maanantai 31. tammikuuta 2011

Simsalabim

Sain hajusteettomia ja hypotuoksuisia (eivät sisällä allergisoivia hajusteita) hius- ja hygieniatuotteita valmistavalta suomalaiselta Sim Finlandilta kokeiltavaksi Young Face Mask -kangasnaamion, jonka avulla ihosta luvataan tulevan "pehmeä, raikas ja eloisa jo 10 minuutissa". Vaikuttavina aineina naamiossa ovat ryppyjä ehkäisevä ja häivyttävä hyaluronihappo sekä C- ja E-vitamiinit, jotka antioksidantteina suojaavat hapettumisen aiheuttamilta vaurioilta. Mukana on myös kosteuttavaa ja rauhoittavaa aloe veraa.Kiinnostuin tuotteesta, koska en ollut aikaisemmin kokeillut kangasnaamioita ja sisältö kuulosti lupaavalta. Kotimaisuus on tietenkin myös plussaa. Sain pakkauksen, jossa on 12 yksittäispakattua naamiota sekä 100 ml pullo kasvovettä, jolla tabletin muotoon puristetut naamiot kastellaan. Kasvovettä kaadetaan naamiopakkauksen koloon, jossa kangas imee nesteen itseensä ja turpoaa käyttövalmiiksi naamioksi. Pakkaustekstissä neuvotaan täyttämään kolo kokonaan, mutta todellisuudessa 2/3 riittää. Pulloon jäävän ylimääräisen kasvoveden voi myöhemmin käyttää pois normaaliin tapaan. Pientä askartelua käyttö siis vaatii, mutta itse ainakin pidän näpertelystä. :) Kangasnaamio on helppo avata ja levittää kasvoille, vaikutusajaksi riittää edellä mainittu 10 minuuttia.

Naamiota mainostetaan myös virkistävänä, se on kuulemma "loistava tuote raskaan työpäivän, valvotun yön tai matkustuksen aiheuttaman rasituksen jälkeen". Koska kyseessä on kuitenkin erityisesti herkälle iholle soveltuvana markkinoitu tuote, en ollut ollenkaan varautunut naamion aiheuttamiin tuntemuksiin. Se nimittäin todella virkisti. Naamion sisältämät mentoli ja kamferi viilensivät ihoa erittäin voimakkaasti, kylmyys tuntui jo melkein epämiellyttävältä. Vähän kuin olisi dipannut päänsä piparminttusuuvedellä täytettyyn ämpäriin. Huurut kirvelivät silmiä ja menivät henkeen, mutta kieltämättä kyllä virkistyin. :D Naamion pistellessä ihollani pelkäsin kasvojeni muuttuvan suureksi tomaatiksi, mutta kymmenen minuuttia sinniteltyäni totuus oli onneksi toinen. Ihoni näytti virkeämmältä ja tasaisemman väriseltä, saattoipa tuo vähän pehmentyäkin. Eli käyttökokemuksen epämiellyttävyydestä huolimatta lopputulos oli varsin mukava.

Pitkäaikaisemmista tuloksista minulla ei ole vielä kokemusta, en nimittäin ole vielä uskaltanut kokeilla naamiota toista kertaa. Ensimmäisen kerran jälkeen iho oli ehdottomasti "raikas ja eloisa", eikä naamio ärtsystä luonteestaan huolimatta ainakaan kuivattanut ihoa. Tuote lunastanee paikkansa pitkäksi venähtäneiden iltojen jälkeisinä aamuina, kun nuutunut olemus täytyisi ripeästi saada virkoamaan. Voin suositella erityisesti ihmisille, jotka haluavat ihonhoitotuotteiltaan jotain konkreettista. Varsinainen extreme-naamio. :)

Young Face Maskia myyvät valtuutetut apteekit, parturi-kampaamot ja kauneushoitolat tammikuusta 2011 alkaen. Kahdentoista naamion pakkauksen ovh on melko suolaiset 59 euroa, mutta esimerkiksi Yliopiston Apteekin nettisivuilta näyttäisi irtoavan kympin halvemmalla.

Edit. Olen sittemmin huomannut naamion loistavaksi avuksi pitkäksi venähtäneen juhlimisen jälkeisiin "väsyneisiin" aamuihin. Todellinen pelastaja!

* * *

I got to test a face mask that turned out to be something completely different from what I'd expected. Sim Finland's fragrance free and hypo-allergenic products are especially for sensitive skin, but the effect I got from this mask was as far from sensitive as one can possibly get. It's really refreshing, though. :) Felt a bit like dipping your head into a bucket of mouthwash.

2 kommenttia:

  1. heh, kävin juuri kylässä vanhempieni luona ja äippä oli siellä ihan tohkeissaan tästä :-D kuulemma oli juonteitaki lähteny tuolla naamasta. pakko kai se oli sitte itekki kokeilla, ja iho tuli kyllä ihanan pehmoseksi ja kirkkaaksi.

    VastaaPoista
  2. Onhan siinä sitä hyaluronihappoa, joka kosteuttaa tehokkaasti > tasoittaa ihoa. Minäkin tykkään tuosta naamiosta, mutta tykkäisin vielä enemmän ilman niitä huuruja. :)

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>