keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Suklaata tukkaan

Sain loppuvuodesta kokeiltavakseni Biozellin uutuustuotteita (eivät siis enää ole hirvittävän uusia), joista oli syksyllä arvioita aika monessa lukemassani blogissa. Merkin kuivasampoo on ainakin kerännyt kehuja eikä suotta. Kompaktin kokoisessa pakkauksessa on ihan loistavaa kamaa - itselläni on menossa jo kolmas (itse ostamani) pullo, ja olen saanut myös hentohiuksisen äitini koukkuun. :) Toivoisin tosin, että kuiviksesta olisi olemassa myös suurempi pakkauskoko, sillä itse suhistelen pikkupullon tyhjäksi melkein parissa viikossa.

Vähän aikaa sitten havahduin marraskuussa värjätyn tukkani haalistuneisuuteen ja päätin testata saamaani intensiivisävytettä eli suoraväriä. Sain muiden bloggaajien tapaan kokeiltavaksi kaikki kolme sävyvaihtoehtoa, joista omaani päähäni käytin "suklaan ruskean". Vaaleaa väriä kirkastavan sävytteen lahjoitin eteenpäin siskolleni.Biozellin suoraväri on hajusteeton eikä se sisällä ammoniakkia. Värin luvataan kestävän hiuksissa "useiden pesujen ajan". Itse olen värjäyksen jälkeen ehtinyt pestä hiukseni nelisen kertaa (joista yksi syväpuhdistavalla sampoolla), eikä väri ole vielä pahasti haalistunut. Pakkauksessa kerrotaan yhden pullon riittävän puolipitkille hiuksille kahteen värjäyskertaan, mutta omat ohuet, vähän olkapäiden alle ulottuvat hiukseni imaisivat kaiken kerralla.

Koska väri tuli levittää pestyihin hiuksiin, sekoitin joukkoon hoitoainetta, kun siitä käyttöohjeessakin mainittiin. Värin koostumus muistutti paksua suklaakastiketta, se levittyi helposti eikä valunut. Kuten tavallista, värjäämiseen tarvitsi suojakäsineet, mutta niitä ei tullut värin mukana. Itseltäni onneksi löytyi kaapista. Sotku oli pitkälti samanlaista kuin kestäviämpienkin hiusvärien kanssa, mutta suoraväri lähti iholta ja kaakeleista kevyesti pyyhkäisemällä. Vaikutusaika oli suhteellisen luovasti sovellettavissa (3-30 min); itse pidin vähän yli puoli tuntia, koska halusin väristä mahdollisimman intensiivisen.Tutkivan journalistin ennen ja jälkeen -kuvista huomannee värin vaikutuksen. Omia hiuksia oli kamalan vaikea kuvata, varsinkin ilman luonnonvaloa, joten tuloksena oli kaksi lähiotosta. Vasemmanpuoleisessa raidoitettu ja likainen kuontalo, oikealla pesty ja värjätty. Väri on selkeästi lämmin ruskea, ja yllätyksekseni pidän siitä paljon, vaikka tavallisesti suosin viileämpiä ruskeita. Vein muuten viimeksi kampaajalla käydessäni mukanani valokuvan, jossa mallilla oli hiuksissaan viileän tummanruskea, melkein violetti väri, jonka joukossa oli tummempia ja vaaleampia osioita. Ja sain raitoja värinpoistolla (kuten ennen-kuvassa näkyy). Saattaa olla, että seuraava käynti venyy taas hamaan tulevaisuuteen, kun en uskalla tuhlata rahojani ylläreihin.

Värjäätkö hiuksiasi itse? Oletko kokeillut suoravärejä?

P.S. Koska blogissa keskitytään suhteellisen tiiviisti naisellisiin kauneusjuttuihin, linkitänpä lopuksi vähän mieskauneutta. En ole katsonut jaksoakaan
True Bloodia, koska meillä ei ole televisiota, mutta DVD:ltä tuijotettu HBO:n loistava minisarja Generation Kill sai vakuuttumaan erään ruotsalaisnäyttelijän ulkomuodosta kyvyistä (täällä ja täällä). Suosittelen!

