tiistai 15. marraskuuta 2011

Kootut tunnustukset

Blogi on taas saanut tunnustusta. Ihanaa, kiitos kaikille muistaneille. :) Jo useammaltakin taholta tutuksi tulleet ruusu- ja pokaalitunnustukset sain sekä Mustaa Kajalia -blogin Heidiltä että Anulta Make-up everyday -blogista.
Pokaalin pokanneen täytyy kertoa itsestään kymmenen uutta asiaa. Näitä on aina yllättävän hankalaa keksiä, mutta yritän.
 1. Minulla on huono ääreisverenkierto. Olen kotona jatkuvasti villasukat jalassa, usemmiten asusteeksi ovat valikoituneet myös ranteiden lämmittimet. Myös teemukin yhdistän syksyisin ja talvisin asuun kuin asuun. Koulun vetoisassa luentosalissa hartiahuivikin on pop. Olen mummo.
 2. Olen tarkka hiusteni ja meikkini suhteen enkä mielelläni anna niitä muiden tehtäväksi. Koska on vain yksi oikea tapa eikä tuota tapaa osaa kukaan muu kuin minä. Tietenkään. En siis pidä, että päähäni kosketaan.
 3. Haluaisin alkaa käyttää Twitteriä. En kuitenkaan niin kovasti, että ostaisin sitä varten uuden puhelimen.
 4. Pitkä opiskeluaika on koulinut minusta maailman parhaan tonnikalakastikekokin. Seriously. Resepti tosin muuttaa muotoaan aika ajoin, tällä hetkellä siihen tulee tonnikalan lisäksi tomaattipyreetä, pestoa, tapenadea, kermaa, hunajaa, suolaa, pippuria ja valkosipulia. Ja joskus myös vähän juustoa.
 5. En halua häitä. Tahdon naimisiin, mutta en halua järjestää juhlia saati olla niiden keskipisteenä. Puhumattakaan kukkakimpuista, valokuvauksista, mekoista ja muista. Koin suunnatonta helpotusta sinä päivänä kun ymmärsin, ettei minun tarvitse.
 6. Teini-iässä mielestäni paras tapa viettää vapaa-aikaa oli istua kirjoituspöytäni ääressä ja piirtää tai kirjoittaa päiväkirjaa. Samalla kuuntelin musiikkia itse äänittämiltäni kaseteilta, joista osaa olin kuunnellut niin paljon, että ne vonkuivat. Saatoin myös istua kuuntelemassa radiota sormi mankan rec-napilla. Ja kuka muistaa, kuinka hyvä Radio Nova oikeasti oli vuonna 1998?
 7. Nykyään mielestäni paras tapa viettää vapaa-aikaa on istua pöydän ääressä ja meikata tai kirjoittaa blogia. Samalla kuuntelen musiikkia itse väsäämiltäni Spotify-soittolistoilta. Osaa olen kuunnellut niin paljon, että jotkut kappaleista on jo bännätty.
 8. Ostin pari viikkoa sitten vanupuikkoja. Edellinen rasia kesti valehtelematta ainakin viisi vuotta. En yleensä käytä vanupuikkoja. Niitä on kuitenkin oltava saatavilla, koska joskus niitä joka tapauksessa tarvitsee.
 9. Olen fyysisesti kömpelö. En varmaankaan jaksanut seistä jonossa, kun koordinaatiokykyä jaettiin. Telon itseäni ja ympäristöäni jatkuvasti, enkä vain voi sille mitään. Tämän vuoksi en myöskään pidä mistään urheilulajista/jumpasta, joka vaatii erilaisten liikesarjojen muistamista. Paitsi pilateksesta, se on tarpeeksi hidasta. :)
 10. En osaa pitää viherkasveja elossa.
Ruusutunnustuksen mukana tuli onneksi valmiita kysymyksiä:
 1. Lempiruoka: tällä hetkellä jo yllä mainittu tonnikalakastike, pitsa ja Medborgarplatsenin gyros.
 2. Lempimakeinen: punaiset ja kirpeät irtokarkit, noitapillit, turkinpippurit, kookossuklaa, minttulaku, hyvät vaahtokarkit, rusina-pähkinä -suklaa.
 3. Lempiluettavani: hyvä, oivaltava fantasia ja sadut. Ei ritareita ja keskiaikaa (välttämättä), vaan esim. Neil Gaiman, Terry Pratchett ja Philip Pullmanin Universumien Tomu -trilogia. Hal Duncanin Vellum ja Muste sekä Lev Grossmanin The Magicians vaikuttavat myös lupaavilta. Ne ovat odottaneet hyllyssä jo vaikka kuinka pitkään.
 4. Mieluisin tapa tehdä käsitöitä: Jos on ihan pakko, niin ompelen tai virkkaan. Tai hei, eikös meikkaaminenkin lasketa?
 5. Lempielokuva: Niitä on aika monta. Muun muassa American History X, An American Crime, Ilmestyskirja Nyt, Backbeat, Kaunis mieli, Hyvät, pahat ja rumat, Kauriinmetsästäjä, Down in the Valley, Easy Rider, Amélie, Fight Club, Forrest Gump, Gran Torino, Hogfather, Into the Wild, Kill Bill 1 & 2, Kuninkaan puhe, Little Miss Sunshine, Lock, Stock & Two Smoking Barrels, Lord of the Rings, Lost in Translation, Melancholia, Monty Python and the Holy Grail, Moulin Rouge!, The Nightmare Before Christmas, Yksi lensi yli käenpesän, Cherbourgin sateenvarjot, Perfume - The Story of a Murderer, Rachel Getting Married, The Rocky Horror Picture Show, Schindlerin lista, Se7en, The Shawshank Redemption, A Single Man ja Snatch.

