perjantai 11. helmikuuta 2011

Tiikerinsilmä


Sain syksyllä ystävältäni Avonin luomiväripaletin, jolle hänellä itsellään ei ollut käyttöä. Minullakin paletti jäi lojumaan meikkipakin pohjalle, kun en oikein keksinyt mitä sillä tekisi. Charming Nails kuitenkin haastoi alkuvuodesta kokeilemaan, mitä väreistä saisi irti, ja innostuin vähän itsekin nähtyäni CN:in samoilla sävyillä taiteileman kauniin meikin.Paletin nimi on Tiger's Eye, ja hyvin tiikerimäiseltä se näyttääkin. Vaalea ja lämpimämpi kullanväri ovat helmiäisiä, alarivin vaalea harmaanruskea ja tummempi, violettiin taittava sävy mattoja. Pigmenttiä löytyi yllättävän paljon; ainoastaan mattaluomiväreistä vaaleampi oli vähän hailakka myös iholla. En ollut aikaisemmin kokeillut Avonin tuotteita, mutta ainakin tämä paletti on hintaansa nähden sen verran vakuuttava tapaus, että saatan tulevaisuudessa rohkaistua itsekin tilaamaan jotain.

Askartelin paletin kanssa tänään, ja sain aikaiseksi neljä erilaista meikkiä. Monipuolisilla sävyillä saa neutraalimman päivämeikin, tummat sumusilmät ja vaikka mitä siltä väliltä. Oma tapani käyttää värejä on blogiani pidempään seuranneille jo ehkä hieman ennalta arvattava, mutta tällaisista meikeistä pidän itse.Meikeistä hillityin syntyi vaaleammalla kultaisella, jota levitin kevyesti koko liikkuvalle luomelle, ja harmaanruskealla, jota käytin luomivaossa. Lisäsin ulkonurkkaan vielä hitusen paletin tumminta väriä. Tein meikin hennolla kädellä enkä käyttänyt ollenkaan erillistä pohjustajaa (alla meikkivoide ja puuteri).Toinen meikeistä olisi loistava aurinkoiseen kesäpäivään. Kuvasta huomaa, kuinka paljon voimakkaampana ensimmäisessäkin meikissä käyttämäni vaalea kulta toistuu pohjustuksen (Detrivoren silmämeikinpohjustaja) kanssa. Toisaalta myös levitystekniikka on eri: siinä missä ensimmäisessä meikissä vain sudin väriä edestakaisin, tässä olen painellut sen kiinni pohjustajaan tiheällä siveltimellä. Luomivaossa ja ulkonurkassa käytin tummempaa kultaa, sisärajauksena on Milanin kullanvärinen Liquif Eye -kynä. Nuo Milanin kynät muuten pysyvät todella hyvin myös silmän sisäpuolella. Etenkin, jos ihon kuivaa ensin, kuten asiaan ilmeisesti kuuluu. Itse olen ollut tietoinen kyseisestä tavasta vasta parisen viikkoa. :) Mikään kynä ei tietenkään kestä sisärajauksena koko päivää tai edes yhtä hyvin kuin geeli-eyelinerit, mutta Liquif Eyet ovat parhaasta päästä.Kolmas meikki on lähimpänä paletin takakannen esimerkkiä ja myös omaa tyypillisintä tapaani meikata. Vaalein kulta sisänurkassa ja kulmaluulla, tummempi kulta liikkuvalla luomella ja paletin tummin sävy ulkonurkassa, luomivaossa ja alaluomella. Yritin käyttää vaaleaaa harmaanruskeaa tumman värin häivyttämiseen, mutta se ei oikein onnistunut. Liekö vika ollut luomivärissä vai meikkaajassa, en osaa sanoa.Neljäs ja viimeinen tänään väsäämistäni vaihtoehdoista on klassinen smoky eye irtoripsillä (Red Cherry #28) terästettynä. Voimakkaissa meikeissä omat onnettomat ripseni kaipaavat yleensä vähän apua. Paletin tumminta sävyä on koko liikkuvalla luomella ja alaluomella, vaaleampaa mattasävyä käytin häivytykseen (tässä meikissä onnistui paremmin). Sisänurkassa ja kulmaluulla vaaleampaa kultaa.

