sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Shoppailuvinkkejä Tukholmaan - COW Parfymeri

Toinen vierailemisen arvoinen putiikki Tukholman keskustassa on Christian ja Wenche Hughesin COW Parfymeri, joka on itse asiassa ihan Puren (josta kirjoitin pari päivää sitten) naapurissa. Jos ei ole käyntiä Tukholmassa, tällä parfymerialla on myös toimivat nettisivut, joiden kautta tuotteita voi tilata muihin Pohjoismaihin.Nimensä mukaisesti liikkeessä myydään useiden ihanien merkkien niche-hajuvesiä. Itse bongasin hyllyistä ainakin Frederic Mallen, Etron, L'Artisan Parfumeurin ja Comme des Carconsin tuoksuja, nettisivujen mukaan COW myy myös muun muassa CB I Hate Perfumen tuotoksia.Värikosmetiikan puolella on niin ikään tarjolla mielenkiintoisia merkkejä. Laura Mercier on vahvasti edustettuna, meikkihyllyä täytyy mennä tutkailemaan uudestaan joskus paremmalla ajalla ja budjetilla.Lisäksi bongasin Deborah Lippmannin kynsilakkoja, jotka ainakin Amerikan maalla ovat kovassa huudossa. Hyllystä löytyi vaikuttava valikoima eri sävyjä, muun muassa tuo yllä olevan setin vasemman puoleisin glitterpamaus Happy Birthday, joka taitaa olla sieltä kysytyimmästä päästä.

Itselleni iloisin yllätys näkyy tässä. COW myy Philosophya!! Nappasin salamana mukaani ostoslistallani keikkuneet Purity Made Simple -puhdistusaineen ja The Present -meikinpohjustajan, jotka molemmat olivat kaikeksi onneksi myös erittäin tarpeellisia hankintoja ja siten myös helposti perusteltavissa. :) Vielä kun suihkugeelivarastoni hieman pienenevät, tiedän mistä hakea täydennystä.

Olen kokeillut molempia ostamiani tuotteita muutaman kerran, enkä ole päässyt kummankaan kanssa täysin sinuiksi. Putsari on koostumukseltaan jotain geelin ja emulsion välimaastosta, sitä hierotaan kasvoille noin minuutin ajan ja huuhdellaan pois lämpimällä vedellä. Purkissa lukee "one step cleanser", mutta olen käyttänyt tuotetta kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa. Luulen, että tämä toimisi parhaiten jonkinlaisen kasvojenpesurätin tms. kanssa, sillä mielestäni lopputulos ei ole tarpeeksi puhdas. Minua häiritsee myös se, ettei tuote vaahtoa, mielikuvissani yhdistän vaahdon tehokkaaseen puhdistukseen. Toisaalta, aine on hyvin hellävarainen ja sen sanotaan sopivan kaikille ihotyypeille. Kasvopyyhkeeseen on silti jäänyt pesun jäljiltä vähän liikaa tahroja, mutta ehkä en vain malta pyöritellä tätä kasvoillani tarpeeksi kauan.

The Present -primerin halusin, koska Wayne Goss kehui sitä kenties maailman parhaaksi. Luulen, että tämä tosiaan pitää meikit kasvoilla poikkeuksellisen hyvin, mutta meikin levittämisen kanssa minulla on vielä pieniä ongelmia. Ohjeiden mukaan pohjustaja on laitettava kasvoille vähintään kaksi minuuttia ennen meikkaamista ja sitä on käytettävä erittäin vähän. Primeri on kuin liimaa, ja jos sitä on liikaa, kasvoille tarttuu väistämättä valtava määrä pakkelia. Todennäköisesti tämä on parhaimmillaan juhlameikkien kanssa, en usko että primerin päälle on mahdollista tehdä kaikkein kevyintä ja luonnollisinta ehostusta. Tai sitten kaipaan lisää harjoitusta. Mielenkiintoinen tuttavuus The Present on joka tapauksessa, yritän vielä ystävystyä lähemmin. :)

Mainittujen lisäksi COW:n valikoimissa on monen monta muutakin merkkiä, tarkempaa tietoa löytyy nettisivuilta.

