perjantai 19. elokuuta 2011

Tutkimuskäyttöön

NYXin luomiväreistä on ollut juttua meikkiblogeissa siitä asti, kun nelisen vuotta sitten aloin blogeja seurata. Koska ne ovat sekä edullisia että kuulemma myös laadukkaita, tilasin keväällä kokeeksi muutaman.En valitettavasti oikein pysty ottamaan osaa hypeen, sillä mielestäni nämä eivät ole mitenkään kamalan erikoisia. Toisaalta, koostumuksissakin saattaa olla eroja, enkä ehkä ole kokeillut tarpeeksi montaa eri laatua voidakseni vetää kattavia johtopäätöksiä. Sävyt ovat joka tapauksessa kauniita ja luomivärit toimivat oikeanlaisen pohjustajan kanssa ihan hyvin.Sweet Pink on lämmin, lohenpunainen helmiäspinkki, jossa on pienen pientä vaaleaa (hopeista?) shimmeriä. Värinappi on pehmeä jopa jauhoisuuteen asti, mutta luomiväri levittyy hyvin ja siinä on mukavasti pigmenttiä. Spring Floweriin pätevät laadun puolesta samat seikat, mutta se on vaaleampi ja hailakampi kuin Sweet Pink. Väri on todella kaunis vaalea malvansävyinen violetti, jossa on niin ikään pientä hopeista shimmeriä.
Eggplant on satiinisena hohtava punertava violetti, hyvin uskollinen nimelleen. Toistuu kauniina, kun napista hankaa väriä sormeen, mutta on työn ja tuskan takana saada tätä näkymään swatcheissa tai meikissä. Morocco on laatunsa puolesta samaa sarjaa, sävyltään upea tumma yönsininen.Barely There on pehmeä, vaalean kullanhohtoinen korostussävy. Väriltään hyvin samankaltainen NARSin Albatross-highlighterin kanssa, mutta koostumukseltaan paljon hienojakoisempi. Kauniisti hohtava ja kivan pigmenttinen, ehdottomasti tämän satsin parhaimmistoa. Highlight on sekin todella ihana korostussävy. Erittäin, erittäin, erittäin hienojakoinen, antaa upeaa, ikään kuin sisältäpäin tulevaa hohtoa. Parhaita korostussävyjä joita tiedän, ostan tätä todennäköisesti lisää tulevaisuudessa. Näitä kahta voin siis suositella lämpimästi. Barely There, jos kaipaat näkyvää, kultaista hohdetta, Highlight, jos haluat hienovaraista ja luonnollista korostusta.Flamingo on kummallinen, mutta valtavan kaunis. Pohjalla on vaaleaa, violettiin taittavaa kylmää pinkiä, päällä voimakas kultainen hohto, joka saa sävyn näyttämään persikkaiselta. Koostumus on samanlainen kuin Eggplantissa ja Moroccossa: pehmeän satiininen, mutta väri toistuu iholla huonosti. Earthy Shimmer on pääosin glitteriä. Hennon vaaleanvihreä pohjasävy (sekin kullanhohtoinen) on kaunis, mutta ei juuri näy iholla. Glitter on samanlaista kuin glitterluomiväreissä yleensäkin: ilman tahmeaa pohjustusta se tippuu poskille.Yllä olevassa kuvassa luomivärit on swatchattu Urban Decayn Eyeshadow Primer Potionin päälle. Vasemman puolen neljä sävyä toistuvat ihan hyvin ja nätisti, mutta oikeanpuoleiset neljä ovat aika susia. Glitterisen Earthy Shimmerin alle täytyi itse asiassa laittaa avuksi vähän Fyrinnaen Pixie Epoxya, että luomiväristä olisi jäänyt iholle edes jotain.Tässä kuvassa kaikki sävyt on swatchattu Fyrinnaen Pixie Epoxyn päälle. Etenkin tummien Eggplantin ja Moroccon kohdalla ero edelliseen on jo huomattava. Sweet Pink ja Spring Flower toistuvat jotakuinkin samanlaisina pohjustajasta riippumatta. Kaikkien sävyjen hohto ja kimallus näkyy parhaiten auringonvalossa, eikä sitä oikein saa taltioitua kameralle.

NYXin luomiväreissä on mahdottoman paljon kauniita ja erilaisia sävyjä, joista löytyy swatcheja esimerkiksi täältä. Omani tilasin Cherry Culturesta, mutta siellä sävymallit ovat tunnetusti vähän mitä sattuu, joten swatcheja kannattaa katsella muualtakin ennen ostopäätöstä.

Onko sinulla näitä NYXin solo-luomivärejä? Mitä pidät?

* * *

Having heard so many good things about NYX's single eyeshadows, I bought a couple of them to try. Sadly, I can't say that these are worth the hype, maybe I bought the wrong ones?. Although the shades are really pretty and shimmery and shiny and all that, the colour payoff just isn't what I expected. However, the two highligting shades (Barely There & Highlight) are extraordinary.

