lauantai 18. kesäkuuta 2011

Hajuvesihyllyllä, osa 1

Päätin toteuttaa kauan aikomani jutun vaatehuoneeni hajuvesihyllylle kerääntyneistä tuoksuista, niihin liittyvistä mielentiloista ja tarinoista sekä omista suosikeistani. Tuoksukirjoittelua tulee kahdessa osassa: tässä ensimmäisessä esittelen normaalikokoiset pullot, seuraavassa pääsevät vuoroon minikoot ja testerit. Niitä nyt ei käytännössä voi laskea kuuluvaksi mihinkään hajuvesikokoelmaan, mutta osaa olen käyttänyt ahkerasti ja joukossa on myös todellisia lemppareita.Kuvassa numeroituina tällä hetkellä omistamani tuoksut (klikkaamalla suuremmaksi). Käyn ne läpi numerojärjestyksessä, kertoen ensin Fragranticasta nappaamani tuoksukuvauksen ja sen jälkeen omia ajatuksiani. Kaikkia tuoksuryhmiä en osannut suomentaa (otan käännöksiä mielelläni vastaan kommenttiosastolla), joten laitoin ne suosiolla englanniksi. Suurin osa hajuvesistäni on hedelmäisiä kukkaistuoksuja tai vaniljaisia itämaisia tuoksuja, mutta joukosta löytyy poikkeuksiakin. Saattaa olla, että myös makuni on hiljalleen kehittymässä vähemmän sokeriseen suuntaan.

1. Yves Rocher: Neblina, 2000
 • tuoksuryhmä: aromatic fruity
 • ensituoksu: appelsiini, aprikoosi, orkidea
 • sydäntuoksu: orkidea, orvokki, valkoiset kukat
 • pohjatuoksu: ruoho, jäkälä, puu
Sain tästä alun perin pienen näytepullon mummultani, joka on maalla asuvana tilannut suihkugeelinsä, saippuansa ja voiteensa Yves Rocherin postimyyntikuvastosta ainakin viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajan. Olen hyötynyt tästä tilailusta välillä itsekin, kun kyläilyreissuilla olen vuosien aikana saanut mukaani kaikenlaista jalkavoiteista appelsiiniteehen.

Pidin Neblinasta aikoinaan paljon, minkä osoittaa jo se, että ostin itselleni täysikokoisen pullon pian näytteen loputtua. Yleisvaikutelma on hedelmäinen, mutta ei yltiömakea (joskin siinä on mielestäni häivähdys Pisang Ambonia, kymmenen vuoden takaisten teinityttöjen antaumuksella rakastamaa äitelää banaanilikööriä). Tuoksu on omalaatuinen, en oikein osaa verrata sitä mihinkään toiseen. Se myös kestää iholla pitkään. Neblinaan kuitenkin assosioituu ikäviä muistoja rankasta parisuhteesta vuosituhannen alussa, joten se on sittemmin jäänyt hyvin vähälle käytölle.

2. Elizabeth Arden: Green Tea Intense, 2006
 • tuoksuryhmä: aromatic green
 • ambra, myski, minttu, sitruuna, jäkälä
Tässä toinen, jonka olen saanut mummultani, en tosin yhtään tiedä, miten tämä oli hänen kaappiinsa päätynyt. Itse en olisi osannut ostaa tällaista tuoksua, mutta olen iloinen, että tämä ajautui minulle. Green Tea Intense on pulloistani toistaiseksi uusin, sain sen pääsiäisviikonloppuna.

Tuoksu on miellyttävä, raikas ja keväinen, mutta ei silti mitenkään kovin kevyt tai vesimäinen. Haistan itse ainakin mintun ja sitruunan. Myös tämä tuoksu pysyy iholla kauan.

3. Yves Saint Laurent: In Love Again, 1998
 • tuoksuryhmä: floral fruity
 • ensituoksu: mustaherukka, mustikka, greippi, omena
 • sydäntuoksu: greippi, lumme, ruusu
 • pohjatuoksu: santelipuu, myski, karhunvatukka, tomaatti
In Love Again on ensimmäisiä tuoksuihastuksiani, se lanseerattiin alun perin vuonna 1998 juhlistamaan YSL:n muotitalon 40-vuotista historiaa. Tuolloin säästöni eivät riittäneet hajuvesiostoksille eikä vastaavia hömppähankintoja varsinaisesti tuettu vanhempienkaan puolesta. Tuoksua oli saatavilla vain rajoitettu määrä, mutta onnekseni se julkaistiin uudelleen vuonna 2004, jolloin juhlan aiheena oli muotitalon 40-vuotinen historia tuoksujen parissa. Pääsin hyvillä mielin hassaamaan opintotukia ja sain oman pulloni.

Tämä on täydellinen kesätuoksu: raikkaan makea olematta ollenkaan imelä. Ihastukseni on vuosien myötä syventynyt rakkaudeksi ja luulen, että minun on pian lähdettävä etsintäretkelle eBayhin, sillä en enää osaa olla ilman.

♥ ♥ oma suosikki
4. The Body Shop: Pomegranate & Raspberry
 • ensituoksu: punaherukka, granaattiomena
 • sydäntuoksu: vadelma, karhunvatukka
 • pohjatuoksu: guava, kookos
The Body Shopin monitoimituoksu sopii käytettäväksi joko huone- tai liinavatetteisiin tai sitten ihan hajuveden tapaan. Granaattiomenan ja vadelman tuoksu on kirpeän makea, mutta ei kestä iholla kovin pitkään. Kesäinen ja raikas tämäkin, mutta toimii todennäköisesti paremmin muissa käyttötarkoituksissaan. Pidän tästä silti paljon, minulla on myös samantuoksuinen öljy tuoksulampussa käytettäväksi.

