tiistai 23. elokuuta 2011

Lemppareita kylpyhuoneessa

Kylpyhuoneen kaapissa on lymyillyt monta suosikkituotetta, joita ei vielä ole blogin puolella näkynyt. Asia korjaantuu nyt. :) Kaikki alla olevat jutut ovat olleet käytössä vähintään pari viikkoa ja syystä tai toisesta todettu erinomaisiksi.Kesä alkaa pikku hiljaa väistyä syksyn tieltä, mutta loppukesän aurinkovoidesuosikki ansaitsee silti tulla esitellyksi. Hawaiian Tropicin Protective Sun Lotion suojakertoimella 50 suojasi tehokkaasti palamiselta ja tuoksui merkille tyypilliseen tapaan herkullisesti kookokselle. Voide on paksua ja tahmaista, mutta juuri näiden ominaisuuksien ansiosta sitä sai levitettyä kunnollisen kerroksen, joka pysyi iholla todella hyvin. Aurinkovoiteeseen tarttuvat roskat ja pöly eivät tietenkään ole mukavia, mutta suihkussa täytyy helteellä muutenkin käydä tavallista useammin. Käytin voidetta lähinnä dekolteella, niskassa ja hartioilla, muu vartalo pärjäsi vähemmän tuhdilla tavaralla.Sain TIGIn 750 ml Superstar-sampoopöntön loppumaan juuri sopivasti ennen muuttoa ja pääsin etsimään sille korvaajaa uudesta lähikaupasta. Päädyin ostamaan vielä entistäkin suuremman pöntön (900 ml), josta olen pitänyt kovasti. TRESemmén Colour Protection sampoo on väritöntä, koostumukseltaan mukavasti melkein geelimäistä ja tuoksuu miellyttävälle, hieman makealle "kampaamolle". Hiukset peseytyvät puhtaan ja ilmavan tuntoisiksi. Superstar (tai mikä ikinä sen uuden version nimi onkaan) on edelleen oma suosikkini tuoksunsa ja sulfaatittomuutensa vuoksi, mutta budjetin ollessa tilapäisesti kireämmällä TRESemmé vaikuttaa oikein kivalta vaihtoehdolta.Toinen lähikaupasta akuuttiin tarpeeseen ostettu uusi suosikki on Garnierin Mineral-deodorantti. Tuoksu on huomaamaton, dödö kuivuu suht nopeasti ja pitää kuivana pitkään. Mineraalibuumilla ratsastaminen ärsyttää, vaikka itse tuotteessa ei ole valittamista. Tai no, kyllähän tästä jää pieniä tahroja mustiin vaatteisiin, mutta se on vältettävissä, jos a) pukee paidan ensin tai b) malttaa odottaa kainaloiden kuivumista.Natura Median Ultra Hydration Creme Gel -ruusunmarjavoide oli huippulöytö! Löysin tämän ostaessani uutta kookosöljypurkkia Life-myymälästä alennusmyyntien "loppurysäyksen" aikaan. Voide oli 80 % alennuksessa, joten sitä oli käytännössä mahdotonta jättää ostamatta ottaen huomion kuinka paljon olen pitänyt Natura Median etanaseerumigeelistä. Hintaa jäi noin 8 euroa ja olen ollut tyytyväinen.

Koostumus on jännittävä, sillä tämä tosiaan on geelimäistä, mutta samalla hyvin ravitsevan ja kosteuttavan tuntuista valkoista voidetta. Sopii erinomaisesti herkälle ja pintakuivalle iholle, ja varmasti todella kuivallekin, ainakin lämpimänä vuodenaikana. Pumppupullo on itselleni nykyään ehdoton, en enää tahdo lähmiä voiteita purkeista. Pari pientä pumppausta riittää kasvoille ja kaulalle, mutta yöksi saatan laittaa enemmänkin.

