sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Parasta ikinä

En muista milloin olisin viimeksi ollut näin innoissani yhdestä kosmetiikkatuotteesta. Vaikka laittaisin kunkin lauseen perään kymmenen huutomerkkiä, se ei pystyisi välittämään tämän tuubin aiheuttamaa mielipuolista riemua.
Dr. Jart+ Silver Label Rejuvenating Blemish Base

Luin BB-voiteista (Blemish Balm) ensimmäisen kerran Jossun blogista vajaa kolme vuotta sitten. Siitä lähtien ne ovat kummitelleet mieleni perukoilla ja olen ajatellut, että testaan ehdottomasti vielä joskus. Tänä vuonna voiteet ovat olleet paljon esillä myös parilla aktiivisesti seuraamallani youtube-kanavalla, ja olen kuullut niistä vain ylistäviä kommentteja. Otin siis itseäni niskasta ja tilasin vihdoin omani.
Kylkiäsinä sain matkakokoisen voiteen, puhdistusaineen, kuorinnan, seerumin ja kosteuttavan geelin.

BB-voiteet on alun perin kehitetty Saksassa, mutta ne ovat saavuttaneet suuren suosion erityisesti Aasiassa, jossa kaikenlaiselle meikkihifistelylle näyttää olevan kysyntää. :) Blemish Balm on sekä ihonhoito- että meikkituote, jossa yhdistyvät kosteusvoide, aurinkosuoja, meikin pohjustus, meikkivoide ja peiteaine. Toisilla voiteilla on aknea parantavia tai ihoa vaalentavia ominaisuuksia, toiset tasoittavat hipiää tai hidastavat ikääntymistä. Kaikki voiteet ovat tavalla tai toisella ihoa uudistavia. Melkoisia multitaskereita siis.

Koska näitä ei tietääkseni vielä myydä Suomessa, nettikaupat ovat kokeilunhaluiselle ainoa vaihtoehto. Omani hankin eBaysta, mutta myös useat aasialaiset kaupat, kuten Sasa, myyvät erilaisia BB-voiteita. On myös pelkästään tähän aihepiiriin keskittyneitä nettipuoteja, kannattaa katsastaa vaikka BB Cream Store tahi The BB Cream Shop. Eri vaihtoehdot ja merkkien kirjo pistävät pään pyörälle, mutta ei hätää: BB Cream Queen -sivustolla on hakukone, jolla voi etsiä juuri omiin tarpeisiinsa sopivan. Sivulla voi myös lukea muiden käyttäjien arvioita ja jättää omansa. Voiteita on eri ihotyypeille ja -ongelmille, mutta sävyvalikoima on yleensä suppea. Useilla merkeillä on tarjota vain yksi vaalea sävy, toisilla on valikoimassaan myös tummempi vaihtoehto. Yksi sävy tosin sopii monille, sillä voide sulautuu ihon omaan väriin lähes saumattomasti.
Ostamani voide on pigmenttistä ja paksua, mutta levittyy ohuena kerroksena ja on näin ollen todella riittoisaa. Kuvassa näkyvä nokare riittää hyvin melkein koko kasvoille. Keskimmäisenä voidetta paksu kerros, oikeassa laidassa levitettynä ohuelti.

Itse olen omaan Dr. Jartiini aivan rakastunut. En tarvitse voiteen kanssa erillistä kosteusvoidetta enkä primeria, meikki pysyy loistavasti eikä ihoa kiristä, vaikka tämä nimenomainen tuubi on tarkoitettu ensisijaisesti omaani rasvaisemmalle sekaiholle. Peiteainetta en tarvitse enää juurikaan, mikään meikkivoide ei ole ikinä peittänyt herkän ihoni punaisuutta yhtä hyvin! Iho näyttää silti kuulaalta ja miltei meikittömältä. Pikameikkiin tämä sopii ilman puuteriakin, pinta ei jää kiiltäväksi tai tahmaiseksi. Itse puuteroin kevyesti jos haluan meikin kestävän koko päivän. Eikä voiteesta jää minkäänlaisia rajoja - se muuttuu täsmälleen kasvojeni ihon väriseksi. Lisäksi olen huomannut sen myös todella hoitavan ihoani, sävy on tasaisempi ja pienet tukkeumat vähentyneet.
Kasvojen vasemalla puolella BB-voide, oikealla puolella ei meikkiä.

