lauantai 18. helmikuuta 2012

Moroccanoil vs Davines OI/Oil

Hiuksiin jätettävät hoitavat öljyt ja "öljyt" ovat nousseet pinnalle raketin lailla viimeisen parin vuoden aikana. Eturintamassa argan-öljyyn luottava Moroccanoil, perässä kaikki muut itseään kunnioittavat hiustenhoitotuotteita valmistavat yritykset. Öljyjen väitetään hoitavan, korjaavan, silottavan, parantavan ja suojaavan hiusta - ei aikaakaan kun ne loihtivat myös täydellisen kampauksen puolestasi. :D En ole aikaisemmin ollut näistä suunnattoman kiinnostunut, mutta viime viikkojen aikana minulla on ollut mahdollisuus testata paria kategoriaan sopivaa tuotetta.

Sain joulukuun GlossyBoxin mukana kaksi näytekokoista pulloa Moroccanoililta, myöhemmin Davinesilta lähetettiin kokeiltavaksi pullollinen OI/Oilia, joka on lupauksiltaan täysin vastaava tuote. Hiukseni ovat ohuet mutta kuivat, joten ajattelin öljyjen tulevan tarpeeseen. Korvasin niillä aikasemmin käyttämäni Bonacuren silikonipitoisen latvasuojan kokeillen kumpaakin öljyvaihtoehtoa parin viikon ajan.
Moroccanoil Treatment & Moroccanoil Treatment Light

Käyttöohje: Levitä pieni määrä puhtaiden, pyyhekuivien hiusten pituuksiin ja latvoihin. Kuivaa hiukset tai anna niiden kuivua. Tuotetta voidaan lisätä myös kuiviin hiuksiin taltuttamaan sähköisyyttä tai hoitamaan latvoja.

Mitä lupaa:
  • koostumus on monipuolinen, ravitseva ja "residue-free"
  • hoitava, muotoileva ja/tai viimeistelevä tuote
  • voidaan sekoittaa muiden tuotteiden joukkoon
  • nopeuttaa hiusten kuivumista
  • koostumuksessa vahvistavia proteiineja, kiiltoa lisääviä rasvahappoja ja vitamiineja sekä suojaavia antioksidantteja
  • imeytyy nopeasti
  • paikkaa kuumuuden, muotoilun ja ympäristön haittojen hiuksiin aiheuttamaa huokoisuutta
INCI (sama sekä tavallisessa että light-versiossa!): Cyclomethicone, Dimethicone, Argania Spinosa Kernel Oil (Argan Oil), Fragrance, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Extract, Butulphenyl Methylpropional, Benzyl Benzoate, Alpha-Isomethyl Ionone, CI 26100 (Red 17), CI 47000 (Yellow 11)

Moroccanoilin Treatment koostuu pääosin kahdesta erilaisesta silikonista sekä argan-öljystä. Argan-öljy, kuten useat muutkin siemenöljyt, on antioksidanttista ja voi auttaa suojaamaan hiuksia hapettumiselta (värin haalistuminen, haurastuminen). Öljyssä on myös niitä luvattuja rasvahappoja sekä vitamiineja. Hiusten paikkaaminen ja silottaminen tosin tapahtunee ensisijaisesti silikonien avulla. Lisäksi ainesosalistalla toisena oleva dimethicone kerrostuu hiuksiin voimakkaasti, joten täysin "residue-free" tämä tuote tuskin on. Mielestäni on myös kummallista, että sekä kaikille hiustyypeille suunnattu perusversio että hennommille hiuksille tarkoitettu Treatment Light ovat ainesosiltaan täysin identtisiä.

Pidin kovasti molemmista Treatmenteista (liekö niissä sitten kovin paljon eroa). Ne tuoksuvat ihanalle, levittyvät pyyhekuiviin hiuksiin helposti ja selvittävät sekä silottavat niitä saman tien. Omiin, hentoisiin hiuksiini käytän tuotetta kerralla noin kymmenen sentin kolikon kokoisen määrän eikä se latista hiuksiani tai tee niistä raskaita. Hiuksista tulee erittäin pehmeät, kiiltävät ja hyväkuntoisen näköiset. Kuivumisajan lyhenemisestä en sen sijaan osaa sanoa juuta enkä jaata.
Davines OI/Oil Absolute Beautifying Potion with Roucou Oil (All Kinds of Hair)

Käyttöohje: Levitä sopiva määrä kosteiden hiusten pituuksiin ennen föönausta tai kuiviin hiuksiin viimeistelyksi.

