keskiviikko 25. elokuuta 2010

Sitruunaräpytystä

Blogien ja Youtube -kanavien seuraamisessa on se arveluttava puoli, että huomaa, miten monta välttämätöntä tuotetta omasta kaapista puuttukaan. Eikä sitten enää pysty kuvittelemaan tulevaisuuttaan ilman noita elintärkeitä purkkeja ja purnukoita. Yksi tällainen hyppäsi käsilaukkuuni toissa viikonloppuna eikä ole sen koommin sieltä poistunut.Lushin Lemony Flutteria ylistetään ainakin koko maailman ja universumin parhaaksi kuivien kynsinauhojen pehmittäjäksi, ja olen käyttänyt sitä päivittäin nyt lähes kaksi viikkoa. Ehdottomasti parasta tuotteessa on tuoksu, joka on erittäin voimakkaasti sitruunainen. Mukavan hedelmäisellä tavalla, ei yhtään tiskiainemaisesti. Koostumus on paksu ja öljyinen.

Ja juuri tuo koostumus on se, joka tässä voiteessa tökkii. Voin kuvitella tämän olevan omiaan yövoiteena puuvillakäsineissä, mutta ainakin päiväkäytössä suosin ohuempaa ja kosteuttavampaa. Lemony Flutter jättää sormet ja kädet öljyisiksi pitkäksi aikaa, ainakin, jos kynsinauhavoiteeksi tituleerattua jankkia annostelee käsirasvan tapaan (kuten itse teen). Eivätkä ne kynsinauhat nyt niin sanoinkuvaamattomasti ole pehmentyneet.

Etenkin syksyn ja talven koittaessa rasvaan käsiäni usemman kerran päivässä, sillä ne ovat hyvin kuivat. Haluan käsivoiteeltani helpotusta kuivuuden ja kiristävyyden tunteeseen, mutta siinä tämä rasva ei onnistunut. Toisaalta, Lemony Flutter on tarkoitettu ensisijaisesti nimenomaan kynsinauhoille, ei käsille. Omat kynsinauhani vain tarvitsisivat rasvan lisäksi järeitä psyykkisiäkin apukeinoja, että onnistuisin lopettamaan parikymmentä vuotta jatkuneen sormien repimisen. :/ Silloin, kun maltan pidättäytyä tästä vulgaarista ajanvietteestä, kynsinauhanikin voivat aivan hyvin.

Onko sinulla suosikkia kuivien käsien voiteeksi?

15 kommenttia:

 1. Ohoo, kiinnostavalta vaikuttaa. Omat käteni rohtuvat ja kuivuvat TOSI helposti talvella joten käytän apteekin rasvoja/voiteita. Öisin rasvaan kädet Nivean perus paksuhkolla rasvalla. Näyttäisi toimivan ihan ok :)

  Päivän mittaan en kyllä rasvaa koska rasva voi jäädä "kosteaksi pinnaksi" käsien päälle jonka takia ne taas rohtuvat helpommin pienessäkin ulkoilussa :P

  VastaaPoista
 2. Minun luottotuotteeni etenkin talvella on The Body Shopin hamppukäsirasva, yöksi kunnon köntsä ja päälle puuvillahanskat. :)

  VastaaPoista
 3. My better half swears on Neutrogena hand cream :)
  I use jojoba oil.

  VastaaPoista
 4. Shiri, apteekkiin pitäisikin tehdä kunnollinen tutkimusmatka. Mulla ei onneksi ole ongelmaa käsien rohtumisen kanssa, mutta kiristävät kyllä kovasti, etenkin suihkun/käsien pesun jälkeen.

  Celia, tuota hamppuvoidetta onkin ylistetty, luultavimmin otan sen testiin seuraavaksi.

  LiisK, thanks for the recommendations. I have yet to explore the world of natural oils, but I'm sure to do so in the near future. :)

  VastaaPoista
 5. Body Shopin legendaarista hamppua suosittelen minäkin. Itse en niin järeää edes tarvitse käsissä, sen takia hamputan vain jalkoja. Se haju on kyllä aika yök, eikä sitä julkisilla paikoilla oikein kehtaa levittää, mutta toimiva se on.

  VastaaPoista
 6. Lemon Juice & Glycerinestä tykkään paljon. Koostumus käy hyvin ainakin mulle ja tuoksu on IHANA.
  L'occitanet on kans vaikuttanut mahtavilta mitä oon testaillu kaupoissa, hinta vaan kirpaisis. :D

  VastaaPoista
 7. Lemon Juice & Glycerine on hyvä, käytin viime talvena yhden tuubillisen sitä. Kokeilunhalu vain ajaa etsimään aina vain uusia vaihtoehtoja. :) Yhden L'occitanen käsivoiteen sain siskoltani joululahjaksi. Oli muuten ihan mukava, mutta olisi saanut olla vähän paksumpaa. Ja vähän ylihinnoiteltua, olet oikeassa.

