keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Limaista ja ällöttävää

Ehkä houkuttelevin otsikko ikinä. :D

Kävin toissaviikolla hakemassa luontaistuotekaupasta uuden kasvovoiteen (Weledan Calendula Face Cream, sittemmin todettu käytössä todella mainioksi herkälle talvi-iholle!) ja pyysin samalla näytteitä Natura Median Baba de Caracol -sarjan tuotteista, tuttavallisemmin etanavoiteista.Kuulin näistä ihmeaineista ensimmäisen kerran vajaa vuosi sitten, mutta en ällötykseltäni ollut päässyt tekemään lähempää tuttavuutta purkkien kanssa. En inhoa mitään eläimiä niin paljon kuin etanoita (ja toukkia). Pari kesää sitten sain hysteerisen kohtauksen mansikkapellolla sateen jälkeen, kun löysin pari pienen herneen kokoista etananpoikasta lehden alta enkä ole voinut poimia mansikoita enää sen jälkeen. Käärmeet, hämähäkit, torakat ja muut ohitan olankohautuksella, mutta jo etanoiden ajatteleminen saa ihoni kananlihalle. Kaikki voiteista lukemani oli kuitenkin sen verran vakuuttavaa tekstiä, että kammosta oli päästävä yli.Baba de Caracol -tuotteiden vaikuttavana aineena on etenaseerumi (Helix Aspersa extract), joka käsitykseni mukaan on sitä limaa (toivottavasti sentään jotenkin käsiteltynä, iyh), jota ällötykset erittävät suojatakseen omaa ihoaan. Nehän voivat kuulemma muina etanoina liukua vaikka veitsen terän päällä eikä mahassa näy suojaliman ansiosta jälkeäkään. Liman ihoa uudistava vaikutus hoksattiin, kun syötäväksi kasvatettuja etanoita käsitelleet etanafarmin työntekijät huomasivat käsiensä ihon pehmenneen ja arpien haalenneen.

Netin keskustelupalstoilla hehkutetaan etanaseerumin parantaneen niin atooppisen ihon kuin aknenkin, ja kaupan täti kertoi samaa omasta vaikeasta ihottumastaan. Olin silti suhteellisen skeptinen ennen kuin pääsin testaamaan tuotteita itse. Sain näytteet sekä päivävoiteesta että seerumigeelistä, jossa inhan etanaliman pitoisuus on huomattavasti suurempi kuin voiteessa.

Näytteistä riitti päivittäisessä käytössä noin viikoksi, mutta huomasin eron (tai ainakin olin huomaavinani) ihossani jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen! Tietysti mukana on myös paljon toiveikkuutta ja halua nähdä muutoksia, mutta mielestäni suuni ja nenäni ympärillä talvisin kukoistava punainen ihottuma rauhoittui ensimmäisen viikon aikana silminnähden. Muita varsinaisia iho-ongelmia minulla ei tällä hetkellä onneksi ole, mutta muutamia punaisia finniarpia kasvoistani löytyy. Niissä en vielä kahden viikon käytön jälkeen ole huomannut suurta eroa, mutta kaiken kaikkiaan ihoni vaikuttaa tätä nykyä kirkkaalta ja hyvinvoivalta.Koska olin juuri ostanut uuden kasvovoiteen ja etanavoiteen INCI näytti huomattavasti pidemmältä ja epäilyttävämmältä kuin seerumigeelin vastaava, tilasin purkillisen geeliä Hyvinvoinnin Tavaratalosta. Kaikki Natura Median etanaseerumituotteet ovat melkoisen hintavia, joten päädyin siitäkin syystä ostamaan vain yhden purkin molempien testaamieni sijaan. Geelin seerumipitoisuus on 35 % (INCIssä ensimmäisenä!) ja toisena vaikuttavana aineena on ihoa kosteuttava aloe vera. Geeli on kirkasta ja jäykähköä, ja ainakin itseäni limamielikuvat vaivaavat vielä. :( Onneksi purkissa ei sentään ole samanlaista kotilon kuvaa kuin pahvipakkauksessa.