Liityn BB-kulttiin iloisena ja onnellisena, en tiedä voiko meikkipohja tästä enää parantua. Joko sinulla on kokemusta Blemish Balmeista vai ovatko ne vielä outo juttu?

Edit 23.9.2011: BB-voiteista on ainakin eBayssa liikkeellä paljon feikkejä. Apua aidon Dr. Jart+ -voiteen tunnistamiseen saa vaikkapa tästä videosta.

* * *

I'm in love. I've been hearing so many good and amazing things about BB creams that I had to try one out. Words can't ever capture the awesomeness of these, so I won't even try that hard. You just have to see for yourself. BB creams are true multitaskers, they contain moisturiser, primer, foundation, concealer and sun protection among other good things. Most of them have skin renewing, anti aging, acne healing or other such properties as well.

26 kommenttia:

  1. Jee, mahtavaa, että olet löytänyt BB-voiteiden ihmeelliseen ja ihanaan maailmaan! Mä oon käyttänyt Skin79:n BB-voiteita nyt reilun vuoden ja yhdyn kyllä täysin sun kommentteihisi: näyttää hyvältä, tuntuu hyvältä ja saa ihon voimaan hyvin. Noissa on myös hyvät suojakertoimet ja itse olen pärjännyt jopa etelänlomalla BB-voiteella (rannalle tietty oon laittanut aurinkovoiteen).
    T. Sara (jolle Blogger taas kiukuttelee)

    VastaaPoista
  2. Olen halunnut kokeilla BB creameja jo ikuisuuden, mutta yleensä kukaan ei suosittele niitä todella rasvoittuvalle iholle (kuten omani sattuu olemaan). Myös sopiva väri on mietityttänyt. Tämä Dr. Jart näyttäisi aika vaalealta ja neutraalilta. (Mitä sävyjä muuten yleensä käytät meikkivoiteissa? En muista yhtään, vaikka blogiasi olenkin jo hetken lueskellut.) Missha:lla on yksi hyvin vaalea sävy (13), mutta muuta en siitä oikein tiedä. Kiitokset tästä postauksesta, kiva lukea kotimaisista blogeista BB Cream -kokemuksia. :)

    VastaaPoista
  3. En oikein luota BB-voiteiden UVA-suojaan, tuossakin se on ilmeisesti 6-8 (PA++).

    Näyttää ja kuulostaa toisaalta kyllä hyvältä! Ehkä talveksi...

    VastaaPoista
  4. Noni, taas yksi tuote lisää "MUST HAVE"-listalle. Rahan menoa ei voi estää! :D

    VastaaPoista
  5. BB Cream on parasta ikinä! Oon käyttäny Skinfoodin versiota, mutta kiinnostaisi kokeilla jotain muutakin. Ihanaa, kun noissa löytyy myös näin vaalealle iholle sävy helposti, toisin kuin meikkivoiteissa. (no, aasialaiset kai haluaa mahd. vaalean ihon...)

    eBaystä oon kans aina ostanut, siellä on kyllä hirveesti sitä valikoimaa näissä. Pitäis varmaan kesän jälkeen taas hommata, nyt se tuntuu vähän paksulta tuotteelta. En oo hetkeen käyttänyt, kun rakastuin mineraalipohjiin.

    - norppa

    VastaaPoista
  6. Sara, on tämä minustakin aika mahtavaa. :) Vaihtoehtojen paljous voiteen valinnassa tosin vähän hämmentää, kokeilen varmaan itsekin seuraavaksi Skin79:n tuotteita. Niistä ainakin olen kuullut paljon hyvää.

    Tiahaar, yleensä käytän niitä vaaleimpia sävyjä, olen kalpea ympäri vuoden. :D MACin skaalalla olen ehkä jossain 10 ja 15 välillä. Uskaltaisin kyllä suositella tätä sinulle, todennäköisesti ei ole liian tumma.