En osannut tehdä yhtään meikkiä, jossa olisi hyödynnetty paletin kaikkia sävyjä yhtä aikaa, mutta miksipä toisaalta olisi täytynytkään? Muuntelumahdollisuuksia ainakin löytyy. Mikä on oma suosikkisi? Oletko löytänyt lemppareita Avonilta?

* * *

I got this Avon palette (Tiger's Eye) from a friend months ago and wanted to see what could be done with it. The eye shadows are really good quality and I do like the colours as well. I'll definitely try to use this more often from now on.

10 kommenttia:

 1. Oi, kaikki on kauniita, kolmas ehkä eniten omaa silmää miellyttää, mutta ei muissakaan vikaa ole

  VastaaPoista
 2. Upeat meikit! :) Mun mielestä noi Avonin nelikot on ihan toimivia luomareita, hinta-laatusuhde on melko lailla kohdallaan, paletti maksaa yleensä alle 10 €.

  Mulla nyt on itselläni montakin Avon-suokkaria kun olen kohta 3 vuotta ollu konsulttina, mutta ne suokkarit on lähinnä tuolla vartalonhoitopuolella, kantsii joskus testata niitäkin. Annan mielelläni vinkkiä jos jokin tietty tuote kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 3. On nättejä meikkejä! Mun on monesti pitänyt tilata Avonin luomivärejä, mutta jostain syystä on aina jäänyt, ja nyt olen tässä lyhyen ajan sisällä lukenut muutaman seminegatiivisen arvion, niin ei ole niin paljoa himottanutkaan.

  VastaaPoista
 4. Ihanat meikit, kaikki neljä ovat suosikkejani :D Paletti näytti minusta aika "epäkiinnostavalta" alkuun, mutta meikkiesi jälkeen muutin mieleni!

  -Nea-

  VastaaPoista
 5. Oikein onnistuneita variaatioita joissa tulee hienosti näkyviin paletin monikäyttöisyys :) Varsinkin neljäs meikki on sellainen jota en olisi itse hahmottanut paletista lainkaan. Tosin kyseiset sävyt ei muutenkaan imartele lainkaan värejäni.

  VastaaPoista
 6. Mä tykkään kahdesta viimeisestä eniten :) hyvin olet onnistunut! Mietin paletin myymistä kun en oikein enää tykkää...kylläpä mieli melkein muuttui kun näin sun meikkikuvat :D on kuitenkin vastaavia värejä vaikka millä mitalla joten Tiikeri etsii uutta kotia seuraavalla kirppiksellä :)

  VastaaPoista
 7. Ruu, kolmas on minunkin suosikkini. Ehkä siksi, että tosiaan meikkaan yleensä tuolla tavalla.

  Nonnu, tulen varmasti kyselemään niistä suosikeistasi, viimeistään sitten kun olen tekemässä tilausta.

  tahma, omatkaan mielikuvani Avonista eivät jostain syystä olleet kovin postiivisia, mutta ainakin näistä luomiväreistä pidän kovasti.

  Nea, sama täällä! Nimenomaan epäkiinnostava tuo paletti oli aluksi, siksi en ollut siihen kajonnutkaan aikaisemmin. Mutta osoittautui lopulta ihan kivaksi. :)

  Eiko, kaikkien juttujen potentiaalia ei aina huomaa ensi näkemältä. :)

  Charming Nails, kiitos. Minä taidan pitää omani noiden mattavärien vuoksi. Kultaiset ovat myös tosi nättejä, mutta tuollaisia mullakin on jo ennestään.

  VastaaPoista
 8. Avon suosikit minulla on kyllä vartalovoiteet/jogurtit, kivat tuoksut ja hyvin ajavat asiansa. Lisäksi kulmakynä on sellainen vakkarituote mitä tilaan avonilta. t. Hanna

  VastaaPoista
 9. Hanna, kiitos vinkeistä. Voisin kokeilla ainakin kulmakynää, jos saan joskus aikaiseksi tilata jotain. Olen kyllä kuullut hyvää myös voiteista.

  Your Perfect Enemy, kiitos. :)

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>