keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Matkahaalinta II

En ehtinyt juuri huudella täällä blogin puolella, että pistäydyin helmikuun alussa Berliinissä. Syynä vierailuun oli eräs käsittämättömän huikea musiikkispektaakkeli, mutta ohessa ehti hiukan shoppaillakin. Keikasta muuten pari sanaa ja kuvaa Tiahaarin blogissa, satuttiin sattumalta kaupunkiin yhtä aikaa. Varsinaista ostoslistaa minulla ei ollut, mutta olin viimevuotisesta budjettikurimuksesta päästyäni antanut itselleni vapaat kädet toteuttaa taipumustani kosmetiikan haalintaan. Siitä huolimatta saalis jäi varsin kohtuulliseksi, hämmästyin jo itsekin. 

Tässä kaikki kosmetiikka, mitä vajaan viiden päivän reissulta tarttui mukaan. Aika kreisiä. Läjässä voisi olla enemmän tavaraa, jos olisin löytänyt jostain NARSia *nyyh*, jos olisin muistanut käydä Kikossa *facepalm* ja jos KaDeWe:in tuoksuosastolla ja erityisesti Hermésin putiikissa ei olisi ollut niin ynseää palvelua. Olin ostoaikeissa tositarkoituksella, mutta myyjää ei kiinnostanut, ei pätkääkään. Ärrinmurrin.

Tarjonnaltaan KaDeWe:in kosmetiikkaosasto oli kyllä varsin erinomainen, etenkin tuoksujen puolesta. Tosin Alexanderplatzin Galeria oli melkein yhtä hyvä, ja henkilökunta vähemmän kopeaa. Bongasin tavaratalojen hajuvesihyllyiltä ainakin L'Artisan Parfumeuria, Byredoa, Diptyquea, Annick Goutalia, Serge Lutensia, Keiko Mercheriä, Diorin Collection Privéetä ja Jo Malonea (kuten kuvasta näkyy). Muun kosmetiikan osalta edulliset Rossmann ja DM pesivät kalliimmat kauppakeskukset mennen tullen. Niissä parhaimpia tärppejä ovat värikosmetiikkasarjat, kuten Catrice, Essence ja Manhattan, sekä superhalpa saksalainen luonnonkosmetiikka.

Jo Malonen piste KaDeWe:issa oli jo etukäteen skautattu ja yksi matkan kohokohdista, sillä myös matkaseurani on hurahtanut näihin pikkupulloihin. Itse nappasin neljännen jäsenen omaan Malone-perheeseeni arvottuani ensin pitkään kolmen vaihtoehdon välillä. Mukaan lähti vihreän raikas ja kepeä Blackberry & Bay, mutta Wood Sage & Sea Salt sekä Wild Fig & Cassis tekivät valinnasta vaikean. Onnistuin karsimaan, koska viikunatuoksuja minulla on jo pari, ja suolatuoksukseni olen salaa kaavaillut Heeleyn Sel Marinia.

En osaa tarkkaan sanoa, mikä näissä Jo Malonen cologneissa viehättää, mutta ihania ne ovat. Tämä pienempi, 30 ml pullo on supertyylikäs ja juuri sopivan kokoinen. Tuoksut ovat pääosin melko kevyitä ja helppoja, mutta eivät silti millään mittapuulla tylsiä. Blackberry & Bayssä tuoksuvat kauniisti vihreät lehdet, karhunvatukka ja pirteät sitrukset - veikkaan tästä uutta suosikkia kevääseen ja kesään.

Treacle Moonin One Ginger Morning puolestaan on pitkäaikainen suosikki, ehkä lempparein suihkugeeli ikinä! Koska tätä ei valitettavasti enää saa Suomesta (korjatkaa heti, jos olen väärässä!), olen kantanut puolen litran tonkkia ulkomaanreissuilta. Viime vuonna Itävallasta roudattu loppui juuri parahiksi, niin sain hyvän syyn ostaa lisää. Mieskin tykkää tästä ihan hulluna, joten pullon on todella syytä olla kokoa "leka". Olen kirjoittanut blogissa myös kahdesta aiemmin omistamastani putelista, joten tyydyn itseäni toistaen toteamaan, että rakastan tätä. Koostumus on mukavan geelimäinen ja pirteä inkiväärin tuoksu aivan huikea!

