sunnuntai 21. elokuuta 2011

Harjoittelua

Luulin, että meikkaaminen on kuin pyörällä ajoa. Siis siinä mielessä, että kun kerran oppii, niin that's it. Mutta ei. Kevään ja kesän laiskottelu on kostautunut ja minulla on peukalo keskellä meikkikämmentä. Aloitin viime viikolla palauttavan treenaamisen, joka onneksi tuotti jo vähän tulosta.Tässä malliesimerkki tilanteesta ennen harjoitusta. Ihan mukava, mutta väritön ja vähän blah. Meikissä on käytetty pelkästään Urban Decayn Naked-paletin sävyjä: sisänurkassa vaalea Naked, liikkuvalla luomella vaaleanpunaiseen taittava Toasted ja ulkonurkassa tumma kanervainen violetti Hustle. Mutta kaikkia hyvin hillitysti. Lisäksi myös kulmakarvat ovat hyvin hennosti meikatut (ja ne olisi voinut harjata paremmin).Kulta oli ensimmäisiä sävyjä, joilla treenasin. Koen sen helpoksi ja mukavaksi, mutta kultainen meikki on myös näyttävä. Tässäkin on tasan kolme sävyä, tällä kertaa Fyrinnaelta. Sisänurkassa vaalea Nijiro (parhaita sävyjä tähän tarkoitukseen, suorastaan erinomaisen ihana), liikkuvalla luomella vaalea, hieman likaisen kultainen Polar Bear ja ulkonurkassa jo pari postausta sitten mainittu Medieval Haunting. Sen lisäksi, että yritin harjoitella meikkaamista uusilla väreillä, halusin käyttää kaikkia niitä kauniita sävyjä, joita edellä mainitun UD:n paletin myötä on tullut laiminlyötyä.Sitten kokeilin violettia. Tämä meikki meni aika lailla metsään, en pidä noin "puuroisesta" lopputuloksesta, jossa käytetyt värit eivät kunnolla erotu toisistaan. Lisäksi käytin meikin alla ainoastaan Fyrinnaen Pixie Epoxya, joka ei toiminut kaikkien luomivärien kanssa. Koko luomelle levitettynä se kuivui epätasaisesti ja luomiväri levittyi laikukkaasti. Värit myös ehtivät tarrata kiinni niin, että häivyttäminen oli hankalaa. Tästä selvittiin joten kuten pakkaamalla luomiväriä paksummaksi kerrokseksi, mutta ei se nyt ihan putkeen mennyt. Yritän jatkossa muistaa säästää PE:n vain glitterin ja kimaltavien luomivärien kiinnittämiseen, mihin se tietysti on tarkoitettukin.

Sisänurkassa on Fyrinnaen violetinhohtoinen vaalea Sakura, liikkuvalla luomella saman merkin vaaleanvioletti Snow Bunny. Jälkimmäinen oli mattaisempi kuin odotin eikä tykännyt PE:sta pohjustajana. Näytti siis rumalta, toisin sanoen. Paikkailin tilannetta laittamalla päälle Pure Luxen malvanviolettia Romancea, jossa oli sopivasti hohtoa tuomaan meikkiin vähän kolmiulotteisuutta. Ulkonurkassa Pure Luxen tummemman violetti Amethyst ja Fyrinnaen todella tumma violetti Freya tuomassa syvyyttä.Kummallisen violetin kokeilun jälkeen päätin palata turvaväreihin, joita itselläni ovat erilaiset vaaleanpunaisen sävyt. Keksin myös pitkästä aikaa käyttää vanhoja lemppareitani, NYXin Ultra Pearl Mania -irtoluomivärejä, jotka nimensä mukaisesti ovat voimakkaan metallisia helmiäissävyjä. Sisänurkassa todella vaalea vaaleanpunainen Pearl, liikkuvalla luomella vaaleanpunainen Very Pink ja ulkonurkassa tummempi, lämpimän punainen Rust. Tästä tykkäsin, vaaleanpunaisessa meikissä minulla on aina erityisen söpö olo.Punaisesta innostuneena päädyin sitten viime viikonloppuna jo ihan revittelemään. :D Kävimme lauantaina katselemassa yöelämää - tai iltaelämää, olimme kotona jo ennen kahtatoista - ja meikkasin pimenevään iltaan sopivasti. Poimin sävyt ihanasta ilotulitushameestani ja tykkäsin kovasti. Aivan silmän sisänurkassa on jo edellä mainittu Fyrinnaen superihana Nijiro, liikkuvalla luomella lämpimän kullanvärinen Griffonrider ja Pure Luxen ruosteenpunainen Risque. Ulkonurkassa ja luomivaossa Pure Luxen tumma viininpunainen Russet, rajauksena MSCHIC by Seppälän musta geeli-eyeliner.

