lauantai 6. marraskuuta 2010

Älämölö

Nettielämän realiteetit ovat nyt mätkäisseet hyväuskoista bloggaajaa märällä villasukalla vasten kasvoja. :( Sain toissapäivänä hätkähdyttävän sähköpostin valppaalta lukijalta enkä oikein tiedä, mitä ajatella:

"Kävelin tänään Turussa Kampaamo --- ohi ja huomasin, että heidän ovessaan oli mainos meikkauksista, jossa oli käytetty sekä sinun että Black Kohl - Mustaa Kajalia blogista otettuja kuvia.

Ajattelin ottaa sinuun yhteyttä, kun tuntuu, että ihmiset vaan ottaa netistä kuvia ilman lupaa. (Minusta tuntuu, että olen viettänyt aikaa liikaa blogeja lukien, kun tunnistin heti sinun ja Heidin kuvat. ;) ) Sinulta oli yksi huuli- ja silmämeikkikuva."


Tuntuu kummalliselta, että jollain on pokkaa tehdä tuollaista. :/ Olen ottanut yhteyttä kyseiseen yritykseen ja pyytänyt heitä poistamaan kuvat mainoksestaan. Koska kaikille ei tunnu olevan selvää, miten toisten ottamien valokuvien kanssa tulisi toimia, lisäsin vähän tekstiä myös tuohon blogikuvaukseen oikeassa sivupalkissa. On ikävää, että joutuu kirjallisesti asettamaan ehtoja blogin lukijoille, etenkin kun tuollaiset asiat vaikuttavat itsestään selviltä. Tässä tapauksessa pahoitin mieleni erityisesti siitä, miten kuvillani on mainostettu yritystä, jonka kanssa minulla ei ole mitään tekemistä. :(

Minua ei haittaa, jos lainaat kuviani, mikäli linkität takaisin blogiini tai muutoin ilmoitat selvästi kuvien alkuperän. Vaikka et olisikaan kysynyt lupaa, asia on mielestäni ihan ok. Jos haluat käyttää kuviani muussa yhteydessä ilman linkityksiä tms., pyydäthän minulta luvan erikseen. En haluaisi joutua uudelleen tällaiseen tilanteeseen.

P.S. Halloween-meikkailut ovat jo täydessä vauhdissa. Kivaa! :)

Edit 8.11.2010: Sain vastauksen sähköpostiini.

"olen pahoillani tapahtuneesta. meikkaajamme ei ilmeisesti ole muistanut hyvän tavan sääntöjä ja kysyä sinulta lupaa ko. kuvaan. Meikkihinnastomme on poistettu ikkunasta. kiitos yhteydenotosta. mukavaa syksynjatkoa."

21 kommenttia:

 1. johan on törkeää toimintaa, luulisi että liike kysyisi edes luvan kuvien käyttöön,. tosin jos olisi oma liike kyseessä tekisin varmaan itse meikkaukset joista kuvat mainokseen laittaisin :)

  VastaaPoista
 2. Argh! Tuollainen on aika törkeetä. Luuleekohan ne, ettei siitä jää kiinni :( Ymmärrän vielä, että netissä joskus unohtuu tuo lähteen ilmoittaminen, mutta että ihan mainoksiin asti...

  VastaaPoista
 3. Yhr.. justiinsa :( Jonkunaikaa sitten eräästä lifestyleblogistakin oli "lainattu" jonkun tosi kuuluisan kai jenkkiläisen sisustussivuston sivulle bloggarin itsensä ottama kuva.. nimiä en muista mutta oli sekin tapauksensa..

  Pistää kyllä miettimään mikä on sitten tuon kyseisen salongin ammattitaito, jos ei ole omia kuvia laittaa näytille!

  VastaaPoista
 4. Ihanan valpas lukija! Todella nihkeitä tommoset kuvavarkaudet :/

  VastaaPoista
 5. Aika uskomatonta toimintaa. Luulisi että yritysmaailmassa juuri tälläiset tekijänoikeusasiat otetaan erittäin vakavasti! Jos asuisit jenkkilässä niin voisit nostaa miljoonien oikeusjutun tuosta ;)

  VastaaPoista
 6. Tosi kurjaa tuollainen, miten ihmiset kehtaa?!? :/

  VastaaPoista
 7. No onpa jollain yrityksellä pokkaa! Pyysivätkö sulta edes anteeksi tai antoivatko mitään selitystä minkä aivopierun seurauksena ovat ottaneet sun kuvia luvatta käyttöön?

