perjantai 19. maaliskuuta 2010

Minä tyttö roiskin, lammikossa loiskin...

Innostuin tovi sitten valtavasti meikkitaiteilija (paino sanan jälkimmäisellä osalla) Alex Boxin ja valokuvaaja Rankinin yhteistyön tuloksena syntyneestä kirjasta. En ole vielä päässyt selaamaan opusta oikeasti, mutta aion kyllä hankkia sen itselleni heti tilaisuuden tullen.

Yksi näkemistäni kirjan kuvista jäi värikkäänä ja käsittämättömän upeana kummittelemaan mieleeni ja sai aikaiseksi hurjan inspiraation puuskan ja sotkuisen kylpyhuoneen. Varmuuden vuoksi (en halua ikäviä yhteydenottoja Rankinin lakimiehiltä, kuvaajan kotisivuilla oli hyvin suorasanainen copyright notice) jätän kuvan julkaisematta, mutta sen näkee esimerkiksi tästä.

Halusin testata, voisiko tuollaista roisketeknikkaa soveltaa jotenkin myös tavallisessa meikissä ja valjastin käyttöön lapsena opitun hammasharjalla roiskimisen ylevän taidon. Lopputulos ei ole aivan yhtä huima ja upea kuin inspiraatiokuvassa, mutta melko kiva kuitenkin:Koko luomella on Meow Cosmeticsin mahtava kylmään violettiin shiftaava todella voimakas punainen sävy nimeltään Grand Larceny. Sekoittelin pienessä astiassa Make Up Storen Mixing Liquidia ja Pure Luxen kirkkaan turkoosia Shameless -pigmenttiä ja pärskyttelin litkua kasvoille hammasharjaa sormella räpsimällä (mahtavasti kuvattu toimenpide, jospa tuosta tajusi :D). Ja nimenomaan siis pärskyttelin koko kasvoille, kun en tajunnut, että osan naamasta olisi voinut suojata jollakin. :O Pyyhin sitten ylimääräiset pois ja meikkasin silmän ympäryksen uudelleen.Lisää dramatiikkaa meikki sai irtoripsistä (Seppälä, Body Talk) ja silmän sisäpuolen rajauksesta, joka on tehty painelemalla Grand Larcenya violetin kajalin päälle. Kynän sävyllä ei tosin näytä olevan väliä, sen verran punaiselta rajaus näyttää.

Suosittelen klikkaamaan kuvat suuremmiksi, niin roiskeet näkyvät paremmin. Ensi kerralla voisi kokeilla vähän reippaampaa sotkemista, ja vaikka useammalla värillä.

12 kommenttia:

 1. Tuo turkoosi roiske sopii todella hyvin punaisen kanssa! Se on juuri sopivan erikoinen, mutta kuitenkin sen verran hillitty, että voisi hyvin toimia arkimeikissäkin jännänä yksityiskohtana, jota ei välttämättä pikaisella vilkaisulla huomaan. Kaikessa yksinkertaisuudessaa minä tykkää tästä ihan simona!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, niin minäkin. :) Jos vielä oppisi tekemään tuon vähemmällä sotkulla, niin voisi testata myös irl eikä vain täällä blogissa. Joku tosi tumma iltameikkikin näyttäisi varmaan hyvältä vaikka kullanvärisillä roiskeilla... Mielikuvitus käy ylikierroksilla, kun kivoja yhdistelmiä on niin paljon. :D

  VastaaPoista
 3. vau ompa kiva idea! taidan kokeilla tänään kun lähdetään vähän viihteelle tyttöjen kanssa :) toivottavasti menee tälläisellä amatöörilläkin nappiin ettei tule mitään superkriisiä sitten meikin kanssa :D

  VastaaPoista
 4. Suosittelen, että teet muun meikin vasta silmien meikkaamisen jälkeen. Tai sitten meikkaat sellainen pankkirosvon maski päällä, ettei roiskeet sotke koko naamaa. :D Muuten ei ole kyllä vaikeaa, onnistut varmasti. :)

  VastaaPoista
 5. aivan upea, tuota pirtää kokeilla joskus iltameikissä, vois olla mahtava kun esim. violettiin laittais pärskeet vaikka punasella :D

  VastaaPoista
 6. Pääsky, kiitos. Afred on yksi mun lempparisarjoista, koska se on niin jännä. Seitsemänvuotiaana mieleenpainuvin kohtaus oli se, jossa se pikkuharakka pöllii ihanasti kimaltavan rubiinin ja joutuu vankilaan. Samaistuin ehkä liiaksi (:D) ja sitten pelotti.

  Ruu, voin kuvitella, että siitä tulisi hieno.

  VastaaPoista
 7. Charming Nails, kiitos. :)

  graphology, thank you. :)

  VastaaPoista
 8. Upea meikki! :) Sulla on muuten todella kauniin väriset silmät!

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>