torstai 11. elokuuta 2011

Välineurheilua

Saanko esitellä ystäväni, joka mullisti tapani meikata? Tai ainakin meikillä saavutetun lopputuloksen. Meet Sigma F82 and friends:Tilasin kolmen synteettisen kabuki-tyylisen siveltimen setin keväällä, kun löysin Sigman siveltimiä Cocktail Cosmeticsista. Olin haikaillut näiden perään jo ties kuinka kauan, mutta tullista noutamisen pelossa en ollut uskaltanut tilata kalliita sivellinsettejä merkin omilta nettisivuilta. Kaikista eniten haluaisin tietenkin sen kalleimman ja hienoimman, jossa on vaikka kuinka monta erilaista sutia, mutta tyydyin nyt kokeeksi tilaamaan vain muutaman.Tähän settiin kuuluvat kolme sivellintä ovat (vasemmalta oikealle) F84, vinopäinen kabuki, "elämäni rakkaudet" top 5 -listalla keikkuva F82, pyöreäpäinen kabuki sekä F80, tasapäinen kabuki. Kaikki ovat synteettistä harjasta ja ihan mielettömän tiheitä. Olin alun perin kiinnostunein F80:sta, joka on kuulemma se meikkivoidesivellin. En kiistä väitettä, mutta F82 on vielä kymmenen kertaa parempi! Kaikilla kolmella siveltimellä saa nestemäiset tuotteen levittymään ja häivyttymään kuin unelma, mutta F82:n pyöristetyt reunat tekevät meikki- tai peitevoiteen levittämisen nenänpieliin ja silmien ympärille uskomattoman helpoksi. En vaihda tätä enää mihinkään.

Siveltimet ovat kestävän oloisia eikä niistä irtoa karvoja pesun aikana. Meikkikin tosin on vähän tiukassa, kuten kuvasta näkee. Siveltimen tiheyden vuoksi niihin jää lähes aina vähän meikkiä, vaikka pesisin kuinka hyvin. Kuvausta ennen esimerkiksi F80 oli pesty ja huuhdeltu neljä kertaa peräkkäin(!!).

Koska nämä edelleen ansaitsevat hiukan lisähehkutusta, palaan vielä siihen lopputulokseen. En ole eläessäni saanut meikkivoidetta levittymään yhtä tasaisesti ja ilman rajoja kuin näillä siveltimillä. Mikä tietysti voi riippua käyttäjästäkin, mutta joka tapauksessa välineet ovat loistavia. Myös nopeasti kuivuva nestemäinen poskipuna häivyttyi sukkelaan ja pehmeästi. Lisää jutustelua juuri näistä siveltimistä myös Coran videossa.

Ja niin, ostin tietysti pari muutakin samoilla postikuluilla. :D Olen kuullut Sigmasta sekä hyvää että huonoa ja halusin päästä testaamaan itse. Tämä otanta on tietenkin melko suppea, joten en voi ottaa kantaa kuulemiini väitteisiin laadun epätasaisuudesta. Suurin osa Sigman siveltimiä kokeilleista bloggaajista ja youtubereista ovat kehuneet ne maasta taivaisiin (pyyteettömästi?), mutta myös muutamia soraääniä on kuulunut.

Omiin ostoksiini olen ollut erittäin tyytyväinen. Ostin kapenevapäisen poskipunasiveltimen (F35), jäykähkön kynäsiveltimen (E30) ja lattapäisen siveltimen (E15) tarkoituksenani käyttää sitä silmien rajaamiseen aivan ripsien tyvestä. Kylkiäsinä sain minikokoisen siveltimen luomivärin häivyttämiseen (E25). Ja tässä kirjoittaessani hoksasin juuri tuon nimeämissysteemin. Koodin alussa oleva kirjain näyttäisi kertovan siveltimen ensisijaisen käyttötarkoituksen, F niin kuin Face, E niin kuin Eyes ja niin edelleen. Olen ehkä hidas, mutta onnellinen oivalluksestani. :)

Poskipunasivellin on pehmeä ja tarkka, mutta myös häivyttää hyvin, sama pätee kynäsiveltimeenkin (paitsi että se on jäykempi). Rajaussivellintä en ole vielä juurikaan käyttänyt, mutta se vaikuttaa oikein pätevältä. Pieneen häivytyssiveltimeen olen aivan ihastunut, se on paras kaikista tähän asti kokeilemistani. Siveltimet kestävät hyvin pesua ja näyttävät myös säilyttävän muotonsa.

