torstai 17. marraskuuta 2011

Smoke Gets in Your Eyes

Klassista mustanharmaata savusilmämeikkiä ei tässä blogissa olekaan vielä aikaisemmin nähty. Tilanne korjaantuu tänään, pienen tutorialin kera. Koska smoky eye -tutorialit varmasti jo vähän haukotuttavat kosmetiikkablogeja aktiivisesti seuraavia, halusin lisätä loppuun vielä pari pientä jippoa perusmeikin piristämiseksi. Luonnollisesti tämä on oiva meikki talven juhliin, mutta erittäin käyttökelpoinen iltamenoihin ympäri vuoden. Rohkeimmille toki päivisinkin.

Meikkiä voi varioida käyttämällä eri värejä (esimerkkitutorial yhdestä värillisestä smoky-meikistä täällä) joko koko meikissä tai vaikka vain toisena värinä mustan rinnalla. Jos musta-harmaa -väripari on jo peruskauraa, kokeile harmaan sijaan häivyttämiseen ruskeaa, kultaa, pronssia, harmaanruskeaa, violettia, tummansinistä, tummanvihreää tai viininpunaista. Tai mitä ikinä haluat.
Tästä lähdetään: silmä ilman meikkiä. Liikkuvan luomen ja alaluomen ulkonurkan olen pohjustanut Make Up Storen High Tech Lighterilla, joka antaa luomiväreille loistavan tahmean tarttumapinnan. Jos luomesi rasvoittuvat helposti ja meikillä on tapana kerääntyä ryppyihin, suosittelen alimmaiseksi kerrokseksi kunnollista pohjustustuotetta, esimerkiksi Urban Decayn Eyeshadow Primer Potionia. HTL:ia voi sitten vielä taputella siihen päälle. Kulmat meikkasin Lumenen harmaanruskealla kulmakynällä. Yritin tehdä muodosta vähän paksumman, mutta pitää yleisilmeen omalla mittapuullani melko vaaleana.Luomiväreinä käytin helmenhohtoista mustaa ja tummaa harmaata Manlyn 120 värin paletista. Ensiksi taputtelin tumminta väriä litteällä siveltimellä lähes koko liikkuvalle luomelle sekä alaluomelle jättäen paljaaksi vain silmän sisänurkan. Lisäsin harmaata, vaaleampaa luomiväriä lähemmäs sisänurkkaa, osin tummimman värin päälle painelemalla häivyttäen.Aivan silmän sisänurkkaan tuputtelin valkoista, hieman hohtavaa sävyä samasta paletista. Häivytin valkoisen harmaaseen samalla tavalla varovasti painellen; edestakainen hankaava liike vähentää värien voimakkuutta. Lisäsin mustaa väriä luomivakoon levittäen sitä pyyhkivällä liikkeella käyttäen pehmeää, kynämäistä häivytyssivellintä. Häivytin mustaa varovasti kohti kulmaluuta, mutta yritin vielä pysyä maltillisesti lähellä luomivakoa.Mustan värin rajalle lisäsin harmaata sävyä ja jatkoin häivyttelyä ylöspäin. Sen jälkeen sivelin kulmaluulle silmän sisänurkassa käyttämääni valkoista, jolla myös pehmensin harmaan värin rajaa.Viime silaukseksi ripsiväriä ja musta geelirajaus sisäluomelle (sekä ylös että alas). Geelirajaus on kynää parempi juhliin ja iltameikkiin, sillä pysyvyys on tavalliseen kajaliin verrattuna aivan omaa luokkaansa. Herkimmille silmille se ei välttämättä sovi, mutta itselläni ainakin toimii moitteettomasti. Olen vaihtanut aikaisemmasta MSCHIC by Seppälän rajausväristä kokonaan äskettäin ostamaani Inglotin eyelineriin, koska vaikka ensin mainittu hyvä onkin, Inglot levittyy ja pysyy paljon paremmin. Jos silmäsi ovat pienet ja vierastat tummaa sisärajausta, kokeile vaaleaa kajalia sisäluomella (näyttää suurin piirtein samalta kuin tuossa vasemmanpuoleisessa kuvassa).Valmis meikki näyttää siis tältä. Helppo ja nopea, mutta silti näyttävä ja klassinen.Entäpä jos klassisuus ja monokromia alkaa kyllästyttää? Meikin ilmettä saa muutettua nopeasti esimerkiksi värillisellä sisärajauksella. Yllä olevassa esimerkissä valitsin väriksi kullan, se on hauska kontrasti meikin jyrkälle mustavalkoisuudelle. Myös mikä tahansa kirkas väri, vaikka sininen tai turkoosi, toimisi todella hyvin.

