sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Keisarin uudet (ja vanhat)

Vaikka tämä aihe voi olla jo so last season ja enemmän kuin loppuun kaluttu, päädyin tässä päivänä muutamana swatchaamaan Urban Decayn kaikki kolme Naked-palettia. Ensimmäisen niistä haalin keväällä 2011 (ensihehkutusta täällä), toisen viime kesänä (lomareissun kaikki ostokset täällä) ja kolmannen tämän vuoden tammikuussa. Tänä vuonna ostamani on itse asiassa se kakkospaletti, jonka hankkimista venytin todella pitkään, kun luulin etten tarvitse. No, luulo ei ole tiedon väärti.

Ensimmäinen paleteista joutui vuoden 2012 keväällä siirtymään alkuperäisestä samettipintaisesta pahvipakkauksestaan tällaiseen pieneen Z-palettiin. Muutimme Ruotsin-vuoden jälkeen Helsinkiin, ja olin näppäränä tyttönä pakannut kaikki mukana olleet meikkini tosi huolellisesti. Naked-paletin ujutin takaisin alkuperäiseen muovikoteloonsa, jonka olin syystä tai toisesta vielä säilyttänyt. Koska muutto tehtiin pikkuhijaa useamman viikonlopun aikana, paletti joutui olemaan pakattuna pari kuukautta. Ja siinä ajassa se oli muovin sisällä ehtinyt kasvattaa hometta! Ihan tosi. Mattasävyistä kasvoi oikein mukavan pehmeää harmaata nukkaa. :/ Koska en hennonnut luopua luomiväreistä, rapsuttelin homeet irti ja poistin napit alkuperäisestä paletista. En lähtisi varauksetta suosittelemaan kenellekään, mutta itse olen edelleen käyttänyt näitä lähes viikottain ihan ilman ongelmia tai silmätulehduksia.

Tässä swatchit paletista numero yksi. Ylärivissä Virgin, Sin, Naked, Sidecar, Buck ja Half Baked. Alarivissä Smog, Darkhorse, Toasted, Hustle, Gunmetal ja Creep. Kaksi viimeistä ovat alkuperäisessä paletissa toisin päin, mutta menivät nyt vahingossa noin. Hehkutus- ja ihkutuskuvia paletista itsestään on internetti täynnä - tässä postauksessa keskityn vain siihen, miltä luomivärit näyttävät iholla.

Paletissa on kaksi ruskeaa mattasävyä, loput ovat hohtavia. Jokaisessa Nakedissa on myös ainakin yksi glitterinen sävy, josta kimalle varisee helposti poskille, jollei sitä osaa varoa. Tässä sellainen on harmahtavan beige Sidecar ja jossain määrin myös tummanharmaat Gunmetal ja Creep. Kahta jälkimmäistä olen käyttänyt vain harvoin, mutta Sidecar on yksi suosikkisävyistäni koko paletissa. Eniten olen kuluttanut Virginiä, joka on tosi toimiva korostussävy meikkiin kuin meikkiin. Ylimmästä kuvasta huomaakin, että se on jo lähes käytetty loppuun (paletissa alimpana vasemmalla).

Nykyisin vakiosilmämeikkini arkisin syntyy nopeasti levittämällä vaaleanpunertavaa Siniä koko luomelle, mattaista Nakedia tai Buckia luomivakoon ja joko tummanruskeaa Darkhorsea tai kauniin munakoisonväristä Hustlea alaluomelle ja ulkonurkkaan. Lämpimän suklaanruskea Smog on kuin luotu pehmeisiin sumusilmiin. Jännittävän koko silmän arki-smokyn saa myös alarivin Toastedilla, joka on pronssiin taittava, keskitumma vanhan roosan sävy.


Viileänsävyinen Naked 2 on nyt alkuvuodesta ollut todella ahkerassa käytössä. Pääpaino paletissa on superkauniilla harmaanruskeilla ja lämpimän hopeaisilla luomiväreillä, mutta hämmentävästi joukossa on myös kultainen ja kuparinen sävy sekä kellertävä mattavaalea. Paletti on metallinen ja jämäkkä, mutta kuitenkin kompakti ja melko kevyt.

Kakkospaletin swatchit tässä. Ylärivissä Foxy, Half Baked, Bootycall, Chopper, Tease ja Snakebite. Alarivissä Suspect, Pistol, Verve, YDK, Busted ja Blackout. Itselleni tässä paletissa on kaksi turhaa sävyä, sillä minulla oli Half Baked (Naked 1) ja Blackout (15th Anniversary -paletti) jo ennestään. Olen kuitenkin iloinen, että Blackout on ympätty tähänkin palettiin, koska se nyt vain on aivan täydellinen mattamusta. Half Bakedia en oikein ymmärrä tässä yhteydessä, enkä edes käytä sitä niin paljon, että millään tarvitsisin kahta.

