tiistai 18. lokakuuta 2011

Tukkasuosikkeja

Olen jo pari vuotta suosinut hiuslakkana märkälakkoja tavallisten painepakattujen sijaan. Mielestäni pito on parempi ja hiuksia voi kivasti vielä vähän muotoilla lakan suihkuttamisen jälkeen. Puhumattakaan kylpyhuoneen siisteydestä. Jokainen hiuslakan suurkuluttaja varmasti tietää, millaista jälkeä lakka ja ilmassa leijaileva pöly tekevät ja kuinka mukava sitä on siivota. Märkälakkojen kanssa tällaista sotkua ei tule eivätkä ne myöskään mene henkeen.Pitkäaikainen suosikkini oli TIGIn Superstar-lakka, joka on söpön pinkissä pullossa ja tuoksuu ihanalle. Käytin sitä uskollisesti lähes kymmenen pulloa, kunnes lentomatkustelu sai minut kokeilemaan toista vaihtoehtoa. Halusin pienen pullon, jonka voisi kuljettaa käsimatkatavaroissa, ja tavaratalon myyjä tyrkkäsi käteeni Bumble and bumblen pikkuruisen Holding Sprayn. Ihastuin ensikokeilemalta. Tuoksu on miellyttävä ja koostumus on TIGIin verrattuna aivan toisesta maailmasta. Suihku tulee pullosta hienojakoisena ja tasaisena eikä hiuksiin putoile suurempia pisaroita. Superstarin kanssa ongelmana oli hiusten ajoittainen klimppiytyminen, kun pullosta saattoi välillä roiskua lakkaa ihan hallitsemattomasti.Aikomuksenani oli ostaa Bumble and bumblea uusi, suurempi pullo, mutta akuutti hiuslakan tarve kohtasikin ennen kuin pääsin kaupunkiin asti. Päädyin hankkimaan ruokakauppareissulta TRESemmén Naturals-sarjan lakan, joka lupasi vahvaa pitoa ja kosteudenkestävyyttä. Neljäsosalitran pullo maksoi euroissa noin kympin ja kas kummaa, on ihan loistavaa tavaraa. Myös tämä on tuoksultaan hyvin miellyttävää (tuoksuu samalle kuin sarjan sampoot) ja suihku on erittäin hienojakoinen. Hinta-laatu-määräsuhteeltaan tämä on kolmesta kokeilemastani ehdottomasti paras. Myös saatavuus on loistava, sillä voin napata tämän ostoskoriin lähimarketista.

En tiedä onko näitä tuotteita tarjolla Suomessa (saa valistaa kommenteissa), ainakaan Bumble and bumblea en ole koskaan nähnyt. Suosittelen kuitenkin lämpimästi kokeilemaan, jos törmäät jompaan kumpaan. :)

P.S. Seuraavassa postauksessa alkaa Halloween-sarja, jolla mennään kuun loppuun saakka. Joko sinulla on tiedossa karmivia juhlia?

* * *

I really like non-aerosol hairsprays and there also seems to be more of them in the market these days. Here are two of my current favourites, one for my handbag and one for the bathroom cupboard. They smell nice, give a strong hold and most importantly don't make a mess in the bathroom like the regular ones (with aerosols).

11 kommenttia:

 1. Täytyykin suositella avokille tuota bumble & bumblea, hän on tuon merkin suuri ystävä, kiitos vinkistä siis!

  Odotan innolla halloween-juttuja, sulla on niin näyttäviä meikkejä muutenkin niin voisin kuvitella sun halloween-meikkien/maskien olevan tosi upeita :)

  VastaaPoista
 2. Noku kukaa ei suostu järkkää halloweenpileitä! Kärsin! Mut haluun nähä upeita meikkejä, ihanaa!

  VastaaPoista
 3. Olen lakkojen suurkuluttaja ja nuo kuulostaa kyllä lähes täydellisiltä meikäläiselle. Pitää siis alkaa etsimään täältä.

  Meillä oli lasten Halloween viime v.loppuna ja valitettavasti tänä vuonna ainoat. Aikuisten halloweenit menee päällekkäin 30-v juhlien kanssa joten harmittaa lievästi.

  Ekaa kertaa käyn sivuillasi ja jatkossa tulen varmasti käymään. Odottelen Halloweeni-juttuja mielenkiinnolla :D

  VastaaPoista
 4. Kampauksissa nuo nestemäiset ovat kyllä aivan loistavia. Pitää varmaan kokeilla kiharoihinkin. =) Kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
 5. Tresemme on ainakin Sokoksen verkkokaupassa hintana 8,90 :) Voisin tuota kokeillakin. Näistä ei siis jää sellainen jäykkä kuiva pinta vai? Kokemukseni hiuslakoista perustuu lähinnä Herbinaan, jossa toisaalta tuoksuttomuus on plussaa.

  VastaaPoista
 6. Melli, olepa hyvä. Minäkin olen innoissani niistä halloween-jutuista, toivottavasti ovat mieleen. :)

  Anna, no onpa kurjaa. :( Mutta voithan järjestää kemut itsekin, kunnon naamiaisia ei ole koskaan liikaa!

  Päivi, tervetuloa! Olen nähnyt märkälakkoja aika monella merkillä, toivottavasti etsinnät tuottavat tulosta. Halloween-teemaiset kolmekymppiset olisivat varmasti myös hauskat. ;)

  RagDoll, tuollaiset hienojakoisemmat varmaan toimisivat kiharoidenkin kanssa. Itse pidän hiuksiani lähes poikkeuksetta kiinni, joten omaa kokemusta ei ole kertynyt.

  Anonyymi, kiitos nettikauppavinkistä! Kyllä näistä lakoista periaatteessa jää samanlainen "jäykkä kuiva pinta" kuin tavallisistakin, jos suihkuttaa liikaa. Märkälakka-nimitys tulee varmaankin siitä, että pullosta tulee märkää sumua, ei "kuivaa" kuten ponnekaasulakoista. Lisäksi lakka ei kuivu hiuksiin ihan heti, joten tukka ei jämähdä sekunnissa paikoilleen. Kuivuttuaan lakan pito on mielestäni todella hyvä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos paljon vinkistä, täytyypä kokeilla tresemmeä seuraavaksi. Kerran olen ainakin citymarketissa kyseistä pulloa kädessä pyöritellyt ja ihmetellyt että mitä ihmettä tuo on ;) että niistä kannattaa lähteä etsimään.

  VastaaPoista
 8. Mäkin olen testannut tota TRESemméa ja oli tosiaan varsin hyvä. Ikävä kyllä niin hyvä, että poikaystävä suihkutti pullon loppuun turhan nopeasti. (Kyllä, taloudessamme hän on se, joka käyttää enemmän lakkaa ja jonka hiuksiin ei saa koskea, jottei kampaus mene pilalle.)

  VastaaPoista
 9. Minky, kokeile toki, on hintaansa nähden (ja muutenkin) varsin kelpoa tavaraa. :)

  Aliisa, täällä poikaystävä pöllii hiuspuuterin ja kuivasampoon. :D Onneksi tuo TRESemmén lakka ei ole sieltä kalleimmasta päästä, niin kelpaa suihkutella.

  VastaaPoista
 10. Tuota Tresemeétä löytyi täältä maksoi alle 8€, lähti siis testaukseen :)

  Karmivaa Halloweenia ;)

  VastaaPoista
 11. Sepä mukavaa. :) Pelottavia pyhiä myös sinulle!

  VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>