keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Suosikit ja mistä niitä saa, osa 1

Olen listannut omia lempituotteitani blogin bannerin alta löytyvälle Suosikit-välilehdelle. Kaiken maailman listojen lukeminen ei välttämättä kiinnosta jokaista, joten tein tällaisen yhteenvedon parhaista kokeilemistani meikkituotteista. Samalla kerron myös, mistä meikkini hankin, sillä kaikkea ei löydä maitokaupasta.

Aioin ensin kirjoittaa tästä aiheesta vain yhden postauksen, mutta koska teksti vain venyi ja venyi, jaoin suosikit kolmeen osaan. Ensimmäisessä käyn läpi mielestäni parhaat meikkipohjan tuotteet, toisessa poskipunat, aurinkopuuterit ja sen sellaiset, kolmannessa silmämeikkijutut sekä huulimeikit. Listaus ei ole kaiken kattava, sillä olen maininnut ainoastaan ehdottomat suosikkini, ns. holy grail -tuotteet, en jokaista hyvää ja ihan kivaa. Tästä syystä esimerkiksi perinteistä nestemäistä meikkivoidetta, ripsiväriä tai vaikkapa huultenrajauskynää ei listalta löydy.

Mikä: Dr. Jart + Silver Label Blemish Base
Mistä saa: eBay, Sasa, The BB Cream Shop, The BB Cream Store
Mitä maksaa: 15-35 euroa (+ postikulut)

Meikkipohjan osalta suosikeista suosikein on Dr. Jartin Silver Label BB-voide, jonka ylistin maasta taivaisiin viime kesäkuussa. En ole koskaan aikaisemmin kohdannut itselleni näin täydellisesti sopivaa meikkivoidetta. Ihoni voi tämän myötä paremmin ja mikä tärkeintä, näyttää voidetta käyttäessä täydelliseltä. Sävy sulautuu ihooni niin hyvin, ettei sitä tarvitse kummemmin häivytellä, koostumus on peittävää, mutta jälki ällistyttävän luonnollista. Ehkä hämmästyttävintä Dr. Jartissani on kuitenkin se, ettei minulla enää ole minkäänlaista tarvetta kokeilla muita meikkivoiteita! Moni kosmetiikkanarkkari varmasti tunnistaa sisältään sen pienen äänen, joka epäilee jossain olevan jotain vielä vähän parempaa, eikä etsintöjä voi lopettaa ennen kuin sen on löytänyt. Minä olen.

Kannattaa muistaa, että BB-voiteissa on eroja siinä missä tavallisissakin meikkivoiteissa. Koostumukset vaihtelevat ohuesta, sävyttävän päivävoiteen tapaisesta paksuun ja peittävään, eri ihotyypeille on omat vaihtoehtonsa ja sävyissäkin on paljon vaihtelua. Liikkeellä on myös valitettavan paljon feikkejä, etenkin eBay-ostoksilla kannattaa olla tarkkana. Googletus on sekin aina paikallaan ennen ostopäätöstä. Omassa tuubissani on vielä reilusti jäljellä (yhdellä pärjää siis ainakin puoli vuotta), mutta uuden hankkiminen alkaa tulla pian ajankohtaiseksi.

Mikä: Mineraalimeikkipohja
Mistä saa: Lily Lolo (Pretty.fi, Nelly.com, Feel Unique), Bare Minerals (Beauty Bay, Look Fantastic, Kicks), Meow Cosmetics
Mitä maksaa: Lily Lolo (10 g) 15-25 euroa, Bare Minerals (8 g) alkaen 23 euroa, Meow Cosmetics (22-30 g ) 18 euroa (+ postikulut)

Pidän myös mineraalimeikkipohjista, mutta yllämainitun parhauden jälkeen en ole kaivannut niitäkään. Itse olen kokeillut vain Lily Lolon, Bare Mineralsin ja Meow Cosmeticsin pohjia, joten valtavan laajaa käyttökokemusta minulla ei ole. Tykkäsin kaikista kolmesta, joskin Lily Loloa tuli käytettyä eniten. Lopputulos on ihanan luonnollinen ja peittävyyttä voi säädellä sopivaksi kerrostamalla. Itselläni mineraalimeikkipohja pitää ihon öljyisyyttä kurissa vähän paremmin kuin nestemäiset meikkivoiteet, mutta tarvitsin silti aina alle hyvän pohjustajan.

