torstai 12. elokuuta 2010

Mistä näitä meikkejä oikein tulee?

Tilasin viime viikolla ensimmäistä kertaa halpismeikkiputiikki E.l.f.istä (juuri ennen viikonlopun ilmaisten postikulujen tarjousta :( ). Toimitus oli ripeää; tein tilauksen keskiviikkona, se postitettiin samana päivänä ja oli perillä maanantaina. E.l.f.in nettikaupan halvat hinnat sekä houkuttavat että arveluttavat, mutta tarpeeksi monta positiivista arviota kuultuani päätin viimein tilata jotain itsekin.
Mineraalimeikkipohjan (sävy Fair) ja -peiteaineen (sävy Light) ostin kokeeksi, koska toimiessaan ne tulisivat edullisiksi jatkuvassa käytössä. Pakkaukset ovat tyylikkäimmästä päästä tilaamieni meikkien joukossa, ja tykkään siitä, että muuten identtisten purkkien sisältö on kirjoitettu jo niiden kansipuolelle. Mielestäni on kuitenkin vähän hassua, että molemmat purkit ovat saman kokoisia (1 oz ~ 2,85 g). Sisällä on shifterit, joskin tuotteita on hieman hankalaa saada varisteltua ulos. Purkin kansi on myös hitusen liian pieni vapautuneeseen kabukin pyörittelyyn.

Testasin tuotteita eilen normaalin työpäivän ajan. Meikkipohja ei valitettavasti vastannut odotuksiani ollenkaan. Sitä oli hankala saada levittymään tasaisesti eikä peittävyyttä ollut tarpeeksi. Jo alun perinkin oudon keltainen pohja tummeni päivän aikana saaden minut näyttämään iltapäivällä jo melkoisen oranssilta. :( Ihoni myös tuntui huomattavasti aikaisempaa öljyisemmältä.

Peiteaine puolestaan yllätti positiivisesti, ostaisin ehdottomasti uudestaan! Tuote levittyi pehmeästi ja peitti todella hyvin. Lisäksi meikkipohjalle auttamattomasti liian pieni purkki on peiteaineelle ruhtinaallisen suuri, joten siitä riittää pitkäksi aikaa.
Tilasin myös kaksi aurinkopuuteria (Healthy Glow Bronzing Powder, sävyt Matte Bronze ja Warm Tan). Kuvassa vasemmalla oleva Warm Tan on superhohtava, korostuksiin tai jopa luomiväriksi sopiva vaalea aurinkopuuteri, Matte Bronze puolestaan huomattavasti tummempi ja nimensä mukaisesti matta. Yritin käyttää jälkimmäistä tavallisen aurinkopuuterin tavoin, mutta jälki oli mutaisen likaista ja tunkkaista. Voisin kuitenkin kuvitella sävyn sopivan erinomaisesti varjostuksiin; sävy kun on enemmän ruskea kuin oranssi.