Vichyn Dermablend-meikkivoiteesta olen ollut kiinnostunut jo tosi pitkään, mutta en ole saanut ostettua. Sain viime vuonna tuotesarjan Suomen lanseerauksen yhteydessä kokeiltavakseni kiinteän meikkivoiteen ja peitepuikon, mutta kumpikaan niistä ei oikein tullut toimeen kuivan ihoni kanssa. Nähtäväksi jää, saanko niistä joskus tehtyä postauksen. Kuvat olisivat valmiina, mutta en oikein keksi sanottavaa.

Tästä nestemäisestä oli paikallisessa apteekissa tosi hyvä tajous ja hinnaksi jäi vain 12,25 euroa. Odotin koostumukselta suuria, mutta ei tästäkään nyt ole tullut ihan ylintä lempparia. Jotenkin nämä rasvaisemmalle iholle suunnatut tuotteet - tai sellaiseksi tämän ainakin kuvittelen - eivät omilla kasvoillani pysy nätteinä koko päivää, vaan kasaantuvat ja kuluvat vähän rumasti. Olen päätynyt käyttämään tätä ikään kuin peiteaineen tapaan sellaisiin kohtiin, jotka kaipaavat ylleen enemmän pigmenttiä. Vaikka ihoni on kuivuutta lukuun ottamatta melko hyvässä kunnossa, punoitusta ja silmänalusien tummuutta on. Olen kuullut valittelua tämän (Suomen markkinoilla) vaaleimman sävyn tummuudesta, mutta itselleni ainakin on ihan passeli.

Rossmannin oman Alterra-merkin seerumi oli ihan superlöytö! Harmittaa ihan, etten ostanut useampaa: tämä maksoi alle kolme euroa! Erinomainen esimerkki siitä edullisesta luonnonkosmetiikasta. Pari postausta sitten kirjoitin mainiosta granaattiomenanaamiosta, joka sai minut kiinnostumaan mainitulla hedelmällä buustatuista tuotteista noin muutenkin. Tässä tehokkaasti kosteuttavan tuntuisessa seerumissa perustana ovat vesi, glyseriini ja oliiviöljy, mutta ainesosista löytyy muun muassa granaattiomenan siemenöljyä ja -uutetta (6. ja 7.), aloe veraa (8.), ja hyaluronihappoa (11.). Olen käyttänyt seerumia totuttuun tapaan öljyyn sekoitettuna, ja ihoni on kyllä tykännyt tästä todella paljon.

Sally Hansenin Cuticle Remover on ihan random, tätä saa kai Suomestakin? Olen vain pitkään miettinyt jonkun kynsinauhanpoistoaineen ostamista, ja tämä sattui yhtenä shoppailupäivänä sopivasti eteeni. Oli suhteellisen edullinen ja on toiminut ihan hyvin. Ei sen kummempia kommentteja. :)

Toinen Rossmannin huippulöydöistä oli Rival de Loop -merkin (jälleen ketjun oma brändi) Baked Bronzer -aurinkopuuteri sävyssä Sahara Sun. Kauniisti marmoroidussa puuterissa kiemurtelee pronssisen pohjasävyn lomassa kultaisia ja tummanvioletteja raitoja, mikä tekee sävystä jokseenkin uniikin. Ainakin omassa kokoelmassani. :) Kämmenselälle swatchattuna puuteri näytti todella kauniilta: koostumus on pigmenttinen, pehmeä ja ihanasti hohtava. En ole vielä ehtinyt tutustua lähemmin, mutta tästä voisi hyvinkin tulla kesälemppari. Hintaa aurinkopuuterilla oli alle viisi euroa.