Sisärajauksen lisäksi - tai sen sijaan - väriä voi tuoda myös alaluomelle. Oikeanpuoleisessa kuvassa olen taputellut alaluomen harmaan tilalle hohtavaa joulukuusenvihreää, joka elävöittää meikkiä ja sopii loistavasti pikkujouluihin. Tähänkin käyvät kaikki sävyt, kokeile vaikka omaa lempiväriäsi. :)Glitter puolustaa paikkaansa erityisesti uutta vuotta juhlistettaessa, mutta sopii mielestäni melkeinpä juhlaan kuin juhlaan. Luonnonvalossa kuvattuna (yllä) kimallus ei ole kovin vakuuttavaa, mutta keinovalossa se kimmeltää ihanasti. Vasemmanpuoleisessa kuvassa annosteltuna reippaalla kädellä silmän sisänurkkaan, oikealla taputeltuna kevyemmin koko luomelle. Olen aikaisemmin tänä vuonna kirjoittanut postauksen, johon olen kerännyt vinkkejä glitterin käyttöön, sen voi lukea täällä.Irtoripset ovat tietysti mainio tapa tuda meikkiin näyttävyyttä ja dramatiikkaa. Katse tehostuu ja silmistä tulee nukkemaisen söpöt. Yllä olevat ripset ovat Red Cherryn (#1), joka on suosikkimerkkini. Edullisia, laadukkaita, helppoja käyttää ja luonnollisen tuntuisia. Saa useista nettikaupoista, omani tilaan Madame Madelinelta. Irtoripsien käytöstä olen kirjoittanut aikaisemmin täällä.

Tykkäätkö käyttää tummaa silmämeikkiä? Millä tavalla meikkaisit pikkujouluihin?

* * *

The classic of all classics: a dark, sultry smoky eye. A short and simple tutorial plus a couple of little tricks to make the look a bit different. It's a basic eye makeup look you can easily alter by using different colours, either accompanying the black or without it altogether.

12 kommenttia:

 1. Hienosti tehty tämä meikki! Itse olen melkoisen arka käyttämään tummia luomivärejä, pikkujoulumeikkikin on aika samanlainen kuin arkimeikki. Ehkä voisi kokeilla jotakin vähän dramaattisempaa. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvin tehty malli! Itse olen tottunut käyttämään tummia luomivärejä ja tällaiset smoky eyes -meikit ovat minulle perusjuttu. Joten kullan ja vihreän lisäys oli minulle mukava piristys :)

  Vielä kun oppisi käyttämään irtoripsiä...

  VastaaPoista
 3. Kaisa, tai laita jotain hienon väristä huulipunaa! Kirkkaanpunainen on ainakin varma valinta ja sopii loistavasti pikkujouluihin. Smoky-meikkeihin voi totutella myös vähän vaaleammilla luomiväreillä, esimerkiksi jollain kauniilla hohtavalla ruskealla saa upeat sumusilmät.

  Stormayhlegj, kiitos! Itse en ole varmaankaan koskaan aikaisemmin tehnyt tällaista musta-harmaa -smokya, kun se on tuntunut jotenkin niin tavalliselta. Vaikka tyylikäshän tämä on ja ajaton. Halusin kuitenkin miettiä myös jotain pientä ekstraa, ettei kävisi tylsäksi.

  VastaaPoista
 4. Upea meikki! Mulla on ikuisuusongelma silmieni kanssa. Yhdistelmä vihreät silmät ja kalpea iho, harmaata väriä ei vaan voi käyttää, näyttää ihan hirvittävältä koko naaman väritys. Eli perinteinen smoky on out. Lilaa voisi tietysti käyttää mutta sitten on taas jotenkin itkuisen näköinen ja ihon värikin taittaa punertavaan.. Eikä se ole sama kuin klassinen musta-harmaa!