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, fellow kärsijä! Olemme hiljainen ja vaiettu vähemmistö (vrt. aina esillä olevat kynsien pureskelijat)! Mulla on sama paha tapa ollut myös n. yli 20 vuotta, siis niin kauan kun vaan muistan taaksepäin.

  Vaikka jossain määrin oon onnistunut kitkemään tapaa, niin tietyissä tilanteissa (erityisesti tylsät kokoukset ja luennot) alkaa taas repiminen.

  Oikeestaan se lähtee lähes aina liikkeelle kuivana repsottavasta kynsinauhasta, jota pitää vähän "siistiä" nyppäsemällä repsotus pois. No, sehän jättää jälkeensä uutta epätasasuutta ja kierre on valmis. Hetken päästä on jo sormenpää verillä. Mutta eipähän repsota enää!! Siitä voidaan toski kiistellä onko tämä sit nätimpi lopputulos kun pieni huomaamaton sojottava nahansuikale..

  No joo, asiaan, pikkasen tätä pakkomielteistä käytöstä nimittäin hillitsee, jos pitää kädet hyvin kosteutettuna ja kynnet nätisti lakattuna. Varsinkin talvella se on aika haastavaa näin kuivatassuiselle.

  Olen kokeillut kaikki täällä ehdotetut rasvat ja vaikka olivat ok, ei niissä ollut mun ongelmakäsille loppujen lopuksi tarpeeksi tehoja. Lisäksi kaikki tollaset koostumukseltaan paksummat ei levity kauniisti kynsinauhoille. Kaipaan sellasta efektiä, joka tasottaa sojottavia kohtia sileäksi, sen sijaan että kertyis niihin kohtiin korostavasti (siis tarpeeksi emulsiomainen koostumus).

  Mun suosikit yllämainittujen kriteerien mukaan on: Aco hand &nail, Clarins jeunesse des mains (unelma, mutta hintava)ja kesällä toimiva uusi tuttavuus H&M organic raspberry and melon hand cream(talveksi taitaa taas tarvita jomman kumman yllä mainituista).

  VastaaPoista
 9. I hear you! Kynsien lakkaamisen olen todennut erityisen hyväksi ehkäisykeinoksi, koska silloin revin ja rapsuttelen vain kynsilakkaa. :D Laitan vinkit korvan taakse, ainakin tuota Clarinsia voisi käydä pyytämässä näytepurkillisen.

  VastaaPoista
 10. Mun luottovoide käsille yötä vasten on Dermosilin Baby Extra, kosteuttaa hyvin mutta ei jää ihon pinnalle. Hetken päästä pystyy hyvin ottamaan iltalukemiset eikä tarvitse pelätä rasvaisia sormenjälkiä sivujen reunoissa :-) Lemony Flutterin öljyiseen jälkituntumaan petyin minäkin :-(

  Ja kynsinauhojen repiminen on tuttua... pahimpia ovat pitkät automatkat, jostain syystä silloin puren, revin ja nypin kynsinauhat ihan tärviölle.

  VastaaPoista
 11. Mulla repiminen on pahimmillaan kun on tylsää (esim. juuri automatkoilla), tai jos on jännä leffa ja karkit ovat loppuneet. :D Kiitos vinkistä tuon Dermosilin suhteen, voisin kokeilla sitäkin joskus.

  VastaaPoista
 12. Kynsinauhojen repijä täälläkin. Harmittaa, kun tuossa taannoin sain poikaystävän Bepanthen-tuubien jämillä sormet kauniiksi ja ehjiksi ensi kertaa vuosikausiin, niin nyt on uusi repimiskierre alkanut. Pitäisi pitää jotain rasvatuubia AINA mukana reissussa.

  VastaaPoista
 13. Niin pitää. Mulla on yksi kylpyhuoneen kaapissa, yksi käsilaukussa ja yksi töissä. Ostin nyt tuota kaikkien kehumaa hamppuvoidetta, ja pidän siitä tosi paljon. Bebanthenia käytän talviöisin huulirasvana, mutta olen kyllä todennut toimivaksi myös revityille sormenpäille.

  VastaaPoista
 14. Missä Lushia myydään/mistä sitä voi tilata?

  VastaaPoista
 15. Lushilla on myymälät Helsingissä, Espoossa ja Lahdessa, mutta tuotteita saa netistäkin. Suomalainen verkkokauppa on jonkin verran kalliimpi kuin brittiläinen, molemmista saa tilattua helposti.
  www.lush.fi
  www.lush.co.uk

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>