Mineraalimeikkifirmoja on useita, mutta en tosiaan osaa suositella muita kuin näitä kolmea kokeilemaani. Jaa oma suosikkisi kommenttiosastolla!

Mikä: Diorskin Nude Skin Perfecting Hydrating Concealer
Mistä saa: Stockmann, Sokos, The Garden Pharmacy, Escentual
Mitä maksaa: alkaen 22 euroa (+ postikulut)

Vuosi sitten löytämäni peiteainesuosikki, tätäkään en vaihda pois! Ohutta ja kosteuttavaa, mutta silti peittävää - sopii erityisen hyvin silmänalusille. Häivyttyy helposti, on kerrostettavissa ja näyttää luonnolliselta. Ja mikä parasta, pysyy kuin tauti. Peittävyydeltään tämä on ehkä sellaista parempaa keskitasoa, superpigmenttiä haluavien kannattaa valita joku vahamaisempi tuote.

Mikä: L'Oréal True Match Touche Magique
Mistä saa: tavaratalot, marketit, ym.
Mitä maksaa: n. 15 euroa

Toinen lempparini peiteainerintamalla on L'Oréalin valokynä, jota olen ostanut yhä uudelleen jo seitsemisen vuotta. Peittoaa mielestäni kalliimmat vastineensa mennen tullen, sillä tässä on valoa heijastavuuden lisäksi myös reilusti pigmenttiä. Loistava tummille silmänalusille ja tuomaan valoa kasvoille, annostelun kanssa tosin täytyy olla tarkkana. Tästä todella tulee "valoa": reilulla kädellä sutiessa saa helposti käänteiset pandasilmät tai kauniin, elottoman valkean hehkun koko kasvoille.

Mikä: piidioksidipuuteri (Coastal Scents Silica Powder Spheres, TKB Trading Silica Microspheres)
Mistä saa: Coastal Scents, TKB Trading
Mitä maksaa: alkaen 2,55 euroa (1 oz = n. 28 g) + postikulut

Tunnetuin piidioksidipuuteri on varmasti Make Up Foreverin muutama vuosi sitten markkinoille tullut HD-sarjan irtopuuteri. Paasaan tästä aiheesta aina kun on mahdollista, mutta älä ihmeessä tuhlaa rahojasi siihen! Puuteri on maltillisesti annosteltuna loistavaa tavaraa, mutta sisältää pelkkää piidioksidia. Jota saa superedullisesti netistä. MUFE:n puuterin (10 g) hinta on todennäköisesti siinä kolmenkympin tietämillä, kun TKB Tradingilta irtoaa noin kolminkertainen määrä 2,55 euron hintaan. Tai no, postikulut vielä päälle.

Samaa tavaraa saa myös Coastal Scentsilta ja kaikista muista nettikaupoista, jotka myyvät raaka-aineita mineraalimeikkien valmistukseen. Puuteri on ohutta ja väritöntä, kiinnittää meikin hyvin, pitää kiillon kurissa, häivyttää juonteita ja ihohuokosia, minkä lisäksi se on iholla lähes näkymätöntä. Paitsi salamalla otetuissa valokuvissa. Jos tiedät tulevasi kuvatuksi, valitse jokin toinen tuote.

* * *

I wanted to write about some of my absolute favourite products, more can be found under the 'Suosikit' tab below the header. In this post, I concentrate on foundation, concealer and powder, the next one will be about blushes, bronzers and highlighters. The love of my makeup life so far has been Dr. Jart's Silver Label BB Cream, I can't live without it anymore. Dior's concealer is a close second and silica powder holds the third place.

14 kommenttia:

  1. Tosi ihana idea tälläinen postaus! Jään innolla odottamaan jatkoa :)) Plussaa kun olet jaksanut nähdä vaivaa ja etsiä ostopaikkojen linkit kaikkiin.

    VastaaPoista
  2. heipa! kyselisin sulta noihin meikkikirjoihin enemmän perehtyneenä, että mikä on ollut inspiroivin tai eniten opettava kirja? Olen kosmetologi, tehnyt meikkejä valokuvaamolle, töissä kosmetiikkamyyjän. ja tällä hetkellä opiskelen estenomiksi. Olen kova kokeilemaan ja saanut paljon vinkkejä netistä mm. sunkin blogista (mm. coastal scentsit, nami). En ole vain koskaan ollut kirjojen lukija-tyyppiä, enkä omista omia kirjoja juuri nimeksikään. Nyt sitten olen päättänyt että haluan jonkun todella inspiroivan ja hyvän meikkikirjan. Mitä osaisit suositella? Luin tuosta Morris Raen Ultimate guidesta ja kiinnostuin. Onko sulla tietoa Aucoin Kevynin Face Forward-kirjasta? Tai Onko yksikään Bobbi Brownin kirjoista yhtä inspiroiva kuin tuo? Enemmän itseä tällä hetkellä kiinnostaisi juuri tuollainen inspiroiva (ei perustekniikoita tai kummallisia sääntöjä sisältävä) meikkiopus, vaikka estenomiksi opiskelevana varmasti tulen hommaamaan joskus "Don't Go to the Cosmetics Counter Without Me"-kirjan.

