maanantai 7. marraskuuta 2011

Kulmien vahaus

Vahasin viikonloppuna kulmakarvani. Tämä oli vasta toinen kerta kun ryhdyin moiseen, ihan vain siksi, etten ole aikaisemmin edes tajunnut kotivahauksen mahdollisuutta. Koska tämä oli uutta minulle, ajattelin että jonkinlainen selonteko asiasta voisi olla tarpeen. Siistin vahalla pieniä, lähes näkymättömiä karvoja ja haituvia, pohjalla oli jo valmiiksi nypitty muoto (yllä kuvassa tilanne ennen vahausta). En itse uskaltaisi lähteä muotoilemaan kulmiani vahan avulla, tälläkin kertaa onnistuin irroittamaan pari sellaista karvaa, joiden olisi suonut pysyvän paikoillaan.Vahana käytin Veetin kasvoille tarkoitettuja kylmävahaliuskoja. Pakkauksesta ei valitettavasti ole kuvaa, olen heittänyt sen pois jo kauan sitten. Ostin vahan alun perin poistaakseni muutaman häiritsevän viiksikarvan, joiden nyppiminen on kamalan kivuliasta. Paketissa tulee sekä tuollaisia pieniä vahaliuskoja (kuvassa yksi liuska leikattuna kahteen osaan) että muutama jälkihoitopyyhe. Pyyhkeitä saisi olla useampikin, en tiedä voiko niitä ostaa erikseen.

Niille joille kylmävahaliuskojen konsepti ei ole tuttu, selitettäköön että liuska koostuu kahdesta ohuesta muovikangaslapusta, joiden välissä on vahaa - tässä tapauksessa tuollaista pinkkiä. Liuskaa lämmitetään ensin kämmenien välissä sen verran, että vaha hieman pehmenee. Sen jälkeen laput irroitetaan toisistaan ja lätkäistään iholle vahapuoli alaspäin. Vahalappua silitellään vähän aikaa kiinni ihoon karvojen kasvun suuntaisesti, minkä jälkeen se vetäistään nopeasti irti "vastakarvaan". Vaha nappaa mukaansa alueella olleet ihokarvat ja yleensä valitettavasti myös vähän päällimmäistä ihokerrosta. Yhtä lappua voi halutessaan käyttää useamman kerran.Itse leikkasin pienen vahaliuskan vielä kahtia, koska minulla ei ollut tarvetta käyttää kaikkea kerralla. Leikkasin lapun paremmin kulmieni muotoon sopivaksi mallaillen sitä välillä paikoilleen. Kun muoto oli mielestäni hyvä, irrotin laput toisistaan ja painelin varovasti kiinni ihoon. Tässä vaiheessa kannattaa olla huolellinen, ettei vahaan tartu ylimääräisiä karvoja.Vahalapun irti vetäiseminen sujuu paremmin, kun ihoa venyttää vähän. Vahaaminen ei mielestäni satu juurikaan, etenkin jos on tottunut kylmakarvojen nyppijä. Lapun jäljiltä iholle jää yleensä vielä vähän vahan jämiä, mutta ne lähtevät pois jälkihoitopyyhkeellä. Pyyhe myös rauhoittaa ihoa, joka punoittaa vahauksen jälkeen melko lailla.Kulmia ei kannata vahata, jos on heti lähdössä jonnekin, mutta punoitus laantuu muutamassa tunnissa. Vasemmalla kuvassa on tilanne heti vahauksen jälkeen, oikealla myöhemmin samana päivänä. Ihosta tulee uskomattoman sileä. Kaikki pienet haituvat, jotka normaalisti tulevat näkyviin vasta kun kulmaluulle laittaa luomiväriä, ovat poissa. Itseltäni lähti tosiaan vahingossa myös muutama karva liikaa, mutta ne ovat onneksi tietyssä määrin uusiutuva luonnonvara. Haluaisin kulmistani muutenkin hieman paksummat, täytyy yrittää malttaa mielensä pinsettien kanssa. :) Muotoa ja paksuutta voi onneksi korjailla meikilläkin.

P.S. Katso myös aikaisempi blogiteksti kulmien muotoilusta ja meikkaamisesta.

* * *

I have quite recently started waxing my eyebrows at home. However, I don't use wax to shape my brows, just to clean away the almost invisible little hair on my browbone. Veet's facial wax strips are the wax of my choice, I just cut them to fit my brow shape.

4 kommenttia:

 1. Heippa. Tätä samaa liuskaa mäkin käytän. Oon käyttäny jo vuosia viiksiin ja leukaankin, ja mua harmittaa myös toi mainitsemasi pyyhkeiden vähyys. Mulle kulmat on ongelmakohta, ovat melko harvat ja vaaleat. Osaan piirtää vaan semmoset luonnottoman näköiset.. Kunpa voisin kasvattaa niistä ihan hintsun paksummat..

  VastaaPoista
 2. Mullakaan eivät ole kovin tuuheat, näytän mielestäni hassulta ilman meikattuja kulmia. Enkä tosiaan tiedä, mitä ovat Veetillä ajatelleet noiden pyyhkeiden kanssa. Pitäisi varmaan vahata koko naama ja käyttää ainakin viisi liuskaa kerralla, jotta pyyhkeet menisivät tasan.

  VastaaPoista
 3. :oo palvon sun kulmakarvoja ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, älä nyt sentään. :D Ne ovat kyllä nykyisin vielä paremmat, näissä kuvissa ovat mielestäni vähän liian kapeat.

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>