maanantai 10. tammikuuta 2011

LDMM: Stargazer

Mp3-soittimeni tämän talven ehdottomasta suosikkibiisistä on vastannut ex-Deep Purple -kitaristi Ritchie Blackmoren luotsaama Rainbow. Bändi vaikutti kolmella vuosikymmenellä, ja Blackmorea lukuun ottamatta jäsenet vaihtuivat kuin Kauniiden ja Rohkeiden näyttelijät konsanaan. Kuuntelemisen arvoisia ovat mielestäni 1970-luvun lopun pari levyä, joilla lauloi viime vuonna edesmennyt Ronnie James Dio.

Dion sanoittama Stargazer henkii laulajalle itselleen ja 1970-80 -lukujen raskaammalle rokille muutenkin tyypillistä itämaista mystiikkaa aavikon velhoineen. Rivien välistä on luettavissa myös napakkaa auktoriteettikritiikkiä. Biisi on genrelle ominaiseen tyyliin pitkä, mahtipontinen ja dramaattinen, itse pidän erityisesti jousilla tehostetusta lopusta.Omat mielikuvani tarinasta liikkuvat punaisen ja kullanhohtoisella pimeällä aavikolla, jota ravistelee musta hiekkamyrsky (ai että dramaattistako?). Meikissä on vahvasti mukana myös Disneyn Aladdin-elokuvan loppukohtauksen julma Jafar - yhdistin hahmon tähän musiikkiin jotenkin automaattisesti.
Käytin meikissä Inglotin luomivärejä (liikkuvalla luomella oranssi 15, sisä- ja ulkonurkassa sekä kulmaluulla kullanvärinen 25, luomivaossa ja alaluomella ruskea 409, tehosteena musta 63), punaisen (luomivaossa) nappasin Coastal Scentsin 88 Ultra Shimmer -paletista. Silmän sisä- ja ulkonurkassa käytin pohjustuksena Milanin Liquif Eye -kynää, joista juttua myöhemmin. Rajauksissa MSCHICin musta geeli-eyeliner ja ripsinä Red Cherryn pari numero 601.Heille, jotka eivät jaksa tai halua kuunnella 1970-luvun hevirokkia, myös laulun sanat alla:

* * *

Rainbow - Stargazer


High noon, oh I'd sell my soul for water. Nine years worth of breaking my back. There's no sun in the shadow of the wizard. See how he glides, why, he's lighter than air. Oh, I see his face.

Where is your star? Is it far, is it far, is it far? When do we leave? I believe, yes, I believe.

* In the heat and the rain with whips and chains, to see him fly, so many die. We built a tower of stone with our flesh and bone just to see him fly. Don't know why. Now where do we go?

Hot wind moving fast accross the desert. We feel that our time has arrived. The world spins while we put his dream together - a tower of stone to take him straight to the sky. Oh, I see his face.

Where is your star? Is it far, is it far, is it far? When do we leave? I believe, I believe.

*

All eyes see the figure of the wizard as he climbs to the top of the world. N sound as he falls instesd of rising. Time standing still - then there's blood on the sand. Oh, I see his face.

Where was your star? Was it far, was it far, was it far? Whrn did we leave? We believed, we believed, we believed.

*

But why, in all the rain, with all our chains, did so many die just to see him fly? Look at my flesh and bone. Now look at his tower of stone.

I see a rainbow rising. Look, there on the horizon. And I'm coming home.

Time is standing still, he gave me back my will. I'm going home. My eyes are bleeding and my heart is lead ahead the place I've known. But it's not home.

19 kommenttia:

 1. Vähän kyllä tulee Jafar mieleen meikistä kun mainitsit, noin värien osalta. :)
  Biisistä tulee mieleen lämpimät vahvat sävyt mitä kuuntelin tuosta videosta. Nätti meikkaus kuitenkin! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana! Sun silmämeikit on ihan mahtavuutta!

  VastaaPoista
 3. huippu biisi ja aivan ihana meikki!