Tilaukseni oli niin onnistunut, että aion hankkia Sigman siveltimiä vielä lisää. Se eniten haaveilemani setti on Premium Professional Kit, mutta en tiedä saako sitä tilattua merkin omilta sivuilta ilman tulli- tai verohäslinkiä. Kokemuksia? Tai ehdotuksia vaihtoehtoiseksi ostospaikaksi?

Onko sinulla Sigman siveltimiä? Mitkä niistä ovat suosikkejasi?

* * *

I gave in to my urge and finally ordered some Sigma brushes to try. First I was a little sceptical of all the hype, but they really seem to be as good as everyone says. Especially the round top kabuki (F82), which has completely altered the way I apply my foundation (and the way it looks). I'm never going back again. What are your favourites from the brand?

20 kommenttia:

 1. Mulla on Sigmoja vaikka kuinka! No ei ehkä ihan mutta jonkinlainen kokoelma löytyy :D Samoilla linjoilla olen sun kanssa että E25 on ihan huippu, voisin hankkia niitä muutaman lisääkin. Myös E55 (Eye Shading), F15 (skunkki) ja F80 ovat lemppareita tuon E25 ohessa. Nyt himottaisi Sigman Clarisonic- kopio ja Dry 'n Shape...

  VastaaPoista
 2. Olen noita Sigmoja joskus tutkaillut, mutta en ole vielä hankkinut. Nyt ehkä pitää. :-) Tulli- ja verohäslingistä sen verran, että ehkä jo tiedätkin, että meillä (siis täällä Suomessa, mikä ei nyt juuri tietty sua lohduta) voi nykyään tullata pakettinsa netissä. On äärettömän näppärää, kun ei enää tarvitse käyda hakemassa paketteja tullista! Kuluja tietty tulee vähän lisää, mutta välillä se on kyllä sen arvoista. :-) T. Sara

  VastaaPoista
 3. Sigma <3 Mä tilasin sen 12 siveltimen setin, ja hyvin tuli perille (ja nopsaan)! Suosittelen!

  VastaaPoista
 4. Mun tietääkseni sigma lähettää paketit "gift" merkittynä eli sillon ei pitäs mitään tullihässäkkää tulla. Joskus muinoin kun ite tilasin sen ensimmäisen setin sieltä, niin ihan suoraan postiin tuli. :)

  VastaaPoista
 5. Mirssiina, muutama lisää ei olisi pahitteeksi täälläkään. :) Olen myös kaihoisasti katsellu Clarisonicien perään, mutta sellainen ei aivan mahdu budjettiini. Pitääpä tsekata Sigmankin versio, kiitos vinkistä!

  Sara, en tiennyt, kiitos kun valaisit! Todennäköisesti vastaava systeemi toimii täälläkin, mutta taidan jatkaa nettitilailua vasta kun pääsen takaisin Suomeen. Pysyy edes jollakin tasolla hanskassa tämä kosmetiikan haaliminen. :)

  Rosi, hyvä tietää. :)

  VastaaPoista
 6. Matti, totta, jotkut firmat tosiaan tekevät niin. Olisi vain kiva tietää etukäteen, mikä systeemi kullakin on. Tuo tosin tekee rahanmenosta vähän liian helppoa. :D

  VastaaPoista
 7. Täällä on kans yksi sigmojen tyytyväinen käyttäjä! Mä oon miettinyt tuon kolmen koplan tilaamista eli tää sun postaus lisäs vaan tilailuintoa :) Omat siveltimet oon tilannu suoraan sigmalta.

  VastaaPoista
 8. Ehkäpä minäkin sitten seuraavalla kerralla teen niin. Näitä synteettisiä kabuki-siveltimiä suosittelen kyllä mitä lämpimimmin. <3

  VastaaPoista
 9. Mulla on kaikki nuo alemman kuvan siveltimet paitsi tuo poskipunan, jonka oon meinannut seuraavaksi ostaa.