* * *

I decided to colour my hair a little, since I had a spare bottle of "chocolate brown" in my closet.

17 kommenttia:

  1. true bloodia voi koneella katsoa fin-tvstä ilmaiseksi ilman lataamista suomiteksteillä
    http://www.fin-tv.com/browse-truebloodtv-videos-1-date.html

    VastaaPoista
  2. Uuu, True Blood...Uuuu, Alexander..

    Juu, siis mulla on tuo punaisena ja olen käyttänyt nelisen kertaa noin kahden kourallisen verran kerrallaan, sitä on jäljellä viel vaikka kuinka paljon. Punainen sävy ei pysy kyl kovin hyvin.

    VastaaPoista
  3. Itse käytän tota ihan ilman kumihanskoja ja sekoitan hoitoaineeseen, enkä saa aikaiseksi mitään sotkua?? :D

    VastaaPoista
  4. HBO:n sarjat ovat loistavia, Six Feet Under on tähän saakka ollut paras. Sopranos on vielä katsomatta.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi, kiitos linkistä. :) Olen kyllä tiennyt nettikatselun mahdollisuudesta, mutta ei ole oikein ollut sopivaa aikaa ryhtyä puuhaan. Kun siinä sitten väistämättä vierähtäisi päivä jos toinenkin...

    Milipi, tästä olisi ehkä juuri ja juuri saanut kahteen käyttökertaan, mutta pelkäsin värin jäävän epätasaiseksi. Varmaan riippuu myös siitä, miten kosteisiin hiuksiin värin laittaa? Itselläni olivat pyyhekuivat ja melko karheat, joten väri hupeni päähän aika helposti. Ja uu, tosiaan. ;)

    Anonyymi, minä olenkin sottainen luonne. :) Päivän ruokalistakin löytyy yleensä rinnuksilta. Hiuksia värjätessä sotken poikkeuksetta omat hartiani, suihkuverhon, pesualtaan ja kaakelit. Hiusväriä löytyy myös kylppärin ovesta ja patterista.

    Hanna, loistavilta tosiaan vaikuttavat, vaikka en ole näyhnyt kuin muutaman. Erityispisteitä mielenkiintoisista sotakuvauksista, sillä Generation Killin lisäksi myös Band of Brothers on aivan loistava! Pacific ei oikein vaikuttanut, mutta annettakoon anteeksi. :)

    VastaaPoista
  6. Oli ihan vaan pakko tulla kommentoimaan, että Alexander Skarsgård <3 Todella epäuskottavasti joudun miestarjokkaalle sanomaan "no en minä tuon matkaan lähtisi, he he"... Tosin kyllä hänkin varmaan Eva Longorian ottaisi jos ovelta tulisi hakemaan ;)

    Anyways, en ole sitten pre-teini-iän (sana?) fanittanut ketään niin paljon kuin tätä nuorempaa Skarsgårdia. Vähän samassa kastissa tulee myös Mikael Persbrand, eli Beck-leffoista tuttu Gunvald Larsson. Olen vähän yllättynyt tästä :)

    - Elisa

    VastaaPoista
  7. Ei täälläkään poikaystävä tiennyt, minkä teki kun usutti katsomaan tuota sarjaa. :D Mulla ei oikeastaan ole ikinä aikaisemmin ollut mitään laulaja/näyttelijä -ihastuksia. Mutta pieni fani-intoilu on todennäköisesti vain hyvästä.

    VastaaPoista
  8. Juu, shokkivärit on lähes poikkeuksetta suoravärejä, joten tuleehan noilla läträttyä vähintään kerran kuussa, että kuontalo pysyy kunnossa. :D

    VastaaPoista
  9. Kokeilin biozellin punaista, mutta mulla meni koko purkki, joten ei ainakaan kovin edullista. Kun sitten taas yleensä käyttämäni kc:n color maskilla voin sävyttää ainakin neljä kertaa. Biozell ei myöskään sävyttänyt juuri yhtään, lähinnä päänahan. Luultavasti mulla vaan oli liian tumma pohja..En siis käytä kestovärejä, vaan suoravärejä tai jotain värihoitiksia. Punaista osiota enempi värjään, kun tumma nyt pysyy tummana paremmin.

