tiistai 3. tammikuuta 2012

Suosikit, osa 5: hiukset

Olen aika mielikuvitukseton hiustenlaittaja enkä yleensä juuri kirjoittele tukkatuotteista tänne blogin puolelle. Ajattelin kuitenkin jutella hiukan myös vakituisessa käytössä olevista hiusainesuosikeistani, nyt kun meikkilaatikoston ja ihonhoidon peruspilaritkin on käyty läpi. Niitä muutamia muita kirjoittamiani hiusjuttuja voi selailla "hiukset"-tunnisteen alta.

Hiukseni ovat kuivahkot ja ohuet, ne ovat myös ohentuneet määrällisesti viime vuosina. Valitettavasti tämä on perinnöllistä, joten asia on vain hyväksyttävä. Ellen sitten keksi kokeilla kalliita ihmetroppeja. :) Hiustenhoidollisena päämääränäni onkin saada tukka aina näyttämään mahdollisimman isolta. Hiusten kuivuuskaan ei täten häiritse, eivätpähän ainakaan ole aivan litussa päätä myöten.
Kuvat 1 & 2

Pesen kuontaloni melko harvoin, noin kuusi kertaa kuukaudessa, kaksi niistä syväpuhdistavalla sampoolla. Tällä hetkellä syväputsarinani on L'Oréal Professionellin Pure Resource -sampoo, joka on hoitanut hommansa kiitettävästi. Tavan sampoona tykkäsin TIGI Bed Headin sulfaatittomasta, tuuheuttavasta ja herkullisen tuoksuisesta Superstarista, jota en tosin juuri nyt omista. Superstarin nimi sitä paitsi muuttui Bed Head -tuotteiden uudistuttua, nykyään ilmeisesti täysin vastaava tuote tunnetaan Style Shots Epic Volume -sampoona.

Hoitoaineista kaikkien aikojen lempparein on TIGIn Catwalk-sarjan Oatmeal & Honey, joka valitettavasti lakkautettiin sarjaa uudistettaessa. Omassa pumppupullossani on vielä vähän jäljellä, mutta sille täytyisi kohta löytää seuraaja. Pidän erityisesti hoitoaineen silikonittomuudesta ja ihanasta tuoksusta, mutta se on myös supertehokas takkujen selvittäjä. Jos jollakulla on kokemusta O&H:sta ja sille on löytynyt hyvä, kenties jopa silikoniton korvaaja, saa vinkata!
Kuva

Hiuksiin jätettävänä hoitoaineena käytän Schwarzkopfin Bonacure-sarjan värjätyille hiuksille tarkoitettua Color Save -latvasuojaa, joka puolestaan on melkoinen silikonipommi. Liian suurissa määrin annosteltuna se tekee hiuksista lähmäiset, mutta kohtuudella (ja vain latvoissa) käytettynä meikkaa hiusten latvat kauniin ja terveen näköisiksi. Levitän tätä kosteisiin hiuksiin ennen föönausta, jolloin aine myös vähentää tehokkaasti hiusten pörröisyyttä.
Kuvat 1 & 2

Kuivaan hiukset aina hiustenkuivaajalla ja käytän aina apuna jotain muotoilutuotetta, muuten tukkani jää aivan liian ohueksi liruksi. Muotovaahto toimii yleensä takuuvarmasti, mutta tykkään myös TIGIn Superstar-föönausnesteen ja Small Talk -liman cocktailista. Hieron tuotteet sekaisin kämmenteni välissä ja haron kosteisiin hiuksiin ennen kuivaamista. Molemmissa on tietääkseni lämmössä aktivoituvia hiuksia turvottavia juttuja (näin pro olen tukka-asioissa :D) ja ainakin omissa hiuksissani tulos on vastannut odotuksia.

Kun pää on saatu kuivaksi, suoristan hiukset, minkä jälkeen mukaan astuu luottokaverini hiusten muotoilussa. Schwarzkopfin Osis+ -sarjan Dust It Mattifying Powder -hiuspuuterista on vuosien mittaan ollut juttua yhdessä jos toisessakin blogissa, eikä suotta. Itse olen käyttänyt lukemattomia punaisia pikkupurkkeja, olen vannonut tämän taikapölyn nimeen jo ainakin viisi vuotta. Kasvaneen suosion myötä myös hinta on valitettavasti kivunnut koko ajan ylöspäin, nykyään puuteripurkista saattaa joutua maksamaan jopa yli kaksi kymppiä. Edullisemmillaan tuotetta löytää ei-niin-fiinien tavarataloketjujen valikoimista, Pohjois-Pohjanmaan suunnalla asuvien kannattaa katsastaa esim. Kärkkäisen hyllyt, joilta purkki lähti ainakin viime kesänä mukaan kympillä.