Aurinkopuutereiden huonoina puolina on mainittava, että ne pöllyävät, kuluvat nopeasti (kuvasta voi huomata, miten oikeanpuoleisen puuterin kohokuviointi on lähes hävinnyt yhden käyttökerran jälkeen) eivätkä levity kovin pehmeästi. Lisäksi läpinäkyvän rasian takapuolella näkyvät liimaukset tekevät pakkauksesta huomattavan halvan näköisen.
Kaksi poskipunaa ovat E.l.f.in "paremmasta" Studio -sarjasta. Ostin sävyt Mellow Mauve (vasemmalla, päällä vielä suojamuovi) ja Tickled Pink. Punien koostumus on samalla tavalla pölisevää kuin aurinkopuutereissa eikä niissä ole juurikaan pigmenttiä. Sopivat kyllä hyvin ihmisille, jotka ovat varovaisia poskipunan kanssa, sillä näillä ei saa pelleposkia tekemälläkään. Edes swatchaus ei onnistunut, joten en ostaisi näitä uudestaan. Plussaa silti tyylikkäästä pakkauksesta ja sisällä olevasta peilistä.
Paketista löytyi myös viininpunainen huultenrajauskynä syksyksi (Feather Proof Moisturizing Lip Liner, sävy Bitter) ja eyeliner-tussi (Black, WP). Rajauskynän mukana tuli pieni teroitin, vaikka kynä on standardikokoinen. Poikkeuksellisen lyhyt se tosin on, ja puuosa oli jo valmiiksi suttuinen. :( Toisaalta kynällä saa pehmeää ja pigmenttistä jälkeä, eli se vaikuttaa varsin käyttökelpoiselta.
Pidän myös tussista, mutta uskon sen kuivuvan melko nopeasti. Jälki on tarkkaa, ja halutessaan viivasta saa todella ohutta. Vedenkestävyydestä en ole ollenkaan varma, swatchatut viivat nimittäin peseytyivät saippuan kanssa pois täysin ongelmitta.
Tilauksen helmiksi osoittautuivat huulikiillot, joita ostin kaksi. Hypershine Glossit (sävyt Berry Cherry, kuvassa yllä, ja Joy) on pakattu kynämuotoon, joka on mielestäni huippukätevä. Kiillot tuoksuvat hyvälle (jollekin makealle, vähän niin kuin luontaistuotekaupalle, jossa myydään kuivattuja hedelmiä) ja niiden koostumus on mahtava: geelimäinen, semitahmea ja superkiiltävä.Kiillot ovat läpikuultavia, mutta pigmenttiäkin on jonkin verran. Ainoa miinus tulee mausta, joka on aluksi makea, mutta muuttuu pian ikävän vahamaiseksi.

Meikkipohjan ja poskipunien kanssa tilauksen pettymyksiin lukeutuivat Natural Lash Kitin ripset. Tilasin niitä kahdet, ja lisäksi kahden ripsiparin Flirty Eyelash Duon.Flirttiripsissä oli pari näyttäviä glitter-ripsiä, jotka ovat hienot ja kimaltavat (kimaltava = hieno) ja pari tuuheampia perusripsiä, jotka näyttävät melko kömpelöiltä. Natural -ripset ovat mielestäni erittäin kauniit, mutta toiseen pakkaukseen oli eksynyt todellinen maanantaikappale:Kaiken kaikkiaan E.l.f.in tuotteet vastasivat aika lailla odotuksiani. Osa oli nappiostoksia, osa huteja, kuten monella muullakin merkillä, mutta halpa hinta antoi näiden kohdalla paljon anteeksi. Jos tilaan vielä uudestaan, aion panostaa silmämeikki- ja huultenrajauskyniin sekä huulikiiltoihin. Huulipuniakin saattaisin kokeilla.

19 kommenttia:

  1. Nätit kiillot!

    Ja kiitos arvonnan voittopaketista, se odotteli eilen postilaatikossa :) Kerrassaan ihana peletti, vielä ihanampi kuin odotin <3

    VastaaPoista
  2. Eikö olekin? Olepa hyvä vain, onnea yhteiselollenne. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä! Mietiskelin itsekin tilauksen tekemistä, mutta tämän jälkeen uskallan jättää tekemättä. ;)

    VastaaPoista
  4. Heh, hyvä että oli apua. E.l.f.illä on epäilemättä muutamia todella hyviä tuotteita, mutta nettikaupassa jyvien seulominen akanoista on melko vaikeaa. Mutta joo, en usko, että menetys on suuren suuri, vaikka jättäisi tilaamattakin. :)

    VastaaPoista
  5. Kannattaa kokeilla Elfin huulipunia ja mineraalihuulikiiltoja, tykkään todella paljon! Hintaansa nähden tosi laadukkaita ja pehmeitä huulilla :)

    VastaaPoista
  6. Huulimeikit vaikuttivatkin vakuuttavilta, pitää laittaa ainakin ne mineraalikiillot testiin, jos päädyn tilaamaan toiseen kertaan. Kiitos vinkistä. :)

    VastaaPoista
  7. hey! Nice blog you got there
    I'm a follower now :)

    Maybe you can check out mine as well and become a follower?
    http://tesjoesblog.blogspot.com

