maanantai 2. elokuuta 2010

Sutinaa

Ihan aluksi vielä viime hetken muistutus blogini synttäriarvonnasta. Osallistumisaikaa on keskiviikkoiltaan (klo 24.00) saakka ja palkinto on aika kiva. :)

Asiaa meikkisiveltimistä on pyydetty useaan otteeseen, mutta en ole tähän mennessä vielä saanut sellaista tehtyä. Suurin syy moiseen saamattomuuteen on se, ettei minulla ole siveltimiä kovinkaan paljon eikä täten riittävästi kokemusta eri merkkien siveltimistä, jotta voisin suositella jotain tiettyä. Jos kaipaat kattavaa sivellinpostausta, kannattaa lukea vaikka Saaran ammattitaidolla laatima juttu toukokuulta. Itse ajattelin käydä läpi ne siveltimet, joita käytän päivittäin tai blogimeikkejä tehdessä.

MEIKKIVOIDEEn ole koskaan oppinut levittämään meikkivoidetta sellaisella litteällä keinokuitusiveltimellä, jota useimmiten käytetään. Tätä nykyä levitän/painelen meikkivoiteen ensin sormin ja häivytän sitten pyöritellen kevyesti skunkkisiveltimellä, jota englanninkieliset nimittävät duo fiber brushiksi. Omani on Coastal Scentsilta, kuten suurin osa muistakin vakkarisudeistani. Skunkeissa, tässäkin, on usein vain se huono puoli, että ne päästävät pestessä väriä. Tämän vuoksi vältän skunkkini vesipesua ja käytän sen sijaan MACin (muiltakin merkeiltä löytyy) alkoholipitoista Brush Cleanseria, joka kuivuu nopeasti, mutta puhdistaa tehokkaasti.Haaveissa olisi vielä hankkia meikkivoiteelle tasapäinen flat top -sivellin, koska olen kuullut niistä valtavasti kehuja.

MINERAALIMEIKKIPOHJAMineraalimeikkipohjan kanssa ehdoton väline on tiivis ja pehmeä kabukisivellin. Kuvan sivellin on CS:lta, mutta oma kabukini on MSCHIC by Seppälän, ja voin suositella sitä lämpimästi. Korostan kuitenkin edelleen tietämättömyyttäni muiden merkkien tuotteista, mutta MSCHICin kabuki on ainakin Bare Mineralsin vastaavaa pehmeämpi. Kabuki on hyvä sivellin myös muiden puuterimaisten tuotteiden häivyttämiseen ja miksei levittämiseenkin, jos työ ei vaadi suurta tarkkuutta. Itse käytän mineraalimeikkipohjaa usein puuterin tapaan nestemäisen meikkivoiteen päällä. Tällöin levitän meikkipohjan tavallisella suurella puuterisiveltimellä, ettei lopputuloksesta tule liian paksu.

PEITEAINESekä nestemäisen että puuterimaisen (mineraalimeikit) peiteaineen levittämiseen mielestäni paras on pyöreäpäinen suurehko luomivärisivellin. Peiteaineen saa sillä pyöriteltyä kauniisti ihoon ilman, että lopputulos on paakkuinen tai epäsiisti.Voidemaisen peiteaineen kanssa käytän litteää, paksuhkoa keinokuituista peiteainesivellintä, jolla taputtelen tuotteen iholle. Tämän jälkeen häivytän peiteaineen ihoon sulautuvaksi sormilla painelemalla. Molemmat kuvien siveltimet ovat CS:lta ja löytyvät myös omasta sivellinpurkistani.

PUUTERI/AURINKOPUUTERI
Puuterin ja aurinkopuuterin kanssa käytän tavallista suurta puuterisivellintä. En tykkää painella puuteria ihoon vipalla, vaikka meikistä saattaisi niin tulla kestävämpi, sillä en saa vipalla tarpeeksi ohutta jälkeä. Jos kasvoista ei halua puuteroidun näköisiä, puuteri kannattaa ehdottomasti pyöritellä kasvoille siveltimellä tai ainakin suihkuttaa päälle kiinnityssuihketta (esim. MACin Fix +) tai vettä. Aurinkopuuterin saatan monesti levittää kabukillakin.

POSKIPUNA/HOHTO
Duroyn 2629 on ensimmäinen meikkisiveltimeni ja yli kymmenen vuotta vanha. Silti se on edelleen käytössä ja ainoa sivellin, jota käytän poskipunan levittämiseen. Sivellin on vähän karhea, mutta tarkka, ja sillä on hyvä häivyttää. Levitän poskipunan niin, että painan pienen määrän väriä poskipäälle, pyyhkäisen ylimääräiset pois siveltimestä ja häivytän punan poskille. Samaa sivellintä käytän myös jauhemaisille hohtotuotteille.

LUOMIVÄRI
Välttämättömiä luomivärisiveltimiä on kaksi erilaista. Litteällä siveltimellä väri painellaan luomelle ja pyöreäpäisellä "kynäsiveltimellä" häivytetään. Molemmat yhdistyvät CS:n tuplasiveltimessä, jota käytän päivittäin.Tarkempaan työskentelyyn käytän jämäkkää, pientä luomivärisivellintä. Kuvan sivellin on CS:lta, omani MSCHICin.

