perjantai 11. marraskuuta 2011

Synttäripaletti

Vihjaisin elokuun lopussa, että olin tilannut itselleni syntymäpäivälahjan. Syy siihen, etten ole palannut asiaan on se, että sain osoitteenmuutoksen ja muiden ikävien sattumien vuoksi paketin vasta viime viikolla. Mutta nyt se on täällä!Urban Decayn omien synttäreidensä kunniaksi lanseeraama 15th Anniversary Palette pitää sisällään viisitoista ennen julkaisematonta sävyä ja on superihana! Monipuolisessa paletissa on sekä neutraaleja että värikkäitä luomivärejä, kaikki tuttuun tapaan erittäin laadukkaita. Ainoa asia, josta en pidä, on turhalla kikkailulla kuorrutettu pakkaus. Se on toki kaunis, mutta irti nostettava kansi on käytössä hankala. Uloimmasta samettisesta kotelosta luovuin heti kättelyssä, mutta pelkään silti vielä jonain päivänä hajottavani paletin.Reunakrumeluurein ja My Little Pony -tyylisin jalokivikirjaimin koristeltu peilimäisen kiiltävä kansi nostetaan siis kokonaan pois, jotta päästään käsiksi kauniisiin luomiväreihin. Napit ovat samankokoisia kuin Naked-paletissa, kussakin on tavaraa 1,3 grammaa. Ja jottei kikkailu loppuisi, luomiväriosio irtoaa oikeasta alakulmasta nostamalla paljastaen samettisen lokeron. Tarkoitettu kaikelle sille pikkutavaralle, jota tietysti aivan välttämättä haluat säilyttää luomiväripaletin sisällä. Voi taivas. Olisin arvostanut enemmän Nakedin tyyppistä ratkaisua sen sijaan, että uloimmainen samettikotelo mukaan lukien paletissani on neljä irrallista osaa.No mutta entäs sitten ne värit? Ylistävien adjektiivien varasto loppuu näitä kuvaillessa lyhyeen. :) Olen jo ennestään Urban Decay -fani, eikä kökkö pakkaussuunnittelu saa minua pahalle tuulelle, kun sisältö on näin loistava! Tässä on kaikki: tummia, vaaleita, värikkäitä, ruskeita, harmaita ja monia siltä väliltä. Luomivärien koostumus on tuttuun tapaan pigmenttinen ja pehmeä, helppo levittää ja häivyttää.

Swatchasin sävyt Detrivoren tahmean luomivärinpohjustajan päälle, mutta ne toimivat myös ilman pohjustusta. Kävin rivit läpi alhaalta ylöspäin edeten vasemmalta oikealle. Midnight 15 ja Midnight Rodeon kanssa saa varoa poskille tippuvaa glitteriä, suosittelen käyttämään niiden alla kunnollista tarttumapintaa (esim. Fyrinnae Pixie Epoxy). Mattamusta Blackout oli paletin ainoa pieni pettymys, sitä sai kerrostaa kunnolla, että väriä tuli tarpeeksi. Toisaalta, se on sävyistä myös geneerisin, mustia mattaluomivärejä löytää muualtakin.Chase on lämmin, keskivaalea kullanruskea, Flow persikkainen sampanjan sävy. Kullanhohtoinen highlighter Vanilla on kuin NARSin Albatross muutettuna luomiväriksi, tosin hienojakoisempi. Midnight 15 on vaaleanharmaa/taupe hopeanvärisellä glitterillä, Midnight Rodeo puolestaan lämpimämpi harmaanruskea, jossa on sekä kultaista että hopeista kimallusta.Deep End on hohtava siniturkoosi, Evidence kaunis yönsininen. Sekä violetissa Omenissa että upeassa fuksianvärisessä Junkshow'ssa on mausteena jännää sinistä hohdetta. Tainted on paletin sävyistä kenties ainutlaatuisin: kullanhohtoinen, puuterinen, murrettu vaaleanpunainen.Tumma, harmaaseen taittava violetti Half Truth on mahtavan dramaattinen. Blackout voisi olla sitä myös, mutta pigmentissä ja pehmeydessä on toivomisen varaa. Ace on satiininen hiilenharmaa sävy, lähes samanlainen kuin muista paleteista tuttu Gunmetal, mutta ilman shimmeriä. M.I.A. on hyvä tumma perusruskea, ei lämmin eikä kylmä, Deeper on taas selvästi kultaisempi, kuin tummempi versio Chasesta.15th Anniversaryn ja Nakedin sävyissä on paljon samankaltaisuutta, joskaan täysin identtisiä pareja ei löydy. Vanilla on Virginiä huomattavasti kultaisempi, Sin on vaaleanpunaisempi kuin Midnight 15. Half Baked on keltaisempi ja kultaisempi kuin Chase, joka on mielestäni selvästi ruskea. Sidecar ja Midnight Rodeo ovat erittäin samannäköisiä, en luultavasti erottaisi niitä toisistaan, jos en voisi vertailla vieretysten. Koostumus ja sävy ovat lähestulkoon identtiset, Sidecar on vain hitusen kultaisempi taupe - Midnight Rodeo on violetimpi ja siinä on enemmän glitteriä.