    Anonyymi, minä uskon, että BB-voiteiden antamaa suojaa voi verrata esimerkiksi meikkivoiteen vastaavaan (tietysti suojakertoimesta riippuen). Voidetta levitetään niin ohut kerros, että tuubin lupaama SPF 35 ei voi millään toteutua, mutta paremmin tämä varmasti suojaa kuin meikkivoide puolet pienemmällä kertoimella. Suoja perustuu omien mielikuvieni mukaan pitkälti titaanioksidiin, kuten meikeissä yleensäkin. Mutta kokeile ehdottomasti talvella, jos et vielä kesällä rohkene. :)

    Milla, pahoittelen lompakollesi aiheuttamiani kärsimyksiä. :D

    norppa, testaa tuota BB Cream Queenin hakukonetta, sieltä löytyy varmasti hyviä vaihtoehtoja! Minäkin fanitan vaaleita sävyjä, ihanaa kun meikkivoidetta ei aamuisin tarvitse häivytellä loputtoman kauan. Pidän tästä enemmän kuin mineraalipohjista, tuntuu sopivan omalle iholleni paremmin.

    VastaaPoista
  7. Lähti tilaukseen tuo samainen mikä sinulla on. Ebaysta 23 dollarilla, ei paha. :) Onneksi tuli hieman lomarahoja, niin lompakkoni ei kilju ihan niin kovaa tuskasta.. :D

    VastaaPoista
  8. Mä kanssa tilasin just tuolta sasa.comista tuon saman Dr.Jartin. Kiitos vihjeestä!

    VastaaPoista
  9. Voi voi...täytyykö minunkin :)

    BB - creamit on kiinnostaneet jo pitempään!

    Täytyisi vain löytää korkealla suojakertoimella ja rasvaiselle iholle tarkoitettu voide. Luulenpa että löytyykin helpostikin Aasian suunnalta, välillä tuntuu tosiaan että sieltä löytyy mitä vaan :)

    VastaaPoista
  10. Anonyymi, eipä kestä. :)

    Blush Overdone, luulen että sinun täytyy. Kannattaa kokeilla tuota hakukonetta, jonka linkkasin. Kaikissa BB-voiteissa on aika hyvä suojakerroin, yleensä ainakin SPF 20. Suurin osa markkinoilla olevista on kuivemmalle iholle, mutta muutamia on olemassa myös rasvaiselle, etsimään vain. :)

    VastaaPoista
  11. Mahtava juttu, juuri kuukausi takaperin ostin itsekin kyseisen voiteen! :)
    Peittokyky on huippu ja kestää iholla meikkivoiteita paremmin helteellä. Itse olen yleensä laittanut kosteusvoidetta alle, mutta voisi ilmeisesti käyttää ilmankin?
    -annie

    VastaaPoista
  12. Samaisesta blogista noista joskus luin mutta en sitten jaksanut alkaa perehtymään asiaan. Nyt olen niin mineraalimeikkikoukussa, että ajatus jostain meikki_voiteesta_ ei vaan jotenkin nappaa. ;-)

    VastaaPoista
  13. annie, kyllä minulla toimii hyvin ilman kosteusvoidettakin, pitää katsoa tarvitsenko lisävoitelua talvella. :)

    Mohn, minä taas en kunnolla päässyt sisälle siihen mineraalimeikkijuttuun. Tykkäsin toki kivasta lopputuloksesta, mutta en jotenkin vain osannut. BB-voide näyttää iholla vielä paremmalta (jos mahdollista) ja on huippunopea levittää. Mutta voin kuvitella, että ajatus saattaa tuntua vieraalta.

    VastaaPoista
  14. Minua alkoi häiritä tuo teksti: "Whitening effect"? Voisitko selventää mitä tällä mahdetaan tarkoittaa? Sisältääkö tuote jotain _oikeasti_ vaalentavia ainesosia vai luoko se vain sellaisen ilmeen?

    Terveisin Hölmö :<

    VastaaPoista
  15. Aasialaiset ovat ihan höpsöinä kaikkeen ihoa vaalentavaan. Tässä nimenomaisessa voiteessa tuo vaalentava ainesosa on arbutin, joka on kasviperäinen hydrokinoni. Arbutinia käytetään myös mm. maksaläiskien vaalentamiseen tarkoitetuissa voiteissa. Ainetta on kuitenkin niin pieni pitoisuus, ettei ihon vaaleneminen ole silmin nähtävissä. Jotain vaikutusta saattaa olla pidemmän päälle, mutta en osaa ainakaan itse vielä sanoa.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Arbutin

    VastaaPoista
  16. Heippa,

    tuo kyseinen hakukone antaisi minullekin tulokseksi tuon Dr. Jart+ voiteen.