5. Escada: Magnetism, 2003
 • tuoksuryhmä: oriental vanilla
 • ensituoksu: ananas, mustaherukka, punaherukka, meloni, punaiset marjat, mustaherukka, litsi
 • sydäntuoksu: magnolia, iiris, vihreät lehdet, freesia, basilika, jasmiini, kumina, heliotrooppi, kielo, ruusu
 • pohjatuoksu: santelipuu, ambra, patsuli, myski, toffee, vetiver, vanilja
Tämän sain lahjaksi samoihin aikoihin kuin tuoksu tuli kauppojen hyllyille. Magnetism on samaa sarjaa muiden Escadan pysyvään valikoimaan kuuluvien tuoksujen kanssa: makea, mutta ei aivan yhtä teini kuin kausittain vaihtuvat kesätuoksut. Itse asiassa tämän pariksi lanseerattiin samana vuonna imagoltaan nuorekkaampi Magnetic Beat, jota ei enää taida löytyä kaupoista.

Käytin Magnetismia ahkerasti, nykyinen pullo taitaa olla jo toinen laatuaan. Jossain vaiheessa tuoksu unohtui, kun sain kuulla sen olevan myös ystäväni äidin suosikkeja (mikä ei sinänsä haittaa ollenkaan, mutta jatkuva "taas täällä tuoksuu mun äidiltä" häiritsi vähän :D).

6. Escada: Sentiment, 2000
 • tuoksuryhmä: floral fruity
 • ensituoksu: vihreä mandariini, magnolia, iiris, mustaherukka, punaiset marjat
 • sydäntuoksu: hyasintti, persikka, tuberoosa
 • pohjatuoksu: santelipuu, palisanteri, heliotrooppi, vanilja, ambra
Sentiment saa ajatukset abikevääseen ja pääsykokeita varten väsättyihin ennakkotehtäviin. Muistan elävästi, miltä tuntui istua piirtämässä pienessä huoneessani maaliskuisen kevätauringon kurkkiessa sälekaihtimien välistä. Kliseisesti tulevaisuus oli vielä avoinna ja ajatus itsenäisestä elämästä kutkutti kivasti vatsassa. Saimme silloisen pullon yhteiseksi lahjaksi siskoni kanssa, mutta minä taisin suihkia siitä valtaosan. Nykyisen ostin viime keväänä valmistuttuani ja yhden etapin oltua taas takanapäin. Tämä on hyvien muistojen ja tulevaisuuden odotuksen tuoksu.

Pullo on ihanimpia koskaan eikä tuoksu jää huonommaksi. Sentiment ei ole yhtä sokerinen kuin kesätuoksut tai Magnetism, vaan sellainen tyttömäisen herkkä. Sopii kuitenkin monen ikäisille, en tunne oloani nuoruutensa perään haikailevaksi tädiksi. :) Fragrantican tuoksuarvioissa joku kuvaili tätä näin:
"This is a beautiful barbie doll scent. Very sweet, but not in a cloying way that most scents are. It's mature yet young at heart. Sexy, not in a overstated manner. It's simple, dreamy, tender, and charming."

♥ ♥ oma suosikki

7. Escada: Taj Sunset, 2011
 • tuoksuryhmä: floral fruity
 • ensituoksu: mango, nektariini, veriappelsiini
 • sydäntuoksu: lootus, lumme, vadelma, vuoriomena
 • pohjatuoksu: kookos, santelipuu, myski
Tämän kesän tähti Taj Sunset vaikuttaa valloittaneen lähes jokaisen, allekirjoittanut mukaan lukien. Se onkin ihanan kesäinen ja hedelmäinen, mango tuoksuu voimakkaasti kookoksen pehmentäessä kokonaisuutta. Ainoa huono puoli on tuoksun nopea haihtuminen iholta kesäisiin tuuliin. Pulloa kannattaa siis kuljettaa mukana ja suihkia lisää tarpeen tullen.

8. Escada: Margaretha Ley, 1990
 • oriental floral
 • jasmiini, iiris, ylang-ylang, mausteet, hyasintti, kookos, persikka, appelsiininkukka, vanilja, santelipuu
Tämän tuoksun sain vahingossa. Olin pyytänyt joululahjaksi yllä esiteltyä Sentimentiä ja antanut lisäkuvaukseksi "vaaleanpunainen, sydämenmuotoinen pullo", joista vain jälkimmäinen oli jäänyt lahjan ostajan mieleen. Merkki on oikea, mutta Margaretha Ley oli Escadan ultimate-tätituoksu, eikä sopinut teinin nenään ollenkaan. Enää tätä ei valmisteta, mutta sattuneesta syystä tätipulloni ei ole vajunut paljoakaan.

Nykyään pidän tuoksusta enemmän. Se on hienostunut ja pehmeä, sopii juhlaan, mutta arkisin se on liian voimakas. Tuoksu ei ole muuttunut kymmenessä vuodessa, joten se voi hyvin odottaa makuni aikuistumista vielä jonkin aikaa. :)

9. Sergio Tacchini: O-Zone, 2000
 • tuoksuryhmä: floral green
 • ensituoksu: appelsiini, bergamotti, sitruuna
 • sydäntuoksu: kamomilla, laventeli, jasmiini, kielo, ruusu
 • pohjatuoksu: vihreä tee, seetri
Niin ikään teininä lahjaksi saatu "nuorelle tytölle sopiva" Sergio Tacchinin raikas O-Zone (ma-ia-hii, ma-ia-huu) on jäänyt vähän unohduksiin. Taidan ottaa tämän tehokäyttöön tänä kesänä, sillä kesään tuoksu sopii mitä parhaimmin. Se on kevyt, sitruuna ja vihreä tee tulevat selkeinä esiin. Tuoksuu täsmälleen samalta kuin Veetin kuumavaha kesällä 2001, jolloin vietin huolettomia kesätyöpäiviä Innsbruckin yliopiston kirjaston Zeitschriftenabteilungilla lehtiä lajitellen.