Hiuspuuteri sekä antaa runsaasti volyymia että karhentaa tukkaa tehden siitä huomattavasti helpommin käsiteltävän. Erona kuivasampoisiin on, että tämä on nimenomaan muotoilutuote, joka antaa reippaasti enemmän rakennetta, mutta ei tee hiuksista puhtaamman näköisiä. Karheampia hiuksia on myös kätevämpi tupeerata, sotken tukkaani takkuisemmaksi luonnonharjaksisella harjalla aina ennen "kampauksen" tekoa. Tämä hiuksia vahingoittava toimenpide on olennainen osa omia tukanlaittorutiinejani, koska muutoin ponnaristakin tulisi ehkä pikkusormen paksuinen. :D

Pidän hiuksiani aina kiinni, koska niitä on mielestäni liian vähän auki pidettäviksi. Suihkin tupeeraukselle tukea märkälakalla, jota käytän myös ponnarin tai pinneillä sohitun sotkunutturan kiinnittämiseen. Parista suosikistani kirjoitin viime syksynä, mutta olen ollut tyytyväinen jokaiseen kokeilemaani (tällä hetkellä käytössä on L'Oréalin Studio Line). Suosikit-välilehdelle olen nostanut TRESemmén Naturals-sarjan lakan, joka on testaamistani edullisin ja hyväntuoksuisin.

* * *

Some of my favourite hair products. I'm quite unimaginative when it comes to hair but during the years I have found good stuff I can rely on. My hair is quite thin and dry but I don't really mind the dryness since it makes the hair look a little bigger. Osis+ powder and all kinds of non-aerosol hair sprays are my go to styling products, otherwise it's mostly TIGI. Unfortunately, my all time favourite conditioner (Oatmeal & Honey) has been discontinued, I'd love to hear recommendations for a good replacement.

12 kommenttia:

  1. Mä olen surullinen tuon Oatmeal&Honey'n lopettamisesta. Ehdottomasti ollut paras hoitoaine mun värjäyksestä kärsineille hiuksille.

    VastaaPoista
  2. Hei erinomainen korvaaja tuolle Osiksen puuterille on kotimaisen KC:n Four Reasons Duster - puuteri! (http://www.kcprofessional.fi/four-reasons-muotoilu)

    Kyseessä on samalla tavalla ripoteltava puuteri, ei suihkutettava kuivashampoo/puuteri. Antaa todella paljon karheutta ja nostetta, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Ja nimenomaan tätä ripoteltavaa pikkupurkkia! Samalta merkiltähän löytyy myös tuo suihkutettava Hair Powder, mutta tämä on paljon jytympää tavaraa. Ja hinta pitäisi olla joka paikassa 10,90e :) En tosin tiedä, miten sitä saa esim. sieltä päin :/

    VastaaPoista
  3. Mä ostin hiljattain Tigin Let it be -hoitoaineen (cherry almond). Tuote ei ole varsinaisesti tuuheuttava, mutta on toiminut mun huonokuntoisessa, kuivassa ja ohuessa tukassa tosi hyvin. :) Tuossa samassa Love, Peace & The Planet -sarjassa on muistaakseni myös joku tuuheuttavakin tuote.

    Noi Tigin tuuheuttavat nesteet alkoivat kyllä kiinnostaa. :D

    VastaaPoista
  4. What, Oatmeal&Honey silikoniton? Huh huh, aika tehokas se sitten on! Olen parin kertaa kokeillut tuota kavereilta, ja minusta se on ollut oikein loistava tuote. Yleensä mä vaadin ne silikonit, jotta saisin hiukset sileiksi ja hallittaviksi. :O

    VastaaPoista
  5. Itselläni toimii Urban Culturen Gasoline- hoitsikka/naamio hyvin. Mutta taitanee olla aikamoinen silikonipommi... Kai. Kookosöljyähän varmaan kannattaa kokeilla hiuksiin, kuulemma toimii HYVIN.

