sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Nostalginen haaste

Tänään vellotaan nostalgiassa. Lähes tarkalleen kaksi vuotta sitten järjestin blogissani ensimmäisen arvonnan kymmenen Google-lukijan kunniaksi. :) Pyysin arvontaan osallistuvia kysymään minulta jotain tai antamaan palautetta. Norppa, joka nykyään tunnetaan Asetonihuuruja-blogin Noorana, ehdotti meikkihaastetta. Haasteen ideana oli toteuttaa viikon ajan joka päivä erilainen meikki käyttäen koko ajan samoja luomivärejä. Toteutin haasteen melko pian, mutta huonolaatuiset kuvat jäivät harmittamaan.

Toisin sanoen, tein nuo meikit uudestaan erilaisilla luomiväreillä ja esittelen ne nyt parempien kuvien kanssa. Fuskasin haasteessa jo alun alkaen, kun en millään keksinyt seitsemää erilaista meikkiä. Tein viisi, yhden jokaiselle arkipäivälle. Valitsin kolme neutraalia, suhteellisen helppoa sävyä, mutta meikit ovat tietysti toteutettavissa millä tahansa väreillä. Ideana on käyttää yhtä vaaleaa, yhtä tummaa ja jotain niiden väliltä. Näissä meikeissä käytin Inglotin tummaa mattaruskeaa (329), keskivaaleaa kullanruskeaa sävyä (406) ja vaaleaa mattaluomiväriä (351).

1. Ensimmäinen meikki on tyypillinen kolmen sävyn silmämeikki. Muotoa hieman muokkaamalla tämä sopii monille erimallisille silmille. Sisänurkassa ja kulmaluulla on vaaleinta, liikkuvalla luomella keskimmäistä ja ulkonurkassa, alaluomella sekä luomivaossa tumminta sävyä. Sisäluomelle laitoin vaaleaa kajalia ja ripsiin ripsiväriä. Halutessaan yläluomen ripsirajaan voi piirtää rajauksen, mutta itse viihdyn parhaiten ilman.2. Toisessa meikissä levitin vaaleinta sävyä kulmaluulle ja liikkuvan luomen keskelle, keskiruskeaa vaalean molemmin puolin sisä- ja ulkonurkkaan sekä luomivakoon. Tumminta luomiväriä käytin rajauksiin, paitsi sisäluomella, jolla on jälleen vaaleaa kajalia. Tuloksena on raikas ja keveä meikki, mutta sävyjä vaihtamalla samalla tekniikalla saa myös dramaattisemman ilmeen. Esimerkkinä vaikkapa tämä tutorial. Tämä vaihtoehto toimii parhaiten sellaisilla silmän muodoilla, joissa liikkuva luomi jää näkyviin.3. Kolmannesta meikistä tuli vähän hassu. Liikkuvalla luomella on ainoastaan vaaleinta luomiväriä, kullanruskeaa käytin luomivaossa tuomassa silmää paremmin esiin. Meikissä on pääosassa tummimmalla luomivärillä tehty dramaattinen rajaus, joka voi olla ihan tavallista siipimalliakin. Jostain syystä siveltimeni päätyi kuitenkin tekemään tuollaisen pyrstön. :D Tumminta luomiväriä on paineltuna myös sisäluomelle, mikä ei välttämättä sovi herkkäsilmäisille.4. Neljäntenä on klassinen savusilmä. Aloitin levittämällä tumminta väriä alaluomelle ja koko liikkuvalle luomelle. Häivytin väriä luomivakoon ja siitä ylöspäin kullanruskealla, jota lisäsin myös alaluomelle. Vaaleinta sävyä on silmän sisänurkassa ja kulmaluulla. Meikki on ajaton ja sopii lähes kaikille, mutta se saa silmät näyttämään tavallista pienemmiltä. Tumma rajaus sisäluomella vahvistaa pienentävää vaikutelmaa entisestään, mutta on ah, niin dramattinen. :)5. Viides meikki on näistä oma suosikkini. Tekniikka on lähes sama kuin neljännen vaihtoehdon sumusilmissä, mutta koko luomen sijaan tumminta väriä levitetään vain ikään kuin leveäksi rajaukseksi sekä ylä- että alaluomelle. Siitä sitä häivytellään keskimmäisen sävyn avulla ylös- ja ulospäin. Vaaleinta väriä on tässäkin vain sisänurkassa ja kulmaluulla. Sisärajaus tuo särmää ja saa tummimman värin jatkumaan silmän sisäpuolelle.

Koska omat ideani loppuivat kesken, kuulisin mielelläni vinkkejä erilaisiin yhdistelmiin. Kuinka sinä meikkaisit (näillä) kolmella värillä?

P.S. Ensimmäiseen kappaleeseen viitaten, järjestäisin mielelläni enemmän arvontoja, vaikka jokaisen uuden lukijan kunniaksi. Tällä hetkellä minulla ei kuitenkaan ole tuloja eikä sponsoreitakaan varsinaisesti tungeksi ovista ja ikkunoista. Suuria suunnitelmia kyllä on, ne vain saavat odottaa työelämään paluuta. :)

* * *

I got challenged to create a week's worth of different eye makeup looks using the same eye shadows every day. My imagination ran dry after five days, but here's what I came up with. I used a dark brown, a lighter golden brown and a light matte shadow from Inglot. If you have other suggestions for eye makeup with these colours, please let me know. :)

2 kommenttia:

  1. Siis voi että.. :) Nää on jokainen omalla tavallaan upeita, mutta tuo nelonen jotenkin korostaa aivan erityisesti sun silmienväriä. Olisipa ihanaa olla itsekin tummien sävyjen kanssa yhtä rohkea.. Eli ei mulla ainakaan mitään uutta ole sulle ehdotettavana. :D

    VastaaPoista
  2. No kiitos kommentista joka tapauksessa. :) Tummat silmämeikit alkavat aina viehättää tähän aikaan vuodesta, kesällä en osaa käyttää niitä ollenkaan.

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>