maanantai 26. huhtikuuta 2010

Vappumeikkejä

Ystäväni bubble on tulossa vapuksi tänne Ouluun. Olen lupautunut tekemään hänelle vappumeikin, ja toiveissa oli jotakin turkoosia. Meikkaan itse turkoosilla hyvin harvoin, mutta tartuin haasteeseen ja mietin valmiiksi muutamia vaihtoehtoja. Osa kuvista on oudon keltaisia (värivirheen huomaa ainakin kulmakarvoistani, edellisessä postauksessa ne ovat jotakuinkin oikean väriset), mutta toivottavasti meikeistä saa selvää.
Ensimmäiseksi kokeilin kokonaan turkoosia meikkiä, jota mustat rajaukset ryhdittävät. Tästä tuli oikein raikas ja yllättävän mukavan näköinen. Käytin Pure Luxen luomivärien sävyjä Cabana (vaaleampi, sisänurkassa ja häivytyksessä) ja Shameless. Onnistunut voimakkaan turkoosi meikki vaatii hyvän, tahmeahkon pohjustuksen. Muuten tuloksena saattaa olla hailakka, läpikuultava, vähän likaisen näköinen sininen sotku.
Toisessa vaihtoehdossa vaalean turkoosin kanssa on yhdistetty vaaleanpunaisia ja violetteja (pahoittelen epätarkkaa kuvaa). Värit ovat Coastal Scentsin 88 Ultra Shimmer -paletista. Silmän sisänurkassa on käytetty vaaleaa helmiäistä ja häivytyksessä vaaleanpunaista, jonka päälle on vielä lisätty pinkkiä. Alaluomella on punaiseen taittavaa violettia. Kuvasta huomaa, että violettia olisi kannattanut vielä jatkaa ylös- ja ulospäin, tuollaisena se tekee silmästäni vähän alakuloisen. Ensimmäisen meikin tavoin tämäkin saa särmää rajauksista ja mustasta ripsiväristä. Ne ovat tärkeitä värikkäiden meikkien kanssa, etenkin, jos käytössä on monta sävyä. Rajaukset ikään kuin kehystävät värien sekasotkun ja meikki näyttää viimeistellymmältä.
Kolmas vaihtoehto on keväisen vihreä, ja suosikkini näistä. Liikkuvalla luomella on vaaleaa turkoosia samoin kuin edellisessä vaihtoehdossa, mutta siihen on yhdistetty vaaleaa vihreää ja keltaista silmän sisänurkassa, häivytyksissä kulmaluun alla sekä alaluomella.Viimeisessä vaihtoehdossa lähestymistapa on erilainen. Olen käyttänyt yläluomella korallinsävyjä samaan tapaan kuin lauantain postauksessa ja jättänyt turkoosin alaluomelle sekä silmän sisäpuolen rajaukseen. Vastaväreinä oranssin ja sinisen sävyt toimivat loistavasti yhdessä. Tästä meikistä tuli heti helteisten päivien hitti, kesä saisi jo tulla!

Omaa vappumeikkiäni en ole vielä ehtinyt miettiä. Luultavasti teen jotain sateenkaarijuttua, laitan kuvia loppuviikosta. Kaikki ylläolevat meikit voi halutessaan päivittää karnevaalikuntoon glitterillä ja irtoripsillä, allekirjoittanut aikoo ainakin vetää kimallusöverit! :D

24 kommenttia:

 1. I love the Turquoise and the Spring green, lovely!

  VastaaPoista
 2. Kimallus överit on aina jees :D KOlmas vaihtoehto on ihanin, mutta muutkin oikein kelvollisia. Argh, pitäänkin alkaa pohtimaan omaa kimalleöveriä mitä saakaan vapuksi aikaiseksi :D

  VastaaPoista
 3. Evil Angel, thanks, me too. :)

  Ruu, suunnittelu onkin usein melkein yhtä hauskaa kuin itse meikkaaminen. Suomessa saisi olla useampia karnevaalihenkisiä tapahtumia, että saisi irrotella oikein kunnolla!

