keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Tuliaisia Intiasta: Fabindia

Fabindia on intialaisena käsityönä tehtyjä vaatteita, tekstiilejä, koruja, kosmetiikkaa ja jopa luomuteetä ja -ruokaa kauppaava myymäläketju, joka perustettiin vuonna 1960 luomaan työllisyyttä Intian maaseudulle. Tätä nykyä yrityksen liikevaihto on 65 miljoonaa dollaria ja se työllistää 40 000 ihmistä kautta maan. Linkittäessäni huomasin, että nettikauppa vastaanottaa tilauksia myös kansainvälisesti; käy kurkkaamassa, jos kauniista kankaista valmistetut intialaiset vaatteet kiinnostavat. Suosittelen kuitenkin tekemään ostokset paikan päällä, jos vain suinkin mahdollista - nettikaupan hinnat kun ovat ainakin kaksinkertaiset. :/ Itse hankin matkaltani pari kurtaa ja huivia, mutta luonnollisesti myös kosmetiikkaosasto herätti mielenkiintoni.
Sampoon ja hoitoaineen ostin akuuttiin tarpeeseen, olin nimittäin jättänyt saasteisen ja pölyisen ilman vaikutuksen tyystin huomiotta pakatessani mukaani vain näytekokoisia minipusseja. Kosteuttavina markkinoidut avokadotuotteet ajoivat asiansa, mutta en varmaankaan ostaisi niitä uudestaan. Sampoo ei tuntunut tarpeeksi pesevältä ja hoitoaine oli omille hiuksilleni liian kevyttä. Mintun ja rosmariinin tuoksuinen suihkugeeli on sen sijaan ihanan raikas, varmasti omiaan kevään lähestyessä.
Kasvojenpuhdistusaine ja kosteusvoide pääsivät niin ikään loppumaan lisääntyneen peseytymistarpeen vuoksi. Jos olisin ollut lomalla eikä ulkonäköön olisi tarvinnut ollenkaan panostaa, olisin ehdottomasti luopunut meikkaamisesta kokonaan. Kaupungin pöly nimittäin tarrautui meikkipohjaani harmaanruskeiksi laatoiksi jo päivän ensimmäisinä tunteina. :( Meikin vähentäminen auttoi, mutta itsetuntoni ei vielä anna minun kulkea tyystin ilman peiteainetta tai poskipunaa.

Huumaavasti hunajalta sekä olibaanihartsilta tuoksuva puhdistusgeeli oli loisto-ostos. Perushyvä, mukavasti vaahtoava tuote, josta tuoksu tekee äärimmäisen nautinnollisen käyttää. Vartalon kosteutukseen valitsin pehmeän ja ravitsevan tuntuisen vartalovoin mantelin ja kookoksen tuoksussa. Nam. Pientä miinusta rasva tosin saa pakkauskoosta: kenen tarpeisiin 100 millilitraa vartalovoidetta muka riittää?

Suihkepulloon pakattu ruusuvesi lähti mukaan heräteostoksena, en ole pitkään aikaan omistanut minkäänlaista kasvovettä. Jostain syystä suihkeputkea oli pullon sisällä ainakin tuplasti enemmän kuin olisi tarvinnut, minkä vuoksi ruusuvettä ei meinannut ensin saada suihkuamaan ollenkaan. Napsaisin putken lyhyemmäksi ja nyt pullo toimii mainiosti. Tuotteen INCI on ilahduttavan lyhyt - ainoana ainesosana on ruusunlehtitisle.

Mikään ostamistani tuotteista ei maksanut yli viittä euroa, joten kaiken kaikkiaan olen näihin hyvin tyytyväinen. Suurin osa tuli tarpeeseen ja kaikki tuoksuvat erinomaisen hyvälle. :) Valitettavasti en ehtinyt tutustumaan Intian kosmetiikkatarjontaan tämän perusteellisemmin, shoppailulle kun ei ollut juurikaan aikaa.

* * *

Fabindia is probably the easiest place to shop Indian handicrafts, clothing and skincare. The chain has shops in every major city, the fabrics are beautiful and prices very reasonable (not online, though). During my stay in India I found myself in dire need of shampoo, conditioner, face wash and body moisturiser, so I popped in and grabbed some. The products are actually really nice (although the moisturising hair care was not quite moisturising enough for me) and all of them smell very good. :)

2 kommenttia:

  1. Luin tämän suurella mielenkiinnolla, sillä kohtahan tosiaan olen itsekin sinne Intiaan suuntaamassa...En kyllä totisesti odota, että sieltä mitään kosmetiikkaa innostun ostamaan, ellei sitten just jotain hätäshampoota! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että kiinnosti. :) Intia-aiheisia juttuja on tulossa vielä muutama, pysy kuulolla.

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>