    En ole vielä uskaltanut tilata, sillä pelkään että kohtalaisessa kunnossa oleva ihoni reagoi voiteeseen. Onko sinulla ollut mitään ongelmia tämän kanssa nyt kun olet käyttänyt jonkin aikaa? Onko incissä silikoni kärkipäässä?

    Ja mitä mieltä olet tuosta sävystä, sopisiko todella vaalealle kalkkilaivan kapteenille?

    Houkuttelisi todella, miten sitä haluaakin aina kokeilla kaikkea vaikka on luullut löytävänsä jo täydellisen meikkipohjan? :)

    VastaaPoista
  17. Ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia, päinvastoin. Ihoni kunto on vain parantunut voidetta käyttäessäni. Silikonipohjaista tämä tosin on, Cyclopentasiloxane on INCIssä veden jälkeen heti toisena. Itselläni ei ole koskaan ollut ongelmia silikonisten meikkivoiteiden kanssa, mutta kannattaa tietysti suhtautua varoen, jos on ikäviä kokemuksia. Saisikohan eBaysta näytekokoja? Sävy on todella vaalea ja niin olen minäkin. Uskon, että menisi jopa Nicole Kidman/Cate Blanchett -ihoisille, mutta mukautuu ihon sävyyn sen verran, ettei tee minustakaan aivan haamunkalpeaa.

    Luulen, että voin itse lopettaa etsinnät ainakin toistaiseksi, BB-voide on melko täydellistä. :)

    VastaaPoista
  18. Kiitos vastauksista!

    Taitaa lähteä tilaukseen ihan täysikokoisena :)

    VastaaPoista
  19. Ajattelin vaan tulla kertomaan, että laitoin ekan BB Cream tilauksen menemään ;) Nappasin nyt Misshan Perfect Coverin ja Skinfoodin Mushroom BB Creamin. Katotaan tuleeko mustakin käännynnäinen ;)

    VastaaPoista
  20. HeidiB, kiitos ilmoituksesta. :) Tuosta Misshasta olen kuullut tosi paljon kehuja, taitaa BB-kultti saada sinustakin uuden jäsenen... :D Kerro sitten, kuinka käy.

    VastaaPoista
  21. voitko suositella jotain bb voidetta vaalealle iholle?

    VastaaPoista
  22. Voin melkein kokeilematta suositella kaikkia BB-voiteita, sävyt ovat pääosin _todella_ vaaleita, mutta sulautuvat ihoon nätisti. Joillakin merkeillä voidetta on valikoimissa kaksi sävyä, mutta ilmeisesti yleensä on tarjolla vain yhtä (sitä vaaleaa).

    VastaaPoista
  23. ai jaa. jotenki mä käsitin et ne on pääosin just tummia... ja ku itellä on tosi kalpee iho, ni ei suomestakaan kauheesti sävyjä löydy, useimmiten.

    eentäs peittävyydet? itellä on aika paha akne, mikä apuun?

    VastaaPoista
  24. Suosittelen kyllä lämpimästi nimenomaan vaalealle iholle, itsellänikin on kaupan meikkivoiteiden kanssa ollut vaikeuksia sävyn löytämisessä. Peittävyys on ainakin tässä Dr. Jartissa aivan huippuluokkaa, ja silti lopputulos on luonnollisempi kuin koskaan millään kokeilemallani meikkivoiteella. Luulen, että tämä voisi olla täydellinen akneihollesi, kunhan vain muistaa puhdistaa siveltimen/sienen tarpeeksi usein. Ja kuten tekstissä kirjoitin: "Toisilla voiteilla on aknea parantavia tai ihoa vaalentavia ominaisuuksia, toiset tasoittavat hipiää tai hidastavat ikääntymistä. Kaikki voiteet ovat tavalla tai toisella ihoa uudistavia.". Eli yleensä voiteet auttavat iho-ongelmiin ja myös vaalentavat vanhoja arpia.

    VastaaPoista
  25. kiitos paljon vinkistä. laitan ehdottomasti muistiin. :)

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>