  VastaaPoista
 4. Ihana meikki ja aivan mahtava bändi sekä biisi :D

  VastaaPoista
 5. Rairuu, eikö tulekin? Samanlaiset fiilikset mullekin jäi tästä heti ensi kuulemalta, en ilmeisesti ollut mielikuvieni kanssa yksin. :)

  Anonyymi, kiitos! Tällaiset kivat kommentitkin ovat mahtavuutta.

  Ruu ja Duvessa, kiitoksia molemmille. Hyvä että tykkäätte myös biisistä, tästä tuli kestosuosikki kertaheitolla, kun keksin sen syksyllä. :)

  VastaaPoista
 6. Upea ja huolella tehty meikki, jälleen kerran! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos, tytöt. Mukavaa että tykkäätte. :)

  VastaaPoista
 8. Aivan upee silmämeikki, tota on pakko kokeilla kouluun joku päivä :D

  VastaaPoista
 9. Go for it! Töissä säikähtäisivät, jos menisin tuolla meikillä. :D Mutta jos olisin vielä koulussa ja jos riittäisi pokkaa, niin ehdottomasti meikkaisin näin!

  VastaaPoista
 10. Hieno meikki. Tuo silmäkulman keltainen on oiva. Tuota jippoa pitää kokeilla joskus itsekin.

  VastaaPoista
 11. Upea meikki.Hienoin sinun tuotos tähän asti:)

  VastaaPoista
 12. Minttu, kiitti. Kokeile toki. :) Näiden meikkikuvien on nimenomaan tarkoitus tarjota ideoita sovellettavaksi, kiva että pystyt pomimaan jippoja omaan meikkiisi.

  Anur, kiitos. Olen itsekin vähän samaa mieltä. Oma rimani näiden kuvien suhteen toisaalta vain nousee koko ajan, toivottavasti ei jatkossa mene liian suureelliseksi. :D

  VastaaPoista
 13. komppaan anuria! todellakin upein meikki tähän mennessä!

  VastaaPoista
 14. Mitenköhän en ole tätä kommentoinut..

  Meikki on kyllä tosi kaunis ja sopii tosi hyvin biisin tunnelmaan! Olen itseasiassa tänä aamuna kuunnellut tän biisin ainakin kolme kertaa läpi. Ja mähän len aina ollut sitä mieltä, että en tykkään Dion äänestä ja etenkään Rainbowsta..

  VastaaPoista
 15. Minä tykkään Diosta ja etenkin Rainbowsta, en niinkään soolojutuista (paitsi Holy Diverista ei voi olla tykkäämättä, se on klassikko). Tämä biisi on kaikessa mahtipontisuudessaan ihan loistava, kiva että on kolahtanut. :)

  VastaaPoista
 16. Mä aiheutin avolle melkein sydänkohtauksen kun kerroin luukuttaneeni tuota biisiä ;)

  Mulla on tosi pitkään meinaan ollut erittäin paha Dio angsti. Dio käytännössä missä muodossa tahansa on aiheuttanut mulle hylkimisreaktion, etenkin jos kyse on 80-luvun musasta. Tässä kuitenkin on kaks juttua jotka tekee siitä niin maagisen, keskitempo ja selkeä 70-luvun groove/soundi (no kas kummaa..). Oli tuolla Rising levyllä muutama muukin hyvä biisi, mutta ne selkeästi nopeammat biisit ei oikein iskeneet.

  VastaaPoista
 17. 70-luku on oma lempparivuosikymmeneni musiikin suhteen, silloin tehtiin parhaat biisit. :) Rainbowlta tykkään eniten juuri tästä Risingista (Tarot Woman ja Run With the Wolf ovat parhaita Stargazerin jälkeen) ja Long Live Rock'n'Rollista, joilla molemmilla Dio on mukana. Laulajan vaihduttua musiikki meni mielestäni huonompaan suuntaan sekä bändillä että Ronniella.

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>