Mainos on aivan hirveä eikä pullon muotoilukaan oikein sytytä, mutta olen alkanut pitää tällaisista kevyen raikkaista tuoksuista entistä enemmän. Fiilikseltään O-Zone on hyvin lähellä Elizabeth Ardenin Green Teata, joka on kuitenkin huomattavasti intensiivisempi.

10. Yves Rocher: Les Plaisirs Nature - Figuier

En löytänyt nettiä selaamalla mitään tietoa tästä, mikä on sääli, sillä Figuier on ehdoton suosikkini kevättuoksuista. Tällä hetkellä Les Plaisirs Nature -sarjan viikunatuoksua ei valmisteta, mutta toivottavasti se palaa vielä joskus takaisin. Tuoksuu viikunalle. Pidän viikunan tuoksusta.

11. Guerlain: Aqua Allègoria Figue-Iris, 2008
 • tuoksuryhmä: floral fruity
 • ensituoksu: bergamotti, greippi, orvokki
 • sydäntuoksu: iiris, viikunanlehti
 • pohjatuoksu: vanilja, vetiver
Onneksi Figuierille on löytynyt varteenotettava vaihtoehto. Guerlainin Aqua Allegoria -sarjan viikunan ja iiriksen tuoksuinen hajuvesi on tosin sekin kausituoksu, mutta olen bongannut tätä Stockmannin Hulluilta Päiviltä, ja nähnyt joskus hyllyssä muutenkin. Tuoksu on kevyempi kuin Yves Rocherin vastaava ja ehkä aavistuksen pehmeämpikin. En ole ehtinyt käyttämään Figue-Iristä vielä kovin paljoa, mutta Figuierin loputtua siirryn varmasti tämän pariin.

12. Laura Biagiotti: Laura, 1994
 • tuoksuryhmä: gentle floral
 • ensituoksu: litsi, luumu, persikka, bergamotti, vesimeloni, palisanteri
 • sydäntuoksu: syklaami, orvokki, freesia, jasmiini, orkidea, kielo, ruusu
 • pohjatuoksu: santelipuu, ambra, myski, vanilja, vetiver, seetri
Tältä tuoksui Italiassa keväällä 1999, yhdeksännen luokan luokkaretkellä. Lähes kaikki ystävyysluokkamme tytöt käyttivät joko Lauraa tai jotain samanlaista kevyttä kukkaistuoksua. Omani ostin myöhemmin, mutta tuoksumuistot ovat säilyneet vahvoina. Laura tuoksuu ihanalle, se on pehmeä päivätuoksu, ei ollenkaan päällekäyvä. Keveydestään huolimatta tuoksu pysyy iholla pitkään.

♥ poikaystävän suosikki

13. John Galliano: John Galliano, 2008
 • tuoksuryhmä: floral aldehyde
 • ensituoksu: aldehydit, bergamotti, karhunputki
 • sydäntuoksu: ruusu, orvokki, pioni, iiris, laventeli
 • pohjatuoksu: ambra, myski, patsuli, suitsuke, seetri
Mainoksen nainen näyttää tutulta, eikö? :) John Gallianon nimikkotuoksu on uniikeimpia koskaan kokeilemiani ja myös yksi itselleni rakkaimmista. Valitettavasti tätä ei vielä saa Suomesta, mutta netistä tilaaminen kyllä onnistuu.

Tuoksu on puuterinen ja mausteinen, omaan nenääni jopa vähän glögimäinen. Ainakin minut se vie vanhan ajan sirkuksen tai varieteen pukuhuoneen tunnelmaan. Pullo on toisten mielestä kamalan kitsch, toisten mielestä hurmaava, itse kuulun ilman muuta jälkimmäiseen ryhmään. Tuoksu ulkoasuineen heijastaa täydellisesti Gallianon (ja Diorin) tyyliä, jota fanitan niin ikään täysillä. Fragranticassa tuoksua oli kuvailtu muun muassa näin:
"What is inside is dark, seductive, lavish and haunting. The aldehydes are quietly blended into the angelica. Then comes a bouquet of rose, peony and violet, softened by the iris and lavender. Its a faded almost furnerary composition that resembles a boudoir hermetically sealed since perhaps 1890. The flowers are dry and soft. Then comes patchouli and incense that seem to linger for hours."
ja näin:
"These aldehydes are dark, gothic and sensual."
Migreeniherkkiä suosittelen testaamaan tuoksua ennen ostopäätöstä. Minun päätäni tuoksu ei tosin häiritse, vaikka saan toisista hajuvesistä vahvojakin oireita.

♥ ♥ oma suosikki
14. The Body Shop: Vanilla Body Mist
 • tuoksuryhmä: oriental vanilla
 • ensituoksu: aprikoosi, luumu, persikka, sitruuna
 • sydäntuoksu: tuberoosa, appelsiininkukka, jasmiini, ylang-ylang, kielo
 • pohjatuoksu: santelipuu, ambra, myski, vanilja
Vaikka yllä olevassa kuvauksessa on lueteltuna jos jonkinlaisia ainesosia, tämä suihke on mielestäni aika yksiselitteistä vaniljan tuoksua. Pehmeää ja ihanaa, ei ollenkaan pistävää. Toisin kuin Pomegranate & Raspberryn, tämän tuoksu kestää. Toimii hyvin myös yhdistettynä muihin suhteellisen yksinkertaisiin tuoksuihin, esimerkiksi pienenä vahvistuksena iltamenoja varten.