  VastaaPoista
 8. Juu, maailma on täynnä kaikenlaisia tallaajia. Todella ikävää, että kuvasi ovat luvatta joutuneet väärään paikkaan! Itse olen kerran koristanut yhden kaupan ikkunaa ison muotokuvan voimin ja ilman, että kukaan olisi kysynyt minulta käykö se minulle. Kyseessä siis ammattivalokuvaajan ottama valokuva, normaali maksettu valokuvaus kyseessä. Hän oli teettänyt kuvasta suurennoksen, iskeyt kehyksiin ja tarjonnut kuvaa toisen liikkeen ikkunalle. Jep, jep, arvostettu kuvaaja kaiken lisäksi.

  Itse en ole viitsinyt lätkiä kuviini vesileimoja ja itseäni ne toisinaan häiritsevät tosten kuvissa. Toisaalta mun kuvat on pieniä ja niistä ei ole esim. painettavaksi. Eikä ne kyllä edes ole sellaisia, että niillä olisi kenellekään käyttöä. ;-)

  Sinulla on isojakin kuvia hyvällä resoluutiolla saatavilla eli kelpaavat hyvin myös painettaviksi, mikä varmasti houkuttelee varastamaan jos tarvetta on. Minusta on hienoa, että sinulla on isoja kuvia ja tykkään kun keskelä kuvaa ei ole sitä vesileimaa. Harmillista, että tällaista ääliömäisyyttä sitten tapahtuu! Todella tökeröä toimintaa kyseiseltä puljulta!! Ensinnäkin varastaa toisten kuvia ja toisekseen mainostaa omia meikkauksiaan toisten tekemillä meikkauksilla, joilla ei ole yhtään mitään tekemistä kyseisen paikan kanssa! Huhhuh! Toivottavasti ymmärtävät edes hävetä ja todellakin poistavat kuvat. Hienoa, että Joku oli laittaut sulle mailia aheesta!

  VastaaPoista
 9. "Ne on hei turkulaisia"

  :D

  Noei. Tosi fiksua toimintaa _yrittäjältä_. Luulisi nyt heidän tietävän vähän noista asioista.

  Saitko sieltä minkäänlaista vastausta? Ovatkohan kuvat hävinneet?

  Pisteet valppaalle lukijalle :).

  VastaaPoista
 10. Ruu, niinhän sitä kuvittelisi muidenkin tekevän. Ei minusta kamalasti lisää yrityksen uskottavuutta, jos omat rahkeet eivät riitä edes mainoksen meikkeihin...

  norppa, itsekin olen joskus lainaillut kuvia vähän huolimattomasti, mutta jatkossa olen varmasti tarkempi. Puolustuksekseni mainittakoon, etten ole kuitenkaan koskaan yrittänyt väittää muiden tuotoksia omikseni.

  Anonyymi, tekisi kyllä mieli, mutta en ehkä jaksa ryhtyä siihen. Sitäpaitsi, en ole toistaiseksi edes itse nähnyt ko. mainosta.

  Laura, itse olin aikaisemmin kuullut kahdesta muotiblogista, joiden kuvia oli härskisti omittu, muokattu vähän ja painettu ison vaateketjun t-paitoihin! Tämä on onneksi vielä pientä siihen verrattuna. Tämän firman ammattitaito ei tosin oikein vakuuta.

  kiukkupussi, minustakin oli ihanaa, että lukija halusi ilmoittaa asiasta minulle. Tuskin muuten olisin ikinä kuullutkaan.

  Plaz^, niinpä. Suomessa taitaisi jäädä miljoonat saamatta.

  SuperHotFemale, mullakin menee yli ymmärryksen. :(

  Nea, eikö olekin?

  Nonnu, ei ole (vielä) kuulunut mitään.