Smog ja Deeper ovat niin ikään hyvin samanlaisia, Smog on lämpimämpi ruskea, Deeper jonkin verran kylmempi. M.I.A. on vain aavistuksen punertavampi kuin Darkhorse. Ace on vähän tummempi kuin Gunmetal ja siitä puuttuu jälkimmäisen hentoinen kimallus. Blackout ja Creep ovat mukana vain vertailun vuoksi, Creep on selvästi vaaleampi ja kimaltavampi.

Yhteenvetona totean, että jos sinulla jo on Naked, 15th Anniversarya ei kannata hankkia pelkkien neutraalien sävyjen takia. Toisaalta, jos olet vielä Urban Decayn palettia vailla, tämä on hyvä vaihtoehto. Samassa paketissa tulee käyttökelpoisia sävyjä arkeen ja juhlaan, sekä muutama vähän erikoisempi joilla säväyttää. Ostin oman palettini eBaysta, mikä tuli (myyjästä riippumattomista syistä) sekä monimutkaiseksi että kalliiksi. Tavallisimpien nettikauppojen valikoimissa tätä ei taida vielä olla, mutta ainakin House of Fraser myy 15th Anniversary Palettea 39 punnan hintaan ja myös toimittaa Suomeen. Äh, enpä katsonut tarpeeksi tarkasti. Etusivulla kyllä lukee "fast international delivery", joka kattaa myös Suomen, mutta ulkomaille toimitus ei ilmeisesti koskekaan tätä palettia. :( My bad. Kiitos oikaisusta, Mari.

* * *

My birthday gift to myself was the 15th Anniversary palette made to celebrate Urban Decay's birthday. It didn't get here in time to celebrate mine, though, but who cares! The shadows are awesome, as usual, my only complaint is the quite poor pigmentation in the matte black Blackout. And the clumsy packaging that falls into four different pieces. But otherwise, it's great. :) I also did a small comparison with the shades from the Naked palette. There are quite a few similarities, as you can probably tell.

15 kommenttia:

  1. Ihania sävyjä!! Oooh, kuolaan vaan. Vaikka otsiksen kanssa tulee kyllä entistä harvemmin kikkailtua värikkäillä luomilla, kun ei ne tämän reuhkan alta edes näy.

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihania värejä onkaan, mutta sydämeni menetin tuolle Deep Endille. Jaksaisitkos tehdä ihan vartavasten siitä jonkun upean meikin? Saisin edes kuolailla sun kuvista sitä :D

    VastaaPoista
  3. Upeita sävyjä! Vaikuttaa monikäyttöiseltä neutraaleineen ja kirkkaineen :) Tuntuis myös välillä ihan kivalta poimia luomivärinsä suoraan napista mineraalimeikkien pigmenttipurkkien ja pussien sijaan... pidän kyllä palettia sillä silmällä joulun alla.