Uutena kosmetiikkatuotteena etanaseerumin vaikutuksia ei ole vielä tutkittu kattavasti, joten mahdollisista riskeistä ei juuri ole tietoa. Koska en ainakaan tietääkseni ole millekään allerginen, olen yleensä ollut melko luottavainen aina kun kyseessä on suoraan luonnosta saatava myrkytön aine. Seerumista on löydetty ihoa uudistavia ja hoitavia aineita, muun muassa allantoiinia, kollageenia, elastiinia ja glykoliinihappoa. Alla vielä valmistajan laatima lista etanaseerumituotteiden hyvistä puolista:
 • Uudistaa ihoa ja ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista
 • Häivyttää arpia, ryppyjä ja maksaläiskiä ja ehkäisee niiden muodostumista
 • Korjaa auringon aiheuttamia ihovaurioita
 • Ehkäisee aknea ja ihotulehduksia
 • Edistää haavojen paranemista
 • Korjaa selluliittivaurioita
 • Ravitsee tehokkaasti ihosoluja ja estää solukuolemia
* * *

Against all odds (and my personal disgust) I have been loving my new skin serum with Helix Aspersa extract. Garden snail, that is. The snail serum is said to reduce the appearance of scarring and pigmentation, accelerate the renewal of skin cells and thus help with acne, eczema and other skin conditions. I don't have any major issues with my skin at the moment, only a light rash due to the harsh winter climate, but my skin tone has clearly become more even after two week's use.

23 kommenttia:

 1. Kesällä töissä tuosta puhuttiin, mietittiin että ajaako saman asian jos ottaa sen etanan ja antaa sen mennä naamalla olia menojaan, mutta kukaan ei halunnut kokeilla :D Jotenkin tuo purnukan sisältö näyttää ihan siltä samalta mitä se etana jättää jälkeensä, ei kamalan houkuttelevan näköistä :D

  VastaaPoista
 2. Koitin tossa reissussa ollessani ettiä tätä äidilleni vähän halvempaan hintaan (se on ihan hurahtanu noihin!) mutta eipä löytyny :-( Tekis kyllä itekki mieli kokeilla, mutta mua kyllä vähän ällöttää tuo lima.. Haha!

  VastaaPoista
 3. Tuskin siis viihtyisit Ahvenanmaan etanafarmilla - minä jouduin käymään siellä luokkaretkellä ala-asteella. Ja minäkin inhoan etanoita, en pysty sitten millään koskemaan niihin. :D Ei ollut siis farmilla järinkään mukavaa, kun etanoita oli pitkin seiniäkin...
  En tiedä pystyisinkö käyttämään tuota, ajatus etanasta alkaa vain kuvottamaan. :')

  VastaaPoista
 4. Miltä tuo limageeli muuten tuoksuu? :) Tulee automaattisesti mieleen joku märkä multa..

  VastaaPoista
 5. Ruu, luulen että se ajaisi saman asian, mutta mieluummin todellakin maksan, että saan limani nätissä purkissa eikä tarvitse mennä lähelläkään etanoita. Päivävoide ei näyttänyt limalta, siinä mielessä tämä geeli on pahempi, mutta toivon mukaan myös tehokkaampi.

  Aija, mulla on sellainen mielikuva, että nämä Natura Median tuotteet olisivat ihan kotimaisia. Tietysti etanavoiteita on muillakin merkeillä, mutta tax freestä ei varmaan näitä samoja purkkeja löydy (ainakaan ulkomailla).

  Rairuu, hyi, puistattaa jo ajatuskin etanafarmista! En kestä nähdä yhtään etanaa, saati sitten farmillista. Yritän päästä eroon etana-assosiaatioista, mutta toistaiseksi ei ole onnistunut kamalan hyvin.

  Myy, tuoksuu melko hajusteettomalta, ei mitenkään erityisen miellyttävältä. Itse asiassa voisin kuvitella etanoiden tuoksuvan samalta, ei tosin puhettakaan, että menisin niitä haistelemaan.