    VastaaPoista
  10. Erään ruotsalaisnäyttelijän ulkom.. siis, kyvyistä, kannattaakin olla vakuuttunut. Uuh.

    p.s. Sanavahvistus = nicest :D

    VastaaPoista
  11. Vilu, sulla onkin upean väriset hiukset! Itsestäni ei olisi moiseen, tykkään pitää sävyn melko lähellä omaa luonnollista väriäni, ettei juurikasvu näy.

    norppa, ei mullakaan olisi millään riittänyt kahteen kertaan. Värjään itse harvemmin ja käytän kesto- tai kevytvärejä, mutta kyllä tällä ihan mukavaa piristystä sai.

    bubble, tiesin, että osaat arvostaa hyvää näyttelijäntyötä. :)

    VastaaPoista
  12. Moi!

    Kuinka hyvin sulla on pysyny tuo Biozellin Suklaan Ruskea? Itse värjäsin värjäämättömät hiukseni sillä ja tulos oli vaan punertava sävy, jota vähiten olisin toivonut. Kuluuko se pois, kuluuhan? :D

    VastaaPoista
  13. Kauanko pidit väriä? Tuolla yli puolen tunnin vaikutusajalla mulla tuli ihan kivan värinen, tosin hiuksia oli kyllä värjätty jo aikaisemmin. Aika punertava tuo sävy tosiaan on, noista ennen ja jälkeen kuvistakin huomaa, miten vaaleammat raidat ovat muuttuneet punertavan ruskeiksi.

    Väri kuluu pois sitä nopeammin mitä useammin peset hiuksesi. Itse pesen tukkani vain noin 6 kertaa kuukaudessa, joten värikin kesti kauemmin. Mutta kyllä se kuluu pois. :)

    VastaaPoista
  14. Pystyykö tällä värjään aitohiuspidennystä?

    VastaaPoista
  15. Todennäköisesti, mutta en ole koskaan kokeillut. Luulen, että aidosta hiuksesta tehtyihin pidennyksiin tepsivät samat värit kuin "tavallista" tukkaakin värjätessä.

    VastaaPoista
  16. Mä olen värjänny tolla Biozellin intensiivisävytteellä kahteen kertaan sävyllä Suklaanruskea, eikä se tarttunu terveeseen tyvikasvuun (aste n. 7) juuri ollenkaan, jätti vaan sellasen tylsän oranssiin vivahtavan vaaleenruskeen sävyn, vaikka laitoin ohjeen mukaan kuiviin hiuksiin ja pidin 40 minuuttia. Hmm, oisko sit kuiteski pitäny laittaa kosteisiin. - Suoraväreistä mulla on aika surkeita kokemuksia, ne ei yleensä tartu tyveen, mut sitäkin hanakammin käsiteltyihin osioihin. Eli ei juurikaan sovellu ihmisille jotka haluaa ylläpitää jotain tiettyä väriä hiuksissaan ja kartaa PPD:tä sisältäviä hapetteellisiä värejä. - Etsiskelen löytyiskö jostain sarjasta oikeen tosi intensiivinen suoraväri; tiedän, henna-indigo on yks mahdollisuus mut indigo taitaa kutittaa mun päänahkaa; ja sitten on Goldwellin Elumen, se on vielä kokeilematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on hyvin vähän kokemusta suoraväreistä, kestovärjään vain n. neljä kertaa vuodessa. Oma värini on myös melko tumma, joten juurikasvu ei yleensä ole kamalan häiritsevä. Itselläni tämä Biozellin sävyte toimi ihan hyvin, ei ollut tarttumisongelmiakaan. Sävy vain oli pikkuisen liian lämmin omaan makuuni.

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>