torstai 6. lokakuuta 2011

Egyptian Magic

Halusin ostaa talveksi jonkin täyteläisen yövoiteen ja kokeiluun pääsi suuressa maailmassa jo lähes ihmeaineen statuksen saanut Egyptian Magic All Purpose Skin Cream, joka hilpeyttä herättävästä pakkauksestaan (ja nettisivuistaan) huolimatta on ihan kelpo tavaraa. Tilasin omani HQ Hairista, mutta eBaystakin kannattaa etsiä.Uskalsin ostaa voiteen kokeilematta, sillä ainesosaluettelo on ymmärrettävä ja lyhyehkö. Tuote sisältää oliiviöljyä, mehiläisvahaa, hunajaa, siitepölyä, royal jellya, propolis-uutetta ja pakkaustekstien mukaan myös ripauksen jumalallista rakkautta. Mikäs sen parempaa. ;) Olen tainnut aikaisemminkin mainita, etten halua enää käyttää kasvovoiteina muuta kuin luonnonkosmetiikkaa, koska olen huomannut ihoni voivan sen myötä paremmin. Tämä voide vaikuttaa ainakin INCInsä perusteella melko luotettavalta, joskaan en ole varma sen soveltuvuudesta esimerkiksi siitepölyallergikoille. Kerro kommenteissa, jos tiedät asiasta enemmän.Voide on koostumukseltaan kovaa ja vahamaista, mutta sulaa ihon lämmön vaikutuksesta öljyksi. Tuotetta otetaan pieni nokare, joka sulatetaan käsissä ennen iholle hieromista. Yllä olevassa kuvassa näkyy noin viikon päivittäisessä käytössä kaavittu ura, joten voide on myös hyvin riittoisaa. Monikäyttöisenä se sopii kasvojen lisäksi vartalon ihon kosteuttamiseen, huulivoiteeksi, kynsinauhoille, haavojen ja ihottumien hoitoon sekä kuivien hiusten ja silmäripsien(!) hoitotuotteeksi. Meikin poistaminenkin onnistuu. Lukemissani keskusteluissa erityisesti noita ihoa parantavia ominaisuuksia on kehuttu, voiteesta saattaa siis olla vaikka Bebanthenin korvaajaksi.

Egyptian Magic on omiaan kuivalle tai atooppiselle iholle, mutta rasvoittuvalle hipiälle en uskalla suositella sitä aivan varauksetta. Öljy on tuhtia tavaraa, imeytyy kasvoille todella hitaasti (itselläni on kuiva sekaiho) ja nettiarvioiden mukaan se on rasvaisuudellaan aiheuttanut joillekin käyttäjilleen miliumeja. Kehoitan siis käyttämään ainoastaan öisin, meikin alle tätä on turha kuvitellakaan laittavansa.

Omat kokemukseni ovat erittäin myönteisiä. Levitän voidetta puhtaille kasvoille pikkusormen kynnen kokoisen nokareen joka ilta. Laitan sitä myös silmänympärysiholle, huulille ja silmäripsiini, jotka ovat olleet viime aikoina aika surkeassa kunnossa. Tuoksu on kuulemma häirinnyt muutamia voidetta testanneita, mutta itseäni se ei haittaa. Voiteessa tuoksuu miedosti oliiviöljy ja mehiläisvaha, ei mitään erityisen kummallista. Aamulla iho on todella pehmeä ja tasaisen värinen, mutta saattaa jäädä hitusen tahmeaksi. Jos olet laiska vaihtamaan tyynyliinaasi, tämä ei ehkä ole sinun juttusi. :) Hyvin hellävaraisena Egyptian Magic soveltuu mainiosti herkälle iholle, se on täydellinen ase talvipakkasten aiheuttamaan punoitukseen ja hilseilyyn.

muoks. 15.10.2011: Lukijalta saamani kommentin myötä syön vähän sanojani ja kehoitan varovaisuuteen, jos olet allerginen tai ihosi on atooppinen tai hyvin herkkä. Siitepöly, mehiläisvaha ja hunaja aiheuttavat monille ikäviä reaktioita.