Oletko sinä käynyt Berliinissä? Mitä pidit? Minulle kaupungin viehätys ei oikein auennut, mutta ankean harmaalla säällä oli varmasti vaikutusta. Mitkä ovat parhaimmat kosmetiikkatärppisi Saksaan matkustavalle?

20 kommenttia:

  1. Voisitko kertoa tällaiselle kosmetiikkatumpelolle lisää tuosta seerumin sekoittamisesta öljyyn? Miksi? Mitä hyötyä siitä on? Olenko ihan out kun en ole tehnyt niin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin! Itselläni ainakin kaikki kasvoöljyt imeytyvät tosi huonosti sellaisenaan käytettyinä, ja iholle jää öljyinen tunne pitkäksi aikaa. Samoin monet seerumit yksinään jättävät vähän ikävän kalvon. Toisiinsa sekoitettuna levittyvät helposti ja imeytyvät hetkessä! Tuntuu myös siltä, että molemmat kosteuttavat ja pehmentävät ihoa sata kertaa paremmin kuin yksitellen levitettyinä. En tiedä, onko tämä jokin "juttu", mutta itse olen sekoitellut seerumit öljyyn jo pitkän aikaa. Toimii vain paremmin. :)

      Poista
  2. Et olekaan mikään kalmokainen ihonsävyltäsi, minulle Dr Jartkin oli liian tumma. :)

    VastaaPoista
  3. Hitsi, kun ei ehditty yhdessä kosmetiikkaostoksille. Itse sain KaDeWe:ssa yllättävän mukavaa palvelua, mutta joka tiskillä oli tietysti eri myyjät. Oli se silti aika pelottava paikka. ;)
    Kiko oli todella kiva kokea ja siellä myyjät olivat todella avuliaita ja ystävällisiä.

    Meille yhdessä liikkeessä sanottiinkin, että 'Miksi ihmeessä olette Berliinissä talvella? Tulkaa takaisin keväällä!'. Mä olenkin jo vähän haaveillut uudesta reissusta. Sitten aion käydä nuuhkimassa kaikki kiinnostavat hajuvedet. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, luulen että minunkin täytyy pistätytyä kaupungissa toisen kerran lämpimään vuodenaikaan. Näkisi kaikki kauniit puistot ja kivat ulkoilmatapahtumat. Ja sen Kikon. :D

      Poista
  4. Berliini näyttää olevan kovaa valuuttaa tällä hetkellä, itsekin olin viime viikolla siellä ja lisäksi pari kaveriani on joko lähdössä tai käynyt Berliinissä. Blogeissakin näkyy olevan useampi Berliininreissujen ostoksista kertova postaus ja aina niitä lukiessani tulee kaamea morkkis siitä, että tuotakin pyörittelin käsissäni enkä ostanut ja olisi kuitenkin kannattanut :D
    DM on mun Saksanreissun käyntikohde nro 1 joka kerta. Toiseksi suosikikseni nousi Douglas-ketju, jonka liikkeissä kävin kolmepäiväisellä reissullani 1-2krt/pvä. En käynyt vaatekaupoissa ollenkaan, vaan pyhitin shoppailuun käytettävän aikani kosmetiikall <3 Rahaa upposikin ihan kiitettävästi purnukoihin, tosin tuntuu että liian moni tuote jäi vielä sinne :(
    Harmittaa, etten ehtinyt Galerie Kaufhofissakaan käydä, KaDeWessa kyllä, Pitihän yläkerroksen shampanjabaarissa käydä lasillisella :)

    Minä rakastan Saksaa, olen siellä puolisen vuotta asunutkin au pair- hommien merkeissä. Berliinissä olen käynyt kahdesti. Se on tosi monipuolinen kaupunki, vaikkakin aika ruma :D. Itse tosin suosin alkusyksyä/loppukevättä kaupunkilomillani, silloin on mielestäni sopiva lämpötila käppäillä ulkona, ei liian kylmä tai kuuma, mutta keli on kyllä melkoisen harmaa.

