Joten taidan tilata purkin netistä :) nyt vaan värin valinnan kanssa ongelmia. Olen vaaleahiuksinen ja nyt kasvattanut omanvärin joka semmonen maantienharmaa :) olen iholtani viileäsävyinen. Tykkään että kulmissa on väriä ja jotenkin pelkään että Blonde voi olla liian vaalea (?) Medium Brown näyttää kyllä hyvältä..esim tuolla Beautubayn sivuilla on myös myynnissä Ash brown joka myös vois olla ihan hyvä..osaatko antaa vinkkejä ja suositella jotakin? :)

    -Heli-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Vähän hankala sanoa, kun en ole nähnyt sinua. Enkä kyllä myöskään ole nähnyt livenä noita muita sävyjä tästä tuotteesta. Ash Brown näyttää kyllä netissä tosi lupaavalta! Sitä ehkä kokeilisin, jos Blonden vaaleus epäilyttää.

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>