* * *

Another good place to shop in Stockholm is Christian and Wenche Hughes' COW Parfymeri. They sell a wide variety of niche perfumes as well as some quality beauty products. Including Philosophy, Deborah Lippman, St. Tropez and Laura Mercier! They also have a great website, check it out.

9 kommenttia:

 1. Olen tulossa Tukholmaan parin viikon päästä. (JEE!) Valitettavasti kyseessä on vain päivä Tukholmassa risteily ja olen liikkeellä äitini ja siskoni kanssa, joten meillä on se vakioreitti jonka kävelemme joka kerta läpi eikä muuta ehdi. Vähän harmi etten ehdi minnekään vinkkaamistasi paikoista enkä edes COSille. Nyyh!

  VastaaPoista
 2. Mä olin tosi innoissani tosta CBstä, mutta ne itseasiassa kertoivat COWssa, että ovat lopettaneet sen myymisen. Ymmärrän sen kyllä toisaalta, ne on aika vaikeita tuoksuja, mutta tosi harmillista silti. Ne myy nyt vaan pois ne muutamat tuoksut, mitä niille on jäänyt.

  VastaaPoista
 3. COW on niin ihana, voi teitä onnekkaita tukholmalaisia! Harmi, ettö CB:tä ei saa nyt mistään läheltä, olkoonkin, mutta Frederic Malle kompensoi vähäsen... Olen myös kuullut, että philosophyn kuorinta-aine olisi ylimaallista, ystäväni juoksuttaa aina hakemaan sitä ulkomailta...

  VastaaPoista
 4. Tämä tuli niin hyvään saumaan!! Oon lähdössä Tukholmanristeilylle sunnuntaina, ja aina päädytään vaan samoille kaduille ja samoihin kauppoihin... jospa tällä kertaa jotain uutta! Ja haluaisin todella löytää noita Deborah Lippmanin lakkoja kun en viime NYCin reissulla niitä ehtinyt löytämään. :( Ja ajattelin katsastaa myös vinkkaamasi "meikkikärryn" - sille olisi tarvetta. (Mutta jaksanko kantaa kotiin asti Tukholmasta, on asia erikseen!)
  Kiitos hyvistä vinkeistä! :)

  VastaaPoista
 5. Ääh, pakko päästä Tukholmaan! :D Liikaa houkutuksia!

  VastaaPoista
 6. Nina, no ensi kerralla sitten. Ja onhan COSilla nykyään se nettiputiikkikin, jos sieltä löytyisi helpotusta.

  Aliisa, no onpa ikävää, minäkin ehdin jo vähän innostua. Kiitos tiedosta.

  Vasilisa, vaikutti kyllä erittäin kivalta pikku putiikilta. :) Olen itse vähän laiska kuorinta-asioissa, mutta ehkä kokeilen Philosophyn versiota vielä joskus. Tuon primerin sain vihdoin toimimaan tänään, jee!

  Oona, huomasithan myös viime keskiviikon postauksen Puren myymälästä? MUJIn laatikosto ei ollut kovin painava kannettava, roudasin sen itse metrossa kotiin. :) Kiva että vinkeistä oli hyötyä, mukavaa risteilyä!

  Melli, onhan täällä. Itse olen kahden tulen välissä: pitäisi koittaa pysyä poissa kaupungilta, kun ei ole liiemmin rahaa tuhlattavaksi, mutta kotona jumitun helposti tietokoneelle ja päädyn nettikauppoihin. :D

  VastaaPoista
 7. Kiitti vinkeistä, itselläkin pukkaa reissua Tukholmaan vielä tämän vuoden puolella :) Tiedätkös muuten, voiko noita Deporah Lippmanin kynsilakkoja tilata heidän nettisivujen kautta Suomeen?

  VastaaPoista
 8. Eiköhän, en ainakaan nähnyt nettisivuilla mitään poikkeavaa kynsilakkojen suhteen. Ja toimittavat tosiaan Ruotsin lisäksi Norjaan, Tanskaan ja Suomeen.

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>