Foxy on kermanvärinen mattavaalea, joka sopiinee hyvin kulmaluun korostamiseen, mutta paletin parhaan korostusvärin tittelin vie Bootycall. Todella tasaisesti hohtava norsunluunvärinen vaalea, jolla saa sekä hillitympää että voimakkaampaa hehkua. Tykkään tästä enemmän kuin ykköspaletin Virginistä, koska tässä on paremmin potkua, ja aavistuksen lämpimämpi väri miellyttää silmää. Kuparinvärinen Chopper on tämän paletin hilepommi, joka kannattaa levittää joko todella varovasti painellen tai tätä kikkaa noudattaen.

Kakkosessa on kaikista kolmesta paletista eniten luomivärilemppareita. Swatch-kuvassa kaikki mattaisesta harmaanruskeasta Teasesta eteenpäin ovat ihania ja haluaisin käyttää jokaista joka päivä! Erityisesti nuo lämpimät hopeaiset sävyt ovat helmiä, joiden kaltaisiin törmää harvoin!


Kolmospaletti oli jo ujuttanut itsensä viime vuoden lemppareiden joukkoon, eikä syyttä. Ruusuiset taupet ja ruskeat sekä murretut vanhan roosan sävyt ovat tositosi kauniita. Tässä paletissa pidän jokaisesta värinapista, mutta nykyään tätä tulee silti käytettyä vain harvakseltaan. Vaaleanpunertavat sävyt kun vaativat tietynlaista fiilistä. Usein sellainen kyllä löytyy helposti, kun vain avaa paletin. :) Pakkaus on muuten samanlainen kuin kakkosessa, mutta sen metallipinta on kohokuvioitu (niin kuin järven pohjan hiekkaa!).

Swatcheissa kaikkien sävyjen vaaleanpunainen hehku ei valitettavasti erotu parhaalla mahdollisella tavalla. Ylärivissä ruusuisemmat Strange, Dust, Burnout, Limit, Buzz ja Trick. Alarivissä rusehtavat ja taupet Nooner, Liar, Factory, Mugshot, Darkside ja Blackheart. Mattasävyjä on kolme (Strange, Limit, Nooner) ja se totuttu glitteryllätyskin löytyy (Dust). Ruusukultainen/kuparinen Trick oli nimensä mukaisesti alkuun hiukan tricky, enkä meinannut saada siitä väriä irti millään. Muutaman tuskaisen yrityksen jälkeen kova pintakerros kuitenkin hankautui pois ja sävy alkoi toimia. 

Suosikkejani ovat olleet vaalea vaaleanpunainen Dust (tahmean pohjustajan päällä tosi nätti ja sopivan kimaltava myös arkeen), tummemmat mattasävyt Limit ja Nooner luomivaossa sekä alarivin neljä keskimmäistä sävyä smoky-meikeissä. Ne ovat livenä väreiltään hiukan viileämpiä kuin kuvassa. Liar ja Factory ovat selkeästi punertavampia ja luumuisia taupeja - Mugshot ja Darkside harmaampia hennon vaaleanpunaisella vivahteella.

Toiseksi viimeisenä swatchatun Darksiden ihanuuden huomasin häpeäkseni vasta tätä tekstiä kirjoittaessani. Se on aivan törkeän upea! Tai jäätävän, tai mitä superlatiivia nuoriso nykyään käyttääkään. :D Tumma harmaa vaaleanpunaisella hohteella! Häivyttyy punertavaksi. Ihana! Yritän saada tehtyä sillä jonkun meikin blogiinkin asti. Aivan mielettömän mahtava sävy.

Mikä Nakedeista on oma suosikkisi? Itselläni ykkönen on ollut pisimpään vakiokäytössä, mutta kakkonen on kiilannut viime aikojen käytetyimmäksi. Kolmonen hurmaa sävyvalikoimallaan, joka on uniikkiudessaan vallan upea.

13 kommenttia:

  1. Mulla ei ole näistä yhtään, kun mun mielestä noissa on liian vähän mattasävyjä, niin eivät ole houkutelleet, mutta kyllä tuo kolmonen on kaunein sävymaailmaltaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mattasävyjen puute häiritsee minuakin vähän, mutta minulla on niitä muissa paleteissa. Matkoilla olisi tietysti helpompi, jos yhdestä setistä löytyisi kaikki tarvittava.