  VastaaPoista
 5. Entä jos vaihdat harmaan tilalle violettiin taittavan harmaanruskean? Voisi toimia aika kivasti (ja on käytännössä musta-harmaa :)). Jos musta näyttää kovalta, sitä voi kokeilla vain ikään kuin paksuna rajauksena, jota sitten pehmentää ja häivyttää toisella värillä. Parin postauksen takaisen meikkihaasteen viidennen meikin tein tuolla tyylillä.

  VastaaPoista
 6. Hyvä tutoriaali, en oikein koskaan uskalla tehdä noin tummaa itselleni, mutta nyt kyllä houkuttaa kokeilla :) Tykkään erityisesti tuosta versiosta missä olet käyttänyt tuota vihreää alaluomella, ihana!

  VastaaPoista
 7. Mä olen moniamoniamonia kertoja yrittänyt tehdä itselleni tällaista tosi tummaa meikkiä, mutta kertaakaan en siinä ole onnistunut. Lopputulos on aina jotenkin sottuisen näköinen vaikka yritän olla todella tarkka jne. Näytän tummassa meikissä jotenkin väsyneeltä. Olen tullut siihen nyt tulokseen, että vika on mun silmien muodossa. Ehkä mulle ei vain yksinkertaisesti sovi tummat silmämeikit. Hmmm...

  VastaaPoista
 8. Melli, kokeilepa! Tätä voi tosiaan varioida mielensä mukaan, ja onnistuu toki vaaleammillakin väreillä, jos menee pupu pöksyyn. :)

  M, musta on vaikea väri silmämeikissä - tumma, kylmä ja kova. Epäsopivuus voi tosiaan johtua silmän muodosta tai sitten ihan vain omasta värityksestä. Onneksi tällaisen meikin voi toteuttaa myös lämpimämmillä tai vähemmän tummilla sävyillä. Itselläni on muuten sama sottuisuusongelma kylmän vihreiden, violettien ja sinisten kanssa. Aikani yritin saada niitä värejä toimimaan, mutta sittemmin olen vain hyväksynyt tosiasiat. :)

  VastaaPoista
 9. Saatan kokeilla tätä meikkiä pikkujouluihin :)

  VastaaPoista
 10. Kiva! Tämä on niihin varmasti omiaan. :)

  VastaaPoista
 11. On se vaan hassua, miten eri ihmisillä erilaiset värit toimivat eri tavalla - itsellä taas juuri lämpimään taittavat värit saavat tumman meikin helposti näyttämään sotkuiselta ja tunkkaiselta ja silmät väsyneiltä ja parhaimmillaan itkuisilta. Sen sijaan kylmä violetti ja esim. karmiininpunainen näyttävät upeilta ja kylmä vihreä toimii myös (tosin sen kanssa saa olla varovainen, se korostaa nimittäin silmien värin lisäksi myös tummia silmänalusia jos on tullut nukuttua huonosti... krhm). Kuvittelin pitkään, ettei minulle voimakkaat smokyt sovi, mutta kun lähdin rohkeasti kokeilemaan, olen huomannut, että ei se itse asiassa niin vaikea lookki iltameikkinä loppujenlopuksi olekaan, vaikka tekovaiheessa näyttääkin hurjalta. Kiitosta vaan tälle ja muillekin blogeille, joiden innoittamana olen uskaltautunut kokeilemaan muitakin kuin vanhoja hyväksihavaittuja tapoja meikata. :)

  VastaaPoista
 12. Minulla kylmät vihreät ja siniset korostavat ihon ikävästi ihon punaisia kohtia, en siksi oikein osaa käyttää niitä. Siitä itkuisuudesta puhumattakaan. Mutta niinhän se on, kaikki värit eivät sovi jokaiselle, täytyy vain kokeilla ja katsella, mitkä ovat parhaita.

  Kiitos vain itsellesi kovasti mieltä lämmittävästä palautteesta. Yrityksen ja erehdyksen kautta itsekin opin lisää meikkaamisesta lähes joka päivä, on tosi kiva kuulla, että muutkin ovat tämän blogin kautta rohkaistuneet kokeiluissaan. :)

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>