tiistai 22. helmikuuta 2011

Miltä auringonlasku tuoksuu?

Escadan imelät kesätuoksut eivät ole vuoden 2003 Ibiza Hippietä lukuun ottamatta koskaan juuri kiinnostaneet minua. Tämänvuotinen Taj Sunset on poikkeus, sillä innostuin siitä nettiarvioiden perusteella jo ennen kuin pääsin itse nuuhkimaan ja hypistelemään pulloa. Tyypillisen makeassa ja hedelmäisessä tuoksussa tulevat aluksi esiin mango ja veriappelsiini, mutta pohjatuoksussa on myskin ja santelipuun ansiosta myös tummempia sävyjä. Ja kookosta! Omaan nenääni Taj Sunset muistuttaa hyvin paljon Versacen 2000-luvun alkupuolen Versus Time for Pleasure -tuoksua, josta niin ikään pidin hyvin paljon. Oma pulloni tosin katosi mystisesti silloisen anopintekeleeni luokse eikä sitä sen koommin ole näkynyt. :(

Lisäksi itämaiseen henkeen koristeltu pullo on mielestäni onnistunut ja kauniin kesäinen. Nappasin oman 30 ml tuoksuni mukaan Stockmannilta, jossa oli myynnissä myös suurempaa 50 ml kokoa. Helmikuun etuseteleillä sain kympin alennusta, mutta vähän edullisemmin oman pullonsa hankkii esimerkiksi täältä.

Hajuvesihyllyni on viime aikoina täyttynyt paremmin talveen sopivista syvistä ja samettisista tuoksuista, joten siellä oli juuri tämän pirteän aurinkoisen tulokkaan mentävä kolo. Kevään mittaan ja lisääntyvän auringonvalon myötä uutukaista tulee mitä todennäköisimmin suihkittua harva se päivä. :)

Oletko löytänyt lempparia Escadan kesätuoksuista? Vai aiheuttavatko diabetesta?

kuva

* * *

I haven't been that much into Escada's overly sweet summer fragrances but I really like this year's Taj Sunset. It's a delicious blend of mango and citrus with bottom notes of coconut, musk and sandalwood.

14 kommenttia:

  1. Itse pidän Marine Groovista, joka löytyykin omista kätköistäni. Mukava hedelmäinen tuoksu, jollaista minulla ei ollut eikä ole toista.

    Tuoksuttelin myös tuota Taj sunsetia ja tuoksui lupaavalta, mutta minulla on tarpeeksi kesätuoksuja tällä hetkellä.

    VastaaPoista
  2. Hei, ensikertaa blogissasi ja tämä on ihana!!
    Escada on yksi lempituoksuistani, nimenomaan kesätuoksut ja en osaa sano niistä tiettyä mikä olisi paras, kaikki on ihania :)

    VastaaPoista
  3. Diabetes :D Repeilen tänään ihan käsittämättömille jutuille.

    Taj Sunset on mustakin pitkästä aikaa kiva Escadan kesätuoksu, ne kun tuppaavat toistamaan aika pahasti itseään. Musta tää muistuttaa suuresti Tropical Punchia, joka oli muistaakseni joskus ennen Ibiza Hippietä, joka oli ensimmäinen Escadani :) Sen jälkeisen tuoksun taisin myös ostaa, mutta sitten luovutin. Tykkään kyllä niistä perusvalikoimiin kuuluvista tuoksuista myös, mutta koska äiti käyttää niitä, en minä voi x)

    Mulle kuitenkin riittää kaksi hajuvettä kerrallaan, niidenkin kuluttamiseen menee tovi.

    VastaaPoista
  4. escadat on musta aivan ihania ollu kaikki. Itse en tosin omista yhtään. ja parempi pitää ne hajuvedet kaupassa, koska itsellä on nyt käytössä 3 ja yksi avaamatonkin odottaa...

    VastaaPoista
  5. Tykkään, tämä on pitkästä aikaa sellainen tuoksu, joka pitää oikein itse ostaa :D

    Olen saanut niin monta vuotte putken lahjaksi tuoksuja, etten ole oikein raaskinut itse mitään ostaa. Joskus kauan sitten minulla oli Escadan jokin (kesä)tuoksu sydämenmallisessa pullossa, mutten muista mikä.

    VastaaPoista
  6. En tiedä mitään tuoksuista :D

    Mutta mitä pidit Vellum-kirjasta, joka oli jokin aika sitten tuossa blogin sivupalkissa? Mietin jos hakisin sen kirjastosta...

    VastaaPoista
  7. KittyCatCat, mulla taas on vajausta nimenomaan noiden kesätuoksujen puolella. Ainakin sen verran, että voi oikeuttaa itsensä hankkimaan vielä yhden. :)

    Pampuliina, kiitos! Ja tervetuloa. :)

    bubble, minäkin tykkään muista Escadoista, ainakin Sentiment ja Magnetism ovat kovassa käytössä. Jälkimmäinen tosin välillä vähän unohtui, kun Jennin äiti kuulemma käyttää sitä myös. En sitten voinut ikinä laittaa kouluun, kun J. aina ihmetteli, että missä hänen äitinsä tuoksuu. :D

    norppa, omaa hajuvesiosteluani en pysty perustelemaan järkisyillä, pulloja on ihan liikaa... Käytän tosin melko tasapuolisesti kaikkia, joten siinä mielessä ovat kai oikeutettuja. :)

    Melli, olen samaa mieltä, tämä oli oikein kiva ja pirteän kesäinen tapaus.