  VastaaPoista
 6. Geelissäkin on kuitenkin hajusteita, joten tuoksu ei varmaan ole "aito". Muuten itse asiassa kiinnostaisi tuo, mutta herkkäihoisena vältän hajusteita. En kammoa etanoita, vaan jään usein tutkailemaankin jos näen jossain etanan (ja hoen tietysti "etana, etana näytä sarvet..."). :D

  Jos jotain kammoan yli kaiken niin turkiskuoriaisen toukkia, sillä on tullut asuttua vanhoissa taloissa...

  VastaaPoista
 7. Voin vaan kuvitella, minkälaisilla hauilla blogiisi päädytään ton otsikon takia :D Vaikuttaa ihan kiinnostavalta tuotteelta, mutta on toi kyllä inhottavan limaisen näköistä... Yyyh.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi, kyllä siinä hajusteita on, olet oikeassa. Tuoksu vain on sellainen hajusteettoman oloinen, vähän outo. Meilläkin on turkiskuoriaisen toukkia (en ole onneksi nähnyt pitkään aikaan) ja sokeritoukkia, ovat ihan yhtä ällöttäviä kuin etanat. Yäh.

  tahma, hehe, enpä ollut ajatellut asiaa noin. Täytyy tarkkailla Google Analyticsiä. :D

  VastaaPoista
 9. Kun on kerran ollut turkiskuoriaisen toukkia, niin silmä kehittyy todella tarkaksi. Pari nopeaa vilkaisua kertoo heti, että mikä on roska ja mikä elävä :D Muistan myös kaikkien roskien ja murusten paikat (kuulostaapa tämä siltä, että meillä olisi todella likaista), joten huomaa heti jos joku on liikkunut..

  VastaaPoista
 10. Minä olen tähän mennessä bongannut vain yhden toukan, mutta reikiä vaatteista sitäkin enemmän. :( Uusimpiin, noin vuoden sisällä ostettuihin, ei tosin ole vielä ilmaantunut mitään, mutta vaatehuoneen ja -kaappien tehoputsaus voisi olla taas ajankohtaista.

  VastaaPoista
 11. Itse olen käyttänyt etanavoidetta (juurikin sitä paksua voidetta, ei geeliä) monta vuotta ja voin sanoa että finniarvet ovat vaalentuneet huomattavasti ja ihoni on paremmassa kunnossa. :) onhan se aika hintavaa tavaraa, mutta mielestäni sen arvoista.

  Minua ei ihme kyllä ajatus etanasta ällötä :D jos kyse olisi hämähäkkivoiteesta voisi ajatukset olla toiset :----D

  VastaaPoista
 12. Omat ällötyksensä kullakin. :) Kiva kuulla että on toiminut, katsotaan miten minulla ja geelillä sujuu jatkossa.

  VastaaPoista
 13. Mun mielestä etanat on ihan sympaattisia. Jotenkin se kuori tekee sen, että ne ei oo ällöjä mun mielestä niinkuin kaikki muut toukat ym. Sokeritoukat ei kyllä sääliä näe tässä talossa! Ne on muutenkin raivostuttavia, kun ne lipertää niin nopeasti piiloon. Etanat, no kulkee niinkuin etanat :D
  ...Eli siis pointti oli, että on kyllä mielenkiintoiselta kuulostava tuote ja voisin hyvinkin kokeilla :D Jään mielenkiinnolla odottamaan pidemmän ajan käyttökokemuksia.

  VastaaPoista
 14. Minulla on ongelmana couperoottinen iho (?) , eli punoittaa kokoajan, lisäksi on ihoni on herkkä ja silti rasvoittuva, ja on vähän finniarpia, varsinkin leuka on ihan punatäplikäs. KAIKEN lisäksi ihoni on pintakuiva. Eli APUVA :D Auttaisikohan tällainen moisiin arpiin, lähinnä haluaisin rauhoittaa poskissa punoitusta ja saada ne leuan ihme arvet pois jotenkin, tuntuu ettei peitevoide niitä piilota kun ovat vähän koholla.