      Poista
  2. Mulla on vain Naked Basics ykkönen, josta tykkään tosi paljon. Käytän sitä lähes joka kerta silmämeikkiä tehdessä. Mulla on todella, todella raskaat ja vähän roikkuvat silmäluomet jo nyt 30-vuotiaana (kiitos vaan, geenit), enkä tykkää hirveästi käyttää hohtavia tai glitterisiä luomivärejä. Silti haikailen tuon ykköspaletin perään! Ja ehkä vähän noiden muidenkin ;) Näitä tuntuu nykyisin saavan aika nihkeästi EU-alueelta, kun Lookfantasticcikaan ei enää myy. Feelunique tosin vissiin palauttaa rahat jos tuotteet jää tulliin, mutta siinä on mun viimeinen tekosyy olla tilaamatta, joten..;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, ne basicsit. :) Niistä olen vielä yrittänyt pysyä erossa... Tilasin tuon kakkospaletin juurikin FU:sta, eikä ollut ongelmia. Kyllä se tuli tullin kautta ja alv:t piti maksaa, mutta ne kaikki muodollisuudet hoituvat nykyään aika kätevästi netissä.

      Poista
  3. Erittäin kiva postaus ja sä osaat tehdä aina tosi hyvät swatchit :) Tämä oli myös hyvä "potku persauksille" - postaus (minulle), muistui taas mieleen miten upeita ja ihania sävyjä noissa paleteissa onkaan. Kyllä jokainen paletti on mun mielestä sellainen must have :)

    Tänään tein meikin tästä inspiroituneena Toastedilla ja Darksidella, piristin niitä myös vähän Burnoutilla ja Strangella. Kiitti vinkistä! Seuraavaksi kokeilen ehdottomasti Smog - sumusilmiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samanlainen potku tämä oli minullekin. :) Meikkaan yleensä vain niillä muutamalla sävyllä, joihin olen tottunut, enkä edes muista muita. Tänä aamuna käytin pitkästä aikaa Half Bakedia (eihän noita kahta nappia muuten saa koskaan loppumaan!), vaikka muuten en ole oikein meikannut kultaisilla.

      Poista
  4. Aaah, no nyt tuli himotus tohon kolmoseen. Kakkosen skippaan, näyttää vähän liian samalta ku mun ygönen mut noi roosat... lääh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ihania! Just noilla perusteluilla minäkin tuon kolmosen hankin. :) Lopulta päädyin kuitenkin haluamaan myös kakkosen, ja olen kyllä tykännyt siitä kovasti.

      Poista
  5. Hyödyllinen ja kiva postaus!:) Mulla on ainoastaan Naked3, mutta oon haaveillut ykkösestä jo pitkään. Näiden kuvien perusteella oon vakuuttunut siitä, että kyseinen paletti tarvitaan omaan kokoelmaani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ykkönen tarvitaan jokaisessa meikkikokoelmassa. :)

      Poista
  6. nakke-hehkutuksia ei voi koskaan olla liikaa! mulla on vain ykkönen, johon en ole ollut mitenkään niin tyytyväinen kuin mihin olin kaiken ylistyksen jäljiltä varautunut. olen pitkään harkinnut kakkosen ostamista, sillä sävyt saattaisivat käydä mulle paremmin...

    mutta hometta?!?! hyi hele*****. laittaa tosiaan arvostamaan luomivärienkin hygieniaa ihan uudella tavalla, ja voipa olla, että käyttelen kiltisti ykkösnaken loppuun (tai ainakin lempparisävyt) ennen uudesta haaveilua tämä mielessä! mä en tiennyt, että tuollainen on edes mahdollista, luulin, että puuterimainen tuote olisi superhuono kasvualusta. mutta ilmeisesti sitten ei!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin luulin, ettei puuterimaisissa kasva mikään, mutta nähtävästi kasvaa jos olosuhteet ovat oikeat. Normisäilytyksessä ei varmasti olisi käynyt kuinkaan (eivät ole enää kolmen viime vuoden aikana homehtuneet uudelleen), mutta muovikoteloon oli varmaan päässyt/jäänyt jostain kosteutta muhimaan.

      Poista
  7. Oon unohtanut kommentoida tähän! Sitä siis, että kiitos swatcheista - tällanen vertailu tulee tarpeeseen, kun jossain vaiheessa saan aikaiseksi hankkia oman palettini. Tähän mennessä en oo osannut päättää, mikä olisi paras. :P

    Lisäksi mulla on MACiltä yhen joulukausarin ruskeasävyinen paletti jo olemassa, mutta ne sävyt ovat ehkä aavistuksen liian kylmiä makuuni. Kaipaan lämmintä kuparinruskeaa! Sillä perusteella päätyisin siis ykköseen. Mutta mun silmiini kakkospaletissa on enemmän käyttökelpoisia sävyjä, kun ovat vaaleampia. Eivätkä mun silmiini näytä liian viileiltä..? Ykköspaletin tummanharmaalle mulla ei ole mitään käyttöä. :/

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>