  Mohn, minuakin ärsyttävät ne vesileimat. Jos ne laittaa kuvan reunaan, ne on ihan helppo leikata pois. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäisi laittaa iso teksi nurkasta nurkkaan tai muulla tavoin keskelle kuvaa, enkä kyllä halua tehdä ainakaan niin.

  leben & milipili, ovat havyttömyydessään jo omaa luokkaansa. :)

  Panda, ei ole vastattu. Pitänee pyytää turkulaislukijaa/-vakoojaa vielä tarkastuskierrokselle. ;) Toivottavasti pelkkä pyyntö riittää ja kuvat häviävät, en halua ruveta sen kummemmin kovistelemaan. :(

  VastaaPoista
 11. Voi ei!! Tosi kurjaa :( Toivottavasti ne vastaa sieltä pian, kyllä tollasista mokista pitäisi ottaa vastuu vaikka väärin olisikin tehnyt. Ettei tarttisi ryhtyä kovempiin toimenpiteisiin.

  VastaaPoista
 12. Olis niiiin kiva tietää että mikä paikka, niin tietäis näin turkulaisena boikotoida. En yhtään ymmärrä moista käytöstä. Vaikka siis ymmärrän, että ei ehkä kannata yrityksen nimeä tässä julkaista - sillä ehkä kannattaa siinä tapauksessa ainakin uhata, ellei sieltä ei mitään vastausta sulle anneta. t. Apuli

  VastaaPoista
 13. Vähän samoilla linjoilla kuin edellinen "anonyymi"; tekisi mieli boikotoida ihan täysin. En ole itse sitä huomannut, ja liikun aika usein Turun keskustassa, mutta ehkä ihan hyvä vaa, olisin saattanut mennä riehumaan sinne liikkeeseen, näin kun mielestäni ei saa tehdä, ei ikinä. Todella törkeetä toimintaa >__<

  VastaaPoista
 14. Sinällään erikoista, että meikkaaja mainostaa itseään ottamalla jonkun muun meikkaajan kuvia netistä - ei liene omasta mielestään sitten kovin hyvä.

  Ja OT. Miten laitat irtoripset? Ostin muutamia testailtavaksi (ilmeisesti niitä voi käyttää monta kertaa, jos huoltaa niitä) ja olen törmännyt erilaisiin ohjeisiin. Yhden sinun tutorialin äsken lukaisin ja siinä laitoit ne viimeisenä. Eikö luomiväriä tai rajausta pidä enää korjata irtoripsien laiton jälkeen ja laitatko ollenkaan ripsiväriä?

  VastaaPoista
 15. bubble, olen samaa mieltä. Onneksi vastasivat kuitenkin. :)

  Apuli, en ehkä viitsi paljastaa, vaikka olisin voinut boikotointia kannattaakin.

  Luna, hehe, voin jo kuvitella mielenosoittajien rivistöt kampaamon edessä...

  Heidi, minustakin tuo toiminta oli varsin erikoislaatuista.

  Ripsistä olen kirjoittanut täällä:
  http://lazydynamitee.blogspot.com/2010/09/rapsyti-raps-raps.html

  Laitan irtoripset tosiaan aina viimeiseksi, muuten ne olisivat vain tiellä meikatessa (ja saattaisivat sotkeentua). Myös ripsivärin laitan aina ennen irtoripsiä. Rajausta ja luomiväriä voi toki korjata vielä ripsien laiton jälkeen, jos on tarvis.

  Ripsiä kannattaa huoltaa säilyttämällä ne omassa rasiassaan ja nyppimällä ripsiliima _varovaisesti_ pois aina käytön jälkeen. Ripsiä ei myöskään tulisi repiä, vaan ne poistetaan vetämällä niitä kevyesti alaspäin slmän ollessa kiinni.

  VastaaPoista
 16. Siis mitä? Miten voi ottaa meikkauskuvia mainokseen, joita ei ole edes itse meikannut?! Varmaankaan ei ole kovin taitava meikkaaja hän, jos meikkikuvat pitää pölliä..

  VastaaPoista
 17. Tuohan on törkeetä! Ei ilmeisesti meikkaajan omat taidot riittäneet, joten joutui käyttämään toisten tekemiä töitä.. Luulisi, että kaikilla on maalaisjärkeä, mutta taas saa todeta, että eivät kaikki ole olleet kotona, kun sitä on jaettu. Olisin varmaan saanut hepulit ja vähintään julkaissut kyseisen putiikin nimen netissä. =D

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>