* * *

Winter always comes sooner than expected and I want to be prepared. This year, the preparations include some magic. I've been using the Egyptian Magic All Purpose Skin Cream as a night cream for my dry combination skin and so far it's been great. The ingredients are all natural (a must for me these days) and there's enough product to last me at least a year. And some divine love never hurts anyone, does it? ;)

16 kommenttia:

  1. Vaikutti niin sellaiselta tuotteelta, jonka löytää iHerbistä, että piti tarkistaa. Ja siellähän sitä oli :) Siitepölyallergisena voisin testata tätä tieteen nimissä vaikka, eikö vaan...? Ihan kuin millekään voiteelle olisi nyt tarvetta :D

    VastaaPoista
  2. Oh, uusi tuttavuus! Vaikuttaa kivalta. Tosin minulla öljyiset tuotteet usein tukkii ihoa (tai jotain, näppyjä kuitenkin herkästi tulee) mutta tyttäreni atooppistyyppinen iho varmaan tykkäisi tästä, varsinkin talvisaikaan. Pitääpä laittaa listalle. =) Voihan se sopia minullekin, mistä sitä tietää ja ainakin sille on varma käyttäjä vaikka en itse sitä voisikaan käyttää.

    VastaaPoista
  3. Hanna, jos testaat, niin muista raportoida tänne! Hyvä tietää muitakin ostopaikkoja, en itse ehtinyt juuri googletella, olin vain mainossähköpostin uhri. :)

    Mohn, tämä on kyllä sellainen multitaskeri, että jotain käyttöä varmasti löytyy. :)

    VastaaPoista
  4. Mietin joskus tuon ostoa, mutta tilasinkin sitten suomalaisen voiteen, jossa oli aika samanlainen koostumus (taisi olla ilman siitepölyä). Valmistaja saattoi olla Hunajalähde tai jotain sinnepäin. En kuitenkaan jatkanut käyttöä, koska se oli aika rasvaista ja löysin muita toimivia tuotteita.

    VastaaPoista
  5. Rasvaista tämäkin on, mutta itse olen tykännyt. Täytyypä pitää silmät auki tuon suomalaisen voiteen varalta.

    VastaaPoista
  6. Tarkistin vielä nimen, kun jäi häiritsemään.
    Se oli tosiaan Hunajalähteen mehiläisvaha ihonhoitovoide, mutta sisältääkin vain kasviöljyä, mehiläisvahaa ja propolista.

    VastaaPoista
  7. Sulle olis tunnustus mun blogissa ;) http://blackkohl.blogspot.com/2011/10/tunnustuksia.html

    VastaaPoista
  8. Voide vaikuttaa hyvälle, mutta en kyllä lähtisi suosittelemaan atoopikoille/herkkä ihoisille voidetta joka sisältää siitepolyä, mehiläisvahaa, hunajaa ja siitepölyä. Voi olla todellinen no-no herkälle, ärtyvälle ja allergiselle iholle. Tälläiset tuotteet ovat harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta niille joilla on "kestävämpi" iho, eikä allergioita.

    Hyvä blogi noin muuten, tämä pisti vain silmään. Itse en lähtisi edes haaveilemaan tästä voiteesta omalle iholleni.

    t. Allerginen (ei edes erityisen siitepölyallerginen) atoopikko

    VastaaPoista
  9. Kiitos oikaisusta! Kuivalle iholle tämä on loistavaa tavaraa, mutta olisi pitänyt ajatella tarkemmin, ennen kuin suosittelen kaikille herkkäihoisille. Oma ihoni reagoi herkästi ulkoisiin ärsykkeisiin ja on pitänyt tästä voiteesta. Mutta on totta, ettei tämä varmasti sovi kaikille.