15. Diesel: Fuel for Life, 2007
 • tuoksuryhmä: chypre floral
 • ensituoksu: mandariini, rosépippuri
 • sydäntuoksu: jasmiini, muskottipähkinä
 • pohjatuoksu: patsuli, vetiver
Fuel for Lifen ostin ensimmäisellä New Yorkin matkallani alkuvuodesta 2008, jolloin käytin sitä paljon. Tuoksu muistuttaakin aina tuosta ihanasta kaupungista. Huomattavan voimakkaana tätäkään ei voi suihkutella mielin määrin, etenkään jos on taipumusta saada hajuvesistä päänsärkyä. Itse olen rajannut Fuel for Lifen vain iltakäyttöön, se on niitä harvoja tuoksuja, joita pidän liian vahvoina päivään. Nuuhkin muuten joskus kokeilumielessä Thierry Muglerin legendaarista Angelia, joka osoittautui todella samantyyliseksi tämä sensuellin Dieselin kanssa.

16. Hugo Boss: Deep Red, 2001
 • tuoksuryhmä: floral fruity
 • ensituoksu: mustaherukka, päärynä, mandariini, veriappelsiini
 • sydäntuoksu: inkivääri, freesia, kiinanruusu, tuberoosa
 • pohjatuoksu: santelipuu, seetri, vanilja, myski
Jos etsit voimakasta ja viettelevää, mutta samalla pehmeää tuoksua, joka sopii kaikkiin vuorokaudenaikoihin, suosittelen kokeilemaan Deep Rediä. Käytin tätä huomattavan paljon 2000-luvun alkupuolella, kun olin pitkän haaveilun jälkeen raskinut ostaa itselleni pienen pullon (ylimmän kuvan metallinen LE-versio). Yhdessä vaiheessa pulloja taisi olla hyllyssäni kolmekin kappaletta, mutta tällä hetkellä sieltä löytyy vain nämä kaksi vajaampaa. Suuremman olen muuten saanut bubblelta kuutisen vuotta sitten.

Tähänkin liittyy ikäviä parisuhdemuistoja (ja itse asiassa myös kurjia tunnelmia yhdestä yöllisestä autokolarista :( ), mutta pidän tuoksusta niin paljon, että käytän sitä silti ajoittain. Lisäksi Deep Red on poikaystäväni ehdottomia lemppareita. muoks. 19.6.2011: Edellä mainitun henkilön pyynnöstä täsmennän vielä, että ikävät muistot eivät liity nykyiseen suhteeseeni. :)

♥ poikaystävän suosikki

17. Acorelle: R de Rose, 2010
 • tuoksuryhmä: floral
 • ensituoksu: ruusu, kurjenpolvi
 • sydäntuoksu: freesia
 • pohjatuoksu: vadelma
Acorellen ruusuisen luomutuoksun hankin viime marraskuussa luonnonkosmetiikkamyyjäisistä Helsingistä. Voisin laskea tämän virheostokseksi, sillä ruusun tuoksu on alkanut vähän ärsyttää. Vadelma tekee siitä makeamman, joten kyseessä ei ole aivan perinteinen ruusuhajuvesi, mutta läheltä liippaa. Acorelle sanoo tuoksun olevan "reminiscent of beautiful rose fragrance of the past, but with a modern and feminine base", mikä lienee melko todenmukainen kuvaus. R de Rose on aika kevyt ja häipyy iholta todella nopeasti. Kestäviäkin ekosertifioituja tuoksuja tietääkseni on olemassa, mutta tämä ei kuulu niihin.

18. Sonia Rykiel: Sonia, 1997
 • tuoksuryhmä: oriental
 • ensituoksu: ananas, mustaherukka, mandariini, ylang-ylang, kärsimyskukka
 • sydäntuoksu: rosmariini, kuusama, iiris, patsuli, orvokki, jasmiini, kielo, ruusu
 • pohjatuoksu: santelipuu, tonkapapu, ambra, vanilja, seetri
Sonia Rykielin nimikkotuoksu on ihana, lämmin ja voimakas. Sain tästä muistaakseni näytepullon lukioaikana ja tykkäsin kovasti. Ostin tuoksun sittemmin myös täysikokoisena. Tälläkin ovat nykyään rasitteena kurjat muistot, mikä on sääli, sillä pidän tuoksusta todella. Kaikki itämaiset eivät minua sytytä, ne eivät saa olla liian väkeviä tai pistäviä - Soniassa on juuri oikeanlaista pehmeyttä.

19. TokyoMilk: Honey & The Moon, 2003
 • tuoksuryhmä: oriental spicy
 • hunaja, orvokki, jasmiini, santelipuu
TokyoMilkin hunajatuoksun hankin Anthropologien myymälästä viime talvena. Erittäin aidon tuntuinen hunaja on tuoksun voimakkain elementti, jonka äitelyyttä kukat hieman taittavat. Kirjoitin tuoksusta aiemmin täällä.

20. Miss Sixty: Miss Sixty, 2005
 • tuoksuryhmä: oriental floral
 • ambra, raparperi, heliotrooppi, palisanteri, punaherukka
Arvaakohan kukaan, että tämä oli heräteostos? Italialaiset farkut vaikuttavat noin yleensä istuvan minulle melkeinpä parhaiten, mutta tämä hajuvesi ei niinkään. Tuoksu on aika tavanomainen hedelmäinen kukkaistuoksu, mutta silti ihan miellyttävä. Jokin terävän esanssinen vivahde tästä kuitenkin löytyy, ei ole aivan minun juttuni. Lisäksi tuoksu on hyvin kevyt ja häipyy iholta nopeasti.