Näissä kahdessa viimeisessä palasin muuten myös käyttämään luomivärin alla vanhaa suosikkiani Make Up Storen High Tech Lighteria, johon etenkin irtoluomivärit nappaavat kiinni todella mallikkaasti. Olen rakastunut uudellen, ah. Parhaiten HTL:t tietysti toimivat, kun niiden alla on vielä jokin kunnollinen pohjustustuote, etteivät luomivärit rullaudu päivän (tai illan) aikana.

Eli jospa tämä tästä pikkuhiljaa. Tällä hetkellä olen viikonloppumatkalla Helsingissä, todennäköisesti (tämä juttu on ajastettu) toipumassa jännästä lauantaista, kiitoksia vain kaikille asianosaisille. :) Reissun missiona on ollut myös Inglot-visiitti ja Back2MAC, joiden saldoa varmaankin nähdään blogin puolella lähiaikoina.

P.S. Jos haluat nähdä swatcheja käytetyistä luomiväreistä, selaile arkistoa. Fyrinnaeta olen swatchannut täällä, täällä ja täällä, Pure Luxea täällä.

* * *

I've been trying to recover from my make-up apathia that lasted several months. My attempts are slowly starting to look tolerable, even quite nice. Hopefully I can keep this up, usually autumn is the most creative season for me.

4 kommenttia:

 1. Tuo viimeinen meikki on niin taivaallinen! Todella upea..! Minäkin siirryin nudeista ensin kultaan,sitten oranssiin,punaruskeaan ja lopulta silmistä löytyi minttua ja violettia. En ihan näin voimakkaita vielä kokeillut, mutta kyllä se tästä taas ^_^

  VastaaPoista
 2. Tuo viimeinen on UPEA! Ja se puuroutunut sininenkin oli hieno :)

  VastaaPoista
 3. Aaa, tuo hame ;)

  Hyvinhän noi harjoittelut meni (ja etenkin eiliset - mitä glitteriä muuten käytit N'n ja S'n meikeissä? Silmän sisänurkassa siis) :) Sulle näyttäisi sopivan violettikin hyvin, mulla se tekee saman efektin kuin sininen, eli silmät näyttävät ihan turvonneilta. Hmm. Lahjoittanen siis tuon yhden violetin TBS'n baked-värin sulle, jos huolit ;)

  VastaaPoista
 4. Mirka, kiitos, tykkäsin siitä kovasti itsekin. Tuollaisia meikkejä on myös kiva tehdä, mutta inspiraatio on vain ollut kadoksissa. Ei jotenkin osaa tehdä mitään erilaista, kun on tottunut tiettyyn tyyliin.

  Anur, kiitos, makuja on moneksi. :)

  bubble, tack tack. Ja mielelläni vastaanotan kaikki kosmetiikkaan liittyvät lahjoitukset. :) Sulle varmaan sopisivat parhaiten sellaiset lämpimät, melkein viininpunaiset violetit. Siniseen taittavat ovat itsellenikin vähän vaikeita.

  Lauantaisissa meikeissä käytin NYXin irtoglittereitä (taas sieltä Cherry Culturesta) Fyrinnaen Pixien Epoxyn päällä. Huulikiiltokin kuulemma toimii hyvin glitterin kiinnitykseen, kunhan vain muistaa annostella varoen.

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>