    VastaaPoista
  10. Olen löytänyt kyseistä voidetta eräästä erikoisliikkeestä Espoon Keskuksesta (G-Klassik, liikkeellä nettisivut myös), josta aloitin käytön ilmaisilla testereillä. Olen itse siitepölyallerginen eikä minulla ole aiheuttanut oireita. Toki uskon, että esim. hunajalle allergisten kannattaa välttää tuotetta. Olen käyttänyt voidetta käsivoiteena, huulivoiteena ja näppyihin, jonka lisäksi poikaystäväni omi ensimmäisen purkkini itselleen. Hän käyttää sitä parranajon jälkeisiin näppyihin ja punotukseen/ärsytykseen, koska hänellä on tosi paksu karva ja joutuu usein monta kertaa ajaa samaa kohtaa, että lähtee parta. Nyt siis ostin jo toisen purkin kyseisestä liikkeestä ja pyydän aina pari testeriä kavereille, koska niin tyytyväinen olen ollut :) Voiteen hinta siellä 39,90€ (kesällä oli tarjouksessa 34,90€), on ilmeisesti melko sama kuin nettikaupoista tilatessa.

    VastaaPoista
  11. Kiitos kommentista! Ja vinkistä, on varmasti hyödyllinen pääkaupunkiseudulla asuville.

    VastaaPoista
  12. Tuleeko pahaa jälkeä jos on siitepölylle allerginen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa. En ole itse allerginen enkä tiedä ketään allergikkoa, jolta olisin kuullut kokemuksia tuotteesta. Siksi suosittelinkin tekstissä suhtautumaan tähän varauksella, jos siitepöly herkistää.

      Poista
  13. Olen omistanut tämän voiteen nyt reilun puolen vuoden ajan ja pois en vaihtaisi. Ihoni on normaali/herkkä. Käytän tätä kasvovoiteena aamuin illoin yhdessä BeSave:n puhdistusemulsion ja kasvoveden kanssa. Toimii täydellisesti. Olen huomannut, että ihon täytyy olla kostea Egyptian magicia levitettäessä, vaatii siis aina vähintään sen kasvovesikäsittelyn alleen. Kuivalle (tarkoitan siis kostuttamattomalle) iholle en tätä lähtisi levittämään. Suoraan kasvovesikäsittelyn jälkeen levitettynä tämä voide lukitsee kosteuden iholle ja levittyy paremmin. Iho pysyy kosteutettuna näin talvipakkasillakin ja on terveen näköinen.

    Käyttämäsi pikkurillinkynnen kokoinen määrä kuulostaa HIRVITTÄVÄN PALJOLTA! :O Itse käytän ehkä 1/3 pikkurillin kokoisen määrän aamuin illoin (ehdoton max. 1/2 pikkurillistä!). Tällöin lopputulos ei ole öljyinen eikä raskas, vaan iho näyttää terveellä tavalla "hohtavalta". Vähemmän on siis todellakin enemmän! Kuten mainitsit, voide on todella riittoisaa, nyt puolen vuoden käytön aikana olen onnistunut kuluttamaan voidetta 0,5-1cm verran.

    Ihmettelen, miksi toteat "Kehoitan siis käyttämään ainoastaan öisin, meikin alle tätä on turha kuvitellakaan laittavansa". Itse käytän tätä voidetta meikin alla ongelmitta. Käytän Lily Lolon mineraalimeikkejä - annan egyptian magicin imeytyä ensin n. 15 min ja levitän sitten irtopuuterin suoraan Egyptian magic-voiteen päälle ja meikki pysyy todella hyvin paikallaan koko päivän - mitään valumisongelmia tms. en ole havainnut. Iho ei ala edes kiiltää päivän mittaan. Lopputulos ei mielestäni näytä myöskään miltään pakkelimaiselta, vaan luonnolliselta.

    Tilasin tätä tuotetta iHerbistä, mutta tuote on näköjään nyt poistettu valikoimista :( Todella sääli, koska tämä on minun kosmetiikkavalikoimani MUST-HAVE. Onneksi voide on kuitenkin riittoisaa ja uuden purkin metsästämistä tarvitsee miettiä vasta vuoden-puolentoista päästä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Neuvoin laittamaan voidetta vain öisin, koska tuolla käyttämälläni määrällä kasvot jäivät rasvaisiksi ja kiilteleviksi. Annosteluongelma, siis. Seuraavalla kerralla lupaan yrittää reilusti pienemmällä nokareella, kuulostaa nimittäin kivalta tuo kertomasi hohtava lopputulos. :)

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>