    VastaaPoista
  8. Thanks, Tessa! I had a look at yours and it seems really nice. :)

    VastaaPoista
  9. Hei !
    Yksi taustalla seuraileva kosmetologi esittäytyy (:
    Tilasin itse myös (heti postauksen luettuani) Elfiltä. Hinta-laatusuhde on ihan huippu! Tilasin huulikiiltoja ,kuultovärejä,bronzerin, ym. Ainoa miinus tulee lip primer&plumper kynästä. Pohjustus on oikein hyvä,mutta plumper-osio olikin sitten kokonaan jäänyt kyydistä pois :D En kertakaikkiaan jaksa aloittaa palautusrumbaa ja aion kyllä tilata uudelleen ja mainita asiasta.

    VastaaPoista
  10. Mukava kun esittäydyit! Ja kiva, että pakettiisi sattui hyviä ostoksia. :) E.l.f.in hinnat kyllä tekevät putiikista varsin kilpailukykyisen, vaikka tuotteissa saattaisikin välillä olla parantamisen varaa.

    VastaaPoista
  11. Melko uusi lukija täällä hei! Blogiisi on kovin helppo ihastua! n_n

    Minäkin voin suositella e.l.f.in huulipunia. Sain oman pakettini tuolta tänään, ja nyt kaikki huulipunat ja -kiillot ylittivät odotukset ihan täysin. Ihastuin myös kovasti Studio -sarjan Shimmer Paletteen ja yleisesti tyylikkäisiin pakkauksiin :)
    Ja niinkuin sanoit - osa tuotteista vetää vähän alta riman, mutta tuohon hintatasoon annettakoon anteeksi.

    VastaaPoista
  12. No hei Lumi! Kiitos kehuista, kiva että tykkäät. :) Pitää varmaan jossain vaiheessa testata ne huulipunat, kun ovat noin pidettyjä.

    VastaaPoista
  13. Joy näyttää siltä että viihtyisi myös mun huulilla...! Ihanan sävyinen!

    VastaaPoista
  14. My mineral lipsticks do not stay on :S. I really like the dark brown bronzer, just like you said, it seems perfect for contouring. ELF's mineral foundations are famous for being on the orange side but the eye shadows are remarkably good looking: I suggest Confident, Socialite and Royal, Earthy looks marvelous too. The eyelash curler is also great and the Studio makeup brushes. Ordinary line brushes should be skipped, especially the kabuki.

    VastaaPoista
  15. Sanni, omilla huulillani se viihtyi niin hyvin, että loppui jo. :( Lähes päivittäisellä käytöllä kesti siis noin kaksi viikkoa. Mutta aika ihana se oli. :)

    LiisK, I have heard good things about the Studio brushes. Definitely have to check out the eyeshadows as well.

    VastaaPoista
  16. Hej! Ihana blogi!
    Olen ajatellut tilata Elfistä.. Tuleeko paketti postiin vai postilaatikkoon? kun mä ajattelin tilata aika paljon ja mä asun kerrostalossa niin postilaatikkoni ei ole niin iso. niin miten se pakettitiomitus oikein käy?

    VastaaPoista
  17. Kiitos! Luulenpa, että postimies/-nainen käy soittamassa kelloa ovesi takana, mutta jos et ole paikalla eikä paketti mahdu luukusta, se täytyy noutaa lähimmästä postista. Näin ainakin kävi omalla kohdallani. Eteisen lattialla siis odotti postinjakajan jättämä lappu, jossa ilmoitettiin paketin saapumisesta.

    VastaaPoista
  18. Niin kuin aiemmin mainittu, elfin studio-sarjan siveltimet on huippuja hintaansa nähden! Normisarja on aika roskaa.

    VastaaPoista
  19. Ehkäpä kokeilen niitä kunhan uskallan tehdä seuraavan tilauksen. :) Näistä yllä mainituista suosikkejani olivat ehdottomasti nuo huulikiillot. Huultenrajauskynä ja jopa molemmat aurinkopuuterit toimivat myös mallikkaasti, mutta tussi kuivui ja poskipunat olen antanut pois.

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>