torstai 8. syyskuuta 2011

False Lash Effect vs. The Falsies

Lempiripsivärini on pitkään ollut Max Factorin False Lash Effect (FLE), josta olen käyttänyt vedenkestävää versiota. Löysin sille kuitenkin haastajan, ja päätin koota molempien maskaroiden hyvät ja huonot puolet yhteen. Uusi tulokas on Maybellinen Volum' Express The Falsies, joka lupaa käytännössä samaa kuin FLE: irtoripsimäistä pituutta ja tuuheutta. Pakkauksissa on samaa näköä, molemmat ovat isoja ja hiukan kömpelöitä. Maybellinella luotetaan nuorekkaaseen värimaailmaan, Max Factorilla perinteiseen mustaan. FLE:n vedenkestävän variaation tunnistaa helposti keskellä hylsyä olevasta sinisestä raidasta (vesiliukoisessa se on vaalean kullanvärinen, kuten pakkauksen tekstit), mutta Maybellinen hylsystä oli vaikea erottaa onko kyseessä vesiliukoinen vai vedenkestävä versio. Molempien hylsyt ovat ulkoasultaan identtisiä sinisen tekstilitanian viimeisenä lukevaa waterproof-merkintää lukuun ottamatta.Kummankin merkin maskaraharjat ovat niin ikään suuria, eivät sovi kovin pienisilmäisille eivätkä täriseville käsille. Maybellinen harja on leveä ja toiseen suuntaan kaareva, perinteistä ripsiväriharjan materiaalia. Värimassaa tulee harjaan sopivasti, joskin harjan pää kannattaa pyyhkiä, kuten yleensäkin ripsivärien kanssa. Harja erottelee ripset hyvin, kampaa ne jämäkästi. Erityisesti alaripsissä tämä on parempi kuin FLE:n harjaosa, ripsiin tulee kunnolla väriä ilman että silmänaluset sotkeutuvat.Max Factorin harja on yhtä pitkä kuin Maybellinella, mutta harjakset ovat kumia ja ne ovat lyhyemmät. FLE vaatii käyttäjältään vähän enemmän harjoitusta, väriä pitää siksakata ripsiin kunnolla. Lyhyillä harjaksilla ripsiä on vaikea saada eroteltua yhtä hyvin kuin Falsiesin harjalla. Lisäksi harjan päällä on hyvin helppo sohaista musta maskaraläntti yläluomelle (toim. huom.).Sitten kuvallista todistusaineistoa. Yllä ensin silmä ilman ripsiväriä, muissa kuvissa kolme kerrosta Maybellinen The Falsiesia (kyllä, tykkään kun ripsiväriä on paljon). Ripsiväri antaa todella hyvin volyymia, ja pituuttakin ihan mukavasti. Lisäksi tämä erottelee ripset erinomaisesti. Usein nimittäin erityisesti volyymia antavat ripsivärit saavat myös aikaan ikäviä klimppejä. Taivutuksia tämä ei pidä yhtä hyvin kuin FLE, sillä ripset jäävät tämän jäljiltä melko pehmeiksi, jopa vähän tahmeiksi. The Falsies ei myöskään ole yhtä vedenkestävä kuin FLE, joka ei liiku paikoiltaan, vaikka sukeltaisit. Toisaalta tämä tarkoittaa sitä, että Maybellinen maskara on myös helpompi poistaa. Ja lopputulos on mielestäni varsin vaikuttavan näköinen.Tässä puolestaan kolme kerrosta False Lash Effectiä. Näyttää ihan hyvältä, mutta lyhyillä muoviharjaksilla väriä ei vain saa ripsiin yhtä paljon kuin Falsiesin harjalla. Lisäksi olen saanut sotkettua sekä ylä- että alaluomen. Max Factor kuitenkin pitää taivutukset täydellisesti koko päivän ja on todella vedenkestävä. Jopa siinä määrin, että sen poistamiseen kuluu iltaisin monen monta minuuttia ja useita vanulappuja.

Jos ripsesi ovat jo luonnostaan tuuheat, en usko että ero näiden kahden ripsivärin välillä on kovinkaan huomattava. Omissa ohuissa ja harvoissa ripsissäni Falsies näyttää niin paljon paremmalta, että joudun hyvästelemään pitkäaikaisen ystäväni False Lash Effectin. Maybellinen tahmeus kieltämättä ärsyttää, mutta pääsen siitä luultavasti yli.

