keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Järjestystä elämään

Meikkipakissani on pyörinyt monta yksittäistä luomiväriä ja muutaman värin palettia, joita ei tule ikinä käytettyä. Suurin osa luomiväreistäni on isommissa paleteissa (Coastal Scents, Inglot), joista aina nappaan jonkun, koska ne ovat niin kätevästi saatavilla. Halusin kuitenkin ottaa aktiiviseen käyttöön myös ne pienempien palettien kaverit, sillä niiden joukossa on paljon tosi kivoja sävyjä. Kaikki vain ovat keskenään hyvin samanoloisia, kuten alla olevasta kuvasta huomaa.Tein tilauksen Z-Paletten nettisivuilla ja tuossa päivänä muutamana sain postipaketissa yhden suuren ja yhden pienemmän magneettipaletin. Ostin mukaan myös valmiiksi leikattuja magneettitarrapalasia, jota voin liimata värinappien pohjaan tarvittaessa. Z-Palette myy tyhjiä, magneettisia paletteja, joihin voi vapaasti järjestellä minkäkokoisia ja muotoisia luomivärejä tahansa. Sopivat tietenkin myös vaikka poskipunille. Paletit ovat jämäkkää kierrätysmateriaalia ja niissä on läpinäkyvä kansi, jotta sisällöstä pysyy paremmin selvillä. Mustan värin lisäksi vaihtoehtoina on vaaleanpunaista, pantteria ja seepraa. :)

Suurempi paletti on kooltaan 20 cm x 12 cm, pienempi on kompakti 9,5 cm x 9,5 cm. Kokosin kaikki irtolaiset suureen palettiin, tarkoituksena on käyttää pientä palettia matkustaessani. Siihen kun voi kätevästi napsia suuremmasta tarvitsemansa värit.Irrotin ensin luomivärit pakkauksistaan enemmän tai vähemmän onnistuneesti. Jos värinapin taustapuolen liima ei ole kovin vahvaa, napin saa irti nitkuttelemalla neulalla tms. kapealla esineellä reunan ulkopuolelta. Jos taas liima on jämäkkää, kuten ainakin IsaDoran pikkupaleteissa, paletin pohjaa on hyvä kuumentaa suoristus- tai silitysraudalla. Väliin täytyy muistaa laittaa suojaksi leivinpaperia tai vastaavaa palamatonta materiaalia, ettei muovi sula kuumaan rautaan kiinni. Pariin nappiin sain tökittyä ikäviä jälkiä (ja yksi hajosi kokonaan :( ), mutta muuten depottaus onnistui mallikkaasti.

Joissakin paleteissa ja esimerkiksi MACin yksittäisissä luomiväreissä on vielä erikseen irtoava muovinen päällysosa, jossa värinappi on kiinni. Se täytyy irrottaa, että lämpö pääsee tarpeeksi hyvin kosketuksiin värinapin taustaliiman kanssa. MACin luomiväreistä päällyksen saa helposti irti työntämällä neulan muoviosien väliin, mutta palettien kanssa täytyy joskus käyttää väkivaltaisempia otteita. Kun sain napit irralleen, merkkasin taustapuolelle tussilla valmistajan ja paletin/sävyn nimen.

MACin luomivärejä lukuun ottamatta kaikki napit olivat metallisia eivätkä tarvinneet magneettitarraa. Paletin magneetti on todella voimakas (vrt. Inglotin palettien kannet), mutta tarrat ovat vähän hanurista. Ne kyllä pysyvät kiinni paletissa, mutta huomattavasti huonommin kuin metalliset luomivärinapit.

Irtonapit on nyt organisoitu ja pakkiinkin mahtuu taas enemmän. Tykkään näistä paleteista hurjasti: ne ovat kivan näköisiä eivätkä vie paljon tilaa. Erityisplussaa ne saavat läpinäkyvästä kannesta.

* * *

Z-Palette has great customizable magnetic palettes. I had to organize the random little palettes and single eyeshadows I had in my makeup box, so I placed an order a couple weeks ago. I got a large palette and a small one plus some magnetic stickers. The palettes are made from recycled materials and they have a clear plastic lid so you can easily see what's inside.

6 kommenttia:

 1. MUST HAVE THAT, LIKE RIGHT NOW. Oikeasti, ihan pakko saada. Mulla on luomivärinappeja pakki täynnä ja alan olla epätoivoinen. Toit valoa tunnelini päähän esittelemällä tämän keksinnön! :D

  VastaaPoista
 2. Z-paletit täälläkin käytössä. Laitan nykyään Inglotitkin sellaiseen, kun heiltähän voi ostaa refill-pannuja ilman paletteja.

  Itse käytän mielummin alkoholia pannujen irroittamiseen, kun mulla on vain minisuoristusrauta :D

  VastaaPoista
 3. Lähtikö Coastal Scentsin luomivärinapit helposti irti, eli ilman kuumennusta? Tahtoisin Neutral paletin, mutta se on liian iso ja haluan kantaa mukana vain osaa väreistä :)

  VastaaPoista
 4. Milla, nämä ovat todella käteviä kapistuksia, suosittelen hankkimaan ensi tilassa. :)

  keijukainen, osaatko sanoa kuinka paljon Inglotin napit maksavat irtona? Jos ostaa vain pari, niin irtonapit ovat varmaan ihan hyvä vaihtoehto. Jotenkin minusta tuntuu, että esimerkiksi kymmenen nappia kannattaa kuitenkin ostaa siinä Inglotin paletissa, niin tulee halvemmaksi. En ole täysin kartalla tässä hintapolitiikassa, kun en ole vieraillut myymälässä pitkään aikaan.

  Kuinka alkoholi toimii nappien irrottamisessa? En ole koskaan kokeillut. Kuulemma lämmön avulla depottaus onnistuu myös uunissa, mutta sekin on vielä testaamatta.

  Aonyymi, en ole irrottanut CS:n luomivärejä ollenkaan, niin en osaa sanoa. Minulla on vain 88-paletteja ja yksi 56-paletti ja olen niihin ihan tyytyväinen sellaisinaan. Luulen, että Neutral-paletista lähtevät näillä samoilla menetelmillä, mutta en tietenkään voi olla varma.

  VastaaPoista
 5. Majaileeko tuon pöydän alla muuten vanha poljettava ompelukone? Mä ihastuin tuossa kuvassa ihan ensin tuohon pöytään ja vasta sitten luomiväreihin ;) Mulla on vanhemmilla säilytyksessä mummon poljettava Husqvarna koska sille ei ole meidän kämpässä oikein mitään paikkaa. Pitäisi yrittää keksiä sille omasta kodista joku kolo.

  VastaaPoista
 6. Hyvin bongattu! Mummun vanha Tikkakosken kone siellä piilottelee. Pöytä on saanut toimia kuvausalustana, kun se on ollut sopivasti olohuoneen ikkunan alla. Eilen se tosin vietiin muuton tieltä varastoon, joten jatkossa kuvausrekvisiitta muuttunee vähän. :)

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>