Mitä lupaa:
  • voimakas antioksidanttinen koostumus ehkäisee hiusten vaurioita ja ikääntymistä
  • ravitsee, silottaa ja selvittää tehokkaasti helpottaen hiusten harjausta ja föönausta
  • lyhentää hiusten kuivumisaikaa
  • kevyt, latistamaton koostumus
  • miellyttävä kukkainen ja hedelmäinen tuoksu
INCI: Cyclopentasiloxane, Disiloxane, Dimethiconol, Cyclohexasiloxane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Fragrance, Bixa Orellana Seed Oil, Citronellol, Geraniol, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Tocopherol

Davinesin OI/Oil on sekoitus erilaisia silikoneja. Nimessä mainittu Roucou Oil on väriaine, joka löytyy INCIn loppupuolelta hajusteiden jälkeen. Jos tuotteen ei-kovin-tahattomasti harhaanjohtavasta nimestä onnistuu olemaan välittämättä, tämä on latvasuojana varsin mainio ja hoitaa tehtävänsä aivan yhtä hyvin kuin ensin testattu Moroccanoil. Käytin OI/Oilia samaan tapaan pyyhekuiviin hiuksiin, jotka se silotti ja selvitti sekä teki pehmeiksi ja kiiltäviksi. Tuotteen tuoksu on erittäin mukava ja pumppupullon ansiosta sitä on helppo ja miellyttävä käyttää. Yleensä ottaen tykkään Davinesin tuotteiden raikkaista tuoksuista ja kivan mallisista pakkauksista todella paljon.

En pidä Davinesin tavasta markkinoida tuotteitaan ylitsevuotavin korulausein ja mielikuvin, mistä olen kirjoittanut paatoksellisempaa tekstiä jo aikaisemmin. Tällainen mainonta ei tietenkään ole kosmetiikan kentällä mitenkään poikkeuksellista, on kuluttajan vastuulla - kuten aina - ottaa tarkemmin selvää tuotteesta. Tässä tapauksessa tuotteen sisältämillä silikoneilla tuskin saavutetaan mainostekstissä luvattua "voimakasta antioksidanttista vaikutusta" eivätkä ne myöskään sanottavasti "ravitse" hiusta, mutta silottavat ja selvittävät tehokkaasti kylläkin. Koostumus on kevyt eikä tosiaan oikein annosteltuna latista; käyttöohjeessa mainittu "sopiva määrä" on sitten vapaammin tulkittavissa.

Yhteenvetona voisin sanoa, että vaikka nämä tuotteet eivät ehkä aivan täysin vastaa markkinointikoneiston luomia mielikuvia, ne ovat toimivia ja hyviä. Jopa niin hyviä, että syrjäyttivät aiemman latvasuojasuosikkini. Minkälaisia kokemuksia sinulla on vastaavista hius"öljyistä"? Tai käytätkö tukkasi hoitoon oikeita öljyjä (esim. kookosöljyä)?

* * *

I've been testing two different hair 'oils' for a couple of weeks now. Both of them are actually a blend of various silicones, although Moroccanoil does have a decent amount of argan oil in it as well. I like them equally as much, I've been using them in the lenghts and ends of my hair before blow drying and they make it shiny and soft. The only thing I don't really appreciate is how they are marketed as oils when they really are not.

28 kommenttia:

  1. Kiitos valaisevasta postauksesta! Mä olin ollut ihan siinä uskossa, että nämä hiusöljyt ihan oikeasti sisältäisivät hoitavia öljyjä eivätkä lähinnä silikoneja. :-P Sinänsä tietty sama, jos tuote toimii, mutta silti ärsyttää tuollainen harhaanjohtaminen. Mulla on ollut pikku pullo Moroccan Oilia kokeilussa, mutta en ihan hirveästi ole sille lämmennyt. Sinänsä ihan OK tuote, mutta ehkä odotin jotain ihmettä kaiken hehkutuksen jälkeen. :-) Tuskin ostan isompaa kokoa, varsinkin kun sillä on melkoisesti hintaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään tuosta Moroccanoilista ihan oikeasti, mutta luulin itsekin joskus aikaisemmin, että se olisi pelkkää öljyä. Harmi, ettei INCIstä selviä, mikä on noiden kahden ensimmäisen silikonin ja kolmantena olevan argan-öljyn suhde. En varmaan itsekään osta isoa pulloa, tuo Davines ajaa saman asian. :)

      Poista
  2. Mä oon enemmänkin tällainen hius"hipsteri", kun käytin ihan oikeita luonnonöljyjä ennen tätä kaupallista trendiä :D Uusin lempparini siltä osalta on rypsiöljy (imeytyy tukkaan kokonaan!), vanhoja lemppareita ovat avokadoöljy ja aprikoosinsiemenöljy. Öljyjen lisäksi tykkään kuitenkin laittaa tukkaan pesun jälkeen silikonia suojaamaan, yleensä jätettävän muodossa.

