perjantai 30. syyskuuta 2011

En bra lösning

Muuton yhteydessä tapahtuneesta karsimisesta huolimatta meikkien säilytys on ollut taloudessamme melkoinen murheenkryyni. Ne kun yleensä tuppaavat olemaan hujan hajan keittiön pöydällä tai missä milloinkin. Satunnaisia huulikiiltoja ilmestyy satunnaisista paikoista ja kaikki pikkuiset purkit ja hylsyt hakeutuvat kohti yhä suurempaa entropiaa.

Ostin viime vuonna Bauhausista jo miltei klassikoksi muodostuneen "bloggaajapakin", joka on ajanut asiansa ihan hyvin, mutta halusin nyt jotain uutta. Pakin ongelmana on, ettei siellä olevia juttuja näe penkomatta. Arkiaamuina on helppoa tarttua samoihin luomiväreihin kuin edellisenä päivänä, koska ei vain tule ajatelleeksi kaikkia niitä, jotka lymyilevät pakin tai jonkin laatikon kätköissä.Ratkaisu löytyi MUJIlta. Muutaman viikon haaveilun jälkeen tartuin tuumasta toimeen ja ostin läpikuultavasta muovista tehdyn, pyörillä liikkuvan pienen vetolaatikoston. Tällä hetkellä se pitää majaansa olohuoneessa, mutta kevyen kalusteen saa tarpeen mukaan liikuteltua minne vain.Matalia vetolaatikoita on yhteensä yhdeksän, ja tällä hetkellä kaikki meikkini tuntuvat mahtuvan niihin hyvin. Ylimmäisessä laatikossa säilytän päivittäin tarvitsemiani tuotteita.Laatikoston päällä ovat siveltimeni (osa niistä tosin oli kuvaushetkellä pesussa) meikkipeilini sekä erilaiset meikkikynät ja eyelinerit pienessä purkissa. Peili on ostettu Hulluilta Päiviltä puolitoista vuotta sitten, ja se on ihan mukava kapistus. Valo on ihan surkea, mutta peili itsessään erittäin hyvä. :)

Ja sitten nopeasti laatikoiden sisältö ylhäältä alaspäin. Lähes kaikki meikit on jo esitelty loppukesästä tekemäni meikki-inventaarion yhteydessä, postaukset löytyvät klikkaamalla "inventaario"-tunnistetta sivupalkista tai tämän tekstin lopusta. Muutamia uusiakin joukossa on, kuten aina, mutta niistä on vielä tulossa omat juttunsa.
Kuinka sinä säilytät meikkejäsi?

* * *

When one has more than a couple lipglosses or eyeshadows, some thought has to be given to organising and storing. I purchased this wonderful drawer from MUJI and made it home for my make-up.

11 kommenttia:

 1. Oh, onpas näppärän näköinen systeemi! Harmi ettei kyseistä puljua ole Suomessa. ;-(

  Minun meikkini ovat ajoittain hujan hajan milloin missäkin ja toisinaan innostun järjestelemään niitä jolloin osa on nätisti järjestyksessä vessan kaapin päällä olevassa IKEAsta ostetussa muovisessa lokerikossa ja osa vessan kaapissa ja osa kahdessa tai kolmessa beautyboxissa. Osa on aina vain "jossakin" ja tietty aina löytyy jotakin iltalaukkujen uumenista. Tai unohtuneena johonkin muuhun laukkuun, takin taskuun tai jotain.

  Toimiva, näppärä ja ennen kaikkea järjestyksen säilyttävä säilytysratkaisu on vielä keksimättä.

  VastaaPoista
 2. Uuuh ja aaah noita sun poskipuna- ja huulimeikkilaatikoitas!

  Mulla on itselläni meikkipöytä (sekä lisälipasto siinä vieressä), jossa on peilit ja valot seinässä kunhan saadaan asennettua. Meikit on pöydän laatikoissa, tosin vielä toistaiseksi päivittäin käytettävät tuotteet kylppärin kaapissa :) Toivottavasti viikonlopun jälkeen hommat on orderissa ja saan tehdä postaustakin aiheesta!

  VastaaPoista
 3. Mohn, MUJIn nettisivuilta voi tilata myös Suomeen, tämä laatikosto löytyy osoitteesta: http://www.muji.eu/pages/online.asp?V=1&Sec=9&Sub=38&PID=3044 Sieltä löytyy muutakin oivaa tilpehööriä järjestelystä pitäville. :)

  Martina, hieno juttu! Minulta puuttuu vielä hyvä meikkauspiste, jossa olisi talvellakin riittävästi oikeanlaista valoa. Sellaisen väsääminen saa tosin odottaa pysyvämpää asuntoa.

  VastaaPoista
 4. Makeup heaven :))

  HTTP://DASHANTILIFE.BLOGSPOT.COM

  VastaaPoista
 5. Onpas näppärä lipasto. Noita kun pääsisi penkomaan. Olo olisi kuin lapsella karkkikaupassa. ;)

  Omat meikkini säilyvät 190cm meikkipöydän laatikossa yhdessä kynsilakkojen ja korujen kera. Jokaiselle oma iso lokerikkonsa. =)

  VastaaPoista
 6. Koska pistät swatchin siitä Fyrinnaen Enchant -poskipunasta?

  VastaaPoista
 7. Dashanti, :)

  RagDoll, eikö olekin? Meikkipöytä on ollut haaveenani jo kauan, mutta tämä toimii ihan hyvin paremman puutteessa.

  Anonyymi, ajattelin tänään kuvata yhden meikin, jossa käytän sitä poskipunaa. En osaa vielä sanoa, milloin postaus tulee, ensi kuussa varmaankin. :) Jos on kiire, niin swatcheja löytyy varmasti myös Googlen kuvahaun avulla.

  VastaaPoista
 8. Wau, ihana systeemi! Hyvin esillä kaikki :) Itellä puolestaan on Ikeasta ostettu laatikosta, jossa säilytän kynsilakkoja. Uuteen asuntoon huonekaluja ostaessa tärkeintä oli saada lakkalipasto :D

  Meikit taas ei oikein pääse oikeuksiinsa :( Kylppäri selkeästi kaipaisi yhden kaapin lisää, koska siellä yleensä meikkaan. Tuskinpa ne tuotteet tykkää siellä kuumassa olla, mutta no... Ei oo oikein muuta paikkaa... Haluaisin, että tulisi useammin tartuttua muihin kuin niihin vakkarituotteisiin, jotka on siinä ensimmäisenä esillä, muut on vaikeasti laatikossa.

  VastaaPoista
 9. Tuo on kyllä nyt muutaman päivän aikaina osoittautunut todella hyväksi säilytysratkaisuksi, tulee tosiaan paljon enemmän käytettyä kaikkia juttuja eikä vain niitä muutamaa. Ja löytää uusia vanhoja lemppareita. :)

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos! Laatikot näyttävät tätä nykyä vähän erilaisilta, olen antanut paljon juttuja eteenpäin, mutta toisaalta myös ostanut ja saanut monta uutta kivaa.

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>