perjantai 24. helmikuuta 2012

Tikulla silmään

Halusin kokeilla tammikuun GlossyBoxin mukana saamaani Eyekon Fat Eye Stick -silmämeikkikynää perusteellisemmin, koska olin aluksi hitusen skeptinen sen suhteen. Kynä on koostumukseltaan hyvin pehmeä ja voidemainen enkä ole tottunut käyttämään sellaisia silmämeikeissä. Oman kokemukseni perusteella tämä muistuttaa paljon esimerkiksi NYXin Jumbo Eye Pencil -kyniä, eli sopii niiden tavoin varmasti hyvin silmämeikin pohjustamiseen. Kynää ei tarvitse teroittaa, vaan sitä kierretään esille hopean väristä päätä pyörittämällä.Itse halusin tehdä kynällä koko meikin ja testata kuinka se käyttäytyy. Saamani sävy (Petrol Blue) ei ollut valikoimaan kuuluvista kaikkein helpoin, mutta ainakin swatchattuna se näyttää kivalta. Harmittaa vähän, että sain juuri tämän - jokin vaalea, neutraali sävy olisi todennäköisesti ollut monikäyttöisempi.Levitin väriä iholle suoraan kynästä ja häivytin meikin rajoja siveltimellä (kuvat eivät ole blurrattuja, ainoastaan epätarkkoja vähäisen valon vuoksi :/). Myös sormin häivyttäminen onnistuu. Vasemmanpuoleisessa kuvassa silmän ulkonurkassa on aavistus mustaa luomiväriä terävöittämässä silmän muotoa, muuten jätin voidemaisen luomivärin kokonaan kiinnittämättä. Käyttöohjeessa neuvottiin laittamaan alle primeria ja päälle puuterimaista luomiväriä tai puuteria pysyvän lopputuloksen saamiseksi, mutta itse en siis tehnyt niin. En ole ikinä oikein ymmärtänyt tällaisten värillisten kynien käyttöä luomivärin alla - eihän se kynän väri enää sitten näy yhtä hienosti! Värittömän puuterin kanssa täytyy vielä kokeilla.Kynällä saa tehtyä silmämeikin sellaisenaan, mutta se ei kyllä pysy paikoillaan. Noin puolen tunnin kuluttua meikki näyttää tältä. Väri tosin tasoittuu kauniiksi nopeasti sormin taputtelemalla, mutta itse en halua joutua korjailemaan silmämeikkiä päivän mittaan. Ensi kerralla siis kunnollista primeria alle. Aion testata tätä kynää vielä myös niiden eriväristen luomivärien pohjustuksena, vaikka ajatus onkin minulle vähän vieras.

Lindalla on kynän käytöstä näppärä video, suurin piirtein näin minäkin tein:


Pidätkö voidemaisista luomiväreistä? Käytätkö niitä silmämeikin pohjustamiseen?

* * *

I got to test Eyeko's new Fat Eye Stick pencil which arrived in January's GlossyBox. I was hoping to get a slightly more wearable shade but the petrol blue one looks pretty, too. The texture is smooth and easy to blend but it can't really be used on its own. Next time, I'll either use a primer or a setting powder, or try to make it work as a base for other eyeshadows.

9 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä täydelliset "silmämeikkisilmät". :D Itselläni on melko haasteelliset, kun yläluomet ovat raskaat, mutta näillä mennään mitä on annettu. :)

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 2. Mää en oo kans koskaan oikein ymmärtänyt tuota värillisten kynien/voiteiden käyttöä pohjana. Mulla on niin rasvoittuvat luomet, että mitään pehmeää tai voidemaista väriä ei yksin pystyis ikinä käyttään pohjana. Jos haluan tumman pohjan luomivärille niin mää käytään nykyään mun vähän kuivahtanutta ELFin mustaa Studio Cream Eyelineria. Sinne alle kun laittaa pohjustajan ja päälle Pixie Epoxyn niin tulee todella pysyvä pohja. Tuo on mulla toiminut tosi hyvin esim. Fyrinnaen ghost värien alla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta pohja on tosiaan erittäin kaunis niille ghost-sävyille. Ja muutenkin, musta ja valkoinen tuntuvat loogisimmilta vaihtoehdoilta värilliseksi pohjustajaksi, niitä olen itsekin joskus käyttänyt.

   Poista
 3. Tiedätkö myydäänkö nuita NYXin Jumbo Eye Pencilejä suomessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko. Omani olen tilannut Cherry Culturesta (cherryculture.com).

   Poista
 4. Mä käyttelen kyllä kun siltä tuntuu ja nimenomaan noita NYXin kyniä. Ensin pohjustus, sit väripohja ja päälle luomiväriä. Erityisesti sinisten kanssa tykkään käyttää. Siniset saa helposti mun valkuaisen näyttämään punottavalta, mutta kun laitan pohjan ja siihen päälle luomivärin, niin jostain kumman syystä se auttaa vähentämään sitä punertavuutta.
  Valkosta Milkiä käytän lisäämään kirkkautta ja myös mustalla saa kivoja efektejä aikaan joihinkin väreihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on myös sama ongelma monien sinisten värien kanssa, tosin valkuaisten lisäksi koko naama alkaa näyttää punertava laikukkaalta. :/ Pitääpä kokeilla, vaikuttaako pohjustus asiaan.

   Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>