    VastaaPoista
  4. Deep End-Evidence-Omen-Junkshow-Tainted- värisuoran kun sais pelkästään niin aijai :D <3

    VastaaPoista
  5. I-H-A-N-A

    http://dashantilife.blogspot.com

    VastaaPoista
  6. Mmmm onpa herkullisia värejä...! Varsinkin nuo värikkäät toisessa swatch-kuvassa. Myös Naked-palettiin vertaaminen oli kiva juttu :)

    VastaaPoista
  7. Pitääkin pyytää tätä joulupukilta ;) Tosi ihania värejä!

    VastaaPoista
  8. Pistin paletin ostoskoriin tuolla kaupassa jonka linkkasit, mutta siellä sitten lukikin että tuotetta ei toimiteta ulkomaille =(

    Mari

    VastaaPoista
  9. Kiitos esittelystä, erityisesti tuosta nakupalettivertailusta. Olin haaveillut tästä mutta nyt kun näen miten samanlaisia värejä tässä on nakupaletin kanssa niin olisi aika turha hankinta. Myöskään tuo ihmeellinen pakkaussuunnittelu ei juurikaan innosta. 15th Anniversary taisi nyt kyllä joutua yliviivatuksi...

    VastaaPoista
  10. Oi miten kaunista! Kiva myös kun jaksoit verrata sitä Nakediin. En olisi ensi näkemältä uskonut, että neutraalit värit ovat noin samanlaisia.

    Uskon, että tuosta paletista on kyllä iloa sulle pitkään! :)

    VastaaPoista
  11. June, no ainakin uusien sävyjen kanssa kikkailu on turvallista, kun meikki vain välillä vilahtaa otsiksen alta. :)

    Janet, tottahan minä jaksan. Voi olla, että menee vähän myöhemmäksi, ajattelin nimittäin tehdä ihan jonkun pienen sarjan 15 AV -meikkejä. Mutta tulossa on. :)

    Katjamaria, ne pigmenttipussit ovat kyllä vihoviimeisiä! Olen suosiolla tilannut vain sellaisista paikoista, joista samplet saa purkeissa. :) Tämä paletti on kyllä todella monikäyttöinen. Käteväkin se olisi, jos tuo pakkaus olisi edes jotenkin järkevä. On ihan turha ajatella ottavansa tätä matkalle mukaan, leviäisi kuitenkin ympäri kassia. :(

    Eve, siinä olisi kyllä kivat sävyt johonkin pienempään palettiin. Pitäisiköhän laittaa asiakaspalautetta? :)

    Dashanti, niin on. :)

    Martina, ne on tosi herkkuja kaikki! Naked-vertailu tuli oikeastaan vain omasta mielenkiinnosta, osa sävyistä kun vaikutti swatchatessa niin samanlaisilta, että oli pakko tarkistaa.

    Senni, pyydä ihmeessä, tämä on tosi kiva. :) Joulupukki löytää paletin eBayn lisäksi myös Sephorasta, jos sattuu pistäytymään ulkomailla.

    Mari, kiitos tiedosta. Tarkemmin ajatellen taisin itsekin huomata saman, mutta jotenkin epähuomiossa linkitin tuon kaupan kuitenkin. Hmph.

    Mohn, ole hyvä. Tuota vertailua oli mielenkiintoista tehdä, värit vaikuttivat jo paleteissa hyvin samanoloisilta. Ja tuo pakkaus on tosiaan melko ihmeellinen. Kaunis katsella, mutta ei tippaakaan käytännöllinen.

    Pumpulipupu, todennäköisesti onkin, sävyt ovat tosi kivoja. Enkä voinut olla vertailematta. :)

    VastaaPoista
  12. Jälleen kerran, todella hyvä postaus! :)

    VastaaPoista
  13. hei mistä tälläisen saisi tilattua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen eBayta, jos asut Suomessa. Palettia voi ehkä bongata vielä ulkomailta (esim. Sephorasta), mutta limited edition -tuotteena sen saatavuus voi olla jo heikkoa.

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>