    VastaaPoista
  3. Martina, kiitos! Kiva kuulla, että postauksesta oli iloa/hyötyä. :)

    arlin, suosittelen erittäin lämpimästi sitä Morrisin Ultimate Guidea. Ihan mahdottoman upea ja inspiroiva kirja. Bobbi Brownin kirjoista en ole oikein vakuuttunut. Kevyn Aucoinia en ole lukenut, mutta olen kyllä kuullut kovasti kehuja.

    VastaaPoista
  4. nyt huomasin että sulla oli arvostelu tuosta toisestakin morrisin kirjasta, kumpi oli parempi vai voiko niitä verrata?

    VastaaPoista
  5. Se toinen kirja on ikään kuin jatko-osa ensimmäiselle, keskittyy enemmän (melko nopeisiin) meikkilookeihin kun taas ensimmäinen on kattavampi teos. Ja vähän parempi, ainakin omasta mielestäni. Voithan toki hankkia molemmat, esimerkiksi The Book Depositorysta saa aika edullisesti.

    http://www.bookdepository.co.uk/search?searchTerm=rae+morris&search=search

    VastaaPoista
  6. Itselleni saapui tänään Skin79 BB-voide ja voi taivas!! En ole ikinä löytänyt sopivan sävyistä meikkivoidetta enkä meikkipuuteria, mutta tämä on aivan täydellinen! Laitoin nenään hieman puuteria päälle, mutta muuten iho näyttää uskomattomalta! Raikkaalta, luonnolliselta ja oikean sävyiseltä. Aion kyllä suositella tätä kaikille, jotka joskus mun kuullen valittaa meikkivoiteista. Siis yleisesti BB-voiteita. Eipä tarvi enää tuhlata rahojaan turhuuksiin :)

    VastaaPoista
  7. Oi, kuinka kiva kuulla! Ja hyvä tietää, että myös Skin79-voide on kokeilemisen arvoinen. Jos vaikka joskus haluaakin vähän vaihtelua. ;)

    VastaaPoista
  8. Heips! Onko mitään tietoa saako tätä ostettua jenkeistä mistään?

    VastaaPoista
  9. Tarkoitat varmaan tuota BB-voidetta? En osaa kyllä yhtään sanoa mistä sitä kannattaisi etsiä. Todennäköisesti sitä saa jostain kaupasta, mutta siihen oma asiantuntemukseni loppuukin. Noita nettikauppoja voisi kokeilla, Yhdysvaltoihin toimittaa myös drjartstore.com.

    VastaaPoista
  10. Juu, sori, sitä just tarkoitin. Yritin tuolla ebayssa selailla, mutta myyjiä on miljoona :) voisi ehkä tilata tuonne jenkkeihin. Kiitos avusta!

    VastaaPoista
  11. Hei! Onko noissa Dr Jarteissa eri värisävyjä? Vai sulautuuko ne kaiken värisiin ihoihin? Mulla on se ongelma, että olen muuten ihan kalman kalpea, mutta olisi tarkoitus läträillä nyt vähän itseruskettavalla ja ottaa aurinkoa, että tulisi turha ostos jos ihonväri muuttuukin tummemmaksi.. :D Ja ensimmäistä kertaa kokeilisin BB-voidetta, joten voi kuulostaa nämä kyselyt vähän hupsuilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ihosi väri ei muutu kovin dramaattisesti, luulen että tämä yksi sävy sopii. En ole varma, onko tästä nimenomaisesta tuotteesta useita sävyjä, yleensäkin BB-voiteiden sävyvalikoima on melko niukka. Tästä Dr Jartista saa kosteusvoiteen tai kostean siveltimen avulla ohennettua erinomaisen sävyttävän päivävoiteen, jonka alta ihon oma sävy kuultaa kivasti läpi. Lisää päivetystä voi sutia vaikka aurinkopuuterilla.

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>