  Macin 217:aa vastaava sivellin (E35?) on myös hyvä ja ihan parhautta 109, mikä lie nykyään. Laitan sillä aina varjostukset tai korostukset.

  Kaikki kasvosiveltimet karisee käytössä, muttei pestessä, varsinkin iso puuterisivellin, ei onneksi paljon.

  t:milipili, ei anna taaskaan kirjautua...

  VastaaPoista
 10. Olen ajatellut myös tilata siveltimiä sigmalta, mutta en oo muistanu tulleja ollenkaa, laskin että tilaukselle tulisi hintaa yli 100$... Mistä tietäisi tuleeko tullimaksuja vai laittaako ne siihen "gift" merkinnän, niinkuin Matti ylempänä sanoi?

  VastaaPoista
 11. Mulla on tuo tasapäinen kabuki ja E30-kynä, ihan loistavia molemmat!

  VastaaPoista
 12. milipili, tuo poskipunasivellin on kyllä tosi hyvä. Mulla nämä siveltimet eivät ole karisseet ollenkaan (vielä?), ei käytössä eikä pestessä. Liekö jotain laatuvaihtelua? Minulla ei tosin ole muita "tavallisia" kasvosiveltimiä kuin tuo poskipunasuti, niin en ole vielä ehtinyt kokeilemaan.

  Sophie, arvonlisävero tulee varmaan joka tapauksessa, mutta se joko lasketaan valmiiksi loppusummaan tai sitten tilauksensa voi tullata itse netissä, kuten Sara tuolla ylempänä kirjoitti. Luulen, että "gift"-merkintä on sitä varten, ettei pakettia tarvitse erikseen noutaa tullista, tuskin sillä veroja kiertää. Kosmetiikkaostoksistahan ei nykyään tarvitse maksaa erillistä tullimaksua (muista täytyy, kun ostokset ovat yli 150 euron arvoisia), mutta ovatkohan meikkisiveltimet kosmetiikkaa? En tiedä.

  Myy, niin ovat!

  VastaaPoista
 13. Ei se gift-merkintä (tai sample) ole mikään tae sille, ettei pakettia tarvitsisi noutaa Tullista. Se on ihan sattumanvaraista, mikä tulee postiin ja mikä on haettava Tullista (tai nettitullaustapauksessa maksettava verot kuitenkin, vaikka hakeekin paketin postista). Kyse on siitä, miten Tulli ehtii paketit lajitella.

  -T-

  VastaaPoista
 14. Ok, kiitos tiedosta. Eli kannattaa joka tapauksessa varmuuden vuoksi tullata pakettinsa itse netissä, jos haluaa hakea sen postista.

  VastaaPoista
 15. Just näin. Ja terveisiä muuten Oulusta :). Mielenkiinnolla odotan, miten Lasaretinväylän rakentaminen alkaa edetä - sitten joskus. . .

  -T-

  VastaaPoista
 16. No jopas, kiitos terveisistä! :) Kovin hiljaiselta siellä vielä tänä kesänä näytti, mielenkiinnolla odottelen minäkin.

  VastaaPoista
 17. Mun on nyt ihan pakko kiljaista ja kysyä - kumman postitustavan valitsit Sigman tilaukseesi? Sen edullisemman version (toimitusajat 2 viikosta 20 viikkoon) vai kalliimman (toimitusajat 6 päivästä eteenpäin)? Koska mä itse tilausta tehdessäni valitsin tuon edullisemman version - ja vasta nyt aloin miettimään, että saankohan mä siveltimeni ennen vuodenvaihdetta.. :D

  VastaaPoista
 18. En tilannut näitä siveltimiä Sigman sivuilta, mutta yleensä valitsen aina edullisimman postitustavan, harvemmin niissä kuitenkaan 20 viikkoa kestää. Pari kuukautta on ollut pisin aika, jonka olen nettitilauksia saanut odottaa, ja sekin yleensä vain silloin, kun haluamaani tuotetta ei ole ollut varastossa.

  VastaaPoista
 19. No mähän sitten vasta kysymyksen esitettyäni tajusin "ottaa silmän käteen" - ja lukea, että tilasit siveltimet muuta kautta :) Mutta kiitos silti vastauksestasi ja henkisestä tuesta :D Sitä tässä tarvitaan!

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>