    Minä haaveilen vuokraavani kuukaudeksi Berliinistä kämpän ja pitää sitä tukikohtana kun ehkä matkustelisin mieheni kanssa naapurimaissa. Ehkä parin vuoden päästä, kun tulee tasakymmeniä mittariin, voisin kutsua kämpille vieraitakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, Douglas unohtuikin mainita! Palloilin siellä pitkään valmiina hassaamaan rahojani Urban Decayn tiskille, mutta eivät myyjät oikein osanneet kaupata tavaraa sielläkään. :/ Ehdin sitten jo taas muuttaa mieleni ja poistuin tyhjin käsin. Mutta ehdottomasti kyllä vierailun arvoinen paikka, olen tykännyt ketjun myymälöistä myös muualla Euroopassa. :)

      KsDeWe:n yläkerta oli ihan omaa luokkaansa. Tämän ensimmäisen reissun perusteella ehdottomasti lempipaikkojani Berliinissä!

      Poista
  5. Mä olen käynyt Berliinissä pari kertaa, ja kesällä se on oikein ihana yhdistelmä historiaa ja isoa urbaania kaupunkia. Joka kertaa pitää tyhjentää Rossmannin/DM:n/Müllerin hyllyt edullisesta kosmetiikasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ääh, sinne on nyt pakko päästä kesälläkin, niin monet ovat kehuneet!

      Poista
  6. Toinen tumpelo kysyy, että miksi kynsinauhat poistetaan. Minusta tuo kuulostaa brutaalilta, kynsinauhathan on just nätit - silloin kun ovat kunnossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ikan oikeutettu kysymys. :D Tuo aine on kai lähinnä tarkoitettu poistamaan kuollutta ihosolukkoa kynsien pinnalta. Toimii kyllä myös pienten kovettumien ja risaisten kynsinauhojen pehmittämisessä. Esimerkiksi varpaankynsien kynsinauhoja minun on vaikea saada mekaanisesti työnneltyä pois kynnen päältä. Siinä ovat kemikaaliset aseet omiaan. ;)

      Poista
  7. Oon lähdössä Berliiniin pääsiäiseksi, joten sun postaus tuli ulos oikein sopivaan aikaan, kiitos tästä! Tosin oon aika järkyttynyt siitä että unohdit Kikon...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, arvaa olinko itse yllättynyt! :D Intoilin vielä etukäteen siitä kuinka sinne on pakko päästä pitkästä aikaa. :/

      Poista
  8. Oijoi, nyt kun luen mitä ihanuuksia ostelet -etenkin hajuvesien merkeissä- niin nousee oma ostohullu joka on perso hajuvesille. Menen Pietariin toukokuussa, ja oh boy aionko ostaa kosmetiikkaa ja hajuvesiä! Kurssi on vielä suotuisa euron ja ruplan välillä. Blogisi kautta muuten keksin nuuhkaista Un Jardin en Mediterranee- tuoksua. Rakastan raikkaita hajuvesiä...
    Siskoni menee jossain vaiheessa Saksaan asumaan, laitan Jo Malonen korvan taakse Kikon kanssa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hajuvesihulluus on kyllä melko paha sairaus. ;D Itselläni on tullut juurikin noiden Hermésin tuoksujen ja Jo Malonejen kanssa vähän sellainen "kerää koko sarja" -vimma, mikä ei sitten kovin edullinen harrastus olekaan...

      Poista
  9. Mä ostin just ekan Jo Malonen ja heti 100ml lekan. :D

    VastaaPoista
  10. Tuota "inkivääriä" saa tilattua Nordicfeel-nettikaupasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Huomasin, että myös eleven.se myy - olen siis pelastettu. :)

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>