tiistai 26. lokakuuta 2010

Ihmeaineita, osa 1

Ostin pari kuukautta sitten testiin kaksi mielenkiintoiselta vaikuttavaa L'Oréalin tuotetta, joiden käyttökokemuksista ajattelin tehdä pientä yhteenvetoa.Studio Secrets -meikinpohjustaja on omassa sarjassaan varsin edullinen ja mainio. Itse haluan pohjustajan eritoten vähentävän kasvojeni öljyisyyttä ja pidentävän meikin kestoa. Meikin parempi levittyvyys on sitten vain mukavaa ekstraa. Vastaavista tuotteista olen aikaisemmin kokeillut MACin Prep+Primea ja Inglotin Under Makeup Basea. P+P on kosteuttava eikä aivan niin silikonijankkia kuin Inglotin ja L'oréalin primerit, jotka ainakin kuivemmalla iholla vaativat kosteusvoiteen alleen. Inglotin pohjustaja on geelimäinen (itse asiassa muistuttaa ulkoisesti kovastikin rakennustyömaalla käytettävää silikonia :D) ja Studio Secrets selvästi kuivempi.

L'oréalin pohjustajan levittämisen kanssa saa olla tarkkana, sillä sitä tarvitaan vain aivan vähän, ja voide täytyy hieroa ihoon perusteellisesti. Liian paksu kerros alkaa rullautua meikkivoidetta laitettaessa, eikä lopputuloksesta saa siistiä saati pysyvää. Toisaalta, kun primerin levittää kunnolla, meikki kestää melko hyvin koko päivän, eivätkä kasvot pahemmin kiiltele. Huonona puolena mainittakoon, että lasipurkkiin pakattuna pohjustusaine ei ole yhtä hygieeninen kuin tuubista tai pumppupullosta löytyvät kanssasisarensa.Kuulemani perusteella L'oreálin pohjustaja vaikuttaisi vastaavaan koostumukseltaan ja ulkonäöltään aika tavalla Clarinsin Instant Smooth Perfecting Touchia. Tuotteiden INCIt ovat kuitenkin hieman erilaiset, enkä itse ole kokeillut jälkimmäistä. Onko jollakulla kokemuksia molemmista? Miten vertaisit tuotteita keskenään?

Viime aikoina ihoni on ollut huomattavasti paremmassa kunnossa (= ei rasvoittumista eikä yhden yhtä finniä, all hail the aspirin scrub!!), joten en ole juuri käyttänyt meikinpohjustajaa kuin erityistapauksissa. Noista kolmesta kokeilemastani suosikkinani on toistaiseksi pysynyt Prep+Prime, joka toimii todella hyvin, varsinkin yksinään ilman kosteusvoidetta käytettynä. Studio Secrets on kuitenkin hyvä vaihtoehto, jos etsii edullisempaa pohjustustuotetta.

13 kommenttia:

  1. Mä oon kokeillut sekä Lorkkua että Clarinsia, ja mun mielestä ne on todella, todella samankaltaisia keskenään :) Itse en välitä noin paksusta koostumuksesta, ja molempien kanssa saa, kuten sanoitkin, olla aika varovainen levittäessä. Mun mielestä nää ei myöskään toimi niin hyvin mineraalipohjan alla kuin jotkut toiset kokeilemani pohjustajat.

    VastaaPoista
  2. Minä pidin tuosta L'oréalin pohjustajasta, se on jotenkin niin silkkisen pehmeä. Käytin aikaisemmin Lumenen pohjustajaa ja noista kahdesta pidän enemmän tuosta L'oréalista. Lumene saa tosin plussaa tuubinsa takia.

    Minulla vaan on paha tapa yleensä unohtaa laittaa pohjustus kasvoille....luomille laitan aina mutta kasvoilta se meinaa joka kerta unohtua. Vaikka olisin etukäteen muistuttanut itseäni, että nyt muistat sitten laittaa pohjustuksen myös kasvoille.

    VastaaPoista
  3. Muistatko vielä paljon tuolla Lorealin tuotteella on hintaa? Itse olen aikeissa tilata Benefitin pohjustajan, mutta nyt aloin epäröimään...

    VastaaPoista
  4. tahma, minullekin tämä oli vähän liian tuhtia. Itselläni on näiden meikinpohjustajien kanssa suurimpana (psykologisena) ongelmana se, etten pidä ajatuksesta, että länttään kasvoilleni päivittäin kerroksen silikonia. Jotenkin tämän SS:n kanssa tuo silikonisuus tuntui vielä konkreettisemmalta.