SILMIEN RAJAUS
Nestemäisen tai geelirajauksen tekoon on useita erilaisia välineitä Itse olen huomannut helpoimmaksi mahdollisimman pienen ja tarkan siveltimen, monet käyttävät myös litteitä, viistopäisiä siveltimiä. Myös rajaussiveltimeni olen löytänyt MSCHIC by Seppälän valikoimista, vaikka kuva on edelleen CS:lta (MSCHICin siveltimistä ei oikein löytynyt hyviä kuvia).

KULMAT
Kulmakarvojen meikkauksessa käytetään yleensä karheaa viistopäistä sivellintä. Omat kulmani väritän kuitenkin eyeliner -siveltimellä, joka on saman muotoinen, mutta pehmeämpi. Väriä tulee kevyemmin ja jälki on tarkempaa. Kuvaan pätee sama kuin edellisiin, mutta tämän siveltimen olen hankkinut Sephorasta.

HUULET
Huulimeikissä en yleensä käytä erillistä sivellintä. Silloin harvoin, kun käytän huulipunaa, painelen sen yleensä huulille sormin. Jos käytän sivellintä, se on pieni, keinokuituinen, korkillinen huulipunasivellin. Korkki on kätevä, jos ja kun sivellintä haluaa kuljettaa käsilaukussa.

Puhdistan siveltimeni viikoittain pyyhkimällä niitä Brush Cleanserilla kasteltuun talouspaperiin. Noin kerran kuussa pesen ne vedellä ja sampoolla. Vesipesussa kannattaa olla tarkkana, ettei kastele varren ja metalliosan liimausta, ellei halua liimailla siveltimiä kokoon tämän tästä. Sekin kyllä onnistuu, itse käytän kuumaliimaa. :) Pesun jälkeen puristan siveltimistä enimmät vedet pyyhkeeseen, silottelen ne takaisin muotoonsa ja asetan kuivumaan vaakatasoon.

7 kommenttia:

 1. Voi ei, oon himoinnut noita Coastal Scentsin vaaleanpunaisia siveltimiä ties kuinka kauan.. Juuri kun olin unohtamassa, yksi laittaa kuvia niistä :D Pakko tilata!!!!

  VastaaPoista
 2. ^ Joo Nekku on vähän ärsyttävä näissä muistutusasioissa :D! Juuri kun olen unohtanut tai puhunut itseni mielessäni ympäri etten tarvitse CS:n Metal Mania -palettia tai Ultra Shimmeriä niin johan se pistelee niistä swatcheja, kuvia, juttuja, mallimeikkejä jne >:D.

  Ultra Shimmeriä en kyllä oikeasti tarvitse, liikaa "vääriä" sävyjä mutta Metal Maniasta en ole päässyt yli enkä ympäri - ehkä arvontakeijukainen osuisi kohdalle :)?

  VastaaPoista
 3. Tilasin vasta LilyLololta ja otin sen kabukin. Ihan huippupehmeä! Mulla on ollut wet'n'wildin halppis, joka on kyllä ihan kauhee verrattuna tuohon. Ja Goshin poskipunasivellin on ihanan pehmeä myös.

  VastaaPoista
 4. tahma, ehkä sun vaan on. Sori. :D

  Panda, ärsyttääksenihän minä tätä blogia pidän, hyvin näyttää onnistuvan. :D Ei vaan, Metal Mania ja nuo siveltimet ovat kaikki ihan huippuja. Arvontaonnea!

  norppa, hyvä tietää. En tosin ole varma, milloin uskallan laittaa uutta tilausta Lily Lololle, kun edellisen yhteydessä luottokortin numeroni pöllittiin! :O Ei tietenkään ollut LL:n vika, mutta silti... Pitää tsekata Goshin siveltimet, kun pääsen taas joskus Sokokselle.

  VastaaPoista
 5. tää nytten ei liity mitenkään postauksen, mutta miten bloggerissa saa tehtyä sellasen linkin jossa lukee jotain muuta kuin se osoite, esim. jos linkkaa jonkun blogin ja siinä linkin kohdalla lukee bloggaajan nimi, kiva jos viitsit neuvoa tälläistä tampiota

  VastaaPoista
 6. Kun teet postausta, varmista ensin, että kirjoitat tekstiä "Luo"-välilehdellä (toinen vaihtoehto on "Muokkaa HTML-koodia"). Siinä yläreunan palkissa, josta valitaan tekstityypit, kappaleen tasaukset sun muut on sellainen symboli, jossa omaan silmääni näyttäisi olevan pala ketjua ja vihreä maapallo. Maalaa tekstistä se osio, josta haluat tehdä linkin ja paina sitten tätä symbolia. Esiin tulee kenttä, johon voit kirjoittaa linkin url-osoitteen. Sitten vain painat ok, niin linkin tulisi toimia.

  VastaaPoista
 7. voi kiitos, mä oon yrittäny keksiä tota vaikka kuinka kauan :)

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>