maanantai 24. lokakuuta 2011

Meikkitoive: Kleopatra

Kleopatran tai perinteisen hieroglyfiegyptiläisen meikkiä on toivottu paljon. Yksi ehdotus pyysi toteuttamaan meikin "with a twist", minkä tulkitsin tässä tapauksessa yritykseksi saada tuoduksi moneen kertaan nähtyyn tyyliin hieman jotain uutta.Peruspilareita ovat klassinen musta egypti-eyeliner ja vahvat, tummat kulmakarvat. Niihin en tohtinut - enkä halunnutkaan - koskea, mutta kokeilin raikastaa tuttua kokonaisuutta väreillä. Kleopatrameikeissä on perinteisesti käytetty turkoosia, mutta tyyliin sopivat mielestäni muutkin kirkkaat, jalokivimaiset sävyt. Itse paritin turkoosin kaveriksi kirkasta limenvihreää sekä kultaa, joka toistuu niin silmä- kuin huulimeikissä.Kasvojen ihoa tummensin puuteroimalla ne kauttaaltaan aurinkopuuterilla (Wet n Wild Mega Bronzer, sävy Light Sun), joka toi iholle värin lisäksi jännittävää, pronssista hehkua. Varjostin posket, ohimot, nenänpielet ja leuan mattaruskealla luomivärillä. Yritin tehdä varjostuksista huomattavan voimakkaat, ja kasvoistani kulmikkaat (as if...), mutta valokuvissa varjot ovat jälleen haalistuneet lähes olemattomiin. Poskille lisäsin hiukan NARSin kirkkaanpunaista Exhibit A -poskipunaa.Kirkkaanvihreä ja kaksi voimakkaan turkoosia luomiväriä ovat Manlyn 120-paletista, niiden lisäksi käytin Fyrinnaen kultaista Griffonrideria sekä Nijiroa, joka on vaalea highlighter-sävy. Vihreää on lähes koko liikkuvalla luomella, ainostaan aivan silmän sisänurkassa on aavistus kultaa. Luomivaossa on voimakkaan sävyinen matta turkoosi, jota häivytin ylöspäin helmiäisenhohtoisella vaaleammalla turkoosilla. Häivytyksessä on siinäkin myös hitunen kultaa.Rajaus on tehty L'Oréalin mustalla nestemäisellä Super Linerilla ja sen levenevä pää jatkaa kulmakarvan linjaa. Kulmista meikkasin graafiset ja aavistuksen terävämmät kuin mitä ne ovat tavallisesti. Irtoripset ovat Red Cherryn osiin leikattu pari #74, samat joita käytin fiftarimeikissä viikko sitten.Kultaiset huulet rajasin ja täytin ensin Milanin kullanvärisellä Liquif Eye -kynällä, jonka päälle painelin Griffonrider-luomiväriä. Vaalea raja huulten ympärillä on vahinko, sillä huomasin liian myöhään, ettei huulten muodon korjailuun yleensä käyttämäni vaalea kynä sovikaan yhteen uuden pronssisen ihonvärini kanssa. :D

Kummalliset silmäpuolet kuvat johtuvat muuten taas vain siitä, että meikkasin ainoastaan toisen silmäni. Meikittömän silmänurkan voi bongata postauksen ensimmäisestä valokuvasta.

* * *

"An egyptian with a twist" was my assignment for this look. I tried to maintain the traditional approach while adding a bit of colour and a touch of something unexpected. The lime green brings freshness but the turquoise and gold pay respect to the iconic Cleopatra makeup.

18 kommenttia:

 1. AMAZING!!!! <3
  http://dashantilife.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Ihan sairaan hyvännäkönen! Olisin vaan toivonu, että olis ollu yks kuva silmä kiinni, niin olis päässy näkeen luomen koko komeudessaan :)

  VastaaPoista
 3. Ai hyvänen aika! Tuntuu tylsältä sanoa, että UPEA, koska tämä on jotain paljon hienompaa.

  Sä voisit tehdä aivan mennen tullen työksesi meikkejä! Harrastelijaksi nuo sun taidot ovat todella ammattimaiset <3 Hieno työtä, ei voi muuta kuin kehua :)

  VastaaPoista
 4. Onpas kaunis meikki :)

  VastaaPoista
 5. Hieno!!! Kuten aina. ;)

  Kiva nähdä hieman erilainen Cleo-meikki. :) Mulla oli kanssa tarkoitus tehdä, mutta en sitten ehdikään. Mulla kun tosiaan on Cleon vaatteetkin, niin olisi saanut laitettua ne kuviin.

  Tuo vihreä natsaa tosi hyvin tuohon meikkiin. Saletisti natsaa! ;)

  VastaaPoista
 6. Ajatukseni sensuroimattomina: "Ei herranen aika!" :D aivan tajuttoman upea meikki!

  VastaaPoista
 7. Upea!
  Tuli mieleen Rooma-sarjan Kleopatra, oli tosi mielenkiintoista katsoa miten se hahmo oli maskeerattu ja puvustettu, vähän eri tavalla kuin ennen. Muutenkin sarjan puvut, kampaukset ja meikit olivat huikeita.

  VastaaPoista
 8. Dashanti, kiitos!

  kase, pitää ehkä alkaa ottaa myös sellaisia kuvia. En ollenkaan hoksannut.

  Nonnu, kiitos, ihana. <3

  Serrated B, kiitoksia, tykkäsin itsekin. :)

  Minna, harmitti kyllä vähän, kun ei ollut mitään rekvisiittaa. Mutta menihän tämä näinkin. Ja hyvä että natsaa. :D

  Päivi, kiitän. :)

  Anonyymi. :D. Ei täällä tarvitsekaan sensuroida ajatuksiaan. Kiitos paljon.

  hellin, juuri pari päivää sitten juteltiin kaverin kanssa noista HBO:n sarjoista, että mitä pitäisi ottaa "työn alle". Minulla ei ole ollut telkkaria moneen vuoteen, niin olen jäänyt vähän paitsi. Onneksi netistä näkee. Laitan Rooman listalle, kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista
 9. Huhhuh, aivan käsittämättömän upea!

  VastaaPoista
 10. Aivan mahtava :)

  -Felicity

  VastaaPoista
 11. Anette & Felicity, kiitos molemmille!

  VastaaPoista
 12. Apua, törkeät värit!! Ihan uskomaton silmämeikki.. <3

  VastaaPoista
 13. Kiitos kovasti. :) Uusi blogisi on muuten tosi kivan oloinen, aloin seurailemaan. Suomenkielisiä tuoksublogeja soisi olevan enemmänkin.

  VastaaPoista
 14. olisin halunnut nähdä toisenkin silmän. muuten tosi kiva meikki!:) mut koko luomen olisin muuten halunnut nähdä,oot nätti tyttö! ihosi vaan näyttää aika rasvaiselta... :o mitä se ei varmasti muuten ole.

  VastaaPoista
 15. Haha, se on se aurinkopuuterin luoma "jännittävä pronssinen hehku"! :D Huomasin itsekin nyt, että näyttää vähän rasvaiselta. Mutta tosiaan, kasvot on puuteroitu kauttaaltaan aurinkopuuterilla, koska halusin Kleopatrani olevan hieman omaa lakananvalkoista itseäni päivettyneempi. Ja kuten viimeisessä kappaleessa kirjoitin, toinen silmä oli kokonaan ilman meikkiä, siksi sitä ei näissä kuvissa näy. :)

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>