  VastaaPoista
 4. No yhyy mä haluan kans! Mutku en pääse Ouluun ku oon töissä :(

  VastaaPoista
 5. En osaa valita lempparia, kaikki ihania!

  VastaaPoista
 6. badbomben, kiitos. :)

  ravenwaves, älä sure. :( Voin meikata sut, kun tulet seuraavan kerran. :)

  VastaaPoista
 7. The first look is very gorgeous :-)

  VastaaPoista
 8. Thank you. I rarely use teal or turquoise colours, I was surprised that it turned out so good. :)

  VastaaPoista
 9. Oi, jänniä, etenkin viimenen! Suosikkini on silti ehkä sama kun sulla, eli toi omenanvihreä. Ihanan raikas!

  Mutta hey, no stress siitä meikistä ;)

  VastaaPoista
 10. Viimeinen on kaunein! Todella viehättävä sävykombo, täytyykin joskus kokeilla. Millä olet tehnyt turkoosin sisärajauksen?

  VastaaPoista
 11. Kokeile ihmeessä, siitä tuli tosi välimerellinen fiilis. :) Sisärajaus on tehty valkoisella kajalilla, jonka päälle on paineltu turkoosia luomiväriä. Olisin käyttänyt turkoosia kynääkin, mutta en löytänyt. :(

  VastaaPoista
 12. Oih rakastuin kyllä tuohon 3:seen. Sopiiko kysyä millaiset postikulut tuollaiseen 88-palettiin tulee Coastal Scentiltä? Olen tätä joskus jossain jo kysellyt mutta enhän mie enää muista!

  VastaaPoista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Katjamaria, Coastal Scentsin postikulut määräytyvät painon mukaan, ja ne voi käydä tarkistamassa tekemällä muka tilauksen, mutta jättämällä sen lähettämättä.

  Paletista riippuen 88-paleteille näyttäisi tulevan postikuluja 12-14 dollaria eli 9-10 euroa. Ei mitään hullun halpaa siis, mutta ei toisaalta ihan sieltä kalliimmasta päästäkään.

  VastaaPoista
 15. Kiitos infosta! Ebaysta löytyy 88-paketteja, jotka tulisivat kotiin yhteensä parikympillä, mutta tiedä taas tulevatko ne ja kuinka ehjänä.

  VastaaPoista
 16. Ei siitä ehjänä saapumisesta kuulemma ole takeita CS:nkään kanssa. Itselle ei ole sattunut koskaan mitään ikävää. Paletit ovat olleet asianmukaisesti pakattuja ja pehmustettuja, mutta muista blogeista olen lukenut joidenkin värinappien joskus kärsineen kuljetuksessa.

  VastaaPoista
 17. Äää, aivan mahtava tää sun blogi :) Ihania meikkivinkkejä ym. Ja noi vappumeikit oli aivan mahtavat! :D Kiitos paljon!

  VastaaPoista
 18. Äää, kiitos itsellesi! Tosi mukava kuulla, että tykkäät. :)

  VastaaPoista
 19. Btw, teetkö jotain juttua äitienpäivästä? :) Aattelin ostaa lahjaksi jotain meikkejä joltain hyvältä meikkimerkiltä kuten Diorilta. Osaisitko sanoa että mitö merkkiä kannattaa ostaa? :p

  VastaaPoista
 20. Riippuu kyllä niin paljon lahjan saajasta, etten uskalla mennä sanomaan mitään. Minulla on myös melko vähän kokemusta selektiivisistä meikkisarjoista, koska olen elänyt opiskelijan suht pienellä budjetilla. Suosittelen rohkeasti kysymään apua kosmetiikkamyyjiltä, sopivien tuotteiden suosittelu kun on heidän työtään. :)

  Viikonloppuna ei siis ole luvassa äitienpäiväaiheisia juttuja, mutta jotain jännää kuitenkin... ;)

  VastaaPoista
 21. aa, joo. Aivan :) Kiitos kummiskin, viikonlopun kirjoituksia odotellessa^^

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>