    VastaaPoista
  8. Anonyymi, Vellum vaikutti loistavalta, mutta minun oli pakko jättää se kesken, kun yritin kahlata American Godsia läpi yhtä aikaa. AG:stakin on tullut ikuisuusprojekti - mahtava kirja, mutta jotenkin raskaslukuinen. Olen lukenut pienissä pätkissä syksystä asti.

    Vellum (ja Muste) on minulla omana, joten palaan sen pariin heti kun on mahdollista. Duncanin kirjoitustyyli ja Vellumin suhteellisen monimutkainen juoni vaativat melkoista paneutumista, ja kirja ansaitsee ehdottomasti tulla luetuksi kunnolla.

    VastaaPoista
  9. Hmm, nyt kun tulin lukemaan kommenttini uudestaan, niin muutama ajatushärö ja typo tuossa taitaa olla :D Oli pakko tulla korjaamaan, ettei ihan umpihölmöksi luulla :D

    VastaaPoista
  10. Eikä, mä luulin ettei tota sais tilattua halvalla mistään, kun on niitä lähetysrajoituksia aerosolien ja tuoksujen suhteen. Vai onko se niin, että niissä kestää viikkotolkulla, kun lähettävät maateitse? Aloitin Escadan kesätuoksujen käytön Sexy graffitistä (tais olla se sydämen muotoinen pullo) ja ostelin joka vuosi aina uuden. Tuoksuja alkoi kuitenkin kertyä kovasti, joten oli pakko pitää taukoa. Nyt mulla on enää yksi vanha tuoksu jäljellä, Ibiza Hippie. Onko se todella vuodelta 2003? Mulla oli se avaamattomassa pakkauksessa, mutta eilen kun sen korkkasin, niin en haistanut juuri mitään :/ On varmaan mennyt pilalle. Täytyy testata uudestaan. Kyllä harmittaa jos olen sitä turhaan säästellyt, kun olen kuitenkin uudemmat käyttänyt ensin loppuun. Onko muilla jäljellä vanhoja tuoksuja ja kuinka niille on käynyt?

    Mun suosikki oli myös Magnetism, mutta koska äitini ihastui siihen, en pysty enää käyttämään sitä. Tulee aina vaan äiti mieleen. Ei millään pahalla äiti, mutta en halua tuoksua samalta. Voisinkin luovuttaa pullon äidille, mutta liekö mennyt sekin pilalle, kun on vuosia ollut kaapissa avaamattomana. Joskus oli tapana ostaa varsinkin laivalta aina joku lempparituoksu varastoon. Sitten aloin löytää uusiakin tuoksusuosikkeja kuten Dior Miss Cherie ja V&R Flowerbomb. Oli pakko pitää vuosien taukoa tuoksujen hankinnassa, mutta Taj sunset oli saatava. Vieläkin mulla on useita tuoksuja avattuna. Toivottavasti saan käytettyä ne ennen kuin menevät huonoksi.

    -sh-

    VastaaPoista
  11. Tuoksuja pystyy kyllä tilaamaan briteistä, ne rajoitukset koskee vain aerosoleja. Myös esimerkiksi CheapSmells, Escentual ja FragranceDirect toimittaa tuoksuja Suomeen, mutta Feelunique taitaa olla noista ainut jossa on tällä hetkellä Taj Sunsetia saatavilla.

    VastaaPoista
  12. ja unohtui vielä että toimitus on omien kokemusten mukaan ollut nopeaa, noin viikossa on paketti tullut kun olen tuoksuja tilannut FragranceDirectistä ja CheapSmellsista

    VastaaPoista
  13. -sh-, oho, olen unohtanut vastata kommenttiisi, anteeksi. Tuossa yllä tulikin tarkempaa tietoa tuoksujen tilaamisesta ja niistä rajoituksista. Itselläni eivät ole vanhatkaan tuoksut menneet huonoksi, en ainakaan ole huomannut. Vanhimmat ovat vajaan kymmenen vuoden takaa. Kummallista, että noin on käynyt, vaikka pullo oli avaamaton. Harmi. :(

    K, kiitos täsmennyksistä. :) Olen monta kertaa ollut aikeissa tilata CheapSmellsistä, mutta se on aina jäänyt. Hyvä tietää, että palvelu pelaa.

    VastaaPoista
  14. Kokeilin sitä tuoksua tosiaan parikin kertaa uudestaan ja on se pilalla. Tosi mieto ja toisaalta kamalakin. Tosin jos tuoksu on iholla pari tuntia, muuttuu se miellyttäväksi, mutta en tiedä onko mitään järkeä sitä siitä itse haistella myöhemmin päivällä. Kiva kuulla, että sulla on tuoksut säilyneet. Mulla on 100ml Miss Dior Cherie ollut avattuna jo ties kuinka pitkään ja alan kohta pelätä että sillekin käy huonosti. Pakko oli ostaa 100ml, kun se on suhteessa halvempi. Nyt en kyl taaskaan osta enää vuosiin uusia :P Pitäis käyttää päivittäin tuoksuja, ettei ne menis huonoks. Monesti se vaan jää nykyään. Yritän säilyttää valolta ja kosteudelta suojassa, mutta ei se sit näköjään aina auta. Toisaalta noi edp:t varmaan säilyy pidempään kuin edt:t. Niitä mulla suurimmaks osaks on tällä hetkellä. -sh-

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>