Voiteen ainoa huono puoli on epämiellyttävä haju. Se ei ole voimakas, mutta tarpeeksi ikävä, että hengitän voidetta levittäessäni vain suun kautta. Tuote ei tietääkseni ole hajusteeton, mutta ihmettelen kyllä, miten kukaan ei osannut kehittää siihen mukavampaa tuoksua.Tässä on suurin suosikkini tämän jutun tuotteista. Bongasin Treacle Moonin suihkugeelejä Oulun Stockmannilta loppukesästä, kun kemppariosaston laajennus oli valmistunut. Hinta pyöri viiden tai kuuden euron tietämillä, puolen litran pullo on kivan näköinen (jos nyt jättää huomioimatta röyhkeän plagioinnin) ja tuoksu saa oloni euforiseksi. Jos pidät inkiväärin tuoksusta - jota itse rakastan - tulet ihastumaan One Ginger Morningiin. Inkiväärin lisäksi tuoksussa on tujaus sitruunaa. Ihania vaihtoehtoja oli useita muitakin, mutta pakotin itseni valitsemaan vain yhden. Valinta ei kuitenkaan ollut vaikea, voisin nuuhkia tätä jatkuvasti!Olen ollut kamalan skeptinen Seche Viten pikakuivattavan päällyslakan suhteen, sillä pidin kovasti aikaisemmin käyttämästäni Revlonin vastaavasta. Viime vuonna hamstraamani Revlonin pullot pääsivät kuitenkin loppumaan pari viikkoa sitten, ja ostin ensi hätään tämän Kicksissä poiketessani. Sivuhuomiona mainittakoon, että Kicksin klubikortti käy näköjään missä myymälässä tahansa maasta riippumatta. Ja toden totta, tämä lakka on kaikki kehunsa ansainnut! Levittyy hyvin, kuivuu salamannopeasti ja jättää tasaisen, kiiltävän pinnan. Voin silti suositella myös Revlonia, jos satut sitä jostain bongaamaan, on mielestäni lähes identtistä tavaraa.Viimeisenä pitkäaikainen luottotuote, MACin Brush Cleanser, jota kävin ostamassa uuden pullon entisen, tyhjentyneen tilalle. Käytän tätä siveltimien puhdistamiseen pesujen välillä, ja vaaleanpunainen neste on hoitanut hommansa kiitettävästi. Kaadan puhdistusainetta hiukan vanulappuun tai talouspaperille, johon pyyhin likaista sivellintä. En siis mitenkään tuhlailevasti huuhtele suteja tässä, pyyhin vain puhtaaksi, jolloin siveltimet myös desinfioituvat. Alkoholipitoisena aina kuivuu nopeasti, joten se sopii erityisen hyvin tilanteisiin, joissa samaa sivellintä haluaa käyttää pian uudelleen.

* * *

Some of my current favourite products from my bathroom cupboard. The loveliest of them is definitely the shower gel from Treacle Moon. It smells intoxicating, especially if you love ginger like I do.

6 kommenttia:

  1. Hei, samoja suosikkeja on!

    Minäkin olen tykännyt tuosta Hawaiian Tropicin suojakertoimen 50 aurinkovoiteesta. Tämän kesän kuumassa auringossa ei riittänyt välttämättä edes Clarinsin suojakerroin 30, mutta tuo Hawaiian Tropic piti aina. Tuoksukin on ihan miellyttävä.

    Toinen suosikkini Hawaiian Tropicilta on muuten asteittain itseruskettava vartalovoide Gradual Bronzer. Siinäkin on oikein hyvä tuoksu ja muutenkin kaikin puolin erinomainen. Suosittelen siis myös sitä lämpimästi!

    Seche Vite on minusta paras kokeilemani kynsilakan pikakuivattaja. Vielä parempi kuin esim. toinen suosittu Poshe, joka sekin on ihan ok.

    Ja mullakin alkaa olla lopussa tuo MACn sivellinpesuaine, joten lisää on hankittava. En uskalla altistaa kallisarvoisia kultamurusiani MACn siveltimiä millekään muulle kuin sille! :)

    VastaaPoista
  2. Toi MAC - puhdistus voiskin olla hyvä :)

    Plagioinnista puheenollen; mun mielestä Seppälässäkin on tuon näköisiä suihkugeelejä. Katsoinkin ensin, että tämä on sieltä (en ole koskaan painanut mieleeni niiden tuoteiden nimiä) :)

    VastaaPoista
  3. Pumpulipupu, pitää ehkä testata sitä HT:n itseruskettavaa, kun merkin muutkin tuotteet ovat niin kivoja. Seche Vitesta tuli muuten myös oma lempparini, se toimii loistavasti!

    Martina, se on hyvä, eikä älyttömän kalliskaan (muistaakseni alle 15 euroa).

    Ne Seppälän suihkugeelit taitavat olla näitä I Love... -merkkisiä:
    http://www.ilovecosmetics.eu/
    Kummallisen paljon samaa näköä on kaikissa, liekö graafikoilla mielikuvitus loppunut?

    VastaaPoista
  4. Hawaian Tropicin aurinkorasvat on ainoita, joita suostun käyttämään - muut haisee pahalle! :D SK50 on täälläkin ollut käytössä tämän kesän. Ajoittain myös SK30, ja after sunit sitten tietty myös.

    Mullakin on Treacle Moonia, mintun tuoksuista :)

    VastaaPoista
  5. Hei, multakin löytyy tuo TREsemmén jättipullo, olen kanssa pitänyt siitä :) Noita suihkugeelejä olen kaupassa ihastellut, mutten ole raaskinut ostaa noin isoa pulloa, koska tykkään vaihdella tuotteita suihkussa ja tuollainen ei loppuisi varmaan ikinä. Harmi, vaikuttavat kyllä söpöille!

    VastaaPoista
  6. bubble, tuo aurinkorasva oli ensimmäinen tuttavuuteni Hawaiian Tropicilta, mutta tuskin jää viimeiseksi. :) Tahtoisin myös kaikki Treacle Moonin tuotteet, kun tuoksut ovat niin ihania.

    Melli, voihan suihkugeelipulloja vaihdella, vaikka eivät olisikaan loppuneet. :) Laittaa paljon käytetyn tuoksun muutamaksi kuukaudeksi jonnekin jemmaan, niin myöhemmin se tuoksuu taas kivalle ja uudelle. Minulla esimerkiksi oli Lushin glögintuoksuinen geeli piilossa koko kevään ja kesän, nyt syksyllä on ollut mukavaa ottaa se taas käyttöön.

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>