21. Juicy Couture: Viva la Juicy, 2008
 • tuoksuryhmä: floral fuity gourmand
 • ensituoksu: mustaherukka, mandariini
 • sydäntuoksu: kuusama, gardenia, jasmiini
 • pohjatuoksu: ambra, toffee, praliini, santelipuu, vanilja
Viva la Juicy on ehdottomasti omien kaikkien aikojen tuoksulemppareideni top vitosessa. Tuoksu on makea, mutta omaan nenääni hyvin ainutlaatuinen, ei ole tullut vastaan toista samanlaista. Tuoksuttelin ennen ostopäätöstä myös muut tarjolla olleet sarjan hajuvedet, mutta tämä oli suurta rakkautta ensi nuuhkaisulta. Tällaiset kukkaishedelmäiset, vaniljalla, toffeella tai muulla herkulla pehmennetyt tuoksut ovat omaan makuuni. Jotenkin tuo gourmand -elementti taittaa hedelmäisyyden paremmin tällaiselle vanhemmalle ihmiselle sopivaksi. :) Aiempaa merkintää Viva la Juicysta täällä.

♥ ♥ ♥ oma & poikaystävän suosikki
22. The Body Shop: Rougeberry, 2006
 • tuoksuryhmä: floral woody musk
 • ensituoksu: mandariini, vadelma, omena
 • sydäntuoksu: orvokki, persikka, heliotrooppi, ruusu
 • pohjatuoksu: santelipuu, manteli, ambra, myski, vanilja, seetri
Muistatko Yves Rocherin pienet pallon muotoiset Cap Nature -tuoksut? Yhdellä tuttavallani oli 1990-luvulla vaniljainen pallo, jota hän ylikäytti rikollisella tavalla, sain tarpeekseni vaniljan tuoksusta pitkäksi aikaa. Sarjaan kuuluivat lisäksi ainakin kookos, greippi ja punaisten marjojen Fruit Rouge, jota nuuhkin aina tätini peilikaapista. Tuoksu oli ihana, mutta en koskaan omistanut sitä itse.

Pari vuotta sitten ostin The Body Shopin Rougeberryn siinä toivossa, että se muistuttaisi lapsuuden suosikkiani. Tuoksuissa on paljon samaa, mutta ne eivät ole keskenään identtisiä. Pidän tästä kovasti ja olen käyttänyt paljon, mutta haikailen silti edelleen punaisen palloni perään. :(

23. Nina Ricci: Nina, 2006
 • tuoksuryhmä: floral fruity
 • ensituoksu: sitruuna
 • sydäntuoksu: pioni, omena, praliini
 • pohjatuoksu: omenapuu, myski, seetri
Nina on talvituoksuni, ja ihana onkin. Sain sen joululahjaksi toissa vuonna, toivottuani saman talon Ricci Riccia. :D Oikeastaan parempi näin, pidän suloisesta omenan muotoisesta pullosta (sisältöineen) koko ajan enemmän. Tuoksu ei ole yhtään liian imelä, vaikka makea onkin. Olen itse aistivinani siinä happaman jouluomenan, mikä voi toisaalta johtua myös pullon ulkonäöstä. Kevyenä Nina sopii hyvin myös kesään, mutta omassa käytössäni se on lunastanut paikkansa keskitalven pimeyden piristäjänä enkä näin ollen voi kuvitellakaan käyttäväni sitä nyt.

24. Victor & Rolf: Flowerbomb, 2005
 • tuoksuryhmä: oriental floral
 • ensituoksu: bergamotti, tee
 • sydäntuoksu: jasmiini, freesia, ruusu, orkidea
 • pohjatuoksu: myski, patsuli
Tässä myös yksi top 5 -tuoksuistani, päivitin listan yläreunan suosikit-välilehden alle. :) Flowerbombista on tullut lyhyessä ajassa klassikko, jonka lähes kaikki tietävät. Ostin omani keväällä 2007, jolloin edessä olevalla vuodella oli vielä tarjottavanaan useampi ihana ja odotettu käänne. Rakastan tätä tuoksua hullun lailla ja käytinkin aluksi ainakin puoli vuotta putkeen, kunnes palasin käyttämään muitakin. Tätä nykyä suurempi pullo on jo tyhjä, mutta käytän säästellen kylkiäisiksi saamaani minikokoa. Uusi täysikokoinen on pakko hankkia, kunhan rahatilanne vain sallii.

Niin se tuoksu, se on pirteä, iloinen ja supermakea. Myös moniulotteinen ja sensuelli, ei pelkää irtokarkkia.

♥ ♥ ♥ oma & poikaystävän suosikki

25. Versace: Crystal Noir, 2006
 • tuoksuryhmä: oriental floral
 • ensituoksu: inkivääri, kaardemumma, pippuri
 • sydäntuoksu: appelsiininkukka, gardenia, pioni
 • pohjatuoksu: myski, santelipuu, ambra
Crystal Noirista olenkin tarinoinut pitkät pätkät täällä. Pehmeä, viehkeä ja viekoitteleva, sopii iltaan ja päivään, kesään ja talveen. Tumma ja lempeä. Hankin pitkän jahkailun jälkeen huhtikuussa enkä ole katunut hetkeäkään.

♥ ♥ oma suosikki

Siinäpä niitä. Löytyikö joukosta lemppareitasi? Entä puuttuiko tästä listasta joku, jota minun olisi ehdottomasti kokeiltava?

* * *

I have been meaning to write about the bottles on my fragrance shelf for some time now. As you can see there are quite a few of them, so it's taken me a while. The post is divided in two, I'll show you my mini bottles and samples in the latter half. Did you spot any favourites?