  Ja hyi etanat, on mullakin pieni etanakammo kyl :D

  VastaaPoista
 15. shiny, yritän muistaa raportoida vaikka kun purkki on puolivälissä. :)

  Luna, etanavoiteita ainakin mainostetaan sellaisina, jotka auttavat kaikkiin mainitsemiisi ongelmiin. Voithan aina pyytää näytteen jostain näitä myyvästä kaupasta, kokeilemalla ei häviä mitään.

  VastaaPoista
 16. Hihii, itse pentuna keräsin kaiken maailman etanat, kotilot ja toukat purkkeihin lemmikeiksi. Reppanat.. :D

  Ihania meikkejä sinulla blogissasi, muutenkin laadukkaita tuotekuvia.

  Tietäisitkö mitään hyvää nettikauppaa josta saisi macin meikkejä?

  VastaaPoista
 17. Kiitos. :) All Cosmetics Wholesale (linkki sivupalkissa >>) myy MACin menneiden limited edition -kokoelmien juttuja. Muita varsinaisia nettikauppoja en oikeastaan tiedä. Ebaystä toki löytyy monenlaista, mutta ovat kuulemma usein feikkejä.

  VastaaPoista
 18. eikös se etanaseerumi ole niistä kotiloista lypsettyä "maitoa", eikä sitä limaa, jonka avulla ne kulkevat?

  VastaaPoista
 19. Luulen, että se on yksi ja sama asia. En ole ainakaan koskaan kuullut etanoiden erittävän mitään muunlaista "maitoa". Sanavalinta on todennäköisesti markkinointikikka, sillä kuka nyt limaa haluaisi kasvoilleen. :)

  VastaaPoista
 20. Törmäsin näihin etana-tuotteisiin juurikin jokin aika sitten netissä ja kiinnostuin. Mutta tässä rahatilanteessa joudun kyllä hetken odottamaan, ennen kuin moisia limoja pääsen kokeilemaan. Ainakin lupaavat paljon.

  Minustakin (pienet suomalaiset) etanat on enimmäkseen symppiksiä. Pentuna tuli aina etanan nähdessä pyydettyä siltä sääennustusta. ;-) Mistään jättietanoista en kyllä pidä, kun olin Saksassa au pairina törmäilin jatkuvasti sateen jälkeen sellaisiin keskisormen pituisiin ja vähän paksumpiin ällötyksiin. Niillä ei ollut kotiloa edes. Yäk.

  VastaaPoista
 21. Mulla on nyt toinen purkki lopuillaan (ehä 1/4 jäljellä) ja olen kyllä tykännyt. Hae näyte testiin luontaistuotekaupasta, ei maksa mitään. Mulla riitti näytepusseista viikoksi.

  VastaaPoista
 22. Voi että. Olin ihan into piukassa selailemassa nettisivuja ja valmiina tilaamaan kyseisen geelin, mutta sitten hinta pysäyttikin minut suoraan... 13-vuotiaalla ei hirveemmin ole varaa hankkia tuon hintaisia voiteita. Toisaalta taas niin haluaisin tuon, koska mulla tulee aina finnejä ennen menkkojen alkua. Sen takia naama onkin täynnä finnejä tai niiden arpia...

  Täytyy vähän miettiä tilannetta ja katsoa, josko löytäisin parin viikon päästä Helsingistä tuon ja pyytää äitiä investoimaan mun ihon ulkonäköön... :D

  VastaaPoista
 23. Kuten Mohnillekin sanoin, luontaistuotekaupoista saa näytteitä kokeiltavaksi ensi hätään. Testaa sitä ennen finneihin aspiriinia, jos et ole sille allerginen tai kovin herkkäihoinen. Hävitti minulta kaikki näpyt ja paukamat! Täällä aiheesta lisää: http://lazydynamitee.blogspot.com/2010/10/superkuorinta.html

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>