    Mohn, silkkinen onkin oikea sana kuvaamaan tuota. Minä käytän pohjustajaa nykyään oikeastaan vain juhlameikeissä; pelottaa että iho reagoi huonosti silikoniin. :( Vaikka on sitä minulla meikkivoiteessakin.

    shekerim, no enhän minä kyllä muista. Villinä veikkauksena heittäisin, että alle 15 euroa?

    VastaaPoista
  5. En muuten olekaan kokeillut tuota SS:ää mineraalimeikkipohjan kanssa. Minulla on Essentia Naturalen primer (jossa siinäkin on silikonia) ja olen sitä käyttänyt (joskus muistaessani) mineraalimeikkipohjan kanssa. Pitääpä yrittää muistaa kokeilla myös tätä SS:ää.

    Olin vähän yllättynyt, että olitte kokeneet tuon paksuna, minusta se on ihanan ohutta! Toisaalta laitan primeria aina hyvin ohuelti muutenkin. Esim. Lumeneen verrattuna tämä on mielestäni ohuempaa ja sen saa myös levitettyä ohuemmin. Sitä pitää vaan ottaa hyvin, hyvin vähän kerralla.

    Minä taisin maksaa omastani 12.90€, tai jotakin sen suuntaista.

    VastaaPoista
  6. Makunsa kullakin, siis. :) Hyvä että tulee erilaisia käyttökokemuksia, ettei tuotteesta jää niin yksipuolinen kuva.

    VastaaPoista
  7. ihastuin tähän tuotteeseen kun kokeilin tätä näytepakkauksesta joka oli lehden mukana! Mistä ihmeestä löysit tätä kun Oulusta itse ainakin yritin etsiä? Anttilasta ja stokkalta en löytänyt ainakaan ja minkä hintaista oli? :>

    VastaaPoista
  8. Stockmannilta minä tämän ostin. Oli siellä L'oréalin meikkihyllyssä, ei siis ihonhoitotuotteiden luona. Hinnasta olikin jo juttua tuossa yllä. :)

    VastaaPoista
  9. Lorkun pohjustaja on paljon tahmaisempaa ja paksumpaa jankkia kuin clarins. Kumpikin antaa samanlaisen lopputuloksen, mutta clarinsia on helpompi levittää, eikä sitä tarvitse työstää yhtä paljon kuin lorkkua. Mielestäni clarins antaan enemmän mattamaisen tuloksen.

    VastaaPoista
  10. Mä taas en voi elää ilman Lancômen La Base Pro:ta. On kokeiltu Sensai, YSL, Arden, Clarins, Dior ja muita, mutta La Base Pro on vain se paras. Kai se riippuu siitä mitä hakee, mä haen liukuvuutta (että meikki_voide_ luistaa, se on tärkein) ja sitä, että meikkivoide kiinnittyy tasaisesti myös nenään. Tota tän postausken tavaraa on testeripussi tulossa kokeiluun myös, mutta ei kuulosta samantyyppiseltä kuin La Base vaikka molemmat Lorkun ovatkin. Harmi, meinaan ärsyttää ostaa ulkomailta tuota Lancômea kun ei sitä täällä ollut kuin one shottina. :(

    VastaaPoista
  11. Anonyymi, ahaa, kiitos selvennyksestä. :)

    Sonia, minä en ole ehtinyt vielä testaamaan kovin montaa primeria, mutta sait tuon Lancômen kieltämättä kuulostamaan houkuttelevalta. Sitä voisi koittaa metsästää jostain sitten kun nykyiset loppuvat.

    VastaaPoista
  12. Kiva kuulla sun kokemuksia, mulla tuo alkoi juurikin rullaantumaan. Laitoin ilmeisesti liikaa. Mä en tykkää tuon paksusta ja kuivahkosta koostumuksesta, tosin mä en oikein ole ystävystynyt minkään meikinalustuotteen kanssa silmämeikkiprimereita lukuunottamatta. :)

    VastaaPoista
  13. Koostumus ei ollut minunkaan lempparini. Nuo kaksi muuta tekstissä mainittua toimivat itselläni paljon paremmin. Mutta kyllä tämäkin asiansa ajaa, jos pohjustajaa kaipaa. Kuten sanottua, itse käytän lähinnä juhlatilanteissa.

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>