24 kommenttia:

 1. Oi mikä ihana määrä tuoksuja! Minulla on aina yksi tuoksu johon jämähdän vuosiksi. 15 vuotta sitten lähes ominaistuoksukseni muodostui Hugo Woman, käytin sitä päivittäin ainakin viisi vuotta. Tuon jälkeen seuraava viiden vuoden putki sisälsi Ralph Laurenin Style -tuoksun. Nyt mennään kolmatta vuotta Miss Dior Cherie L'eaun kanssa ja voisin käyttää sitä vielä monta vuotta. Viimeisin purkki tosin loppui muutama viikko sitten ja otin käyttöön muutama vuosi sitten syntymäpäivälahjaksi saamani D&G:n tuoksun numero 3: l'Imperatrice. Tuoksu on makuuni aika makea, mutta näin kesän kynnyksellä olen alkanut pitää siitä todella.

  Luulen, että saattaisit pitää tuosta tuoksusta. Kuva vaaleanpunaisesta tuoksusta täällä: http://ninan-tunnetila.blogspot.com/2010/01/synttarit.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon sitten vielä hullumpi kosmettikan keräilijä. Varsinaisia parfyymipulloja on satakunta kappaletta, pieniä näytepulloja toista sataa. Teen myös itse tuoksuja ja muutakin kosmettiikka. Ihana blogi!

   Poista
  2. Kiitos! Jos ja kun olet innostunut tuoksuista, niin pyörähdäpä muutama kuukausi sitten lanseeratulla suomalaisella tuoksufoorumilla (tuoksufoorumi.fi). Sieltä löytää varmasti samanhenkistä seuraa! :)

   Poista
 2. Oikein luulet. :) L'imperatrice on ihana, en vain ole ostanut sitä vielä, kun tuntuu, että siitä tykkäävät ihan kaikki muutkin. Syy se on tyhmäkin syy. Tuoksu kuitenkin esiintyy hajuvesihyllyn tarkastelun seuraavassa osassa, minulla on siitä testeri.

  VastaaPoista
 3. ihana määrä tuoksuja :) minä taidan omistaa kaikkiaan kaksi tai kolme, enkä koskaan muista käyttää niitäkään :)

  VastaaPoista
 4. Heh, arvasin että tykkäisit tuoksusta! :) Itse en ole kuullut kenenkään käyttävän tuota tuoksua ja luulin jo tehneeni löydön. :D Heh, sen siitä saa kun ei seuraa parfyymien maailmaa vaan tekee päätökset oman hajuaistin mukaan. No, hyvä tuoksu joka tapauksessa, onneksi omistat jo testerin.

  VastaaPoista
 5. Ruu, minä taas olen koko ajan haalimassa lisää. :) Joku noista jää välillä väistämättä sivuun, mutta vaihtelen käyttämääni tuoksua jatkuvasti.

  Nina, niin minäkin luulin, kun kävin nuuhkimassa sitä ensi kertaa. L'imperatricea on sittemmin hehkutettu niin monessa (kosmetiikka)blogissa, että löytöni vähän vesittyi. :D Mutta ei kai se haittaa, jos itse pitää tuoksusta. Todennäköisesti haalin sen itselleni vielä joskus.

  VastaaPoista
 6. Tosi mielenkiintoinen ja hyödyllinen postaus! Olen tässä jo jonkin aikaa metsästänyt "sitä oikeaa" tuoksua tai ainakin nyt kesätuoksua, mutta olen aika nirso näide kanssa, niin ei ole vielä tärpännyt. Toi Viva la Juicy on houkutellutkin jo, mutta en ole vielä onnistunut tuoksuttelemaan sitä. Tästä sain pari muutakin ideaa taas joita vois käydä testaamassa. :)

  VastaaPoista
 7. OIH!!! Olen hulluna myös hajuvesiin! Itselläkin niitä on aika monta, mut olen niitäkin hävittäny silloin syksyllä 2009. Hassua, että molemmilla on paljon tuoksuja, mutta yhtää samaa ei löytyny. :D

  Olen itsekin meinannu, että teen hajuvesipostauksen jossakin vaiheessa, sillä tuoksut ovat lähellä sydäntäni. :)

  VastaaPoista
 8. Olipa ihana katsella ja lukea tätä, varsinkin tuoksuihin liittyvistä muistoista. Nuo mainokset on monet myös kivoja. Muistan ihastelleeni tuota Dieselin mainosta, mutta tuoksu oli liian voimakas makuuni. Gallianon mainos on myös ihana!
  Minulta löytyy tuo Rougeberry, olen omistanut monta noita BS:n tuoksuja, mutta tuo on kolahtanut eniten. Muutaman heitin poiskin kun ei vaan tullut käytettyä. Itselleni Rougeberry on punaisen marjaisuutensa takia jotenkin jouluinen ja talvinen tuoksu.
  Mulla on myös yksi Acorelle, ihanainen Jardin des thés, valitettavasti sekään ei juuri iholla pysy, eikä oikein kankaallakaan. Mutta varmaan vastaavia tuoksuja löytyisi helpostikin muilta merkeiltä.
  Taj Sunset löytyy vartalovoiteena, hauska tuoksu mutta olen tyytyväinen että ostin voiteen enkä tuoksua, ei ollut ihan niin täysosuma kuitenkaan.
  Deep Redin ostin äidilleni, jolta se jäi käyttämättä, hän kun ei oikein osaa tuoksuja käyttää. Sen jälkeen olen ostanut hänelle mieluummin tuoksujen voiteita (niitä hän käyttää mielellään) tai sitten ihan muuta kosmetiikkaa.

  VastaaPoista
 9. Mun iho on outo, kun kaikki perinteisen kosmetiikan tuoksut muuttuvat sillä nopeasti hyvin miehen tuoksun tapaisiksi :D Siis toi Flowerbomb oli kanssa sellainen, ostin sen päivällä kaupungilta ja äitini kysyi illasta kotona, minkä miehen luona olen ollut! Harmittaa, pidin meinaan tuoksusta hurjasti.