    Postausta lukiessani mulle särähti korvaan (siis silmään :D) lause, että antioksidantit estäisivät hiusten hapettumista. Siis miten se on mahdollista? Hiuksethan ovat kuollutta solukkoa, miten ne voivat hapettua? En haluaisi olla ärsyttävä pilkunviilaaja, mutta tuo vain jäi mietyttämään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen myös kokeillut hiuksiini luonnonöljyjä, mutta ne ovat omalle tukalleni vähän liian raskaita. Tai sitten en osaa käyttää niitä oikein (hyvin todennäköistä). Hiushippiytesi ansiosta olen muuten alkanut harkita sitä hennalla värjäämistä, en vain ole vielä saanut aikaiseksi. Kemikaalikeskustelun myötä on alkanut vähän pelottaa. :/

      Kiitos tarkkasilmäisyydestä, täsmensin tekstiä hieman. Vapaat radikaalit hapettavat melaniinia, mutta sekinhän on osa hiusta. :)

      Poista
    2. Eikä aineen tarvitse olla elävää tai edes eloperäistä hapettuakseen, ruostuuhan rautakin. Olen ärsyttävä pilkunviilaaja. ;)

      Poista
  3. Hei, täähän on kiinnostavaa. Mulla on hennot ja lässähtävät blondit hiukset, ja olen kammonnut kaikkia öljyjä (asuin pari vuotta tropiikissa jossa aivan kaikissa hiustuotteissa shampoita myöten oli öljyjä - usko tai älä, aloin raahata Erittäin Hellää Suomalaista lentorahtina).

    Hapettumisesta: vaalennutan hiuksiani, eikö se tapahdu peroksidilla joka on hapetin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten tuossa Mirssiinalle kommentoin, olen itsekin kokenut öljyt vähän liian raskaiksi hiuksilleni. Tuossa Moroccanoilin cocktailissa en ole huomannut samaa vaikutusta, mutta luutavasti siinä vain on öljyä niin pieni määrä.

      Ja ihan totta, hapettimet vaikuttavat ensisijaisesti hiusten väriin, siksi tukka vaalenee auringossa.

      Poista
  4. Oon kuullut, että kookosöljyä voi käyttää vaikka mihin tarkoitukseen aina vedenkestävän meikin puhdistamisesta hiusten tehohoitoon. Mutta mistä semmosta kookosöljyä saa? Luulis olevan edullista, onko?

    Nythän ne mainostaa tv:ssä Gliss Oil Nutritive -sarjaa. Onkohan se mistään kotoisin. Omat hiukset on nyt vaalennuksen myötä (ylläri) menneet pitkältä matkalta latvoista melko heikkoon kuntoon ja edulliset vinkit niiden kosteuttamiseen, suojaamiseen ja korjaamiseen olis kyllä tarpeen. Toisaalta olen aina inhonnut öljyillä läträämistä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkään kookosöljystä meikin poistossa, on todella tehokasta ja tuoksuu ihanalle. Olen ostanut CocoVin kylmäpuristettua kookosöljyä, sitä saa ainakin Life-myymälöistä ja Hyvinvoinnin Tavaratalosta (www.hyvinvoinnin.fi), vastaavaa öljyä löytyy varmasti myös monista muista nettikaupoista. Puolen litran purkki on maksanut kymmenisen euroa, siitä riittää pitkäksi aikaa. Samaa öljyä olen käyttänyt myös ruoanlaittoon, toimii. :)

      En ole noita Oil Nutritive -tuotteita testannut, mutta oletan, että niissä on suureksi osaksi vain menty tämän öljybuumin mukana ja keksitty hyödyntää hypeä markkinoinnissa. Saattavat toki olla hyviäkin tuotteita, mutta en usko, että niiden teho perustuu käytettyihin öljyihin.

      Edullisemmaksi vastineeksi näille tässä jutussa mainitsemilleni tuotteille voisi kokeilla L'Oréalin Mythic Oilia, sitä on kehuttu paljon. Sisällöltään aika lailla Moroccanoilia vastaavaa, mutta en ole varma myydäänkö sitä Suomessa.

      Poista
    2. Myydään näköjään, ainakin Sokoksen verkkokaupasta löytyi. 125 ml pullon saa 17,20 eurolla.