Mikä on sinun suosikkiripsivärisi?

* * *

I put my two favourite mascaras to the test. Maybelline Volum' Express The Falsies and Max Factor False Lash Effect. Both formulas are waterproof but Max Factor definitely more so than Maybelline. On the other hand, Maybelline has a better wand and is easier to apply. And more importantly, it looks better.

20 kommenttia:

 1. mä ostin tuon maybellinen ripsarin ja on ainut ripsari tähän mennessä jolla onnistun sotkemaan melkein joka kerta luomet. raivostuttavaa. en osta toista kertaa vaikka muuten on hyvä ripsari.

  VastaaPoista
 2. Mä käytän Falsiesia, vedenkestävänä. Nyt olen kyllä vähän testaillut Oriflamen Wonderlashia myös vedenkestävänä. Mä en taida uskaltaa siirtyä enää ei-vedenkestäviin tuotteisiin kun kesällä hikoilen niin paljon että se valuisi, syksyllä ja keväällä yleensä sataa ja talvisin ripset jäätyvät ja kun sulavat niin valuvat.

  VastaaPoista
 3. Mun on pitkään pitänyt kokeilla tuota Falsiesia, mutta en vain ole tullut ostaneeksi. Näiden kuvien perusteella kyllä vakuutuin siitä, että pitäähän tuokin kokeilla. Näyttää meinaan tosi hyvältä sun ripsissä!

  VastaaPoista
 4. Tuo vedenkestävä on ollut myös oma suosikkini silloin ennen pidennyksiä. =) Saa nähdä mihin kaatuu mielipide, kun jälleen kuukausien tauon jälkeen pitää opetella ripsivärin käyttö.

  VastaaPoista
 5. Juurikin Falsies on ollut kesästä lähtien uusi suosikki. Sitä ennen oli Maybellinen Colossal. Jostain syystä Maybelline tekee mun ripsille parhaat ripsivärit.

  VastaaPoista
 6. mä en tykännyt tosta falsiesista ollenkaan :/ mulla on päivittäisessä käytössä maybellinen volum' express ja FLE (molemmat vedenkestävinä). FLE:llä ei saa niin näyttävää lopputulosta kuin toivoisin, ja volum' express ei puolestaan anna pituutta, joten parhaiten toimii kun pistää ensin maybellineä kerroksen tai kaksi ja sit vielä FLE:tä päälle

  VastaaPoista
 7. Ostin Maybellinen vedenkestävän ja tykästyin siihen kovasti. Sitä ennen käytössäni oli suosikkini Lancomen Hypnose. Maybellinen pelitti oikein hyvin ekan viikon, mutta sitten se jotenkin hyytyi tai sitten vain totuin uusiin, pitkiin ripsiini. Yksi outous siinä on: kun laitan sitä myös alaripsiin, väriä tulee päivän mittaan silmänalusille. En ymmärrä miksi. Kyseessä on kuitenkin vedenkestävä mascara.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi, nuo isot harjaosat ovat siitä ikäviä, että niillä sotkee helposti. Tuo FLE:n harja on vielä hankalampi, ja siihen tottuneena Falsiesin käyttö tuntui helpolta. Molemmat sopivat paremmin vähän suuremmille silmille, silloin sotkua ei tule niin helposti.

  Duvessa, sama täällä, en halua enää käyttää vesiliukoisia ripsareita. FLE oli ihan ylivertainen siinä mielessä, mutta ei tämä Falsieskaan onneksi juuri leviä.

  HeidiB, no jos näissä onnettomissa räpsyissä jokin näyttää hyvälle, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla. :)

  RagDoll, jospa ei mihinkään. :) Itse olin aivan hämmästynyt käyttäessäni tätä ensimmäistä kertaa, aivan kuin ripseni olisivat yhtäkkiä moninkertaistuneet. Pidennysten jälkeen tosin saattaa mikä maskara tahansa näyttää vähän laimealta...

  Milla, minä olen ennen luottanut Max Factoriin ja itse asiassa pitänyt Maybellinea vähän höpönä. Mutta näin se mieli muuttuu. :)

  Anonyymi, no hyvä että olet kuitenkin löytänyt itselläsi toimivan yhdistelmän. Sen oikean ripsivärin löytäminen on ikuisuusprojekti.