  Sama on käynyt monen muunkin testaamani tuoksun kohdalla. Nykyään suihkutankin tuoksua iholle ja pyörin kaupungilla ennen ostopäätöstä, vaikka niin kai täytyy muutenkin tehdä. Monesti tuossa ajassa se tuoksu muuttuu ikäväksi.

  Honoré des Présin luomutuoksunäytteet hommasin kuitenkin ja ne tuntuvat pysyvän iholla ihan hyvänä. Pidän niistä aika paljon, en vaan tiedä tahdonko tuoksua esim. maakellariporkkanalta jatkuvasti. Lushin parfyymeistä pidän kanssa, omistan Lustin mutta tahtoisin testata sitä vaniljaista ja varmaan kaikkia muitakin, jos nyt sille linjalle lähdetään :D Ne kiinteät puikot eivät ole kauhean kalliita, harmittaa vaan kun niiden käyttäminen on silleen hankalaa että niissä on vähän väriä mukana. Taputtelemalla tai esim. paperiin kevyesti pyyhkimällä tuoksustakin häipyy osa.

  VastaaPoista
 10. Oho, edellinen kommenttini ei mennyt läpi.. Olen aivan pähkinöinä tästä postauksesta, ihanaa kuulla hajuvesiin liittyvistä muistoistasi ja siitä, muten hajuvesihistoriasta voi huomata amaan makuun littyviä suuria linjoja! Olen myös valtavan kateellinen In live Againista, rakastan sitä tuoksua, mutta olen ollut joko liian nuori tai varaton silloin kun sitä oli myynnissä. Nyyh, ehkä se lanseerataan uudelleen joskus.. :)

  VastaaPoista
 11. Ihana postaus! Musta tuntuu hassulta, että moni pitää Dieselin Fuel for Lifea iltatuoksuna, kun mä miellän sen juuri sopivan vauhvuiseksi päivätuoksuksi. :)

  VastaaPoista
 12. Olipas lista tuoksuja! En suurimpaa osaa ole edes tuoksutellut, joten pitää varmaan käydä korjaamassa virhe seuraavan kerran tuoksuosastolla. =)

  Itse rakastan monia Escadan vanhoja tuoksuja, joita ei valitettavasti enää valmisteta.
  Muita suosikkeja on DKNY be delicious tuoksut (se vihreä ja vaaleanpunainen), sekä versace bright crystal. Lisää löytyisi pitkä lista. ;)

  VastaaPoista
 13. shiny, kiva että tykkäsit! Käy ihmeessä testaamassa Viva la Juicya. Se on aivan huumaavan ihana, joskin ehkä hiukkasen ylihinnoiteltu.

  Minna, kannatan hajuvesipostausta, minusta tällaisia on hauska lukea. Jännä tosiaan, ettei sattunut yhtään samaa, odotan mielenkiinnolla lisää juttua tuoksumieltymyksistäsi. :)

  hellin, tuoksuihin liittyvät muistot ovat aina mielenkiintoisia, varsinkin kun ihmisen tuoksumuisti on niin vahva.

  Rougeberry on toden totta vähän talvinen, en ollutkaan tullut ajatelleeksi.

  Minuakin houkuttaisi ostaa suosikkituoksuja myös vartalovoiteina, mutta en ole raskinut. Olisi ihanaa tuoksua jollekin lempparille päästä varpaisiin. :)

  Hanna, onpa kummaa. Ja turhauttavaakin varmasti, jos kaupassa hyvälle tuoksuneet hajuvedet muuttuvat iholla aivan toisenlaisiksi.

  Honoré des Présin tuoksut kiinnostavat minuakin, niitä täytyisi päästä kokeilemaan. Lushin parfyymeja en ole edes tuoksutellut, täytyy muistaa ensi kerralla.

  Vasilisa, jotenkin aavistelin, että osaisit arvostaa tätä. ;) In Love Againista kannattaakin olla vähän kateellinen, se on ihana! Toivon todella, että se lanseerattaisiin vielä uudelleen (kai se on molemmilla kerroilla ollut aika suosittu?), hamstraisin sitä varastot täyteen.

  Myy, minusta Fuel for Life on niin tymäkkä, että sitä on luontevinta käyttää iltatuoksuna. Olen kyllä käyttänyt sitä päivisinkin, ja toimii ihan kivasti. Tuoksustahan on tullut jos jonkinlaista uutta versiota, niistä joku olisi varmaan kevyempi? Pitää kokeilla.

  RagDoll, minäkin pidän niistä DKNY:n omenoista, ovat melko herkkuja. :) Ihan tyhmää, että lempparituoksujen valmistus usein lopetetaan. Sitten niitä saa olle metsästämässä kissojen ja koirien kanssa ympäri nettiä. En ole vielä löytänyt mistään tuota Yves Rocherin Fruit Rougea, josta tekstissä mainitsin. :(

  VastaaPoista
 14. Tuossa Gallianon tuoksussa on ehkä kaunein pullo ikinä. <3 Tosin tuoksukuvaus kuulostaa valitettavasti siltä, että en itse pitäisi tuosta. :(

  Ihana ja perinpohjainen postaus kaikin puolin. :) Viva La Juicya olen käynyt tuoksuttelemassa pariinkin otteeseen ja kokeillut iholle, mutta jostain syystä tuo tuoksu ei pysy ihollani paria tuntia kauempaa. Muuten tykkäisin ostaa tuon itselleni. Taidan siis edelleen pysytellä Lolita Lempickan ja Anna Suin karkkituoksuissa. Pidän todella paljon gourmand-tuoksuista, mutta Suomesta sellaisia ei juuri löydy ja sokkona tilaaminen on aina arpapeliä. :(

  VastaaPoista
 15. Oijoi, hajuvesiä!! Rakastan tuoksuja. Vaikka saankin niistä helposti huonon olon tai päänsärkyä (lähinnä siis jos joku muu tuoksuu hirveän voimakkaasti, itse onnistun itseäni harvemmin "myrkyttämään").