Kosmetiikkaobsession ihanalta Annielta sain One Lovely Blog -haasteen/tunnustuksen, johon olenkin jo vastannut täällä.

Miten niin liikaa? -blogin Elisa muisti suosikkihaasteella, jossa on lueteltava lempiasioitaan:

1. Suosikkivärini: musta, harmaa, vaaleanpunainen.
2. Suosikkieläin: kissa.
3. Suosikkinumero: 5.
4. Suosikki alkoholittomista juomista: chai-tee, kivennäisvesi, Pepsi Max.
5. Facebook vs. Twitter: facebook, ainakin toistaiseksi. :)
6. Intohimoni: rakennushistoria, kosmetiikka, musiikki, elokuvat.
7. Saada vai antaa lahja: antaa.
8. Suosikkikuvio: tähti.
9. Suosikkiviikonpäivä: lauantai.
10. Suosikkikukka: muun muassa unikko, kissankello ja lumme.

Tässäpä näitä taas pari. Kovasti kiitoksia vielä kaikille. Edellisiä haasteita ja tunnustuksia voi halutessaan selailla "haasteet ja tunnustukset"-tunnisteen alta.

6 kommenttia:

 1. Tossa sun listassa on kyllä paljon TOSI hyviä elokuvia! Katsoin juuri tuon Melancholian ja se nousui minukin listani kärkisijoille :) Aika vaikuttava kokonaisuus oli.... Perfume!! miksi toi ei tullut mulle mieleen kun mietin näitä?? tai Fight club? noh, hyviä leffoja on tosiaan niinpaljon :)

  VastaaPoista
 2. "Saatoin myös istua kuuntelemassa radiota sormi mankan rec-napilla." Mä on niiiiiin tehny tota samaa!! :) Sen aikainen Radio Mafia sen olla piti :P

  VastaaPoista
 3. Voi älä osta kännykkää jossa on twitter! Itse nimittäin roikun nykyään Twitterissä jokaisena pikku taukona. Tietenkään kaikki eivät addiktoidu siihen niin helposti;)

  VastaaPoista
 4. shiny, Melancholia on kyllä hyvä, varsinkin se loppu. Hyvät leffat eivät varmasti lopu katsomalla, tuohon omaan listaanikin riittäisi vielä vaikka kuinka monta lisää.

  Martina, Radio Mafia oli ihan omaa luokkaansa. Tykkäsin myös niiden puheohjelmista, etenkin Koe-eläinpuistosta, Leila & Annukasta ja Alivaltiosihteeristä. Ja Jani Juntusen näin ihan livenä paikallisella nuorisotalolla (esiintymässä oli myös Princessa, kuka muistaa?) ja oli ehkä kovin julkkis ikinä. :D Novan halusin mainita tuossa siksi, että ensimmäisenä olemassaolovuonnaan se tosiaan soitti hyvää musiikkia.

  Nunanna, en osta, ainakaan heti. Nykyinen puhelin toimii vielä hyvin, enkä yleensä hanki uutta elektroniikkaa ennen kuin vanha hajoaa. Jään Twitter-koukkuun ihan varmasti heti kun sen touhun aloitan. :)

  VastaaPoista
 5. Olipa mukava lukea tuo hää-juttu, nimittäin sama pätee omalla kohdallakin. Harva tuntuu ymmärtävän tätä mielipidettä :/. Itse kyllä tykkään käydä muiden häissä, eipä siinä mitään.

  VastaaPoista
 6. Se on tosiaan herättänyt kummastusta lähipiirissä, niin perheenjäsenten kuin ystävienkin parissa. Mutta kukin tyylillään. Minäkin tykkään käydä häissä ja juhlia, pieniä kekkereitä on erittäin kiva järjestää kotosallakin. Häistä vain tuntuu moni saavan aikaan ihan mahdottomasti stressiä ja meneehän niihin usein rahaakin. Itse en kaipaa naimisiinmenon ympärille sen kummempia spektaakkeleja, onneksi tuleva aviomiehenikin on samaa mieltä. :)

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>