  Misty, ovatko silmänalusesi öljyiset? Vedenkestävä ripsiväri nimittäin liukenee öljyyn, myös ihon omaan rasvaan. Tai silmänalusilla olevaan öljypohjaiseen meikkivoiteeseen/peiteaineeseen, jos päällä ei ole puuteria. Muuta selitystä en näin äkkiseltään keksi.

  Lancômen Hypnosesta olen kuullut paljon hyvää, mutta en halua ihastua kalliisiin ripsiväreihin. Uutta kun saa olla ostamassa niin usein.

  VastaaPoista
 9. En tiedä. Mulla on lasten saamisen jälkeen silmänaluset mustuneet ja nyt käytössä niitä peittämään on joko Diorin Nude tai Lily Lolon concealer. Ihoni on pintakuiva paitsi nenu.

  Laitan yleensä hiukan puuteria kasvoille. Ehkäpä kuitenkin syy on tuossa rasvaisuudessa. En tiedä laitanko peiteainetta muutenkin liikaa tai liian lähelle alaripsiä, koska hetken kuluttua se kerääntyy vaaleiksi viiruiksi juonteisiin ripsien alle. Lolon puuterimaisen concealerin kanssa on se ongelma, että se jotenkin tuo rypyt esille vaikkakin peittää tummuuden. (Dior on nestemäistä ja tosi ohutta eikä korosta juonteita, mutta ei sitten toisaalta peitäkään niin hyvin.) Tuon Lolon ongelma takia olen yrittänyt olla puuteroimatta niitä ainakaan liikaa.

  VastaaPoista
 10. Kannattaa testata myös jonkinlaista ripsarinpohjustajaa, jos taivutukset eivä pysy riittävän hyvin, ehkä se auttaisi?

  Falsiesia olen myös testannut, mutta omiin ripsiini se teki aika perusjälkeä, ei mitään ihmeellistä. Toisaalta niin toimivat melkein kaikki kokeilemani ripsarit... Seuraavaksi testaukseen menee japsimascaroita, ehkä ne sitten toimisivat ;)

  VastaaPoista
 11. Olen kai poikkeuksellinen meikkaaja kun en jaksa testailla uusia mascaroita. Mulla on tiheät, joskin lyhyet ripset joten en voi käyttää lainkaan ns. volume-mascaroita sillä ripset on niiden jälkeen yhtä sotkua. Suosin pienehköä harjaa ja aikoinaan tykkäsin Maybellinen Star efect-mascarasta jossa oli ihan miniminiharja.

  Nykyään käytän joko Sensain 38 separating & lengthening tai Kickista saatavaa Fiberwigin LX:aa, jotka molemmat ovat vedellä poistettavia.

  Muutaman kerran kokeilin Diorshow Black Out-mascaraa jonka ostin lähinnä mukana tulevan miniviisikon vuoksi. Diorin mascarat vain ei sovi mulle ja harmittaa että laatumerkki on jäänyt täysin käyttämättä.

  VastaaPoista
 12. Misty, Diorin peiteaine on omakin suosikkini, eikä se kyllä ole erityisen öljyistä. Mutta kaikki ripsivärit eivät sovi jokaiselle. Kannattaa kokeilla myös tuota False Lash Effectin vedenkestävää versiota, se ei kyllä taatusti leviä minnekään.

  Mirssiina, kyllä ne taivutukset Falsiesilla pysyvät ihan hyvin, FLE vaan on siinä suhteessa vieläkin parempi. En ehkä jaksa alkaa säätää erillisten pohjustajien kanssa, haluan että ripsiväri tekee kaiken oleellisen.

  Eiko, en minäkään yleensä innostu testailemaan, nyt kehut saivat kokeilemaan. Eikä kyllä harmita. :)

  VastaaPoista
 13. Kuten jo aiemmin kommentoin, niin mullakin on ripsarivertailu menossa. Vielä kun raaskisin ostaa sen mun suosikin jonon jatkoksi, tai pikemminkin kyse on uskalluksesta... Kyseessä on siis Lumenen Blueberry Curl Volume ja en ole uskaltanut sitä enää ostaa, koska kaksi edellistä hylsyä kuivattivat maskaran melkein samoin tein avauksen jälkeen :/ En tiedä olisivatko muuttaneet koostumusta. Sen ripsarin kanssa sain aina kehuja! Nyt kuitenkin on jäänyt joku epävarmuus tuosta laadusta, eli en millään haluaisi tuhlata rahojani jos kyseessä on taas pettymys.