  Minullakin on ollut suunnitteilla invaasio tuoksukokoelmaani ja siitä postaaminen mutta olin ajatellut tehdä sen aika pienissä osissa.

  Minulta löytyy muutama sama tuoksu noista mistä nyt kirjoittelit ja muutama joita haluaisin kovasti testailla. ;-)

  Escadan Magnetismin sain vasta jokin aika sitten, pyysin miestä tuomaan jostain paatilta. En ole sitä vielä paljoa käyttänyt mutta tykkään siitä kovasti.

  Taj Sunsetia pitäisi käydä nuuhkuttelemassa. Olen yleensä pitänyt Escadan tuoksuista ja muutama noita kesätuoksujakin on siunaantunut joista yhden olen jopa käyttänyt kokonaan ja nyt harmittaa, kun se on loppu.

  Dieselin Fuel for Lifen ostin ehkä vuosi tai pari sitten (ei aavistustakaan) koska jostain kumman syystä ihastuin siihen todella, todella paljon. Se ei ole ollenkaan tyypillinen tuoksu minulle enkä osaa mitenkään sanallisesti kuvata mille se mielestäni tuoksuu ja miksi siitä tykkään mutta niin vaan sitä rakastan. ;-) Menee mielestäni sekä päivällä että illalla, yleensä kuitenkin iltatuoksuna olen käyttänyt. Hassua, että se sinusta muistuttaa Muglierin Angelia, minusta kun nuo ovat aivan erilaiset.

  Viva la Juice kuulostaa mielenkiintoiselta, olen senkin nuuhkuttelua harkinnut jo jonkin aikaa.

  The Body Shopin Rougeberryn ostin joskus jostain syystä, en yhtään muista miksi. Varmaan sellaiseksi vähän kevyemmäksi päivätuoksuksi tms. Tykkään, on sellainen mukava ja kiva tuoksu.

  Nina Riccin Ninan ostin joskus parisen vuotta sitten kun ihastuin pulloon. No, onhan tuoksukin kyllä kiva! =) Olen käytellyt aika harvakseltaan ja nautiskellut pullosta ja tuoksusta sellaisena "kun tekee mieli hyvää mieltä"-juttuna.

  Flowerbombiin olen törmännyt vain toisten hehkuttamana ja sitä tekisi kanssa kovasti mieli käydä tuoksuttelemassa, se kuulostaa just mun tuoksulta!

  Tuoksuthan tuoksuvat erilaiselta eri ihmisten iholla koska esimerkiksi ihon aineenvaihdunta yms. voi vaikuttaa siihen miten tuoksu käyttäytyy, samoin esimerkiksi ihon lämpötila. Itse laitan vähän hajuvettä usein myös hiuksiin, tuoksu pysyy hiuksissa pidempään kuin iholla. Joko varovasti suihkautan tai sitten ranteen kautta hieron. Tuoksuahan voi laittaa myös vaatteeseen, ei sen tarvitse aina olla iholla, varsinkin jos tuntuu, että tuoksu muuttuu iholla ikäväsati.

  VastaaPoista
 16. Voi että! Tossa Escadan Sentimentissä on kyllä jotain maagista. Itse käytin kyseistä tuoksua muutama kesä sitten (oli ehkä elämäni paras kesä) ja aina kyseistä tuoksua haistaessani kyseinen kesä ja sen tapahtumat tulee mieleen niin elävästi! :)

  VastaaPoista
 17. aika vähän tuoksuja :) itelläni on varmaan sata pulloa.

  VastaaPoista
 18. Anonyymi, maaginen onkin juuri oikea sana, sitä se on. :)

  FunkyDiva, oi, olisipa huippua päästä nuuhkimaan tuoksuvarastoasi! Omissani on kyllä minulle ihan tarpeeksi, hyvä jos muistan nytkään käyttää kaikkia. Ei sillä, ainahan niitä toki ottaisi mielellään lisää. :)

  VastaaPoista
 19. Toi Gallianon pullo on ihana, valitettavasti ei tasan tarkkaan käy mun makuun tuo tuoksu. Tuli ihan kipeet retrofiilikset kun näin ton In Love Again -mainoksen, sitä mainostettiin silloin kun mä rupesin vähän jotain naistenlehtiä lukemaan.

  Sä varmaan oksentaisit mun lähelläni kerran minuutissa, on meinaan aivan eri laidasta mun tuoksut, ainoastaan toi Juicy, Miss Sixty ja Taj Sunset menee mulle. :D

  Onneks tuoksut kestää oikein säilytettynä sen miljoona vuotta!

  VastaaPoista
 20. Eheh, en minä yleensä ole kokenut tarpeelliseksi oksentaa kenenkään tuoksujen vuoksi. :D Mutta makuja on tietysti erilaisia, pääasia että jokainen itse tykkää. Ja tosiaan onni, että nämä säilyvät. Muuten olisi kiire käyttää pois.

  VastaaPoista
 21. Hei! mikäli ikinä haluat myydä tuon miss sixtyn niin ota yhteyttä niinamy@windowslive.com
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi hitsi, kun vain olisin älynnyt säästää. :( Myin tuoksun pois toissakesänä muuton yhteydessä, en tosiaan ollut siihen enää niin ihastunut ja piti päästä eroon turhasta tavarasta. Toivottavasti löydät jostain.

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>