      Poista
    3. Nonnu kirjoitti tänään siitä Glissin öljystä, vaikutti samankaltaiselta tuotteelta. Juttu täällä: http://nonnula.blogspot.com/2012/02/oljymania.html

      Poista
  5. Mulla nää molemmat öljyt vaan lisää sähköisyyttä, mutta Davines on silti parempi! Morroccanoilia en huomaa muuten kuin nimenomaan vain hiusten sähköisyytenä. :(

    Oon kai välttynyt tarpeeksi Davinesin markkinointiteksteiltä, ja se on tällä hetkellä ehdoton lemppari <3 Siis noin muidenkin tuotteiden osalta. Mun pitää saada tästä joskus se kaivattu postaus aikaiseksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omissa hiuksissani näiden tuotteiden vaikutus on ihan silminnähtävä, tukasta tulee ihanan pehmeä ja kiiltävä. En pärjäisi ilman silikonista latvatuotetta, hiukset ovat niin onnettoman kuivat. Tykkään itsekin Davinesista, ainoa mikä tökkii on tuo aavistuksen harhaanjohtava mainonta. Löysin ihan äskettäin uuden hoitoainesuosikinkin, kirjoitan siitä lisää myöhemmin.

      Poista
  6. Jaa, oisinpa luullut, että Davinesin öljy on oikeasti öljyä. En nimittäin ole INCIä nähnyt, kun en oo puteliinkaan koskenut. Ikävän harhaanjohtavaa, mutta eiköhän se vastuu lopulta oo kuluttajalla, ei kannata koskaan uskoa sokeasti mitään mainoksia jne.

    itse en oikein innostu öljyistä, saan niilla tukkani aina jotenkin likaisen näköiseksi. Käytän kai liikaa, ei kai siinä muutakaan syytä ole. Latvasuojina käytän voidemaisempia tuotteita, mutta silikonejahan niissäkin on silottamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, mainonnan suhteen saa ja täytyy aina olla kriittinen. Öljyjen kanssa minulla on ollut samanlaisia ongelmia kuin sinullakin. Osittain vika on varmasti käyttäjässä ja annostelussa, mutta oma tukkani on myös niin ohutta, että se lähmääntyy helposti jo pienestä määrästä. Silikonit puolestaan toimivat tosi kivasti, vaikka eivät hiusta juuri ravitse.

      Poista
  7. Mulla on myös testissä tuon Davinesin "öljy". Aluksi olin siitä innoissani, sitten kun sain se olin, ihan, että "mitä v****a", mutta lopulta se onkin osoittautunut ihan kelpo kaveriksi. Luulin tosiaan on ihan oikeasti öljy, tai vähintäänkin todella paljon öljympi mitä se oikeasti onkaan. Mainonta onkin siis vähintäänkin harhaanjohtaa, mutta lopulta itse tuote on kuitenkin ihan hyvä.

    Mä olen yrittäny käyttää kookosöljyä muhitteluina ennen pesua, mutta se ei oikein toimi. Pesemisen jälkeen mun tukka todella raskas, valuu pisin päätä ja näyttää lähinnä likaiselta. Täytyy vielä kokeilla vähemmällä määrällä, yleensä olen läntännyt sitä aika reippaasti tukkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä osasin vähän aavistella mitä on tulossa, kun olen sivusta seurannut tätä öljybuumia. Tuote on tosiaan mitä mainioin, mutta sen öljynä markkinointi kyllä vähän sieppaa, ainakin minua.

      Poista
    2. Mä oon aika öljynoviisi ja hirmuisesti en ole seurannut, joten mulle tuli ihan puun takaa :P

      Poista
  8. Olen käyttänyt öljyjä ihon- ja hiustenhoidossa vuosikaudet mutta en ole ollut kovin systemaattinen niiden käytössä. Kärsin joskus parinkympin hujakoilla (molemmin puolin) erittäin kuivasta hiuspohjasta joka ajoittain meni jopa rikki ja silloin käytin ahkeraan mm. oliivi- ja rypsiöljyä hoitamaan hiuspohjaa. Samalla öljy hoiti myös hiuksia. Tein tuolloin noin kerran viikossa kunnon öljyhoidon eli öljysin hiukset ja hiuspohjan illalla ja annoin vaikuttaa yön yli.

    Nyt olen ollut taas vähän enemmän innostunut öljyistä noin parin vuoden ajan ja hankkinut kokeiluun Pienestä Tuoksukaupasta mm. cameliaöljyä. Lisäksi olen testaillut marketin öljyhyllystä mm. avokadoöljyä ja saksanpähkinäöljyä.