  VastaaPoista
 14. Mulla on menossa jo toista vuotta kestänyt täydellisen ripsivärin metsästys -projekti. Nää on niin makuasioita, koska kaikilla on niin erilaiset silmät/luomet/ripset, Mutta esim. mun mielestä FLE oli aivan kamala, samoin kuin kaikki muutkin kumiharjaiset ripsarit mitä olen kokeillut.

  YSL Volume ripsari oli 10 vuotta mun suosikki, mutta sitten ne ilmeisesti teki sen koostumukselle jotain, koska se menetti tehonsa. Paras sen jälkeen on ollut Lancomen Hypnose ja halpiksista Maybellinen Lash Stiletto volume tms (se koko punainen hylsy), mutta metsästys jatkuu :)

  VastaaPoista
 15. Mulla on nimenomaan sitä vedenkestävää. Siksi sulautuminen silmänalusiin onkin ihmeellistä. No, laitan harvemmin alaripsiin tavaraa, koska silmät alkavat yleensä oitis vuotamaan.

  VastaaPoista
 16. Elisa, niitä Blueberry Curl -ripsareita onkin kehuttu paljon. Kurjaa, jos ovat muuttaneet koostumusta huonompaan suuntaan. :(

  Chatrin, minä taas tykkään kumiharjoista. :) Mutta tosi on, makuasioitahan nämä. Meinasin kirjoittaa, että toivottavasti löydät etsimäsi, mutta mitäs hauskaa siinä sitten olisi? :D Kun ei saisikaan enää etsimisen varjolla ostaa uusia erilaisia ripsivärejä.

  Misty, niin, mutta tarkoitinkin tuota Max Factoria (sinulla kai oli Maybelline?), se kestää lähes mitä vain.

  VastaaPoista
 17. Huh kun on muhkeat ripset! Olen vedenkestävän FLE:n ylin ystävä, tykkään erityisesti siitä, että se pitää piikkisuorten ripsieni taivutukset kuosissa koko päivän.

  Mulla tulee ripsistä FLE:llä sen verran näyttävät, että arkena käytän usein jotain vähän kevyempää (tällä hetkellä Max Factorin tuuheuttava Xperience), jos meikki on muuten hyvin kevyt. Yllättäen tuo arkisin käyttämäni vesiliukoinen ei päädy silmien alle yhtä pahasti kuin FLE, musta tuntuu, että se on kuivuttuaan niin tönkköä että se oikein rapisee sinne.

  Sen FLE:n poistaminen on kyllä tosiaanoma operaationsa, pitää pistää Falsies ehkä kuitenkin kokeiluun, koska en oikein tykkää käyttää irtoripsiä ja näyttävämpi meikki vaatii ripsiväriltä todella paljon. En vaan koskaan ole tajunnut noita kaarevia harjoja, miten niitä oikein olisi tarkoitus käyttää? :o

  VastaaPoista
 18. Ei minullakaan ole mitään tarkempaa tietoa harjan käyttötavasta, se on tosiaan vähän kummallinen. Yleensä teen niin, että siksakkaan värin ripsiin tuolla kuperalla puolella ja pyöräyttelen sitten harjaa ripsien kärkiä kohti, jolloin pidempiharjaksinen reunaosa erottelee vähän paremmin.

  VastaaPoista
 19. Mä en ole aiemmin huomannut mitään mainittavaa eroa ripsareissa, mutta nyt on ollut käytössä Kauneus & Terveys -lehden kylkiäisenä tullut Oriflamen Wonder Lash Mascara ja se on kyllä paras ikinä kokeilemani. Pidän siis pidentävistä ja erottelevista ripsareista, ja sellainen tuo on, ja sillä on lähes mahdoton saada epäsiistiä ja klimppistä jälkeä. Harja on loistava myös, kumisen harjan toinen puoli on pientä "nystyä" ja toinen pidempiä "piikkejä". Säästän ehdottomasti harjan ripsarin loputtua.

  VastaaPoista
 20. Kuulostaa hyvältä, pitää joskus kokeilla. :)

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>