    VastaaPoista
  6. Moi Nekku, ihana uusi ulkoasu btw :)

    Tuo Oatmeal&Honey on loisto! Jos haluat sitä vielä saada, täältä löytyy:
    http://eu.strawberrynet.com/haircare/tigi/catwalk-oatmeal---honey-conditioner/87347/#DETAIL

    :)

    VastaaPoista
  7. Duvessa, niin minäkin. :( Toivottavasti toisivat sen vielä takaisin.

    Martina, hyvä tietää! Täällä en ole Four Reasonsia nähnyt myytävän, mutta täytyy testata kunhan pääsen taas Suomeen.

    Nefernefernefer, hoitoaineelta en kaipaakaan tuuheuttavuutta, eniten ehkä kosteutusta ja sitä hoitavuutta (duh), koska rääkkään ja kuivatan hiuksiani niin paljon. Kiitos siis suosituksesta, laitan muistiin. :)

    Sonia, se on toden totta poikkeuksellisen tehokas silikonittomaksi hoitoaineeksi. Tuntuu, että sitä ei tarvitse kuin vähän näyttää karheille ja takkuisille hiuksille, niin ne ovat jo silinneet.

    Milla, olen joskus kokeillutkin öljyä hiuksiin, mutta en ehkä ole osannut tehdä sitä oikein, kun en huomannut silminnähtävää vaikutusta. :/

    Nonnu, no moi! Nettikaupoista olen O&H:ta ostanutkin, mutta nykyään se vaikuttaa jo hävinneen useimmista. Kiitos siis mansikkavinkistä, en ole tilannut sieltä pitkään aikaan, enkä näin ollen ole selannut valikoimiakaan.

    VastaaPoista
  8. Superstar on kyllä aika super! Samoin Osiksen hiuspuuteri on käytössä mulla myös. Oatmealia löytyy myös kaapista, mutta harvemmin käytän muita kun hiuksiin jätettäviä hoitsikoita.

    VastaaPoista
  9. Olipas kiva kuulla, että joku muukin pesee hiuksiansa vähän harvemmin. Kauhistelen aina kun joku kertoo pesevänsä hiuksensa päivittäin. No, toki jos hiukset rasvoittuvat nopeasti niin pitää pestäkin. Minulla on ongelmana oikeastaan kuiva hiuspohja ja siksi yritän pestä hiuksia harvoin.

    Nykyään tulee pestyä tosin vähän useammin koska minulla on kokeilussa CO (eli siis lähinnä pesen hiukset pelkällä hoitoaineella) ja sillä systeemillä hiukset tulevat nopeammin likaisen tuntuisiksi.

    VastaaPoista
  10. Hei ihan asiasta toiseen eli aspiriinikuorintaan! Luin sun postauksesta ja toisaaltakin, että aspiriinin + ananasnaamion voi jättää iholle vaikuttamaan esim. hampaidenpesun yhteydessä. Mä vaan kysyn että MILLÄ TE SAATTE SEN PYSYYN KASVOILLANNE!!? :D Teen kuorinnan suihkussa, mutta varon kastelemasta kasvojani sen aikana. Siltihän ananasnaamio muuttuu geelistä ihan vetiseksi ja valuu pitkin kasvoja, kaulaa, rinnuksia ja käsivarsia. Ei siis puhettakaan että se pysyisi 10 minuuttia :D Miten ihmeessä te sen teette? Jos mä pesisin siinä samalla hampaita niin mun suu valuis täyteen sitä mössöä.. I'm frustrated :F

    VastaaPoista
  11. Kissaämmä!, Superstar on ihana, rakastan eritoten sitä ällömakeaa tuoksua. <3

    Mohn, en ole vielä itse saanut aikaiseksi kokeilla CO-pesua, vaikka se kovasti kiinnostaakin. Pitkitän pesuväliä kuivasampoolla, mutta en muutenkaan pesisi hiuksia joka päivä. Peseminen, kuivaaminen ja suoristaminen päivittäin olisi liian työlästä (ja rasittavaa hiuksille) ja "ensimmäisen päivän tukka" on aina muutenkin vähän hankala.

    Martina, tai siis nimimerkki "frustrated", sitä naamiota ei tarvitse laittaa kuin ihan pikkuisen. Sen verran, että se pitää aspiriinin naamalla, mutta ei ala valua pois. Eli sellainen sormenpään kokoinen nokare. Minäkin käytin aluksi liikaa, ja sitten oli naamiot rinnuksilla.

    VastaaPoista
  12. Siinäpä se! Itsehän en tunne käsitettä "pikkuisen", joten täytyypä heti tänään illalla kokeilla josko onnistuisi - kiitos :))

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>