    Uusi laiskan naisen hiustenkiillotin ja muotoilutuote joka kenties myös hoitaa hiusta on kaakaovoi. Tai no, se ei varsinaisesti muotoile mutta tuo aavistuksen ryhtiä hiuksiin. Sen kanssa joutuu kuitenkin olemaan todella varovainen ettei sitä tule klähmittyä hiuksiin liikaa, silloin tulos on aika kauhea rasvapehko. ;-)

    Öljyjen kanssa on vain opeteltava kantapään kautta se juuri itselle sopiva annostelu ja käyttötapa. Joskus sopivan ja liikakäytön ero on hiuksenhieno ja niitä övereitä tulee helposti tehtyä vaikka olisi jo tottunutkin käyttäjä. Parhaimmillaan öljyt tekevät hiuksista unelmanpehmoiset ja mielettömän kiiltävät. Ne usein myös silottavat hiusta mistä johtuen kaikki eivät tykkää kun hiukset valuvat silkkisen sileinä ja todella suorina ja volyymistä ei ole tietoakaan. Sanoisin kuitenkin, että luonnonöljyjä kannattaa opetella käyttämään vaikka siihen opetteluun usein meneekin jonkin verran aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pitkästä ja valaisevasta kommentistasi! Lupaan olla luovuttamatta öljyjen suhteen ja jatkaa harjoittelua. :)

      Poista
    2. Pakko kommentoida tähän, juuri tuon silottavuuden vuoksi käytän kookosöljyä hiusten suoristamiseen ja se toimii kuin unelma! En tarvitse suoristusrautaa. Pidän silkkisestä ja suorasta vaikutelmasta.. itselläni on pitkä tukka, joka toisinaan takuttuu ja pörröttyy helposti (aavistus luonnonkiharaa). Laitan öljyn vain hiusten latvoihin ja pituuksiin, mutta välttelen päänahkaa ja jätän ainaki 15cm juuresta ilman öljyä ja loppuihi 30cm nii paljo öljyy ku vaa hiuksiin mahtuu, annan vaikuttaa hetken, mitä kauemmin sitä parempi, ja sitten pesen pois ja hoitoaine perään. silotan vielä ihan vähän latvoja öljyllä ja annann kuivua itsestään.. ja hyvä tulee, suora ja kiiltävä, latvat ovat kuin uudet!:) ei näytä tippaakaan likaiselta, voin helposti olla pari päivää pesemättä hiuksia ja joskus pidempäänkin jos käytän tyvikohottavaa tai tuuheuttavaa muotuiluainetta juuriin ja föönään hiukset.

      Poista
    3. Kiitos ohjeista! Kokeilen seuraavalla kerralla tehdä noin.

      Poista
  9. Minä olen öljyni tilannut Pienestä Tuoksukaupasta, tykkään kookos-ja arganöljystä ja niillä ei ole tukka mennyt limppiin. Kaupan "öljyjä" en vilkaisekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä olisi kyllä hirvittävän paljon kaikkea mielenkiintoista kokeiltavaksi. On varmaan pakko tehdä tilaus heti kun rahatilanne antaa myöten.

      Poista
  10. (Hemmetti, kirjoitin jo kommentin ja hävitin sen taivaan tuuliin.)

    Tällaiselle kuivalle kiharapehkolle öljyt ovat kyllä todellinen pelastus! Latvoihin käytän ihan kookosöljyä tai siskon tekemiä sekoituksia (luonnonöljyistä nekin), muotoiluun esim. Aussien curl defining + soft feel serumia. Viimeksi kampaajalle käydessäni hankin Kevin Murphyn YOUNG.AGAIN-serumin, joka lupaa 200 asteen lämpösuojan ohella ties mitä. Vielä en ole sitä paljoa käyttänyt, mutta kyllähän se tuntuu asiansa ajavan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole aikaisemmin tällaisia tuotteita juuri käyttänyt, kun en ole kokenut tarpeellisiksi. Olen nimenomaan ajatellut niiden sopivan paremmin sellaisille hiuksille kuin sinulla on. Nyt kokeiltuani en sitten kuitenkaan enää osaisi olla ilman. :)

      Poista
  11. otatteko purkista moroccanoilia suoraan käsiin ja levitätte hiuksiin vai miten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, niin minä ainakin teen hiusöljyjen ja jätettävien hoitoaineiden kanssa. Kaadan vähän kämmenelle, hieron käsiä vastakkain ja haron tukkaan jokseenkin tasaisesti. Pitkähiuksisena kampasin latvoja sormin niin kauan, että öljy oli levinnyt kaikkialle ja pahimmat takut selvinneet.

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>