10 kommenttia:

 1. Tuo sininen ja tumma violetti näyttävät alemmassa kuvassa upeilta.

  Ei löydy noita värejä, mutta muita kylläkin. On hassua, miten joissain on tosi paljon pigmenttiä, kun joitain pitää taas hinkata väkivalloin, eikä silloinkaan saa tarpeeksi väriä.
  Mistä tuollaista pixietä saa tilattua? =)

  VastaaPoista
 2. Highlight on koostumukseltaan ihana, mutta oli minulle liian keltainen korostussävyksi, joten luovuin siitä.

  Yksi ehdoton lemppareistani on White Pearl, valkoinen helmiäissävy nimensä mukaisesti. Jokus käytän kasvoillakin! Aivan täydellinen mielestäni, pehmeä koostumus ja pigmenttinen, ei glitteriä vaan pelkkää helmiäistä. Olen käyttänyt jo varmaan pari :)

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä noi yksittäiset ei ole hääppöisiä, mutta ainakin ne kolmen paletit on tosi huippuja! Tai no varmaan niissäkin on laatueroja väreillä.

  VastaaPoista
 4. Musta nää on ihan ok, värejä on kyllä ihanan paljon! Mulla on Nyxiä sen verran, että saan simppelin ruskeasävyisen meikin aikaan sekä parit turkoosin ja pinkin sävyt. Mutta laadultaan ihan perusok.

  VastaaPoista
 5. Moi, mulla olis pieni kysymys liittyen glitterin kiinnittämiseen luomille ja sä tulit nyt ensimmäisenä mieleen sellasena henkilönä joka osais mahdollisesti vastata. :D
  Eli onko jotain muuta kikkaa millä sais glitterin kiinnittymään luomivärin päälle kun glitterliima? Tähän hätään en nimittäin ehdi sellasta ostaa ja huomenna pitäis saada glitteriä naamaan.
  Käytän silmämeikin pohjustamiseen L'oréalin Studio secretsiä, ja siihen vois glitter ehkä tarttuakin, mutta vähän epäilyttää levittää sitä luomivärin päälle. :/

  VastaaPoista
 6. Nopea vastaus anonyymille, kun asialla on kiire. Palaan muihin kommentteihin myöhemmin. Glitterin kiinnittämisessä on tärkeintä, että alla on jotain tahmeaa, esim. voidemainen luomiväri, ihan pikkuisen huulikiiltoa (toimii kuulemma hyvin) tai jonkinlainen mixing medium voisi olla hyvä vaihtoehto. Puuterimaisen luomivärin päälle glitter ei tartu kovin hyvin, vaikka alimmaisena olisikin pohjustaja. Paitsi jos suihkuttaa glitterin päälle vielä meikin kiinnitykseen tarkoitettua sprayta. Huulikiiltolinjalle kuitenkin lähtisin, mutta varovasti, ettei kiilto rullaa silmämeikkiä luomivakoon.

  VastaaPoista
 7. Minulta ei oloja löydy, mutta kokeilin jonkun aika violettisävyistä trio-palettia. Sävyt olivat poteissaan kauniita ja syvänvärisiä, shadow insurancen päällä kohtalaisen laihanvärisiä ja huonosti häivyttyviä.

  Koostumuskaan ei ollut muistaakseni yhdessäkään kovin hienojakoinen, vaan aika kikkareista ja jauhoista hommaa oli sillä pelaaminen. Enää sitä palettia ei minulla olekaan.

  Olisi kyllä kiva kokeilla Highlighter- ja Barely There-sävyjä.

  VastaaPoista
 8. Ai niin, blogissani on sulle tunnustus.

  VastaaPoista
 9. RagDoll, kovasti näissä tuntuu laatu vaihtelevan aina koostumuksesta riippuen. Pixie Epoxya saa Fyrinnaelta, mutta kauppa taitaa olla taas väliaikaisesti suljettu. :(

  Blush Overdone, itselleni Highlight on ihan sopiva, ja siinä on tosiaan aivan ihana koostumus. Pitäisi tosiaan tietää vähän etukäteen, mitkä sävyt ovat hyviä ja mitkä susia, jotta uskaltaisi tilata näitä enemmän. Kiitos White Pearl -vinkistä!

  (todellaupea)Layrä, okei, niitä pitää ehkä kokeilla vielä. Jotenkin olin siinä luulossa, että juuri nämä yksittäiset olisivat niitä parhaimpia.

  asetonihuuruja, niin minustakin, osa oikeasti hyviäkin. En vain enää viitsisi ostaa tällaisia ihan kivoja luomivärejä, kun tarjolla on oikeasti loistaviakin, ja omasta takaa löytyy jo muutama.

  Melli, ah, eli siis paleteistakin löytyy huonompia kokemuksia. Olisi mukavaa päästä vertailemaan sävyjä livenä, niin ei tulisi hankittua sikaa säkissä.

  Anonyymi, olepa hyvä.

  asetonihuuruja, kiitti, käyn katsomassa. :)

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>